NOVO: Blankets v slovenščini [MK]
Moderators: TomDar, jang, Corto, Mioke, Ruki
Nabavil in prebral Odeje!
Najprej pohvale za tehnično izvedbo "romana v stripu":
- vezava je mehka in zelo kvalitetna navkljub "špehastemu" stripu (skoraj 600 strani
)
- papir je kvaliteten bel
- tisk je odličen
- prevod je zelo dober, zelo pa je treba pohvalit vpisovalca teksta, ki se je zelo potrudil, da bi vse naredil čim bolj podobno originalnemu izdanju
Torej vse na nivoju
Tudi sam strip mi je bil kar všeč, mogoče je začetek malo slabši potem pa te zgodba posrka vase. Je pa to nekakšna zgodba o odraščanju (avtobiografska).
Še malo o risbi:
Skozi strip avtor napreduje, vidi se da so kasneje njegove poteze bolj lahkotne, tudi kadriranje in izraba izrazne moči stripa pride kasneje bolj do izraza.
Meni so bile recimo Odeje boljše od Mausa.
Kakšne druge primerjave se pa zdajle ne spomnim.
Najprej pohvale za tehnično izvedbo "romana v stripu":
- vezava je mehka in zelo kvalitetna navkljub "špehastemu" stripu (skoraj 600 strani
- papir je kvaliteten bel
- tisk je odličen
- prevod je zelo dober, zelo pa je treba pohvalit vpisovalca teksta, ki se je zelo potrudil, da bi vse naredil čim bolj podobno originalnemu izdanju
Torej vse na nivoju
Tudi sam strip mi je bil kar všeč, mogoče je začetek malo slabši potem pa te zgodba posrka vase. Je pa to nekakšna zgodba o odraščanju (avtobiografska).
Še malo o risbi:
Skozi strip avtor napreduje, vidi se da so kasneje njegove poteze bolj lahkotne, tudi kadriranje in izraba izrazne moči stripa pride kasneje bolj do izraza.
Meni so bile recimo Odeje boljše od Mausa.
Kakšne druge primerjave se pa zdajle ne spomnim.
OPOMNIK:
V torek 5. 12. 2006 je ob 12. uri predstavitev stripa Odeje v Strip.art.nici BUCH.
V torek 5. 12. 2006 je ob 12. uri predstavitev stripa Odeje v Strip.art.nici BUCH.
Last edited by Corto on 05.12.2006 21:36:03, edited 1 time in total.
Ja, danes ob 12:00 je bila tiskovna konferenca pri Buchu. Dobil sem recenzijski izvod, ki bo na voljo v naši čitalnici takoj, ko ga predelam. Mojster kaligraf, ki je obdelal roman v stripu, se je v izvod tudi podpisal s pozdravi vsem članom Striparne. Recenzija sledi.
Velikokrat sem samokritičen, včasih tudi do sebe!
Jaz sem bil. Klasična tiskovna konferenca z malo preveč govorjenja predstavnika MK, sicer pa OK. Več lahko po ZS, če te zanima.corto wrote:Pardon, sem popravil.cbarks wrote:POPRAVEK :
predstavitevje bila danes ob 12-ih.![]()
Sem tudi malo zamudil s tem opomnikom![]()
Se je kdo udeležil predstavitve, kako je bilo?
Velikokrat sem samokritičen, včasih tudi do sebe!
Srednja gostinska in turisticna sola v RadovljiciTomDar wrote:Alek, v kateri šoli ?Alek wrote:Edini strip, ki ga imamo v solski knjizniciBom prebrou
Daj povprašaj kateri stripi bi prišli v poštev (skladno s politiko knjižnice) ??
Sam to je vse bolj bogo, se knjige skorejda noben razn ns parih ne bere...
Skupnost, istost, stalnost.