carinska pošta

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

mister-no

Post by mister-no »

danes sem dobil navadno tiskovino iz hrvaške, poštar je še pozvonil, ker ni mogel dati v nabiralnik.
pred par dnevi pa se poslal paket z odkupnino in kupec mi sporoči da ga ni bilo doma ko je poštar prišel, ter da je paket pustil tam, za odkupnino se pa ni zmenil.
ma naj gre ta pošta nekam.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

mister-no wrote:danes sem dobil navadno tiskovino iz hrvaške, poštar je še pozvonil, ker ni mogel dati v nabiralnik.
pred par dnevi pa se poslal paket z odkupnino in kupec mi sporoči da ga ni bilo doma ko je poštar prišel, ter da je paket pustil tam, za odkupnino se pa ni zmenil.
kaj te moti v prvem primeru?
in v drugem? saj boš vseeno dobil svoj denar, če ni zaračunal kupcu bo pa iz svojega žepa plačal. vem iz svojih izkušenj :evil:
mister-no

Post by mister-no »

jang wrote:
mister-no wrote:danes sem dobil navadno tiskovino iz hrvaške, poštar je še pozvonil, ker ni mogel dati v nabiralnik.
kaj te moti v prvem primeru?
in v drugem? saj boš vseeno dobil svoj denar, če ni zaračunal kupcu bo pa iz svojega žepa plačal. vem iz svojih izkušenj :evil:
v prvem primeru nič, v prvem je še boljše postopal kot je potrebno.

v drugem pa slab odnos pošte. kdo bo plačal? poštar? ma daj, se jim j... za to.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

ja, v drugem primeru bo plačal poštar. Če si oddal paket z odkupnino imaš potrdilo o oddani pošiljki. Pejd na pošto in povej kaj se je zgodilo. Oni bodo potem že pogledal kje je bila napaka. Ali mu niso knjižili pošiljke kot odkupnino (v tem primeru je kriv tisti ki je delal seznam). Čudi me že da niso videli da jim manjka denar ali pa pošiljka. torej sumim da je bila napaka tu...kajti obračun se dela vsak dan in vsak dan mora vse štimat, drugače gre iz lastnega žepa. Verjem, ni naša pošta zaman ena najboljših v Evropi in na svetu po zanesljivosti....

Kako pa poštar sam plača ti pa lahko tudi povem. Zgodba o tem kako sem dal 11.000 sit za zlomljeno vzratno ogledalo Suzuki Swift... En tip je preko oglasnika naročil nekje iz Zasavja to ogledalo (od nekega avtoodpada, ali nekaj podobnega). Jaz prinesem ta paket z odkupnino. In ker sem bil neumen sem jim pustil da so odprli paket preden so plačali. Ko so vidli da nekaj ropota in da je ogledalo v nenajboljšem stanju so sklenili da ga ne bodo vzel. Škatlo so zalepli nazaj (prej so jo zlo grdo odprli(strgali), pa še eno polnilo niso dal nazaj notr), men dal 500 sit kao za uslugo in sem nesel nazaj na pošto. Da kao ne sprejmejo te pošiljke... Čez par dni pa velik HALO, klici iz uprave v Kranju in iz Zasavja da je nekdo odpiral paket, da je sedaj ogledalo polomljeno, da manjka polnilo in da zahtevajo denar... od kupca ali pa od pošte, da jih nič ne briga....ogledalo spet nazaj na Bled, jaz in upravnik smo poskušali prepričat kupca naj ga vzame (pa ni prav reven privatnik) ampak ga ni hotel..in na koncu sem mogel jaz kot študent plačat 11.000 sit za ta špegu ki sem ga potem nesel do prvega smetnjaka in ga lapo vrgel notri....
jebem jim vse po spisku... in čakam na priložnost ko jim bom zakasiral teh 11000 z obrestmi za vsa leta nazaj
miskox

Post by miskox »

jang wrote:ja, v drugem primeru bo plačal poštar. Če si oddal paket z odkupnino imaš potrdilo o oddani pošiljki. Pejd na pošto in povej kaj se je zgodilo. Oni bodo potem že pogledal kje je bila napaka. Ali mu niso knjižili pošiljke kot odkupnino (v tem primeru je kriv tisti ki je delal seznam). Čudi me že da niso videli da jim manjka denar ali pa pošiljka. torej sumim da je bila napaka tu...kajti obračun se dela vsak dan in vsak dan mora vse štimat, drugače gre iz lastnega žepa. Verjem, ni naša pošta zaman ena najboljših v Evropi in na svetu po zanesljivosti....

