PRAVILA in SPLETNI BONTON

Prostor za vaše kritike, komentarje in nasvete glede spletne striparne in/ali strip foruma

Moderatorji: TomDarjangCortoTornadoMioke

Odgovori
Uporabniški avatar
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 5924
Pridružen: 21.01.2005 19:09:40
Kraj: Logatec
Kontakt:

PRAVILA in SPLETNI BONTON

Odgovor Napisal/-a TomDar »

Forum je javno dostopno mesto, kjer se srečujejo ljudje iz različnih koncev sveta, različnih nacionalnosti, veroizpovedi in z različnimi mnenji.
Da bi vsi skupaj čimbolje sodelovali in uživali na Forumu in vseh ostalih funkcijah na www.striparna.com in www.stripoholik.org podajamo kratka pravila (ta pravila so bila prikazana vsakomur ob prijavi, in le s potrditvijo o strinjanju je lahko odprl račun na našem forumu) torej, poizkušajmo se jih držati.

OBJAVLJANJE SPOROČIL:

Čeprav skušajo Administratorji in moderatorji tega foruma odstraniti ali popraviti neprimerna besedila tako hitro, kot je mogoče, ni mogoče preverjati vsakega sporočila. Zato vas obveščamo, da vsa sporočila, objavljena v tem forumu, izražajo mnenja in poglede avtorja sporočila in ne mnenja in pogleda upraviteljev, moderatorjev ali Administratorja (razen za njihova lastna sporočila) in zato za objavljena sporočila niso odgovorni.

DODELJEVANJE POSEBNIH UPORABNIŠKIH STOPENJ:
Administrator si pridržuje pravico do dodeljevanja in odstranjevanja posebnih uporabniških stopenj. Stopnje se uporabljajo za izkaz določene skupine oseb npr STRIPOHOLIK, Administrator itd.. Vse v z zvezi s posebnimi uporabniškimi stopnjami, se obrnite na Administratorja!

VSEBINA POSTOV:
Zavezujete se, da ne boste objavljali sporočil z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo, obsceno ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike, člane tega foruma.
Dodajanje slik: vaša sporočila lahko obogatite s slikami, ki jih shranite na ostalih strežnikih in potem prikažete v svojih sporočilih.
Prosimo, da poskrbite za pomanjšane slike, ki se nato ob kliku povečajo. Ne postavljate slik, ki so nenormalno velike in onemogočajo pregled foruma! Zaželjen format je 480 x 600 oz 800 x 600 itd!



SANKCIONIRANJE:
Upravitelj strani si pridržuje pravico, da vam kadarkoli, trajno ali začasno, delno ali popolno prepreči dostop do forumov (lahko obvesti tudi vašega ponudnika interneta). Zaradi tega so IP številke vseh objavljenih sporočil shranjene, da se uredijo sporni primeri. Strinjate se, da ima Administrator, upravitelj ali moderator tega foruma pravico odstraniti, popraviti, premakniti ali zapreti katerokoli temo, ko se mu zdi to potrebno. Kot uporabnik se strinjate, da se vsi podatki, ki ste jih vpisali shranijo v bazo podatkov. Podatki ne bodo posredovani tretji strani brez vaše privolitve upravitelju strani. Upravitelj, Administratorji in Moderatorji ne prevzemajo odgovornosti za morebitni poskus vdora v bazo, ki bi ogrozil te podatke.

DELOVANJE FORUMA (UPORABLJA PIŠKOTKE - COOKIES):
Sistem na tem forumu uporablja piškotke (cookies), ki shranijo podatke na vaš osebni računalnik. Ti piškotki ne vsebujejo nobene informacije, ki ste jo vnesli zgoraj; služijo samo za to, da olajšajo spremljanje foruma v vaše zadovoljstvo. Vaš elektronski naslov bo uporabljen le za potrditev podrobnosti in gesla pri vaši registraciji, (ter za pošiljanje novega gesla, če je pozabite obstoječe geslo).

