Nova funkcionalnost - Licitacije

Prostor za vaše kritike, komentarje in nasvete glede spletne striparne in/ali strip foruma

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Danes "zjutraj" sem popravil licitacije.
Ni za pričakovati kakih napak, vendar če bo kaj javite na mail ali tukaj...

Sem pa pohitril delovanje licitacij, ker se sedaj sporočila o osvojenih in prodanih licitacijah sedaj dogaja v ozadju. Torej pri pregledu se to več ne bo poznalo (kot se je do sedaj, včasih ko se je nabralo dovolj sporočil)

Uporabljajte in uživajte
Lp
Odstrani se pošast!
TomDar

Post by TomDar »

Spoštovani uporabnik licitacij!
Obveščamo vas, da je narejena nova dodatna funkcionalnost.
In sicer omogočanje prodajalcem, da oblikujejo bolj vpadljive in opazne licitacije, ki pripomorejo k večjem odzivu kupcev.
Prodajalci, boste lahko svoje licitacije prikazali bolj odebeljeno, z drugačno barvo ozadja, da se pojavi vedno pri vrhu in ne nazadnje, da se pojavi licitacija v posebnem oknu, ti IZLOŽBI

Torej 4 nove možnosti prepoznavnosti licitacij so
ODEBELJENO (BOLD)
OZADJE (BACKGROUND)
PRI VRHU (ON TOP)
IZLOŽBA (SHOWROOM)

Te nove možnosti so PLAČLJIVE in sicer:
ODEBELJENO : Odebeljen oglas - 12 SIT [0,05 EUR - 0,36 KN]
OZADJE : Ozadje z drugo barvo - 24 SIT [0,1 EUR - 0,73 KN]
PRI VRHU : Oglas pri vrhu spiska - 36 SIT [0,15 EUR - 1,09 KN]
IZLOŽBA : Oglas v izložbi - 72 SIT [0,3 EUR - 2,18 KN]

Vse ostale funkcionalnosti ostajajo BREZPLAČNE kot do sedaj, in te nove možnosti so opcionalne, torej tisti, ki si jih želi uporabljati, lahko to stori proti plačilu, ostali pa ki ne želijo, pa ostaja vse enako !
Stroške te izbire plačajo isključno le prodajalci, ki so izbrali določeno možnost (ali možnosti) in velja neglede na končni uspeh licitacije !

Za KUPCE ostaja vse isto kot prej, le bolje, ker bodo mogoče kakšno licitacijo prej opazili !

Stroški izbranih možnosti, ki pripomorejo k opaznosti licitacije, se beležijo in seštevajo in jih vsak uporabnik, ki prijavi na licitacije vidi v zgornjem desnem kotu v oknu z nazivom STANJE.
Prodajalci bodo stroške poravnali po pošti ali z nakazilom na račun, ko stanje doseže neko vrednost, recimo 1000 sit kasneje ko bo evro pa 5 € - cca 1200 sit (vrednost bo negativna in rdeče barve !)

Za lažje spoznavanje z novimi možnostmi in preizkus dela, smo vsem prijavljenim v sistem licitacij, dodali v njihovo stanje bonus 300 sit, ki ga lahko poljubno uporabljate pri vaših licitacijah in tako preverite delovanje in učinek !
Člani društva stripoholik bodo imeli eno ugodnost in sicer bodo dobili povrnjeno članarino v obliki bonusa 50% od letne članarine (letošnja članarina je 2400 SIT) torej bo član imel BONUS za 1200 sit !

Ves pridobljen "drobiž" se bo koristil za pomoč pri upravljanju s stranjo in plačevanje stroškov pretočnosti in ostalih zadev v povezavi z gostovanjem spletne strani !

Upam, da boste preizkusili novo funkcionalnost in da vam bo všeč.
Prosim, da mi odgovorite vaše mnenje in komentarje, ker mi zelo pomeni odziv uporabnikov !
Ker je funkcionalnost nova, prosim javite morebitne napake in prosim za razumevanje.