Kako pa poštar sam plača ti pa lahko tudi povem. Zgodba o tem kako sem dal 11.000 sit za zlomljeno vzratno ogledalo Suzuki Swift... En tip je preko oglasnika naročil nekje iz Zasavja to ogledalo (od nekega avtoodpada, ali nekaj podobnega). Jaz prinesem ta paket z odkupnino. In ker sem bil neumen sem jim pustil da so odprli paket preden so plačali. Ko so vidli da nekaj ropota in da je ogledalo v nenajboljšem stanju so sklenili da ga ne bodo vzel. Škatlo so zalepli nazaj (prej so jo zlo grdo odprli(strgali), pa še eno polnilo niso dal nazaj notr), men dal 500 sit kao za uslugo in sem nesel nazaj na pošto. Da kao ne sprejmejo te pošiljke... Čez par dni pa velik HALO, klici iz uprave v Kranju in iz Zasavja da je nekdo odpiral paket, da je sedaj ogledalo polomljeno, da manjka polnilo in da zahtevajo denar... od kupca ali pa od pošte, da jih nič ne briga....ogledalo spet nazaj na Bled, jaz in upravnik smo poskušali prepričat kupca naj ga vzame (pa ni prav reven privatnik) ampak ga ni hotel..in na koncu sem mogel jaz kot študent plačat 11.000 sit za ta špegu ki sem ga potem nesel do prvega smetnjaka in ga lapo vrgel notri....
jebem jim vse po spisku... in čakam na priložnost ko jim bom zakasiral teh 11000 z obrestmi za vsa leta nazaj
Žalostna zgodba. Žal pa tudi poučna. Za vsakega. Upam, da jim vrneš. Z obrestmi.

lp,
misko
Giant
STRIPOHOLIK

Post by Giant »

No ja,tudi uslužbenci na "nekaterih" poštah so cvetke..... :evil: Dosti paketov iz tujine (konkretno SCG) sem že dobil redno(od 5-10 dni),ampak (razen enkrat,k je paket zamudil za približno 1 mesec) v nobenem primeru pošilatelj ni imel problema s pošiljanjem kot tiskovino!!Pa še paket je bil popolnoma zaprt z vseh strani-nič se ni videlo,da naj bi to bili stripi!!
...zadnič pridem na pošto na Jesenice in (paket 10-ih stripov hočem posleti kot tiskovino) rečem na okencu kako in kaj...Mladi frčapeli,ki sem izročil paket nikakor ni šlo v glavo,kako to stvar lahko pošljem kot tiskovino :evil:
...po približno 5-ih minutah mi jo je (vsaj upam da) uspelo razložiti da je to...TO!!
:P
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

si bi hiter če ti je v 5min uspelo - jaz sem enkrat porabil 20min, pa še ob 15.05 se prišel na pošto, tako da si lahko predstavljaš kakšna vrsta je za mano nastala :?
Giant
STRIPOHOLIK

Post by Giant »

uh,pol pa jamrajo,da so po bolnicah čakalne dobe najdaljše.... :twisted:
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Od 10.5.,ko sem poslal denar, čakam na paket iz Beograda.
Ali kdo ve (kako dolgo potujejo paketi) in kakšen je postopek na pošti, če oni še ne vedo, da je že prispel in kako ukrepati naprej.
Dogovoril sem se, da tudi pošiljatelj v Beogradu preveri, kaj je s paketom.
In pa koliko časa ste čakali ostali? Tudi po 1 do 2 meseca? Potem je to normalno.
Vnaprej hvala za kak odgovor.
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

2 meseca potuje paket do Amerike in to z ladjo - z letalom je tam do 7 dni in obratno.
Image
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

risar_69 wrote:Od 10.5.,ko sem poslal denar, ?akam na paket iz Beograda.
Ali kdo ve (kako dolgo potujejo paketi) in kakšen je postopek na pošti, ?e oni še ne vedo, da je že prispel in kako ukrepati naprej.
Dogovoril sem se, da tudi pošiljatelj v Beogradu preveri, kaj je s paketom.
In pa koliko ?asa ste ?akali ostali? Tudi po 1 do 2 meseca? Potem je to normalno.
Vnaprej hvala za kak odgovor.
to nikakor ni normalno...jaz sem od Napoleona dobival stripe v roku 7 dni, pa so šli tudi prek carinske pošte.
V zadnjem ?asu imam pa ob?utek da gre še hitreje, kajti v soboto sem poslal tiskovino v Vojvodino in danes dobil sporo?ilo da je že tam :!:
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Res - tudi sam imam sveže izkušnje s Srbijo (gagi, sawitch) - pošta ful šiba.
Enkrat pa sem tudi jaz cakal tako dolgo - enga alefa pred tremi leti, bookdealerja iZ BG - veš kaj? še danes cakam...
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Jaz sem ?akal ladijski paket iz Amerike, 94 dni.
Sicer odli?en prodajalec no?e ve? slišat zame ker mu nisem mogel dati pozitivnega feedbacka na ebayu (vsaj takrat je bil rok za oddajo feedbacka 3 mesece).
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
BuDi
STRIPOHOLIK

Re: carinska pošta

Post by BuDi »

Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Post Reply