MANGE
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Hvala corto.Sam a se da dobit te mange tud na angleškem jeziku 
thumbs up and cheers!
oglejte si tole www.stripoteka.com
oglejte si tole www.stripoteka.com
Seveda, poglej na www.amazon.com ali pa na www.ebay.comgroove wrote:Hvala corto.Sam a se da dobit te mange tud na angleškem jeziku
X Zero ali samo X je ang. verzija, Clamp X pa nem. Drugače pa gre za eno in isto stvar, le jeziki je drugačen.corto wrote:Kaj je to X in Clamp X, a sta ti dve mangi kaj povezani?
X sicer poznam, sem gledal anime serijo in OVA film.
Seveda, da obstaja tudi DragonBall mange. Obstaja cela serija 42 mang. Pa čisto vsi japonski animejo imajo predhodnike v mangah; vedno je na začetku manga, ki služi kot predloga za anime. Zato se večina animejev popolnoma razlikuje od mang, je pa res, da so mange milijonkrat boljše.
There can be only one Usagi! ^_^
"Na koncu se dodajo še balončki, prav tako računalniško"
(Avtor Hiroya Oku ima 4 asistente)

(Avtor Hiroya Oku ima 4 asistente)

Last edited by Corto on 18.03.2007 16:58:02, edited 1 time in total.
Samo prvi tankobon zaenkrat.taiyo wrote:@Corto, si že kaj prebiral Gantz, kako se ti zdi?
Je zelo intrigantna zgodba, tako da nimaš pojma, kako se bo naprej razvilo.
Me pa motijo te nedokončane mange, se raje orijentiram na zaključene serijale, da ne čakam na zaključek predolgo in potem že pozabim, kaj se je dogajalo v prvih številkah
Aha, koliko chapterjev pa je v prvem zvezku?
Mislim, da so sedaj izdali tam cca 250 delov in še ni videti konca. Sama sem začela nekaj prebirati tole, samo ni časa in volje za nadaljevanje, ker te obsežne zadeve so res malce preveč zame. Najrajši imam kratke zadeve, pa je. Ter seveda problem, da moram čakati na nov del. Npr. Hellsinga bomo še kar lep čas čakali (čeprav je Hirano baje obljubil, da bo končal pri 10 zvezku v parih letih)
Ampak zadevo bo treba enkrat prebrati, anime je pustil toliko odprtih stvari, da ni res
Še kako drugo zadevo prebiraš trenutno?
Mislim, da so sedaj izdali tam cca 250 delov in še ni videti konca. Sama sem začela nekaj prebirati tole, samo ni časa in volje za nadaljevanje, ker te obsežne zadeve so res malce preveč zame. Najrajši imam kratke zadeve, pa je. Ter seveda problem, da moram čakati na nov del. Npr. Hellsinga bomo še kar lep čas čakali (čeprav je Hirano baje obljubil, da bo končal pri 10 zvezku v parih letih)
Ampak zadevo bo treba enkrat prebrati, anime je pustil toliko odprtih stvari, da ni res
Še kako drugo zadevo prebiraš trenutno?
Za Gantza nisem sigurem koliko chapterjev je, ima pa zvezek nekaj čez 200 strani, izšlo jih je do zdaj 17 in še ni zaključeno.
Drugače od mang sem pred kratkim prebral Ayako (Osamu Tezuka), v kompletu so samo trije zvezki
Je pa kar nekaj nezaključenih serij, ki jih nabavljam in sproti berem:
Berserk
Shamo
Vagabond
Real
Homunculus
Čaka me še branje nekaterih pred kratkim skompletiranih mang:
Budda (14 zvezkov)
Monster (prebral 4 od 18 zvezkov do sedaj)
Drugače od mang sem pred kratkim prebral Ayako (Osamu Tezuka), v kompletu so samo trije zvezki
Je pa kar nekaj nezaključenih serij, ki jih nabavljam in sproti berem:
Berserk
Shamo
Vagabond
Real
Homunculus
Čaka me še branje nekaterih pred kratkim skompletiranih mang:
Budda (14 zvezkov)
Monster (prebral 4 od 18 zvezkov do sedaj)
Ne vem, Koroshiye še nisem bral, samo film sem pogledal.taiyo wrote:Domnevam, da slediš mangam v italijanščini?
Homunculus, a je ok? Najbrž je čisto drugače od Koroshiye? Ali ima vsaj podoben stil?
Homunculus je pa odličen, prvih sedem imam - sem prebral.
Zelo weird zadeva, te hitro potegne noter.
Mange pa kupujem v italijanščini, ja. Izbira je res pestra, tako da kar težko slediš novostim.