INTERLIBER 2014

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

tilitili
STRIPOHOLIK

Re: INTERLIBER 2014

Post by tilitili »

Ja polno nas je takih ko mormo prec met, pol ns pa hebejo s popusti. Prej je bilo bolj uravnoteženo - Lastan redni popust 20% čez vse leto, pa sejem Interliber 20%, pa Libellus redni uvajalni popust 20%. Ni bilo ravno velike razlike pri nabavi. Ker pa Fibri očitno prodaja ne gre odlično (kar spomnte se zgodbe z Belim Putom):

- ker je seveda ekonomska situacija zahebana (kupci (knjižnice, država, individualci) imamo manj denarja)
- rabi gotovinski zagon za nadaljne izdaje
- mora spucat večletno zalogo, ki ga ornk bremeni
- .....

pol pa fašemo te popuste.

Je pa res, da se mu večkrat očita "selektivnost" komu kakšni popusti in druge ugodnosti. Ker je absoluten šef nad Fibro, si lahko to privošči. Pa naj nekateri še tolk žnarajo, da ni fer.....Zakon trga fantje. Fibre ne zmanjka kar za eno lepo, tako, da lahko mirno šparate in se pripravljate na kvartalna naročila. Jaz sem se navadil (pa nekateri drugi tudi), da se nabavlja "naveliko" za Mafest, Interliber, vmes pa le krvavo potrebno.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
zolbert
STRIPOHOLIK

Post by zolbert »

Ja, samo ker grem naslednji teden v London podpirati našo nogometno reprezentanco (pa če bo kaj časa še tudi kakšno pivo spiti :D) ne bom mogel na Interliber. Pa sem pečen :wallbash:
wer

Post by wer »

jaz se tudi strinjam z zolbertom, se pa zadnje čase tudi prilagajam sejmom in dodatnim popustom kot pravi tilitili, da nas trg uči kako se obnašati. Mi je pa malo mimo (pa ne da bi koga obsojal ampak sam sebi se zdim čuden), da bi načrtno šparal za stripe, ki bi jih v večji količini nabavljal 2x na leto. To ni bil nikoli moj način in ga nisem navajen zato mi je še toliko težje se prilagoditi. Jaz če imam in me nekaj zanima potem kupim, če nimam pogledam stran. Pa še če pomislim, da se zmeraj nekaj špara ali da prideš skozi mesec ali za avto, novo kuhinjo, novo ograjo, pa ogrevanje, pa morje ali smučanje, pa.... , da moram še za stripe, joj meni. Pa bognedaj, da račun za večjo nabavo stripov kdo vidi, saj se že samu sebi zdiš :wallbash: .
Mogoče pa se bomo nekateri čez čas bolj povezali in potem bo vsak nekaj kupil in bomo med seboj zamenjali, da preberemo in kar nekomu sede lahko naknadno kupimo? Ampak, ja, kaj bi to spet pomenilo za trg, še manjše naklade in višje cene?
play it again
zolbert
STRIPOHOLIK

Post by zolbert »

Če 'trg' tako hoče, se mu bom prilagodil. Nima pa to več prav veliko veze z ljubiteljskim prebiranjem in spoznavanjem novih stripov, kar je zame do sedaj pomenila Fibra.
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Pa kljub tem popustom mi vseeno ne rata prenesti večjega števila le na te "sejemske" cene, ampak še zmeraj že med letom toliko pokurim, da je potem, ko priden november ... joooj, kje vzet. :censored_red: :wallbash:
Anything is possible
Be the Change You Want to See
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

me sploh ne gane :king:
gombi

Post by gombi »

http://www.libellus.hr/forum/default.aspx?g=posts&t=675

Izdavačka kuća Libellus, kao što smo i najavili, imat će svoj štand i na ovogodišnjem Interliberu
koji će se u Zagrebu održati od 11. do 16.11.2014., a moći ćete nas pronaći u paviljonu 6 - štand 2b (od glavnog ulaza drugi štand desno), odnosno na istom mjestu kao i prošlih godina!
Naravno, tim povodom pripremili smo za vas posebne ponude i akcije, a evo o čemu je riječ:

