SAJ NI RES, PA JE.....

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderatorji: TomDarjangCortoTornadoMioke

Uporabniški avatar
horex2
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 2344
Pridružen: 28.02.2006 15:23:46
Kraj: trbovlje

SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a horex2 »

sem šel mal pogledat na licitacije....
tud 1-ENEGA,zero,nula, stripov.....
nini..
horex je zakon, pa reno tud...
Uporabniški avatar
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 5921
Pridružen: 21.01.2005 19:09:40
Kraj: Logatec
Kontakt:

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a TomDar »

horex2 napisal/-a:sem šel mal pogledat na licitacije....
tud 1-ENEGA,zero,nula, stripov.....
nini..
Seveda, ker je to abandoned project :) čez čas jih bom ugasnil še fizično pa bo :)
Odstrani se pošast!
Uporabniški avatar
tilitili
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 6303
Pridružen: 26.02.2009 21:26:50
Kraj: zagorje ob savi

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a tilitili »

Zaslišanje Alenke Bratušek

(povzeto po Žurnal24)Ob 14.30 se začenja zaslišanje Alenke Bratušek, kandidatke za podpredsednico v novi Evropski komisiji. Zaslišanje bo trajalo tri ure, po uvodnih govorih predsednikov obeh odborov, bo imela Bratuškova deset minutno predstavitev v angleščini. Poslanci ji bodo nato postavili 45 vprašanj, odgovarjala bo v slovenščini. Za postavljanje vprašanja imajo poslanci minuto časa, Bratuškova pa dve minuti za odgovor.

Zagovorja se pred dvema odboroma, odborom za industrijo in energetiko ter pred odborom za okolje. V dvorani bo okoli 140 poslancev. Med člani odborov ni slovenskih poslancev, Lojze Peterle je nadomestni poslanec, vendar vprašanj ne bo zastavljal. So pa slovenski poslanci predlagali vprašanja kolegom, ki bodo danes prišli do besede.

14.30 Alenka Bratušek je v dvoranu prišla v spremstvu Jerneja Pavliča, vodjo njenega kabineta ter Romana Jakiča, ki jo je objel in zaželel srečo. Z obleko ne izstopa, nosi siv kostim, belo srajco in črne salonarje. Deluje mirno.
Angleški tekst na listu

14.14 Bere napisan predstavitveni tekst v angleščini. Brez zatikanja, z nekoliko treme. Že takoj po prvih stavkih pojasnilo glede samokandidature: v času, ko je predsednik iskal kandidate za komisijo, se je v Sloveniji menjala vlada. Lahko bi čakali na september in nato v Bruselj poslali predloge za kandidate. Vendar vemo, kaj bi to pomenilo. Zato smo sestavili kratek seznam. Na njem je bilo tudi moje ime. Odločitev, kdo bo kandidat, je sprejel predsednik Juncker. To je vse, kar lahko povem na to temo.

14.55 Bratuskova pridobila simpatije poslancev, ki so ji na koncu predstavitve gromko zaploskali. Poslanci začenjajo spraševati. Prvo vprašanje poslanca iz EPP napadalno. Kako bo, kot premierka države, ki je podpirala neodvisnost držav članic skrbela za novo integracijo, ki bo posegala v pristojnosti držav. Odgovor precej splošen, skupaj lahko naredimo vse, kar si zastavimo.

15.05 Poslanci postavljajo četrto vprašanje, tudi je povezano z energetsko oskrbo Evrope. Bratuškovi se ne zatika, odgovarja samozavestno. Vedno znova poudarja pomen skupnega dela. Brez vas mi ne bo uspelo, je mantra. Poslanci hočejo konkreten odgovor na konkretno vprašanje, kdo bo nadomestni dobavitelj plina, če Rusija zapre pipico, Bratuškova odgovarja Norveška in Mediteran.

15.10 Potrebovali bomo več časa, da bomo realizirali načrtovane projekte. Na vprašanje o rezervah plina na Cipru in vzpostavitvi vzhodnosredozemskega vozlišča odgovarja Bratuškova. Pomembno je, da si zastavimo ambiciozne cilje in za nimi stremimo.

