NAJAVE STRIPOV
Moderatorji: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Re: NAJAVE STRIPOV
Carl Barks - Dolina mojih sanj, 1953 - 1954 (Egmont, še v tisku)
Naslovnica je iz hrvaške verzije, predvidevam da bo slovenska enaka, prav tako kot prva knjiga
Naslovnica je iz hrvaške verzije, predvidevam da bo slovenska enaka, prav tako kot prva knjiga
- Priponke
-
- IMG_1414.jpeg (98.51 KiB) Pogledano 2598 krat
upam da bo hrbet spet pofavlan, to je, da ne bo popravljen in ne bo pasal v zbirko.
Asterix - Spopad poglavarjev (Graffit) / v tisku
Plan za letos kar se Asterixa tiče.
Normani so potrjeni, za še eden naslov pa se še odločajo
Normani so potrjeni, za še eden naslov pa se še odločajo
Kar preskok od tega da praviloma vsako leto obljubljajo vse mogoče.
Pobrali so se, pa čeprav jim je res slabo kazalo

Zdaj pa samo gasa in “počasi” zaključit zbirko
Corto Maltese: Balada o slanem morju Založba Goga.
Hochiminh napisal/-a: ↑11.03.2025 16:00:57 Carl Barks - Dolina mojih sanj, 1953 - 1954 (Egmont, še v tisku)
Naslovnica je iz hrvaške verzije, predvidevam da bo slovenska enaka, prav tako kot prva knjiga promocijska darila
to pa komaj čakam, da pride ven. sem dolgo čakala in le dočakala
Zadnjič spremenil anjica, dne 24.04.2025 18:35:08, skupaj popravljeno 1 krat.

Striparna Oblaček in Studio Risar ponosno predstavljata fantazijsko stripovsko sago DRAGONERO založbe Bonelli!
Dragonero v prevodu iz starodavnega jezika pomeni »Ubijalec zmajev«. Osrednji junak je Jan Aranill, sin Aruna iz plemiške družine Ubijalcev zmajev. Jan je bivši vojaški častnik kraljevine Erondar in član ene najbolj cenjenih plemiških družin v znanem svetu.
Družina Aranill je zaslovela po neusmiljenem lovu na zadnje žive zavestne zmaje, ki med seboj in z Ubijalci zmajev komunicirajo telepatsko. V sedanjosti je Jan carski izvidnik, ki v družbi orka Gmora in gozdne vilinke Sere potuje po Erondarju ter opravlja naloge, ki mu jih naloži cesarstvo. Te so večinoma povezane z dogajanjem ob Velikem zidu, ki kontinent deli po diagonali in ščiti Erondar pred ljudstvom Studeni – neznano, tujo raso – ter pred še bolj oddaljeno deželo Strahotnih, ki prihajajo naravnost iz pekla.
Ponujamo vam prednaročilo šestih broširanih stripovskih knjig, vsaka vsebuje tri zgodbe. Prva knjiga bo v barvah, preostalih pet pa v črno-beli različici.
Cena kompleta šestih knjig znaša 150 evrov. Izid: april 2026.
edit: sem popravil ceno, od najave se je komplet podražil za 25€

Libellus je ponujal Dragonerota v trdi vezavi takoj po izidu za 27 EUR, v prednaročilu bi bil verjetno še ceneje…
Če bo šlo res za obsežno zbirko, bi jo imel definitivno v HC, drugač si tega sploh ne predstavljam na policah, in ja na zbiratelje se to vse skupaj nasploh cilja.
Si ne predstavljam obsežne zbirke v SC, vse zvito in bolj švoht, že po prvem branju je knjiga zdelana…
Velika razlika je ali je strip v SC 50-60 stranski ali pa skoraj 250

