Čudeži se vendarle dogajajo..

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

jang
Moderator STRIPOHOLIK

Čudeži se vendarle dogajajo..

Post by jang »

verjetno imate vsi znance in kolege ki ob tem ko pogovor naleti na stripe pravijo: oh koliko sem tega jaz imel. vse prve številke, itd. itd. cele kupe, itd. ampak to smo vse vrgli preč ali požgali :evil: :cry:

včeraj pa se mi je prvič zgodilo da mi je nekdo, ki je prej pravil da je imel vse Zvitorepce in Zvitorepčeve romane v stripu dejansko prinesel nekaj teh stripov. Sicer je mislil da so mu jih že vse vrgli proč, vendar je v neki skrinji kjer je imel še zvezke in knjige iz šole (glede na to da je letnik 54 si lahko mislite kaj je kupoval leta 65 in dalje) našel manjši kupček stripov. In to večina super ohranjenih, celo glanc bi rekel :lol: :lol: 8) . Pa niso bili samo Zvitorepčevi romani v stripu, bil je tudi en iz serije Superstrip, pa Crtani roman. jemljem tako stripe s kupa in jih pregledujem ko na dnu opazim celo en malo večji strip, rumene barve. LMS. en komad, osamljen. bil je obrnjen okoli in nisem videl naslovnice. ko sem ga obrnil me je skoraj kap.........

dobro je pa da se bo mogoče še kaj našlo :oops: :oops: . močno upam. in preklinjam tiste ki so mu uničili zbirko :evil: :evil:
Zagor-duh sa sekirom

Post by Zagor-duh sa sekirom »

In kateri LMS je bil tam?Mogoče 1?
markolar
STRIPOHOLIK

Re: Čudeži se vendarle dogajajo..

Post by markolar »

jang wrote:...jemljem tako stripe s kupa in jih pregledujem ko na dnu opazim celo en malo večji strip, rumene barve. LMS. en komad, osamljen. bil je obrnjen okoli in nisem videl naslovnice. ko sem ga obrnil me je skoraj kap...
Če te je KAP, potem so sigurno bile Priče sa divljeg zapada :wink:
Image
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

Zagor-duh sa sekirom wrote:In kateri LMS je bil tam?Mogoče 1?
Prve 4 bi takoj prepoznal, ker so A4 format...
Image
Zagor-duh sa sekirom

Post by Zagor-duh sa sekirom »

Jaz sem nekoč v kontejnerju za papir našel Zvitorepec(1966)1-50.Vse številke so zelo lepo ohranjene, razen 1 in zadnje, ki sta brez prednje in zadnje strani.
mister-no

Post by mister-no »

Zagor-duh sa sekirom wrote:Jaz sem nekoč v kontejnerju za papir našel Zvitorepec(1966)1-50.Vse številke so zelo lepo ohranjene, razen 1 in zadnje, ki sta brez prednje in zadnje strani.
zdaj grem vsak dan na odpad spreševat po stripih :twisted:
Jure Čokl

Post by Jure Čokl »

Ja, ko smo bili še smrkavci je bilo vse lažje. Meni recimo se je največ ZS in LMS nabralo ob zbiralnih akcijah papirja. Hišnika, ki je sprejemal papir, sem podkupil s flašo piva in je zame izločil vse stripe, ki so jih prinesli na poseben kup. Bil je celo tako dosleden da je prepodil vse ostale podobno-kot-jaz misleče in tako sem od ene nabirke potegnil tudi do 200 stripov. Večinoma ZS in LMS, Alan Ford in Stripoteka. Ostalega manj. Hodil sem na OŠ Franc Rozman - Stane v Šentvidu pri LJ, ki je bila ustanovljena za otroke oficirjev iz bivše YU, ki so delali v bližnji kasarni z istim imenom. In ravno stripi so bili tej publiki pravzaprav edino res redno čtivo ... res, zlata jama.

Eh, ja, ko smo bili mladi ... :wink:
Velikokrat sem samokritičen, včasih tudi do sebe!
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

markolar wrote:
jang wrote:...jemljem tako stripe s kupa in jih pregledujem ko na dnu opazim celo en malo večji strip, rumene barve. LMS. en komad, osamljen. bil je obrnjen okoli in nisem videl naslovnice. ko sem ga obrnil me je skoraj kap...
ne. ne. ni bil PSDZ :twisted: . bi bil pa zadovoljen tudi z njim, sploh s tako nizko številko
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

jang wrote:
markolar wrote:
ne. ne. ni bil PSDZ :twisted: . bi bil pa zadovoljen tudi z njim, sploh s tako nizko številko
Kaj se delaš tako skrivnostnega :twisted: - daj povej in po moznosti skeniraj omenjeno zadevo, sicer ne bom(o) mogel(mogli) spati :D
Image
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

mister-no wrote:
Zagor-duh sa sekirom wrote:Jaz sem nekoč v kontejnerju za papir našel Zvitorepec(1966)1-50.Vse številke so zelo lepo ohranjene, razen 1 in zadnje, ki sta brez prednje in zadnje strani.
Mogoče najdeš mojega LMS #2 :roll:
Image
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

markolar wrote: Kaj se delaš tako skrivnostnega :twisted: - daj povej in po moznosti skeniraj omenjeno zadevo, sicer ne bom(o) mogel(mogli) spati :D
evo, zadnjič sem vas malo dražil... povejte, koliko je možnosti da vam nekdo prinese 1 LMS strip in da gre za sledečo zadevo? 8) notranjost je sploh ohranjena
Image

drugič še ostale dobrote :wink:
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

:shock:
Image
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

mister-no wrote:
včasih se je dalo na odpadih kaj najti - seja pa takoj pakirajo v ,,bale,, pa odvažajo, tako da je zelo mala verjetnost za uporabno najdbo
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

jang: a gre na licitacije?
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Nobody wrote:jang: a gre na licitacije?
ne.
pa tudi ne vem če je v Sloveniji kak kupec, ki bi dal tolko denarja zanj
Post Reply