15.20 Prvi krog vprašanj zaključen, vprašanja so zastavljali že predstavniki vseh političnih skupin v parlamentu. Še vedno nobenega vprašanja na temo samokandidature. Zaslišanje poteka po prijaznem scenariju.
Vaši odgovori so medli

15.30 Poslanka Evropskih konzervativcev in reformistov kritizira Bratuškovo, da so njeni odgovori na vsebinska vprašanja medli in da ves čas ponavlja, kar je že povedala v uvodnem nagovoru. Bratuškova na vprašanja, ki se tičejo prihodnjega energetskeg omrežja, zagotavljanja cenovno dostopne energije, vzpodbujanju obnovljivih virov...vedno znova odgovarja, da nam bo uspelo, če se vsi skupaj zavedamo, kaj so naši cilji. In cilji morajo biti skupni. Potem ne bi smelo biti težko. Že dvakrat povedala, da bo včasih potrebno tudi več časa.

15.40 Alenka Bratušek postaja nestrpna. Že drugi poslanec ji očita, da ni povedala še nič konkretnega. Poslanec Zelenih pravi, da naj pove, kaj misli konkretnega narediti sama in ali je sama sploh pripravljena prevzeti pobudo. Kako se bo pogajala glede podnebnih sprememb. Verjetno se boste strinjali z mano, da sama ne bom mogla doseči ciljev, ki si jih bomo zastavili. Pripravljena sem prevzeti pobudo, vendar članice morajo sodelovati.

15.50 Evropska komisija sama, brez sodevanja članic, ne bo mogla uspeti, je ponovila vsaj že petič. Določiti moramo skupen cilj, ponavlja vedno znova. Nekateri poslanci se spakujejo. Poslanka EPP Bratuškovo opozarja, da dlje od standardnih odgovorov ni šla. Poslanci želijo vedeti, kakšna podpredsednica bo, kaj bo naredila za vzpostavitev energetske unije, kaj bo v pristojnosti komisije in kaj bo v pristojnosti držav članic. Bratuškova jim ne uspe dati vpogleda v to kakšna podpredsednica bi lahko bila. Deluje, kot, da ji zmankuje energije in zagona. Zaslišanje šele na polovici.
Bratuškova trdi, da KPK ni odkrila korupcije pri imenovanju za komisarko

15.55 Prvo vprašanje na temo samokandidature. Zelo malo očitno veste o energetski uniji, zato vas bom vprašal nekaj drugega, pravi poslanec Evropskih konzervativcev in liberalcev, ki ga zanima kaj je s pošto in poročilom KPK, ki preiskuje njeno kandidaturo. Daleč od tega, da bi KPK ugotovila, da so bili pri imenovanju komisarjev prisotni elementi korupcije, odgovarja Bratuškova. V dvorani kar nekaj presenečenih pogledov. Zelo ste dobri v posploševanju, Bratuškovi pove poslanka Ernstova.
Pela sem antifašistično pesem

16.16 Bratuškova vzdihuje, odgovarja utrujeno in prekoračuje dvominutni rok, določen za čas, ki ga ima za odgovor. Predsednik odbora ko mora opozarjat in prekinjat. Glede pesmi, ki jo je prepevala na proslavi v Sožicah (pela je pesem Bandiera rossa) poslancem odgovori, da gre za antifašistično pesem, ki se je Evropa ne sme sramovati In ne komunistično pesem, kot ji očitajo.

Razočaranje nevsebinskimi odgovori poslanci izražajo tudi na tviterju. Pojavljajo se tudi prve negativne napovedi, nekdanji poslanec Daniel Halminton napoveduje padec Bratuškove. "Ni možno, da bi bila potrjena," je tvitnil.
Poslanci jo rotijo, naj se vprašanjem ne izmika

17.00 Zadnja tretjina vprašanj. Vzdušnje v dvorani vse bolj negativno. Poslanci Bratuškovo rotijo, naj izpostavi vsaj en svoj konkreten cilj in naj vsaj glede enega cilja konkretno pove, kaj bo naredila. Bratuškova se sklicuje, da je v Sloveniji kot predsednica vlade izvedla ukrepe, ki so rešili državo, ko je bila skoraj na kolenih.

