STRIP BUMERANG - slovenska revija svetovnih vrhuncev stripa
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Re: STRIP BUMERANG - slovenska revija svetovnih vrhuncev str
Čez vikend sem prebral te tri objavljene dele Halloween Blues v reviji in med drugim v št. 4 (marec 2007) naletel na intervju s TomDarom.
Dare je takrat uganil, da se bo prva številka revije prodala v 500 kosih (takrat je bilo prodanih 505 izvodov, od skupne nakladae 1.000) in napovedal, "da bo tam nekje po osmih mesecih izhajanja informacija o Strip Bumerangu dosegla vso domačo publiko. Posledično se bo povečala redna prodaja ter tudi številke za nazaj bodo hitro pošle. Izid načrtovanih albumov bo vse samo pospešil. Recimo, da ti zna vsaj pri deseti številki zmanjkati uvodne številke, ki jo bo možno dobiti pri nas na licitacijah za 40€ po kosu" je dejal v pogovoru z Vojkom.
Danes pa smo na številki 67 in situacije je ...?
Stripoholiki so takrat šteli 52 članov, na forumu je bilo 470 članov, Dare pa je v v svoji zbirki presegel številko 7.000 kosov. Kaj od tega je danes preseženo?
Dare je takrat uganil, da se bo prva številka revije prodala v 500 kosih (takrat je bilo prodanih 505 izvodov, od skupne nakladae 1.000) in napovedal, "da bo tam nekje po osmih mesecih izhajanja informacija o Strip Bumerangu dosegla vso domačo publiko. Posledično se bo povečala redna prodaja ter tudi številke za nazaj bodo hitro pošle. Izid načrtovanih albumov bo vse samo pospešil. Recimo, da ti zna vsaj pri deseti številki zmanjkati uvodne številke, ki jo bo možno dobiti pri nas na licitacijah za 40€ po kosu" je dejal v pogovoru z Vojkom.
Danes pa smo na številki 67 in situacije je ...?
Stripoholiki so takrat šteli 52 članov, na forumu je bilo 470 članov, Dare pa je v v svoji zbirki presegel številko 7.000 kosov. Kaj od tega je danes preseženo?
Anything is possible
Be the Change You Want to See
jaz imam več kot 7000 stripov v kolekciji. Se pravi, da to je bilo preseženo 

Anything is possible
In to je predzadnji StripBumerang. S prvo polovico četrtega Skobca. Druga polovica v predvidoma (kot kaže trenutno) zadnjem StripBumerangu = 69-a št.
Če se zgodi čudež v naslednjih dveh mesecih, potem bomo videli 5 in 6 del Skobca in mogoče še kaj v StripBumerangih.
Če se zgodi čudež v naslednjih dveh mesecih, potem bomo videli 5 in 6 del Skobca in mogoče še kaj v StripBumerangih.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
V zadnjem Strip Bumerangu je anketa, ki jo lahko izpolnete in pošljete na uredništvo Studia Risar.
Da ne uničujete revije, sem jo poskeniral ...

Da ne uničujete revije, sem jo poskeniral ...