POPUSTI 15% i 35%
I ove godine pripremili smo uistinu posebne popuste na većinu naših izdanja. Kupovinom do pet (5) knjiga ostvarujete popust od 15%, a kupovinom šest (6) ili više knjiga ostvarujete popust od čak 35% na ukupan iznos!!! Skoro 300 naših knjiga nalazi se u ovoj ponudi a dio naslova ograničen je malim količinama jer su pred rasprodajom (količine se mogu provjeriti na našoj web stranici). Točan popis izdanja za koje vrijedi ova akcija možete pronaći ovdje...Popis - Popust 35%!
Ovaj popust vrijedi isključivo za naslove iz navedenog popisa!

POPUST 20%
Kao što već znate, svaka naša nova knjiga ima popust od 20% na regularnu cijenu tijekom prva dva mjeseca prodaje.
Nakon isteka te akcije svaka knjiga prodaje se isključivo po normalnim cijenama bez mogućnosti bilo kakvih drugih akcija i popusta.
Stoga sugeriramo da bacite pogled na ovaj popis izdanja u kojem možete pronaći sve naslove za koje još i tijekom Interlibera vrijedi popust od 20%. Popis - Popust 20%!
U ovom popisu nalaze se i najavljena, nova izdanja koja će se tek pojaviti u vrijeme trajanja Interlibera i koja će se do 16.11. moći nabaviti isključivo na našem štandu.
Naravno, tu je i najavljena posebna ponuda za komplet Thorgalovih integrala (1-4) po cijeni od 650,00 kn!

LIBELLUS KOLEKCIJA
I naša Libellus kolekcija bit će u posebnoj ponudi. Po dvije različite knjige bit će skupa u jednom paketu i koštat će 49,00 kn.
Na ovaj način četiri knjige iz ove edicije moći će se dobiti za samo 98,00 kn!

VAŽNA NAPOMENA:
Nažalost, zbog količinske brojnosti naših izdanja jasno je da nećemo biti u mogućnosti izložiti sve svoje stripove koji se nalaze u ovim ponudama te stoga ako želite biti sigurni da ćete na štandu pronaći upravo ono što vam treba savjetujemo vam da napravite prednarudžbe kako bismo mi to mogli pripremiti i Vašu rezervaciju pravovremeno donijeti na štand.

Rezervirati se može na e-mail: info@libellus.hr

Najljepše vas molimo da u mailu napišete svoje ime i prezime, broj mobilnog telefona i dan kad želite pokupiti izdanja. Rezervacije vrijede od danas pa najkasnije do 15.11.2014.
Naravno, rezervirati se treba barem jedan dan prije nego što želite pokupiti izdanja.

EXTRA PONUDA
I ove ćemo godine po cijenama od 19.90, 29.90, 39.90, 49.90 itd. kuna ponuditi manju količinu stripova koji zbog ovoga ili onoga razloga ne zadovoljavaju naše kriterije da budu pušteni u redovnu prodaju (ili su ispali nekome pa su natučeni, ili su krivo uvezani, ili im nedostaje kolorni list itd.). Uglavnom, riječ je o stripovima koji u sebi sadrže apsolutno sve stranice, no imaju neki (manji ili veći) fizički nedostatak. Takvih stripova nema puno, a o kojima je točno riječ moći ćete vidjeti na našemu štandu. Kao i uvijek dosad, i ovaj put ćemo ta izdanja rasporediti na način da će svaki dan biti nešto u ponudi tako da se svaki dan isplati "zaviriti" u kutije s tim stripovima.
Rezervacija i prednarudžba oštećenih izdanja nije moguća te se ista mogu samo osobno izabrati na štandu.

Naravno, sve ove ponude dostupne su isključivo na našem štandu u vrijeme trajanja Interlibera.

I za kraj, da izbjegnemo bilo kakve zabune, evo i popis izdanja koja ne ulaze ni u jednu od navedenih akcija... Popis - Izdanja bez popusta!