Poslanci jo znova sprašujejo glede načina njene kandidature in zahtevajo odgovor, ali bo odstopila, če bi poročilo KPK to dokazalo, da je izkoristila položaj. Hočemo konkreten odgovor, da ali ne, ne izmikanja odgovorom, pravi poslanka EPP.
Bratuškova postaja nestrpna

Peli ste pesem, ki pravi, Evropa je tolpa tatov, ste prepričani, da ste prava kandidatka, Bratuškovo sprašuje poslanka EPP. Opomni jo tudi na njene izjave pred volitvami in na izjavo, da je Slovenijo rešila pred Evropo. Dogodek, na katerem sem pela, je bila državna proslava, pesem, ki sem jo pela v Sloveniji razumemo kot antifašistično pesem in zato se nimam nikomur nikoli opravičevat, postaja glede vnovičnega vprašanja glede njenega prepevanja, nestrpna Bratuškova.

Če si bomo zastavili skupen cilj, se bomo skupaj zavzemali zanj in tako bomo do tega cilja tudi lažje prišli, na vprašanje, kako bo v energetski politiki zgotovil večji delež obnovljivih virov, spet odgovarja Bratuškova, ki ponavlja, da se ponavlja.

Infrastruktura je ovira, da naš notranji trg ne deluje, kot bi moral, spet ponavlja Bratuškova. Vse bom naredila, kar je v moji moči, da bomo infrastrukturo zgradili čim prej, ponovi. Nobenega konretnega načina, nobenega konkretnega datuma.
Natezalnice je konec

Pričakovali smo bolj konkretne odgovor, zato kandidatko pozivam, da v zaključnem odgovoru pove kaj bolj konkretnega o tem, kako bo delovala, Bratuškovo poziva predsednik odbora za okolje, Giovanni La Via, očitno nezadovoljen z nastopom Bratuškove. Bratuškova v zaključnem govoru spet našteva cilje, ki jih naj bi Evropa dosegla do leta 2030, nič pa o načinih, kako bi zmanjšali uvoz plina iz tujine. Večjo moč bomo imeli, če bomo znali skupiti skupaj, spet pove. Moja urgentna naloga bo emergency plan, ki ga bo s sodelavci pripravila, če Evropi v prihodnje zmanjka plina. Izjavo imamo strategijo, imamo cilje, nekateri poslanci pospremijo s smehom. Zaključni aplavz je medel.
-----------------------
Kar pomeni, da bo Bratuškova nova podpredsednica Evropske unije, odgovorna za energijsko unijo. Itak. Ker ponavadi se vse neki trese, na koncu se pa rodi miš. Pa Komisija si ne more privoščiti zavrnitve potem, ko si jo je JC Juncker že tako vehementno izbral za kandidatko.

Ali smo samo privoščljivi, ker je pač "ena baba", ki poleg arogantnosti in zagledanosti vase, še angleško ne zna bolje kot povprečni petošolček? Njena izgovorjava pa podobna Miletu Šetincu, Miki Špiljaku in Erjavcu!?! Pa še taaaako nesramno ogromno colngo bo fasala potem, ko je speečkala iz Slovenije. Potem, ko Sloveniji niti ni pomagala zlest iz krize? Ker mrha še dobr zgleda za svojih 44 let? Ker bič noče dvignit pisma KPK? Ker se je nesramnica kar sama nominirala za kandidatko? Ali bomo bolj mirno spali, če bo za podpredsednico izbrana Ana-Maria Krneki?
Kakor da nas res tako briga kateri od vampirjev bo izbran za podpredsednika, komisarja, svetnika..... Pa naj gre v Evropo, faše ornk colngo, plača ornk davke v Sloveniji, bomo imeli takoj eno nezaposleno pijavko manj na naši pukli in s tem eno kravo molznico več. Znebil smo se že Peterleta, Fajonke, Šoltesa, Zveri.....
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Uporabniški avatar
risar_69
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 9812
Pridružen: 14.04.2007 16:39:52
Kraj: Ljubljana

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a risar_69 »

spet neumnost s strani farmacije
http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje ... huani.html

se pa strinjam s tem napisanim:

trava je prepovedana samo zato ker ljudem po kajenju postane vse jasno in razumljivo. odpre ti drugo dimenzijo razmišljanja in blokira zastrupljen um ki so nam ga ustvarili... to vemo tisti ki kadimo in se med sabo pogovarjamo. komaj takrat prav vidimo kaj se dogaja in kaj nam delajo... zavedajte se da ce bi vsi kadili bi nastale velike revolucije, vstaje in padec elite... verjemite... ;-)
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Uporabniški avatar
tilitili
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 6303
Pridružen: 26.02.2009 21:26:50
Kraj: zagorje ob savi

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a tilitili »

na stadionu Partizana z radijsko vodenim helikopterčkom pripeljali albansko zastavo.