PS: jaz bom dodal nekaj nižjih in zanimivih številk dvojnikov na licitacije, da bomo lažje sprejeli to noviteto :)

LP TomDar
Odstrani se pošast!
TomDar

Post by TomDar »

No jaz sem stestiral kolikor sem znal, in zgleda da deluje :)
Zdaj grem pa :sleep:
Odstrani se pošast!
Mioke
STRIPOHOLIK

Post by Mioke »

Na prvi pogled se mi zdi zadeva super in mislim da je bila tudi potrebna! :wink:
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

TomDar wrote:No jaz sem stestiral kolikor sem znal, in zgleda da deluje :)
Kako pa deluje izložba, če strip nima naslovnice v bazi (npr. kakšna tuja izdanja)?
Image
TomDar

Post by TomDar »

markolar wrote:
TomDar wrote:No jaz sem stestiral kolikor sem znal, in zgleda da deluje :)
Kako pa deluje izložba, če strip nima naslovnice v bazi (npr. kakšna tuja izdanja)?
EDIT:
Izložba trenutno ne podpira, da bi se prikazovali stripi, ki so oddani pod RAZNO. To je takoj naslednji korak, ki se ga bom lotil in sicer dodati, čimveč ostalih spiskov, tako da bi bilo pokrito čim več stripo !

Izložba sedaj podpira tudi stripe, ki so pod razno a imajo izbrano storitev Izložba !!
Last edited by TomDar on 07.09.2006 14:41:09, edited 2 times in total.
Odstrani se pošast!
TomDar

Post by TomDar »

Ok, še ena novost, ki mi jo je uspelo dodati.

TO JE SAMO ZA PRODAJALCE, ZA KUPCE OSTANE VSE ISTO IN NESPREMENJENO, TOREJ VSE ZASTONJ!!!

Dodano je zaračunavanje provizije za vse prodajalce. Vse njihove uspešno prodane licitacije (ki so uspešno zaključene) bomo zaračunali provizijo v vrednosti 1,5 %

Pregled stanja, je sedaj preseljen pod MOJI PODATKI,kjer je stanje provizij in storitev (dodane možnosti pri prodaji), ki prikazuje trenutno vrednost provizij, ki so bile ustvarjene od začetka do danes. Ta informacija je trenutno samo informativna, in se bo izbrisala, in z 1.8.2006 začnemo iz 0.

Denar od provizij in storitev, se bo pobiral ko doseže določeno vrednost, recimo 1000 sit, ali na koncu leta.

Tretjina od provizij bo šla v BONUS uporabnika, katerega bo lahko porabil za dodane možnosti pri oddaji oglasa v prodajo ! (torej je dejansko 1 % provizija)

Takole, sedaj me pa zanimajo vaši odzivi. Mislim, da 1,5 (oz 1 %) provizije od prodanih zadev ni veliko.

LP
Odstrani se pošast!
Blue Blues

Post by Blue Blues »

To ni nič. En tolar na vsake 100 SIT... :wink:
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

kaj si mislil da se bomo vsi bunili?

jaz podpiram tvojo novo funkcionalnost, pa še dobro pretuhtana je.
za zdaj izgleda komplicirano (za tiste ki verjetno redno uporabljajo .com, verjetno ne), se pa bo še vse vpeljalo, samo čas in prakso potrebujemo.

Tomdar: Pohvalno :yes:

p.s. torej je zdaj (ko smo 1/2 leta mimo) članarina Stripoholik 1200sit?
miskox

Post by miskox »

Naslednje vprašanje ni neposredno povezano z novo funkcionalnostjo, pa vseeno: ali se da narediti search po licitacijah?
Če izberem link licitacije, potem dobil pull-down menuja. Včasih bi imel raje klasičen search.

hvala in lp,
Misko
TomDar

Post by TomDar »

miskox wrote:Naslednje vprašanje ni neposredno povezano z novo funkcionalnostjo, pa vseeno: ali se da narediti search po licitacijah?
Če izberem link licitacije, potem dobil pull-down menuja. Včasih bi imel raje klasičen search.

hvala in lp,
Misko
Zdravo Misko
To mislite, na navadno iskanje, kjer bi v polje napisali iskani niz in potem bi vam vrnilo zadetke ? Kaj bi pa zeleli naprimer iskati (da si predstavljam kaj tocno zelite)?