- Libellus je to ponujal par let nazaj, cene tiska grejo še vedno gor. Zelo gor.Hochiminh napisal/-a: ↑25.04.2025 23:53:28![]()
25 EUR na izvod v enoletnem prednaročilu in to v broširani verziji se mi zdi preveč. Za tako ceno bi pričakoval vse izdaje v trdi vezavi in želel bi si da bi bili tako tudi narejeni, tako tudi vsi izdajajo zdaj kolekcije.
Libellus je ponujal Dragonerota v trdi vezavi takoj po izidu za 27 EUR, v prednaročilu bi bil verjetno še ceneje…
Če bo šlo res za obsežno zbirko, bi jo imel definitivno v HC, drugač si tega sploh ne predstavljam na policah, in ja na zbiratelje se to vse skupaj nasploh
danes poteče rok za nakup SAF albuma Zetari v angleščini za 41€,
novi integrali Blake & Mortimer so 40€,
novi integrali Smrkcev prav tako 40€
- Libellus je imel višjo naklado.
- Oblačkova različica bo - sem prepričan - boljša od Graffitovega Alana Forda, ki je ravno tako 3v1.
- Oblaček verjetno ne misli izdat obsežne zbirke, ker ne bo šla v promet. Kot vem je v tem trenutku 6x3 mišljeno kot preizkusna zaključena celota.
- Oblaček si je želel SC, ker je "strip za branje", ker pa razlika v ceni ni visoka oz. je menda celo precej nepomembna ga mogoče kdo prepriča.
- Cena je nastavljena malo višje, ker ne veš kakšno bo stanje čez eno leto.
Jaz veliko stvari prednaročam in so mi v zadnjem obdobju (po koroni) že nekajkrat iz prodajalen sporočili da je bila v "prednaročilu" cena prenizka in da mi vrnejo denar, ker zadeve ob izidu za to ceni ni mogoče prodati. - Tudi iz takih, ki imajo "price guarantee" s kratko obrazložitvijo da "fulfillment not possible".
Kakorkoli, cena je visoka za to kar je predstavljeno. Sem šel tudi v 2 novi Bonelli SC zbirki Bosanskega založnika Colloseum, Tex in Mr. No. Krasna zadeva, zelo kvalitetno narejena, cena pa od 10 - 12 EUR za izvod (naklada 300 izvodov). Bonelli jih vredu špana pri vsakem izvodu, tudi pravice so dobili samo za Bosno, a kljub temu niso zasolili cene.
Po taki ceni se mi zdijo stripi za “branje” sprejemljivi, to bi bila neka trafika varijanta, ampak vseeno so kljub nizki ceni Bosanci naredili kolekcionarski strip ki zelo dobro zgleda, ter niti ne spremeni oblike po nekajkratnem branju. Torej se da. Če pa hoče nekdo imeti pri vsakem stripu 100 % ali še več zaslužka, to je pa druga pesem, ampak to ni več ljubiteljsko
Po taki ceni se mi zdijo stripi za “branje” sprejemljivi, to bi bila neka trafika varijanta, ampak vseeno so kljub nizki ceni Bosanci naredili kolekcionarski strip ki zelo dobro zgleda, ter niti ne spremeni oblike po nekajkratnem branju. Torej se da. Če pa hoče nekdo imeti pri vsakem stripu 100 % ali še več zaslužka, to je pa druga pesem, ampak to ni več ljubiteljsko
Ja, ja 5050446% zaslužka...
v normalnih razmerah je treba plačat nekoga da prevede, postavi, sebe plačat... iz plusa pa naredit kaj naprej.
lahko pa narediš pol zastonj za hec, sam prevedeš, postaviš in ker to delaš ob strani sebe ne plačaš, ker imaš nekje "pravo" službo... da se...
+ to narediš v cenejši tretji državi, s tradicijo in 5x več kupci, kjer ti kolegi dajo popuste za tvoj hobi projekt, ker majo zraven "prave" projekte.

v normalnih razmerah je treba plačat nekoga da prevede, postavi, sebe plačat... iz plusa pa naredit kaj naprej.
lahko pa narediš pol zastonj za hec, sam prevedeš, postaviš in ker to delaš ob strani sebe ne plačaš, ker imaš nekje "pravo" službo... da se...

+ to narediš v cenejši tretji državi, s tradicijo in 5x več kupci, kjer ti kolegi dajo popuste za tvoj hobi projekt, ker majo zraven "prave" projekte.
Zadnjič spremenil BuDi, dne 02.05.2025 9:14:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Ja, vsaj pognali bi lahko to na tak način da dobijo občinstvo, potem pa bi komaj začeli z dvigovanjem cen. Nimajo ravno nek brend, ki bi že od štarta obljubljal… je treba nekaj pokazatiBuDi napisal/-a: ↑02.05.2025 9:08:42 Ja, ja 5050446% zaslužka...![]()
v normalnih razmerah je treba je plačat nekoga da prevede, postavi, sebe plačat...
lahko pa narediš pol zastonj za hec, sam prevedeš, postaviš in ker to delaš ob strani sebe ne plačaš, ker imaš neklje "pravo" službo... da se...
+ da to narediš v cenejši tretji državi kjer ti kolegi dajo popuste za tvoj hobi projekt, ker majo zraven "prave" projekte.
In že v štartu ponudiš ali dostopnejšo ceno, trdo vezavo, pač bonbončki
Zadnjič spremenil Hochiminh, dne 02.05.2025 9:22:43, skupaj popravljeno 1 krat.