Mitrovič je ujel ter odvrgel in zastavo in špage pa so albanski nogometaši prileteli in nastal je pretep.

Prekinitev tekme po 41 minuti. Igralci v slačilnice.

Tole je huda provokacija in če bojo danes albanezi nafukali, ne bo nič čudnega. Škoda samo nedolžnih navijačev, ki bojo fasali batine zaradi parih kretenov.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Uporabniški avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 7732
Pridružen: 23.10.2007 12:52:48
Kraj: Ljubljana

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a Poli 78 »

Česa vsega se ne spomnijo. Svašta.
Anything is possible
Be the Change You Want to See
wer
Prispevkov: 1795
Pridružen: 21.08.2008 9:56:12

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a wer »

[quote="tilitili"]na stadionu Partizana z radijsko vodenim helikopterčkom pripeljali albansko zastavo.

Ko bi bila albanska, bi še šlo pod rubriko provokacija, tole pa je bila citiram: zastava, ki prikazuje veliko Albanijo s precejšnjim kosom srbskega, črnogorskega, makedonskega in grškega ozemlja.
pa še link:
http://www.zurnal24.si/tekma-med-srbijo ... nek-238103
http://www.zurnal24.si/balaj-vse-bi-pon ... nek-238108
play it again
Uporabniški avatar
horex2
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 2344
Pridružen: 28.02.2006 15:23:46
Kraj: trbovlje

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a horex2 »

:psst:
včeraj se peljem iz ljubljane.... :baw:
iz šihta... :king:
PA ME PREHITI BEL MASERATTI GT 4,7 S tablico LJ WER :wallbash:

:duno:
boris :angel:
a ti kej veš več o tem :baw:
pa nč ne puveš :censored_red: :censored_red:
horex je zakon, pa reno tud...
wer
Prispevkov: 1795
Pridružen: 21.08.2008 9:56:12

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a wer »

ne ga srati, mi je pa poizgleda nick ukradu.
play it again
Uporabniški avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 7732
Pridružen: 23.10.2007 12:52:48
Kraj: Ljubljana

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a Poli 78 »

Da ni nekdo prodal zbirke!? :shock:

Ali pa zadel Eurojackpot. :angel:
Anything is possible
Be the Change You Want to See
wer
Prispevkov: 1795
Pridružen: 21.08.2008 9:56:12

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a wer »

ne,ne. Pa tudi nisem glih na športne avte mahnjen. :D
play it again
Uporabniški avatar
tilitili
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 6303
Pridružen: 26.02.2009 21:26:50
Kraj: zagorje ob savi

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a tilitili »

V Kisovcu je onaliman napis poleg glavne avtobusne postaje na zgradbi starega Mercatorja:

Slika

Zastopmo pa čist vsi.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Uporabniški avatar
jang
Moderator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 10789
Pridružen: 26.01.2005 19:42:10
Kraj: bled

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a jang »

sej cifra je tud hrvaška
Uporabniški avatar
tilitili
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 6303
Pridružen: 26.02.2009 21:26:50
Kraj: zagorje ob savi

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a tilitili »

Evro-sredozemska univerza EMUNI, ustanovljena že leta 2008 je pa perla v sistemu slovenskega izobraževanja. Slovenija je vanjo vložila skoraj 4 milijone €!!!! Ustanoviteljice so univerze iz Izraela, Italije, Tunizije in Slovenije. In ta univerza v sedmih letih ni uspela vpisati niti enega študenta! Priglašeni študijski programi pa so:

- Varstvoslovje (doktorski študijski program 3. stopnje) - predmetnik
- Poslovno komuniciranje v medkulturnem okolju (magistrski študijski program 2. stopnje)
- Okoljska analiza in management (magistrski študijski program 2. stopnje)
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Uporabniški avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 7732
Pridružen: 23.10.2007 12:52:48
Kraj: Ljubljana

Re: SAJ NI RES, PA JE.....

Odgovor Napisal/-a Poli 78 »

In tudi nihče ne bo odgovarjal. :zipit: Itak, krivec je pa javni sektor bi se glasila mantra gospodarstva. :mrgreen:

Pa 100 % državno financiranje zasebnih zavodov, aj jaj jaj, kam smo prišli. :wallbash:
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Odgovori