Vidimo se!
markos

Post by markos »

zolbert wrote:Ne vem kako je z vami, ampak jaz se vedno počutim nategnjenega, ko Marko objavi popuste za Interliber. Jaz pa sem vsaj v preteklosti veselo kupoval po polni ceni (ali pa z manjšim popustom), ker sem želel čimprej prebrati novosti. Predvsem tole z RatMan-om pa me je pošteno razjezilo - sem totalen fan (ja vem, eden redhih :D) in sem vsakič komaj čakal na novega, zdaj pa jih skoraj tala??

In potem se čudi, da nihče več ne kupuje sproti po polni ceni - evo še mene si zgubil s tem sejemskim zaj......... stalnih kupcev.
Da živimo i radimo u normalnim državama, gdje se računi uredno plaćaju, onda ne bi bilo potrebe ni za sajmovima ni sajamskim popustima. Ali kod nas je normalno da knjižare rade na komisiju i da prodaju neku knjigu/strip kupcu, ali je ne plate izdavaču. Prodaja je ionako slaba, a i ono što se proda, teško je naplatiti. Što da izdavač onda radi? Sajmovi su jedina prilika da ono što prodamo odmah i naplatimo.

Rat-man je ugašen zbog jako loše prodaje, više se neće tiskati dalje. Brojevi 1-4 su išli na kioske. Od svakoga je ostalo preko 3000 komada. U zadnjih godinu dana se prodalo 3 (tri) komada po punoj cijeni. Tri. Što da onda radim s tih 12.000 Ratmana 1-4? Isto tako i s većinom naslova koji su na dodatnom popustu - to su sve naslovi stari po 6,7, 8 godina koji se prodaju po nekoliko primjeraka godišnje. Kad se sve zbroji, ima ih na tisuće, skladište puca po šavovima.

Fibra ima popuste dvaput godišnje: Mafest i Interliber. U oba slučaja objavimo bar 7-8 novih naslova (a uglavnom puno više, pa evo sad, praktički u zadnjih mjesec dana će izaći 20 novih stripova) tako da svi oni koji kupuju redovno, čak i pod pretpostavkom da imaju sve što ih zanima od starih naslova, opet mogu iskoristiti popust na nove naslove, ni oni nisu zakinuti.
wer

Post by wer »

tole mi je gombi sporočil, da pripravlja v prtljažniku avtomobila:

Image
play it again
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Kot babuške! :angel: :king: Za tja v enem kosu, nazaj pa ... a Thule je na strehi? Samo, da ne premoči hudič. :mrgreen:

Fantje, požrtvovalno! :yes:
Anything is possible
Be the Change You Want to See
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

markos wrote: Rat-man je ugašen zbog jako loše prodaje, više se neće tiskati dalje. Brojevi 1-4 su išli na kioske. Od svakoga je ostalo preko 3000 komada. U zadnjih godinu dana se prodalo 3 (tri) komada po punoj cijeni. Tri. Što da onda radim s tih 12.000 Ratmana 1-4?
Razumljiva reakcija. Mi pa vseeno ni jasno, kako lahko kateremukoli stripu prodaja pade na 3. Po punoj cijeni. A z znižano ceno tudi ni šlo oziroma ni bilo omembe vredne prodaje?

budi wrote:Glede Ratmana je pa sveto ničkolikokrat obljubljal, da ga bo izdajal čeprav v nakladi 5 izvodov.
Evo je padlo pod 5. Če bi za 100% povečal prodajo ratmana, bi ga še izdajal. :wink:
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
macon
STRIPOHOLIK

Post by macon »

Jaz bi se tudi prijavil na ekskurzijo.
gombi

Post by gombi »

Dado mi je ravnokar javil, da bodo imeli PIBD 9 in NN 52 na štandu šele od četrtka dalje!!! :duno:
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

ne splača se vedno bit neučakan in tišast :lol:

pošljite Polija kasneje, naj še on crnči. saj mu bo žena posodila kufrc :cry_lol:
gombi

Post by gombi »

jang wrote:ne splača se vedno bit neučakan in tišast :lol:

pošljite Polija kasneje, naj še on crnči. saj mu bo žena posodila kufrc :cry_lol:
Našo ekipo ta podatek ni kaj prizadel, Poli bo pa v vsakem primeru aktiviran :-D
Post Reply