Scifier.com
- trgovina je v UK
- poštnina ne glede na nakup je 8€, imajo tudi prednaročila.
- vedno so v "skupnosti" na voljo promo kode 10% (če ne kupiš s kodo si verjetno kar čudak, mislim, da sem v trenutku nakupa izbrskal 10 različnih promo kod, vse so 10%)
- na voljo imajo tudi kar nekaj rabljenih zadev, predvsem mang, po res bagatelnih cenah (tudi nanje gre promo koda, tako kot na prednaročila)
- na Trustpilot in podobnih straneh kjer ljudje pišejo svoj izkušnje, da se drugi ne "naserjejo" ima stran vedno oceno 5/5.
- Vsi slovenski davki so plačani z naročilom.
Praksa:
- cene za nekatere zadeve, predvsem mange, so nizke že brez popusta, tudi če vzameš v obzir poštnino (za določene druge zadeve so malo manj ugodni)
- sami pišejo, da nekatere kode delujejo samo če izbereš funte ... če imaš ciljno državo Slovenija se funti vedno pretvorijo v evre po istem tečaju kot so sicer njihove cene v evrih, ne moreš plačati s funti, tudi prek VPNja ne - kar je sicer praviloma zaradi menjalnega tečaja lahko še malenkost ceneje), delujejo pa vse kode.
- ko sem oddal naročilo sem se pri enem izdelku zmotil, napisal sem sporočilo in so spremenili naročilo brez težav v manj kot 12 urah.
- po naročilu, dobiš mail s točnim obvestilom kdaj bodo oni poslali zadeve in kdaj jih lahko pričakuješ.
- obvestilo, da je paket v Sloveniji, sem prejel v 12 dneh po naročilu, (vmes je bilo obvestilo o dveh ali treh dneh zamude, kjer njihov dobavitelj ne more dohajat decembrskega povpraševanja. - vseeno je paket prišel pred predvidenim rokom)
- Paket je poslan sledljivo.
- paket je bil en najbolje zapakiranih paketov, kar sem jih videl zadnja leta, edino Osmo boljše pakira.

- pri rabljenih mangah takorekoč nisem ločil kaj je rabljeno kaj je novo.

2x rabljene, 4x nove.
Zoprne zadeve:
- Pošta Slovenije je zaradi višjega zneska želela videt račun, obdelavo je računala 3,85€ (med nalaganjem računa ti sistem napiše, da je bil davek že v celoti pravilno plačan s strani pošiljatelja.... na koncu pa, da je vseeno predvideno plačilo v vrednosti 22%.... - izkaže so, da so zadovoljni s 3,85€
Kljub poštnini in reketu Carinske Pošte sem prišel za konkretne zadeve ceneje skozi, cca 20% ceneje.
Je za preverit.