Kakšne prevjalce pa imaš to, a to so neki profesionalci, ali je to kdo, za katerega si preko foruma slišal, da on pa zna tale jezik. No mimogrede, bi ti jaz verjetno lahko preskrbel še kakšnega prevajalca za španščino.TomDar wrote:CARGO NETjang wrote:pa še ta založba iz Brežic ki izdaja Mortadelc pa File...
@Cornelius:
Bodimo na vezi
Prevajalca iz italijanščine že imam !
Iz Angleščine tudi,
Iz Srbščine, Hrvaščine tudi
Iz Nemščine tudi
No sedaj vem tudi še za enega za Japonščino
Nikoli se neve koga bom potreboval
Prevajanje in objava stripov japonskih avtorjev v Sloveniji?
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
- Bob Rock
- STRIPOHOLIK
tole pa res zveni zanimivo. sem pogledal na wikipedijo, in me je po pravici povedano slikica tam najprej malo odvrnila, ampak je po samem članku sodeč zanimiva zadeva. miroljuben post-apokaliptičen svet? say what now? že samo to se mi zdi dovolj nenavadna ideja, da pritegne mojo pozornost (še posebej glede na to da imam tudi drugače zelo rad razne post-apokaliptične zadeve).corto wrote:A lahko kaj več poveš o tej seriji?Viking_Vike wrote: - Yokohama Kaidashi Kikou - Ashihano Hitoshi, 14 albumov (meni najljubša stvar)
Mogoče veš, če se jo da dobiti v Italiji?
fino.
ideja o zbirki kratkih mang tudi ni slaba. v bistvu smo se z založbo Litera, ki je izdala zbirko kratke proze, kjer sem sodeloval (link je v prvem postu te teme) od začetka dogovarjali tudi o možnosti, da bi namesto ene izmed kratkih zgodb objavili kratko mango, pa potem ta ideja nekako ni prišla skozi. sicer je kratkih (enostranskih in enopasičnih, malo manj pa tudi nekajstranskih) stripov na japonskem mali milijon, tako da bi se verjetno tudi našlo kaj zanimivega. mogoče bi lahko kdaj v prihodnosti, če se bo v sklopu tega foruma izdajala kakšna kompilacija, vključilo tudi kakšne kratke mange...
jang: Učila, praviš? sicer so se mi po pravici povedano malo zamerili, ker so baje pravkar prevedli nek japonski roman iz angleščine, ampak to so že osebne travme japonologov prevajalcev...
TomDar: ni problema, smo na vezi.
- Viking_Vike
se bom potrudil pa napisal malo več o tem (upam da v neslednjih dneh). drugače pa, kot se je že cornelius znašel: http://en.wikipedia.org/wiki/Yokohama_Kaidashi_Kikoucorto wrote:A lahko kaj več poveš o tej seriji?Viking_Vike wrote: - Yokohama Kaidashi Kikou - Ashihano Hitoshi, 14 albumov (meni najljubša stvar)
Mogoče veš, če se jo da dobiti v Italiji?
za italijo ne vem, ne spadam pod italjansko vplivno območje.
vem pa da v angleščino (uradno) še ni prevedena.
trenutno zbiram sredstva, da si kupim mango preko japonskega amazona.
ekstremno kratke mange (enopasične - yon-koma in pa enostranske) se meni (! - povdarjam subjektivnost) ne bi zdele toliko zanimive, ker na tako majhnem prostoru se stripi nasplošno ne morejo veliko razlikovati - japonski od evropskih, ameriških - razen po stilu risanja. vsaj nekaj strani mora biti da se prikaže karakterizacija in pa vsaj neka kratka zaključena zgodba.