NAJAVE STRIPOV

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Hochiminh

Re: NAJAVE STRIPOV

Post by Hochiminh »

gombi wrote: 24.11.2025 18:58:31 https://stripi.si/izdelek/zvitorepec-in ... vni-pojav/

12.knjiga...na FB profilu ne dobim nobenega odgovora kaj točno je to...imam komplet 11 Mustrovih knjig in zdaj je vprašanje ali bo zmagala moja zbirateljska žilica, da imam vse knjige po številkah ali se ne bom pustil naplahtat :D
Napisali so kako brati in razumeti Mustra :duno:
To je moje mnenje, kopiram kar sem jim napisal na fb objavi.

To nima nobenega smisla. Torej vsem nam, ki smo ga brali pred 40 leti in več, bo zdaj nek politik in navdušenec za katerega ni še živ bog slišal, skratka nam bo razložil da smo Mustra narobe brali in razumeli.
Mustrovi stripi so zelo enostavni in jih razumejo tudi 5 letni otroci, tu ni nobene znanosti.
Soloh pa tako zadevo oštevilčit z številko 12, nima nobene veze z kronološko zbirko ki je bila z stripi zaključena v 11. knjigi.
Ta zadeva če je že res “toliko pomembna” bi morala iziti v samostojni knjigi, ker kronologja je bila zaključena, razen če se je našel še kak neobjavljen strip.
Brezveze je to…
Bolj zgleda kot vsiljenje prodaje te knjige kot nadaljevanje zbirke ki je tržna uspešnica
Predlog za 13. knjigo bi bil lahko podobni junaki na slovenskem.
14. knjiga pa mogoče Stripovski avtorji kateri so začeli zaradi Mustrove inspiracije.
15. knjiga, Kako prodajati Mustra :duno:
Skratka, mimo usekano vse skupaj in narejeno v smislu mlekarne 🫣
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Sicer so našli (Rok Glavan in družba) še nekaj neponatisnjenih/pozabljenih mustrovih stripov, tako da se v prihodnosti morda obeta nova knjiga dejanskih stripov. Mogoče skupaj s kakimi risbami ker zna biti stripov premalo.

Tako, da bo ta knjiga ne glede na morebitno kvaliteto vsebine vmes kot tur.

Je pa grafično na knjigi delala Melina Mikulić, ki dela sicer vse zadeve Fibre.

napisal: Milan Jazbec
urednik: Sandi Buh
grafična oblika: Melina Mikulić
tehnični urednik: Branimir Trošić
Last edited by BuDi on 26.11.2025 11:50:41, edited 1 time in total.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
gombi

Post by gombi »

Hochiminh wrote: 24.11.2025 21:31:25
gombi wrote: 24.11.2025 18:58:31 https://stripi.si/izdelek/zvitorepec-in ... vni-pojav/

12.knjiga...na FB profilu ne dobim nobenega odgovora kaj točno je to...imam komplet 11 Mustrovih knjig in zdaj je vprašanje ali bo zmagala moja zbirateljska žilica, da imam vse knjige po številkah ali se ne bom pustil naplahtat :D
Napisali so kako brati in razumeti Mustra :duno:
To je moje mnenje, kopiram kar sem jim napisal na fb objavi.

To nima nobenega smisla. Torej vsem nam, ki smo ga brali pred 40 leti in več, bo zdaj nek politik in navdušenec za katerega ni še živ bog slišal, skratka nam bo razložil da smo Mustra narobe brali in razumeli.
Mustrovi stripi so zelo enostavni in jih razumejo tudi 5 letni otroci, tu ni nobene znanosti.
Soloh pa tako zadevo oštevilčit z številko 12, nima nobene veze z kronološko zbirko ki je bila z stripi zaključena v 11. knjigi.
Ta zadeva če je že res “toliko pomembna” bi morala iziti v samostojni knjigi, ker kronologja je bila zaključena, razen če se je našel še kak neobjavljen strip.
Brezveze je to…
Bolj zgleda kot vsiljenje prodaje te knjige kot nadaljevanje zbirke ki je tržna uspešnica
Predlog za 13. knjigo bi bil lahko podobni junaki na slovenskem.
14. knjiga pa mogoče Stripovski avtorji kateri so začeli zaradi Mustrove inspiracije.
15. knjiga, Kako prodajati Mustra :duno:
Skratka, mimo usekano vse skupaj in narejeno v smislu mlekarne 🫣
se popolnoma strinjam, torej številke 12 ne bo v moji zbirki
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Giuseppe Bepi Vigna, Romeo Toffanetti: Nathan Never: Trst (Nathan Never n. 354, La città del vento) (Založba ZRC)
Giuseppe Bepi Vigna, Romeo Toffanetti: Nathan Never: Nova Gorica (Nathan Never n. 410, Il mistero di Aquileia) (Založba ZRC)