To bi bilo uporabno pri licitacijah RAZNO, ker ostali vsi so vnešeni po že popisanih stripih, tako da se lahko iščejo po drop-down menuji.

Itak imam v planu (beri: časa je malo :( ) da bi čimveč zadevam dodal popisane zadeve, tako da bi razno bil res čisto malo stvari notri padlo...
Odstrani se pošast!
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

hja, dare. vse O.K. samo ne ukini oglasov. naj ostanejo.

pa še nekaj.

poskusi dobiti sponzorje. oglase od amazon ipd. dobiš procente od vsakega nakupa, za katerega se ve, da je potekal preko tvoje strani. na ta način se lahko dobi kar nekaj denarcev. samo boš moral vprašati nekoga, ki to že dela.
TomDar

Post by TomDar »

sigismundus wrote:hja, dare. vse O.K. samo ne ukini oglasov. naj ostanejo.

pa še nekaj.

poskusi dobiti sponzorje. oglase od amazon ipd. dobiš procente od vsakega nakupa, za katerega se ve, da je potekal preko tvoje strani. na ta način se lahko dobi kar nekaj denarcev. samo boš moral vprašati nekoga, ki to že dela.
Ukiniti oglase ?
A to si mislil da bi na forumu pod PRODAM ukinil ?
NE to ne mislim in ne bom naredil ! Ker obstajajo ljudje, ki ne uporabljajo licitacij in tudi nikoli ne bodo, zakaj bi njih potem s tem omejevali.

Aha verjetno si mislil, da bi jih prisilil da gredo vsi na licitacije ? Ma ne na forumu ostane tudi vse isto !

Da pa se preselijo iz licitacij na forum zaradi provizij ('), ah tudi možno, če pa je komu preveč tisto mizerno provizijo plačat in to itak samo od prodanih zadev, pa zaradi tega nebo uporabljal licitacij tudi prav. Sistem je tako narejen, da ima vsak izbiro!
Drugače pa je moje osebno mnenje, da kar nudijo licitacije, prodajalcem :
- vpis in obveščanje o manjkajočih (kupci dobijo obvestila na mail o prodajanju stripov, ki jih prodajajo prodajalci ),
- konstantno število kupcev in iskalcev
- najhitrejši vnos stripov v licitacije (za tiste, ki so vnešeni pod spiske v sistem)
- omoogčanje izpisa (kot račun) in pregled prodanih in ostalih pregledov
itd, je tista provizija zanemarljiva.

Vendar, da sigi oglasi bodo ostali, če si mislil na te oglase na forumu.

Aha to z e-bayem bom pa pogledal kako se to dela. Vendar tako samo za info, nebi rad trenutno obremenjeval licitacij še s reklamami.
Vendar samo za info: ta mesec imamo pretočnost (bandwith) že za več kot 10 gb (v paketu imamo za 6 gb) torej tendenca je v porasti, kljub temu da so dopusti, in to večinoma prek licitacij, potem pa forum.

Hvala za info sigi.
Odstrani se pošast!
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

ja, samo da povem

licitacij ne maram, ker nočem tekmovat s kom pri nakupu stripa
če mi je cena O.K. dam ponudbo, ne mislim pa se nategovat z zviševanjem cene

tak sem pač

sicer pa sam itak ne prodajam
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

sigismundus wrote:ja, samo da povem

licitacij ne maram, ker nočem tekmovat s kom pri nakupu stripa
če mi je cena O.K. dam ponudbo, ne mislim pa se nategovat z zviševanjem cene
tak sem pač
sicer pa sam itak ne prodajam
temu se ne reče tekmovanje, ampak nabava manjkajoče številke ali boljše ohranjenega stripa
Post Reply