carinska pošta

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

zveki wrote:
markolar wrote:
BuDi wrote:jah "darilo" ali "ne darilo" ... vsaka stvari ima svojo vrednosti... in na tov vrednost moraš plačati državi svoj davek - carino.

Verjetno na tvojem paketu poleg "gift" ni bilo napisano niti vrednosti.
Ne - ni nikdar napisana vrednost, samo prekrižan kvadrat GIFT (škoda, ker nimam trenutno nobenega primera te nalepke)...
pri men je napisana tud vrednost 180 kn
Mogoče pa so ti prav zaradi tega (da je napisano 180 KUNA) zacarinili. Kot sem zdaj malo gledal, ce je vrednost pod 5000 SIT, se ne carini. Zdaj je prepozno samo v bodoče bom vsem povedal, ki mi bodo kaj posiljali, če že morajo napisati vrednost - napišejo pod 5.000 SIT.
Image
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

jaz mislim, da se bo to čisto ok izpeljalo, pač carina opravlja svoje delo, ko boš tam povedal kako in kaj po moje (če bo sreče) ti nebo treba nič plačati.

V najslabšem primeru boš plačal 20 % od zneska torej 20% od 180 kn je 36 kn je 1200 sit (uff je kar veliko za dodatno plačilo) a je kakšna kazen še pored tega.
VPRAŠANJE: ali se plača le 20 posto kar je nad 5000 sit, če je to je super, glede na zgornji scenarij

No to je še en razlog, da ne naročam (več) po pošti iz HR (tudi pošte v slo se branim)
Odstrani se pošast!
zveki

Post by zveki »

Mogoče pa so ti prav zaradi tega (da je napisano 180 KUNA) zacarinili. Kot sem zdaj malo gledal, ce je vrednost pod 5000 SIT, se ne carini. Zdaj je prepozno samo v bodoče bom vsem povedal, ki mi bodo kaj posiljali, če že morajo napisati vrednost - napišejo pod 5.000 SIT.
zgleda da je res tako.
no bomo saj za v bodoče vedel kako pa kaj
zveki

Post by zveki »

TomDar wrote:jaz mislim, da se bo to čisto ok izpeljalo, pač carina opravlja svoje delo, ko boš tam povedal kako in kaj po moje (če bo sreče) ti nebo treba nič plačati.

V najslabšem primeru boš plačal 20 % od zneska torej 20% od 180 kn je 36 kn je 1200 sit (uff je kar veliko za dodatno plačilo) a je kakšna kazen še pored tega.
VPRAŠANJE: ali se plača le 20 posto kar je nad 5000 sit, če je to je super, glede na zgornji scenarij

No to je še en razlog, da ne naročam (več) po pošti iz HR (tudi pošte v slo se branim)
1200 sit carine, 720 sit stroški pošiljanja v novo mesto ali pa drugače: 6 velikih unionov ali pa 4 stripi :D
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

zveki wrote:
TomDar wrote:jaz mislim, da se bo to čisto ok izpeljalo, pač carina opravlja svoje delo, ko boš tam povedal kako in kaj po moje (če bo sreče) ti nebo treba nič plačati.

1200 sit carine, 720 sit stroški pošiljanja v novo mesto ali pa drugače: 6 velikih unionov ali pa 4 stripi :D
Vem to je škoda, zezajo nas na vsakem koraku :(
Odstrani se pošast!
jaka

Post by jaka »

Ka to zdej kej na novo zafrkavajo.Dobil sem že letos stripe iz Bosne pa ni blo nobenih problemov in je bla vrednost malo manj kot 10.000 sit.Plačal sem pa res poštnino 15 evrov.Dobil pa zelo hitro.Poslano blo v soboto v pon. ali tor. že dobil. :shock: Nisem mogel verjet.Mi je eden poslal iz hrvaške na hrvaško (sem bliz meje pa poznanstva pa to... :lol: ) pa je veliko dlje trajalo.No zdej sem pa že mal off topic.
horex2
STRIPOHOLIK

Post by horex2 »

EVO,DA VAM POVEM,KAKU JE BLU.pride pismo iz carinske pošte za 3 pakete.poklical sem na tisto tel.št.v lj in povedal ,da je to darilo prijatelja v njem so stari rabljeni stripi in da vrednost ne preseže 2000sitkov.to sem moral razlagati 6-tim na drugi strani telefona.no,zadnji pa je rekel,če je to res,potem dobiš jutri po pošti.in res dobil sem 3 pakete od napoleona v soboto zjutraj.rekel sem tudi,da lahko komot odprejo pakete in pogledajo letnice stripov.v četrtek sem dobil 2 paketa od napoleona in je šlu lepu skuz,ni blu nubenih problemov.na vseh 5 paketih je pisalo;darilo,tiskovina,2000,pa ena zelena nalepka tiskovina
horex je zakon, pa reno tud...
Dušan
STRIPOHOLIK

Post by Dušan »

Ok, kaj sedaj to pomeni.
Kaj pa če se vračaš z avtom in imaš notri 100 stripov? A te potem na carini tudi stisnejo da plačaš carino.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Dušan wrote:Ok, kaj sedaj to pomeni.
Kaj pa če se vračaš z avtom in imaš notri 100 stripov? A te potem na carini tudi stisnejo da plačaš carino.
odvisno od carinika. s starimi bi še prišel skozi, težje z novimi. sploh če bi imel več izvodov istih...
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

jang wrote:
odvisno od carinika. s starimi bi še prišel skozi, težje z novimi. sploh če bi imel več izvodov istih...
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da ko sem peljal čez hrvaško-slovensko mejo 400 italijanskih Teksov, mi cariniki niso delali večjih problemov. Sem jim pač povedal, da so stripi starejši in so za v mojo zbirko, ne pa za nadaljno prodajo.
Dušan
STRIPOHOLIK

Post by Dušan »

jang wrote:
Ja super ne. Potem bo cela štala, če se bo hotelo recimo iz CRŠa pripeljat stripe ze več ljudi. Koma! :x
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

Dušan wrote:
jang wrote:
Ja super ne. Potem bo cela štala, če se bo hotelo recimo iz CRŠa pripeljat stripe ze več ljudi. Koma! :x
Ne - to kar se menimo velja samo za carinsko POŠTO, ne za navadno carino ozir. carinike, ko prestopiš mejo npr. z Hrvaško...
Image
zveki

Post by zveki »

no še zaključek vse te zmešnjave:
2100 sit vse skupaj ( carina +poštnina )
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

zveki wrote:no še zaključek vse te zmešnjave:
to je tista normalna nižja tarifa
miskox

Post by miskox »

jang wrote:
zveki wrote:no še zaključek vse te zmešnjave:
to je tista normalna nižja tarifa
Kaj pa DDV? Predvidevam, da so tudi DDV zaračunali? Kaj pa obvestnina? Tudi to zaračunajo (in to krepko - verjetno kar kakšnega jurja).

lp,
misko
Post Reply