Upam, da ta anketa pomeni, da bo Strip Bumerang še naprej izhajal.
Od zgoraj naštetih stripov bi si želel nadaljevanje Jonathana Cartlanda,
enega najboljših vesternov nasploh, Vetrovne popotnike, enega
najboljših zgodovinskih stripov nasploh, ki smo ga do zdaj brali
le v črnobeli verziji v Stripoteki, ki pa z barvo, tako kot Cartland,
ogromno pridobi, in seveda fenomenalnega Alacka Sinnerja.
Tudi saga o Gospodarjih ječmena ne bi bila odveč, čeprav sem
jih bral že v integralu. Od začetih serialov, ki jih ni na seznamu,
pa bi si želel nadaljevanje Haloween bluesa. Poleg tega bi bilo
super, če bi bila ena številka letno posvečena domačim avtorjem,
ali pa vsaj kakšen krajši domač strip kot dodatek osrednjemu.
In pa, seveda, več tekstovnega materiala, intervjuji, recenzije,
eseji...
Od zgoraj naštetih stripov bi si želel nadaljevanje Jonathana Cartlanda,
enega najboljših vesternov nasploh, Vetrovne popotnike, enega
najboljših zgodovinskih stripov nasploh, ki smo ga do zdaj brali
le v črnobeli verziji v Stripoteki, ki pa z barvo, tako kot Cartland,
ogromno pridobi, in seveda fenomenalnega Alacka Sinnerja.
Tudi saga o Gospodarjih ječmena ne bi bila odveč, čeprav sem
jih bral že v integralu. Od začetih serialov, ki jih ni na seznamu,
pa bi si želel nadaljevanje Haloween bluesa. Poleg tega bi bilo
super, če bi bila ena številka letno posvečena domačim avtorjem,
ali pa vsaj kakšen krajši domač strip kot dodatek osrednjemu.
In pa, seveda, več tekstovnega materiala, intervjuji, recenzije,
eseji...
jaz mislim da bi se poiskusil izognit serijalom ki so že izšli v bivši jugi v zadnjih letih.....vsaj poiskusil bi se izognit...
pa zadeve ki jih planiram bi najavil že nekoliko vnaprej, mogoče katerega prepričam da počaka z nakupom tuje izdaje
pa zadeve ki jih planiram bi najavil že nekoliko vnaprej, mogoče katerega prepričam da počaka z nakupom tuje izdaje
Jaz sem definitivno za stripa Legenda in Suženjstvo. Na nadaljevanje suženjstva čakam že od številke 20-21 se mi zdi
Definitivno bi bilo pa dobro, da bi izhajali stripi, ki jih na področju bivše Juge še ni ali pa je zadnja izdaja izšla že 10 in več let nazaj.
From Far Beyond The Valkyries Chant My Name
Hvala Corto za sken. Jaz sem svoj izvod prevzel danes in sem ga nameraval jutri skenirati, pa si mi prihranil delo.
Hja, sicer je navodilo da "izberemo 10 naših najljubših naslovov", a sam bi se izognil podvajanju. XIII mi je npr. super serijal, a tu je že 19 številk Marketprinta v č/b, pa še Hrvati so tu z barvnim integralom (sicer ponesrečen izbor papirja), pa potem meni najljubši western serijal Ken Parker - barvno v celoti ne obstaja, Libellus/Fibra pa sta že izdala kompleten serijal v odlični izvedbi; kako bi to tudi teklo v reviji glede na št. strani v KP, samo pol številke v enem Bumerangu (ali govorimo o integralih; dvomim, da o Extra Bumerangu)? Enako je z Magičnim Vetrom - č/b in klasičen Bonelli format strani ter objavljen komplet v Libellus izvedbi. Pa še je takšnih primerov, edino morda niso tako obsežni.
Sicer bi bilo super, da bi vse to imeli tudi v slovenščini, a kje so kupci za to, če že sedaj škripa?
Tako, da bom v glasovanju izbral predvsem tisto, kar še nisem bral pa bi si želel in najbolj bistveno, da se zaključijo začete stvari.
Hja, sicer je navodilo da "izberemo 10 naših najljubših naslovov", a sam bi se izognil podvajanju. XIII mi je npr. super serijal, a tu je že 19 številk Marketprinta v č/b, pa še Hrvati so tu z barvnim integralom (sicer ponesrečen izbor papirja), pa potem meni najljubši western serijal Ken Parker - barvno v celoti ne obstaja, Libellus/Fibra pa sta že izdala kompleten serijal v odlični izvedbi; kako bi to tudi teklo v reviji glede na št. strani v KP, samo pol številke v enem Bumerangu (ali govorimo o integralih; dvomim, da o Extra Bumerangu)? Enako je z Magičnim Vetrom - č/b in klasičen Bonelli format strani ter objavljen komplet v Libellus izvedbi. Pa še je takšnih primerov, edino morda niso tako obsežni.
Sicer bi bilo super, da bi vse to imeli tudi v slovenščini, a kje so kupci za to, če že sedaj škripa?
Tako, da bom v glasovanju izbral predvsem tisto, kar še nisem bral pa bi si želel in najbolj bistveno, da se zaključijo začete stvari.
Anything is possible
V primeru, da ne boste pošiljali iztrgane (odrezane) strani vašega StripBumeranga z izpolnjeno anketo po faxu ali kako drugače, Vojko prosi, da mu pošljete seznam oz svojo izbiro na e-mail:
studio.risar@siol.net
da se izogne podvajanju.
Lahko pa tudi tukaj odpremo en poll, pa zberemo do roka glasove in mu pošljemo na email.
studio.risar@siol.net
da se izogne podvajanju.
Lahko pa tudi tukaj odpremo en poll, pa zberemo do roka glasove in mu pošljemo na email.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Danes zadnji dan za glasovanje 
Anything is possible
so že znani rezultati ankete?
Kako je pa z novim Bumernagom?
A je že izšel?
A je že izšel?