REAL (manga)

Prostor za Vaše recenzije. Dodajte svojo recenzijo ali pustite oceno in komentar že napisanim recenzijam.

Moderatorji: TomDarjangCortoTornadoMioke

Odgovori

Ocenite recenzijo:

Odlično
1
33%
Prav dobro
0
Brez glasov
Dobro
2
67%
Zadostno
0
Brez glasov
 
Skupaj glasov: 3

Uporabniški avatar
Corto
Moderator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 6192
Pridružen: 25.01.2005 20:30:25
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

REAL (manga)

Odgovor Napisal/-a Corto »

REAL (Takehiko Inoue)

Nekaj o avtorju in njegovem delu:
Takehiko Inoue se je rodil leta 1967 na Japonskem. Njegova najbolj poznana manga Slam Dunk, ki jo je začel objavljati leta 1990, je bila prodana že v več kot 100 milijonov izvodih po celem svetu. Naslednji njegov serijal je Vagabond, s samurajsko tematiko, ki ga je začel leta 1998 in ga še vedno riše. Prvi del mange Real je objavil leta 2001 in je bil prodan v že več kot milijon izvodih.

Takehiko Inoue je dobro poznan po serijalu "Slam Dunk", katerega tematika je košarka. "Real" je še ena manga s športno tematiko, tokrat bolj neobičajen in manj 'popularen' šport – košarka paraplegikov. Protagonisti so trije mladeniči: Takahashi Hisanobu, Togawa Kiyoharu in Nomiya Tomomi, ki so tako ali drugače povezani s problemom – nekateri so sami paraplegiki, drugi imajo prijatelje, ki so to postali… Vsi trije so športni navdušenci, ki so se morali spopasti z izključitvijo iz sveta športa iz takih ali drugačnih razlogov. Čeprav so značajsko različni je vsem trem skupna ena strast, ki jim je še ostala: košarka. Ta strast jih drži pokonci in žene naprej – še vedno imajo v sebi željo po zmagi, ko enkrat zaigrajo na parketu pod koši.

Za razliko od Slam Dunk je Real bolj realističen, namenjen starejšim bralcem, tudi zaradi 'trdega' pristopa do obravnavane tematike – paraplegikov.

Še nekaj o risarskem stilu: Poteze so zelo sigurne in čiste, veliko je detajlov, ki pripomorejo k realističnosti zgodbe. Samo kadriranje pa še bolj izpostavi čustvene scene in pripomore bralcu, da se lažje vživi v svet junakov.

Za tole recenzijo sem si malo pomagal s stranjo UBCFUMETTI.COM, kjer je podrobneje predstavljena manga Real.

Trenutno je izšlo 5 številk te mange vsaka ima dobrih 200 strani. Moram reči, da sem vsako od teh kar pogoltnil v enem branju, ker zgodba res vleče.

Tule pa še homepage za Real s predstavitvenimi filmčki:
http://annex.s-manga.net/real/

Še nekaj slikic:
Slika
Slika
Slika
Odgovori