CONAN THE BARBARIAN

Vesolje superjunakov, svet brez superjunakov in prostor za ostale zadevščine ameriške produkcije.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Mioke, Ruki

Post Reply
Blue Blues

CONAN THE BARBARIAN

Post by Blue Blues »

Rabil bi eno pomoč od onih, ki strip poznate.

Svoje čase ga je izdajala Slobodna Dalmacija in je izhajanje prišlo do številke 49. Zanima me, če je to dejansko zadnja številka stripa in se z njo tudi zaključi zgodba, ali pa je takrat pač bil strip ukinjen zaradi propada SD. Ker bi mogoče kupil, ampak če se je izhajanje končalo pred zaključeno celoto, potem ne bi vzel.

Vnaprej hvala za informacijo...
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

slobodna dalmacija je izdala 49 stevilk. to je vse. ni pa to zakljucena celota. conana je izslo ogromno. imas se marketprintovo izdanje, conan saga, marvel mali in veliki, horusovega konana. v anglescini pa ga je itak preko 600 stevilk.
kaj naj ti recem? vse se splaca kupiti. zakljucene celote ne bos dobil nikjer in prav v ediciji slobodne dalmacije je nekaj najboljsih zgodb. kar se mene osebno tice, mi je najbolj vsec a-4 format, torej conan saga (18 stevilk) in pa veliki marvel (9 stevilk) in pa nova izdaja od marketprinta (mislim, da 21 stevilk).
predvsem bi pa rad opozoril na edicijo beli put in njihovega conana v trade paperbackih, ki gre kronolosko od zacetka, pri nas neobjavljenih zgodb in bo donekle res predstavljal zakljuceno celoto.
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Koliko približno procentualno pokrije Conana 10 številk Chronicles of Conan, vsaka po 160 strani?
Nobody
STRIPOHOLIK

Re: CONAN THE BARBARIAN

Post by Nobody »

BLUE BLUES wrote:Rabil bi eno pomoč od onih, ki strip poznate.

Svoje čase ga je izdajala Slobodna Dalmacija in je izhajanje prišlo do številke 49. Zanima me, če je to dejansko zadnja številka stripa in se z njo tudi zaključi zgodba, ali pa je takrat pač bil strip ukinjen zaradi propada SD. Ker bi mogoče kupil, ampak če se je izhajanje končalo pred zaključeno celoto, potem ne bi vzel.

za tale info, kako je z koncanjem zgodbe, bi vedel Markolar, ker je pred kratkim kupil kompletno zbirko SD Conanov
Blue Blues

Post by Blue Blues »

OK. Hvala sigismundus in pa Nobody... :D

Bom še premislil. Resno sem razmišljal o zbiranju SD in Ludens Zagorov, ampak ker je izšlo hudo veliko številk in bi ga verjetno par let kompletiral ter čisto zgubil živce zaradi iskanja in stroškov, sem se odločil da ne bo nič iz tega.
Zato sem mislil, da bi nabavil tele Conane. Kot nekak "švoh" nadomestek za Zagore...

Drugače pa sem ravno včeraj prelistal (prebral) enega svojega, ker dva imam. In se mi ne dopade "tankost" zgodbe in samega stripa. Sem celega prebral v manj ko 10 minutah, tako da ne vem...
markolar
STRIPOHOLIK

Re: CONAN THE BARBARIAN

Post by markolar »

Nobody wrote:
BLUE BLUES wrote:Rabil bi eno pomoč od onih, ki strip poznate.

za tale info, kako je z koncanjem zgodbe, bi vedel Markolar, ker je pred kratkim kupil kompletno zbirko SD Conanov
Samo nisem še vseh prečital - še 8 mi jih je ostalo, ampak lahko povem do zdaj, da so zgodbe odlične :wink:
Image
Blue Blues

Post by Blue Blues »

corto wrote:Koliko približno procentualno pokrije Conana 10 številk Chronicles of Conan, vsaka po 160 strani?
Hmmm...

Se pravi 1600 strani.

SD Conani majo povprečno 39 strani po komadu, kar znese 1900 in še mičken strani. Ne vem sicer, kak format so tele Chronicles, ampak po mojem ne zajemajo bistveno večji kos zgodb kot tele od SD. Pa ga že SD-jevi pokrijejo razmeroma malo, kolikor je omenil sigismundus...

Ampak ne mene poslušat -- nimam blage o stripih nasploh, ker nisem resen kolektor!
Post Reply