Prostor za vse ostale zbirateljske hobije, ki niso stripi:
NUMIZMATIKA, FILATELIJA, HERALDIKA, PIVSKI PODSTAVKI, POSTERJI, ALBUMI ZA SLIČICE, SLIČICE, ZNAČKE, KINDER FIGURICE, PEZ FIGURICE, REVIJE, KNJIGE, PUZZLE, LEGO ...
Dooolgo časa sem ugotavljaj, kam spadajo sličice s slovensko tematiko NOB, ki jih imam shranjene v posebnem albumu-slike sem dal že gor, ampak ode sve u pm, zaradi Tinypica.
Evo album je pa tu gor. Ima ga gospod, ki dela Albumpedijo, tu sem ga prvič videl.
Slike so iz Njuškala:
Album Veiki čas istorije NOB, čudno je le, da ni tekst v slovenskem jeziku. Sličice imajo zadaj oznako S-in številka, kar po moje pomeni Slovenija (?). To je drugo izdanje, prvo pa je rdeče barve. https://www.njuskalo.hr/slicice-albumi/ ... s-22788430
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Danes sem se potepal po Gradcu( bolšji sejem) in naletel na sličice, ko sem jih gledal mi je gospa, ki jih je prodajala povedala ceno in vmes, ko nisem bil nezainteresiran še malo zbila ceno...sem jih odložil in odkorakal dalje, ker mi ni dalo miru, sem seveda malo pregledal po Ebayu .... hm prodajajo se 5€ po sličici.... lepo sem se zasukal in še malo zbil ceno in jih kupil ... mogoče bodo šle na Ebay...ali pa jih bom obdržal, ker so res zanimive.
Danes na bolšjaku odkril sličice-preslikače divjih živali iz 60 let, vzel komplet plato za 3 eu, izgleda pa približno takole.
Na papirju piše: Serie educative scolarie, Ref.512-Animaux sauvages.
Izdajatelj: Decoralo-marque deposee, Lyon, Francija http://marinette-vintage.blogspot.com/2017/07/
Danes je na policah Spara nov album s sličicami Luka Dončič. Na žalost pa so sličice v čokokladi Gorenjka Luka Dončič.V njej je ena ozka sličica in normalna sličica. Prodajalec ni vedel, ko sem ga vprašal kje so sličice, je rekel, da jih dobijo jutri. Pač ni vedel, ker je to nova stvar. Je pa malo problem, ko odprete album-počasi ga odpirajte, ker se na zunanjih robovih drži skupaj.
Album stane 1.77eu.
Sličic je 72, prav tako ozkih sličic.
Ker pač ne jem sladkarij, si bom kupil le eno čokolado, zaradi ovitka in sličic