LICITACIJE:
V sistemu licitacij, lahko sodelujejo vsi, ki se prej prijavijo na forum (in sprejmejo zgoraj omenjene pogoje). Sistem omogoča prodajo in/ali nakup stripov in ostalih publikacij, ki se predmet zbiranja oz kolekcioniranja. Dovoljeno je samo eno uporabniško ime na osebo, ter pričakujemo pošteno uporabo in sodelovanje na licitacijah.
Pričakujemo, da se dogovorjenih zadev držite in tudi uresničite vse dogovore (licitacije, prodaja prek foruma, menjavo izplačilo itd) kot kupec ali kot prodajalec. Za vsako uspešno končano licitacijo dobite komentar (kot kupec, ali kot prodajalec) prav tako ste dolžni komentar tudi sami napisati (kot kupec, ali kot prodajalec). S tem se sporoča javnosti in ostalim, kakšen je dotični prodajalec in/ali kupec, ter s tem preprečimo nepoštenost in goljufije. Upravitelj oz Administrator ima pravico odstraniti ali prepovedati dostop vsem uporabnikom, ki zlonamerno sodelujejo v licitacijah ter posredovanje podatkov pristojnim organom v primeru goljufije.
Licitacije in oglasi so "last" avtorja licitacije ali oglasa, ter tudi jamči za resničnost navedenih podatkov (da dejansko poseduje zadevo, ki jo prodaja in da je njen lastnik, da korektno in po svoji presoji oceni prodajni artikel, ter če je le možno poda sliko predmeta oziroma vsaj detaljno opiše stanje v izogib morebitnim težavam pri sistemu ocenjevanja ohranjenosti) in zato upravitelj, moderatorji ali administratorji za objavljene licitacije in oglase niso nikakor odgovorni (razen za njihove lastne licitacije in oglase). Prav tako upravitelj, moderatorji ali administratorji ne odgovarjajo za pogoje pošiljanja, primopredaje, plačil oziroma niso nikakor odgovorni za licitacije ali oglase na teh straneh (razen seveda za njihove lastne licitacije in oglase)


PRODAJA PREK FORUMA:
Velja enako kot pri točki LICITACIJE!

IZVEDBA PREVZEMA in PLAČILA USPEŠNIH LICITACIJ oz OGLASOV:
To je stvar dogovora med prodajalcem in kupcem, kje, kako in kdaj ter pod kakšnimi pogoji se bo primopredaja in poplačilo izvedlo.

PTT in primopredaja:Splošna praksa je, da poštnino plača kupec (v primeru pošiljanja prek pošte) - seveda razen, če se ne dogovorijo drugače oz prodajalec to navede v oglasu (če to ni navedeno, stroške transporta plača kupec)
Če je možnost, se največkrat opravijo primopredaje osebno, kjer se prevzamejo kupljene zadeve in hkrati poplačajo! Primer tega je mesečni dogodek bazar, kjer se večina primopredaj med člani, ki so iz različnih koncev Slovenije izvrši ravno tam!

Nakazilo kupnine: Splošna praksa je plačilo kupnine direktno na transakcijski račun prodajalca (najceneje, najbolj varno, hitro in poceni), vendar na željo prodajalca lahko tudi kot vrednostno pismo, poštna nakaznica, nakazilo prek western union-a ali ostalih podobnih storitev ali kot priporočeno pismo (samo za majhne zneske) ter z odkupom.
Odsvetujemo pošiljanje v navadnem pismu ali pa večjih vrednosti v priporočenem pismu (če je možno se izognite pošiljanju denarja v priporočenem pismu!)
Prav tako za tujino predlagamo plačilo preko naloga "Nalog za plačilo v tujino" ki stane 5 EUR (1198 SIT) (vir: UnicreditBanka)

Oddajanje komentarja: Po zaključenem prevzemu ali primopredaji, oddajte komentar na opravljeno transakcijo, tako da tudi ostali vedo, kakšne iskušnje imate z dotično osebo. To je v dobro vseh nas, tako prodajalcev, kupcev in ostalih uporabnikov, da onemogočimo oškodovanje uporabnikov.

Roki dostave in plačila
Stvar dogovora med kupci in prodajalci. Vendar je priporočljivo po koncu osvojene ali prodane licitacije kontaktirati prodajalca ali kupca, ter se dogovoriti za pogoje prevzema in plačila (kako plačati poglejte pod -> Nakazilo Kupnine)

Komunikacija: Vse uporabnike prosimo za strpnost in mero potrpežljivosti, ter naj ne pričakujejo, da bodo vse akcije ispeljane še isti dan. Dovolite možnost, da so ljudje tudi zasedeni s službo, družino in ostalimi hobiji in obveznostmi. Zato venomer poizkušajte kontaktirati prodajalca ali kupca po email-u ali na forumu prek zasebnih sporočil, ter nato šele posežite po javnem obvestilu prek foruma.
Odstrani se pošast!
Odgovori