ImageImage
Registriraj.si domeno.
Hochiminh

Post by Hochiminh »

BuDi wrote: 26.11.2025 15:28:23 Giuseppe Bepi Vigna, Romeo Toffanetti: Nathan Never: Trst (Nathan Never n. 354, La città del vento) (Založba ZRC)
Giuseppe Bepi Vigna, Romeo Toffanetti: Nathan Never: Nova Gorica (Nathan Never n. 410, Il mistero di Aquileia) (Založba ZRC)

ImageImage
Me res zanima, zaradi česa si je Nathan Never zaslužil izdajo v Sloveniji. V vsakem primeru pohvalno čeprav mi ravno ne sede. Ugibam pa če je to zaradi tega, ker so neki dogodki v stripu postavljeni na Slovenski lokaciji?
Potem bi si prevod in izdajo zaslužil tudi Martin Mistére, ki je bil na izletu v Predjamskem gradu že pred 28. leti, ko ga je davnega 1997. leta ustvaril Bognoli v 189. številki…
Letos je izšel tudi prevod pri Libellusu
Attachments
2599B061-F226-4DCC-BAD4-12796002AAB4.jpeg
2599B061-F226-4DCC-BAD4-12796002AAB4.jpeg (133.44 KiB) Viewed 1968 times
A87CE3EC-0D6A-48DC-B36A-72F08F39A188.jpeg
A87CE3EC-0D6A-48DC-B36A-72F08F39A188.jpeg (191.06 KiB) Viewed 1968 times
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Hochiminh wrote: 07.12.2025 11:24:33 Me res zanima, zaradi česa si je Nathan Never zaslužil izdajo v Sloveniji. V vsakem primeru pohvalno čeprav mi ravno ne sede. Ugibam pa če je to zaradi tega, ker so neki dogodki v stripu postavljeni na Slovenski lokaciji?
Menda ni neka skrivnost, da je urednik velik ljubitelj stripov. Vprašanje samo katere lahko upraviči, da jih zaradi zgodovinsko-geografskega pomena ZRC SAZU (država) plača.

Jaz že dlje časa upam na tole:
Image
Registriraj.si domeno.
Hochiminh

Post by Hochiminh »

Zanimivo, sploh da japonec riše jugoslovansko NOB
Hochiminh

Post by Hochiminh »

Moja tiha in pobožna želja je pa to.
Strip ki bi ga pri nas lahko izdali :king:
Strip Mila Manara, po istoimenskem romanu avtorja Umberta Eca - Ime rože.
Menda so bile pravice za slovenijo prodane. So se iz Morfema na Bolonskem sejmu zanimali za ta naslov in ni šlo…
Mogoče ve kdo kaj o tem?
Last edited by Hochiminh on 18.02.2026 18:57:27, edited 1 time in total.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Hochiminh wrote: 07.12.2025 13:31:15 Strip Mila Manara, po istoimenskem romanu avtorja Umberta Eca - Ime rože.
https://avtorji.mladinska-knjiga.si/obv ... njige-2025
Mladinska knjiga je v sredo, 29. 1. 2025, v Knjigarni Konzorcij predstavila program za leto 2025, ki bo za založbo jubilejno, saj bo junija minilo že 80 let od njene ustanovitve.

Andrej Ilc, vodja uredništva leposlovja, je dejal, da »nas naš jubilej prebuja v zavesti, da je Mladinska knjiga vpeta v slovenski prostor morda drugače kot druge založbe, po drugi strani pa mi vsi, ki danes delamo v Mladinski knjigi, stojimo na ramenih velikanov, ki so ustvarili in razvijali založbo«.

Najprej je izpostavil nekaj pričakovanih in nepričakovanih uspešnic lanskega leta: med temi zadnjimi denimo izstopajo Vegetarijanka nobelovke Han Kang, Primer: Anhovo Jasmine Jerant, Krošnja z neznanimi sadeži Helene Koder, Svobodna Lee Ypi in Márquezov roman Avgusta se vidiva.

