Stripovska bera v letu 2015
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Re: Stripovska bera v letu 2015
a ni isti format kot do sedaj?
?horex2 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nisem še....
ga poli noče dat iz rok...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dejte se fantje mal v roke vzet in prebrat moj odgovor z dne 4. 8. 2015 v taistem topicu (tule viewtopic.php?f=3&t=4622&start=60#p109293).
Skratka, svoj izvod (ja, samo enega, ker jih več niso imeli na polici) imate pri Gombiju, ki je strip tudi že prebral in vam da lahko informacije o njem iz prve roke. Enako je strip prebral tudi pišoči osebek ... in ga priporoča.
Lahko greste pa še enkrat v Škuc pogledat, če so že dali kakšen nov izvod na polico, jaz sem bolj redko v centru. Saj glede na naklado naj zadeva še ne bi pošla kaj kmalu ... če ne prej grem morda še enkrat v mesto do strip bazarja - kdor pride, dobi izvod.
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Calvin in Hobbes ni isti format ker je druga zbirka. To je "Essential" tudi z nedeljskimi pasicami.jang wrote:a ni isti format kot do sedaj?
Meni je bil všeč, ni mi bil pa nič hudo posebnega. Prva tretjina se mi je zdela kot včasih popularne enostranske erotične smešnice, proti koncu postaja vedno bolj resen. Če ne bi bila tema homoseksualna (uuu... napredno) bi bil strip po straneh dokaj kvalitetna fila za hm... zabavne revije, ki v bistvu danes ne obstajajo več, včasih pa jih je bilo na desetine. Kaj dosti več od tega pa ne. - Kakorkoli, ne dela sramote moji zbirki.Poli 78 wrote:Enako je strip prebral tudi pišoči osebek ... in ga priporoča.![]()
![]()
![]()
končno dobil tistle strip ut polita.....
mi ga je gombi prnesu......
matr, je trajal....
horex je zakon, pa reno tud...
Lej, dans zvečer se boš že lahk potolažu 

založnik sprejema prednaročila do 4. septembra.
Anything is possible
A ne bi bilo bolj pravilno Pri Helvetih? Saj niso bili Helvecijci ampak Helveti.
Helvečanih.Corto wrote:A ne bi bilo bolj pravilno Pri Helvetih? Saj niso bili Helvecijci ampak Helveti.
čeprav Fran.si pa res pravi:
Helvécija -e ž, zem. i. (ẹ́) |latinsko ime za Švico|: v ~i
helvécijski -a -o (ẹ̑)
Helvécijec -jca m s -em preb. i. (ẹ́)
Helvécijka -e ž, preb. i. (ẹ́)
Helvécijčev -a -o (ẹ́)
Đizus krajst Helvecijci.
Bili so Helveti. Kako težko je danes to prevesti, ob netu in vsemu na njemu?
Bili so Helveti. Kako težko je danes to prevesti, ob netu in vsemu na njemu?
ma verjetno je na več načinov prav. Zdaj pa vsak vzame kakor mu paše.
Upam samo da ne bomo kmalu imeli devet veljavnih pravopisov, tko kot Hrvati (al koliko jih že majo)
Upam samo da ne bomo kmalu imeli devet veljavnih pravopisov, tko kot Hrvati (al koliko jih že majo)
V Slovarju slovenskega knjižnega jezika, ki je izhajal v letih 1970 - 1991 besede Helvecija sploh ni.
V Toporišičevem Slovenskem pravopisu iz leta 2001 pa je zapisano tako, kot je rekel Budi.
Nikakor pa se ne moremo zgledovati po raznoraznih zapisih na netu, vključno z Vikipedijo, kamor lahko
piše popolnoma vsak brez kakršnegakoli jezikoslovnega znanja.
V Toporišičevem Slovenskem pravopisu iz leta 2001 pa je zapisano tako, kot je rekel Budi.
Torej je naslov stripa popolnoma pravilen.BuDi wrote: Helvécija -e ž, zem. i. (ẹ́) |latinsko ime za Švico|: v ~i
helvécijski -a -o (ẹ̑)
Helvécijec -jca m s -em preb. i. (ẹ́)
Helvécijka -e ž, preb. i. (ẹ́)
Helvécijčev -a -o (ẹ́)
Nikakor pa se ne moremo zgledovati po raznoraznih zapisih na netu, vključno z Vikipedijo, kamor lahko
piše popolnoma vsak brez kakršnegakoli jezikoslovnega znanja.
Anything is possible