Mogoče pa so ti prav zaradi tega (da je napisano 180 KUNA) zacarinili. Kot sem zdaj malo gledal, ce je vrednost pod 5000 SIT, se ne carini. Zdaj je prepozno samo v bodoče bom vsem povedal, ki mi bodo kaj posiljali, če že morajo napisati vrednost - napišejo pod 5.000 SIT.zveki wrote:pri men je napisana tud vrednost 180 knmarkolar wrote:Ne - ni nikdar napisana vrednost, samo prekrižan kvadrat GIFT (škoda, ker nimam trenutno nobenega primera te nalepke)...BuDi wrote:jah "darilo" ali "ne darilo" ... vsaka stvari ima svojo vrednosti... in na tov vrednost moraš plačati državi svoj davek - carino.
Verjetno na tvojem paketu poleg "gift" ni bilo napisano niti vrednosti.
carinska pošta
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

jaz mislim, da se bo to čisto ok izpeljalo, pač carina opravlja svoje delo, ko boš tam povedal kako in kaj po moje (če bo sreče) ti nebo treba nič plačati.
V najslabšem primeru boš plačal 20 % od zneska torej 20% od 180 kn je 36 kn je 1200 sit (uff je kar veliko za dodatno plačilo) a je kakšna kazen še pored tega.
VPRAŠANJE: ali se plača le 20 posto kar je nad 5000 sit, če je to je super, glede na zgornji scenarij
No to je še en razlog, da ne naročam (več) po pošti iz HR (tudi pošte v slo se branim)
V najslabšem primeru boš plačal 20 % od zneska torej 20% od 180 kn je 36 kn je 1200 sit (uff je kar veliko za dodatno plačilo) a je kakšna kazen še pored tega.
VPRAŠANJE: ali se plača le 20 posto kar je nad 5000 sit, če je to je super, glede na zgornji scenarij
No to je še en razlog, da ne naročam (več) po pošti iz HR (tudi pošte v slo se branim)
Odstrani se pošast!
zgleda da je res tako.Mogoče pa so ti prav zaradi tega (da je napisano 180 KUNA) zacarinili. Kot sem zdaj malo gledal, ce je vrednost pod 5000 SIT, se ne carini. Zdaj je prepozno samo v bodoče bom vsem povedal, ki mi bodo kaj posiljali, če že morajo napisati vrednost - napišejo pod 5.000 SIT.
no bomo saj za v bodoče vedel kako pa kaj
1200 sit carine, 720 sit stroški pošiljanja v novo mesto ali pa drugače: 6 velikih unionov ali pa 4 stripiTomDar wrote:jaz mislim, da se bo to čisto ok izpeljalo, pač carina opravlja svoje delo, ko boš tam povedal kako in kaj po moje (če bo sreče) ti nebo treba nič plačati.
Vem to je škoda, zezajo nas na vsakem korakuzveki wrote:1200 sit carine, 720 sit stroški pošiljanja v novo mesto ali pa drugače: 6 velikih unionov ali pa 4 stripiTomDar wrote:jaz mislim, da se bo to čisto ok izpeljalo, pač carina opravlja svoje delo, ko boš tam povedal kako in kaj po moje (če bo sreče) ti nebo treba nič plačati.
Odstrani se pošast!
-
jaka
Ka to zdej kej na novo zafrkavajo.Dobil sem že letos stripe iz Bosne pa ni blo nobenih problemov in je bla vrednost malo manj kot 10.000 sit.Plačal sem pa res poštnino 15 evrov.Dobil pa zelo hitro.Poslano blo v soboto v pon. ali tor. že dobil.
Nisem mogel verjet.Mi je eden poslal iz hrvaške na hrvaško (sem bliz meje pa poznanstva pa to...
) pa je veliko dlje trajalo.No zdej sem pa že mal off topic.
EVO,DA VAM POVEM,KAKU JE BLU.pride pismo iz carinske pošte za 3 pakete.poklical sem na tisto tel.št.v lj in povedal ,da je to darilo prijatelja v njem so stari rabljeni stripi in da vrednost ne preseže 2000sitkov.to sem moral razlagati 6-tim na drugi strani telefona.no,zadnji pa je rekel,če je to res,potem dobiš jutri po pošti.in res dobil sem 3 pakete od napoleona v soboto zjutraj.rekel sem tudi,da lahko komot odprejo pakete in pogledajo letnice stripov.v četrtek sem dobil 2 paketa od napoleona in je šlu lepu skuz,ni blu nubenih problemov.na vseh 5 paketih je pisalo;darilo,tiskovina,2000,pa ena zelena nalepka tiskovina
horex je zakon, pa reno tud...
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da ko sem peljal čez hrvaško-slovensko mejo 400 italijanskih Teksov, mi cariniki niso delali večjih problemov. Sem jim pač povedal, da so stripi starejši in so za v mojo zbirko, ne pa za nadaljno prodajo.jang wrote:odvisno od carinika. s starimi bi še prišel skozi, težje z novimi. sploh če bi imel več izvodov istih...Dušan wrote:Ok, kaj sedaj to pomeni.
Kaj pa če se vračaš z avtom in imaš notri 100 stripov? A te potem na carini tudi stisnejo da plačaš carino.
Ja super ne. Potem bo cela štala, če se bo hotelo recimo iz CRŠa pripeljat stripe ze več ljudi. Koma!jang wrote:odvisno od carinika. s starimi bi še prišel skozi, težje z novimi. sploh če bi imel več izvodov istih...Dušan wrote:Ok, kaj sedaj to pomeni.
Kaj pa če se vračaš z avtom in imaš notri 100 stripov? A te potem na carini tudi stisnejo da plačaš carino.
Ne - to kar se menimo velja samo za carinsko POŠTO, ne za navadno carino ozir. carinike, ko prestopiš mejo npr. z Hrvaško...Dušan wrote:Ja super ne. Potem bo cela štala, če se bo hotelo recimo iz CRŠa pripeljat stripe ze več ljudi. Koma!jang wrote:odvisno od carinika. s starimi bi še prišel skozi, težje z novimi. sploh če bi imel več izvodov istih...Dušan wrote:Ok, kaj sedaj to pomeni.