Sledil je jagodni izbor iz bogatega programa izvirnega in prevodnega leposlovja: Štiri tačke psi in mačke, antologija ob 80-letnici Cicibana, Križem svet Neli Filipič in Igorja Šinkovca, strip Pika nogavička, strip Slepi tekač Tadeja Goloba in Jurija Devetaka, strip Ime rože Mila Manara, enega najbolj znanih italijanskih striparjev. Na področju mladinskega leposlovja se obetajo tri dela slovenskih avtoric: Bes te lopi Simone Semenič, Na križišču svetov Irene Androjna in Prepoparki igralke Nine Valič.
Sicer je bilo napovedano da naj bi strip izšel nekje okoli Celjskega sejma stripa, aprila 2025, ko naj bi bil ob istem času kot je bil sejem v Celju (popolnoma nepovezano) v Ljubljani gostoval Milo Manara.

Kje se je zalomilo in zakaj je strip skupaj z gostovanjem Manare izginil iz napovednikov ni bilo objavljeno.
Tudi Slepi tekač Tadeja Goloba in Jurija Devetaka ni izšel (napovedan je bil za oktober 2025)
Registriraj.si domeno.
Hochiminh

Post by Hochiminh »

Ufff, tega pa nisem vedel da je v planu :angel:
Torej verjetno bo le prišel k nam, če ne letos, pa naslednje leto, ali pa čez dve. Čisto vseeno kdaj, samo da bo.
Hvala za to informacijo :yes:
Hochiminh

Post by Hochiminh »

BuDi wrote: 07.12.2025 18:44:35
Hochiminh wrote: 07.12.2025 13:31:15 Strip Mila Manara, po istoimenskem romanu avtorja Umberta Eca - Ime rože.
Sicer je bilo napovedano da naj bi strip izšel nekje okoli Celjskega sejma stripa, aprila 2025, ko naj bi bil ob istem času kot je bil sejem v Celju (popolnoma nepovezano) v Ljubljani gostoval Milo Manara.

Kje se je zalomilo in zakaj je strip skupaj z gostovanjem Manare izginil iz napovednikov ni bilo objavljeno.
Preveril pri MK kako je na stvari z napovedano izdajo Ime rože… predviden izzid stripa je začetek aprila 2026, tako da ga sigurno dobimo :king: :yes:
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Layla Benabid, Marie Tibi - Mijavko : ti dvonožci so nori!

Image
Image
Image
Registriraj.si domeno.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

https://zalozba.zrc-sazu.si/sl/dogodki/ ... ovno-mesto

Nathan Never - Skrivnost zlatega vodnjaka in Vetrovno mesto
Pogovor ob predstavitvi stripa.

14. januar 2026 ob 18:00 do 14. januar 2026 ob 19:00
Knjigarna kavarna Maks, Delpinova 12, Nova Gorica

Ljubitelje stripa bomo razveselili s predstavitvijo slovenskega prevoda serije stripa o tajnem agentu Natanu Neverju, ki scenarij vohunske zgodbe, polne nenavadnih preobratov prestavi v Gorico in Trst. Slovenski prevod, ki združuje po dve številki italijanskega stripa o tajnem agentu Natanu Neverju, Vetrovno mesto (La città del Vento, Check Point 23) in Skrivnost Zlatega vodnjaka (Arrestate Nathan Never, Il mistero di Aquileia), je izdala Založba ZRC.

Sodelujejo: Romeo Toffanetti, ilustrator, Mirt Komel, filozof, ljubitelj stripov, Aleksander Buh, pisec uvodnika, Aleš Pogačnik, vodja Založbe ZRC.

V slovenščino bo prevajala Beti Tomšič.

https://www.facebook.com/events/4261257870814420/
Registriraj.si domeno.
rudikra

Post by rudikra »

strip lahko naročite tukaj
https://zalozba.zrc-sazu.si/p/1955
https://zalozba.zrc-sazu.si/p/1956
Od jutri dalje bo naprodaj v naših dveh knjigarnah (Azil na Rimski 3 v Ljubljani, Maks na Delpinovi 12 v Novi Gorici), čez kak teden ali dva pa tudi po nekaterih drugih knjigarnah po Sloveniji (tudi MK), odvisno, kako bodo naročile.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

naročil..me prav firbec kako bo brati v slovenščini
Post Reply