O milimetrih se govori pri posameznih albumih. Integrali so precej večja stvar, zato bo verjetno govora o centimetrih.BuDi wrote: V tem času bo Bookglobe itak še 3x premenil logotip in format bo sigurno za kak milimeter večji ali manjši
NAJAVE STRIPOV
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Vsaj z Lucky Luke je že pri 18 izdanih številk in do zdaj prav zares niso prekinili z nobeno izdajo, tako da je prenagljeno govoriti, do kod bodo prišli in kdaj, vsaj za zdaj izgledajo kar sposobni, treba je že met vsaj jajca da so se v to spustili. Ta pa niso dovolj, če ni začetnega kapitala.
Hoteli priznati ali ne vsi založniki trenutno v bivši Yugi dokaj uspevajo, če odmislimo razne napol ilegalne Abatone. Ta trnutek se ne spomnim kakega
slovenskega založnika, ki bi izdal kaj več kot nekaj albumov in ki ni na dobri poti da bankrotira. Držim pesti za Volavška in Bumerang, vendar nisem optimist. Ne mislim nekaj kupit samo zato, ker je slovensko npr.(Jeremaja),
če je velika verjetnost, da bodo prej izšli pri STRIP AGENTU celotna zbirka.
Kapo dol vsakemu, ki se pri nas loti založništva stripov, vendar je vsak poskus zaradi mahnega tržišča obsojen na neuspeh.Mogoče nekoč..........
Do takrat bom prebiral BOOKGLOBOVE, STRIP AGENTOVE ali LUDENSOVE stvari, vsaj ta privilegij imam, da mi jezik ne dela problem. Ob LMS in ZS sem se ga naučil in kaže bom več ali manj v tem jeziku bral stripe do smrti.
Hoteli priznati ali ne vsi založniki trenutno v bivši Yugi dokaj uspevajo, če odmislimo razne napol ilegalne Abatone. Ta trnutek se ne spomnim kakega
slovenskega založnika, ki bi izdal kaj več kot nekaj albumov in ki ni na dobri poti da bankrotira. Držim pesti za Volavška in Bumerang, vendar nisem optimist. Ne mislim nekaj kupit samo zato, ker je slovensko npr.(Jeremaja),
če je velika verjetnost, da bodo prej izšli pri STRIP AGENTU celotna zbirka.
Kapo dol vsakemu, ki se pri nas loti založništva stripov, vendar je vsak poskus zaradi mahnega tržišča obsojen na neuspeh.Mogoče nekoč..........
Do takrat bom prebiral BOOKGLOBOVE, STRIP AGENTOVE ali LUDENSOVE stvari, vsaj ta privilegij imam, da mi jezik ne dela problem. Ob LMS in ZS sem se ga naučil in kaže bom več ali manj v tem jeziku bral stripe do smrti.
---jeb..eš život bez Bonellija i Olimpije u Ligi Prvaka---
Mislil sem na kak omembe vreden album, rasističnega Tintina ne štejem.
Ob njem se ne čudim da mladina ne mara stripov.
Ta Učila pa res razturajo, povsod jih je polno samo še Zagorja ne izdajajo.
Mogoče je kdo plačan da jim dela reklamo.
Kakorkoli že pametovali, kdor ne obvlada angleščine in hrvaščine naj se vpiše v večerno šolo, če ne bo celo življenje bral samo slovenske Tintine in
3 številke Asterixa. Pardon še Mortadelca.
Ob njem se ne čudim da mladina ne mara stripov.
Ta Učila pa res razturajo, povsod jih je polno samo še Zagorja ne izdajajo.
Mogoče je kdo plačan da jim dela reklamo.
Kakorkoli že pametovali, kdor ne obvlada angleščine in hrvaščine naj se vpiše v večerno šolo, če ne bo celo življenje bral samo slovenske Tintine in
3 številke Asterixa. Pardon še Mortadelca.
Tintin rasističen??
Pred časom smo že imeli neko debato o tem na forumu, če se ne motim.
Povod pa je bila se mi zdi tožba nekega zafrustriranega afriškega študenta, ki je v afriški epizodi Tintina videl "rasistično zahodno civilizacijo", ki bi naj izkoriščala Afriko in bi naj Afričane prikazoval kot manjvredne ljudi nekaj v tem smislu.
Torej prvovrstna bedarija, če mene vprašate.
Pred časom smo že imeli neko debato o tem na forumu, če se ne motim.
Povod pa je bila se mi zdi tožba nekega zafrustriranega afriškega študenta, ki je v afriški epizodi Tintina videl "rasistično zahodno civilizacijo", ki bi naj izkoriščala Afriko in bi naj Afričane prikazoval kot manjvredne ljudi nekaj v tem smislu.
Torej prvovrstna bedarija, če mene vprašate.
GOTOF JE!
Vsak mejo rasizma postavlja po svoje, moja je taka da mi je Tintin rasističen, kaže pa da nekdo ne loči rasizem od nasilništva, kakršen naj bi bil Zagor, zaradi nekaj scen ko skozi roke spusti Čika.
Mali mi je domov iz šol.knjižnice nosil Tintine, pa jih še povohal ni, ljubši
mu je Lucy Luke ali Zagor.
Zagor mlati nekoga ker je baraba in ne zaradi barve kože, tako da primerjava ne vzdrži. Sicer pa imajo vsake oči svojega malarja, jaz vidim stvar tako, dopuščam možnost da nimam prav.
Skratka ne vidim da bi Učila naredila tektonski premik, kar se strip scene v Sloveniji tiče, največ je naredil Sandi in Vojko, tudi Stripoholik če hočete.
Učili želim še veliko Tintinov, če majo v planu še kej drugega pa še boljše.
Mali mi je domov iz šol.knjižnice nosil Tintine, pa jih še povohal ni, ljubši
mu je Lucy Luke ali Zagor.
Zagor mlati nekoga ker je baraba in ne zaradi barve kože, tako da primerjava ne vzdrži. Sicer pa imajo vsake oči svojega malarja, jaz vidim stvar tako, dopuščam možnost da nimam prav.
Skratka ne vidim da bi Učila naredila tektonski premik, kar se strip scene v Sloveniji tiče, največ je naredil Sandi in Vojko, tudi Stripoholik če hočete.
Učili želim še veliko Tintinov, če majo v planu še kej drugega pa še boljše.
tudi meni ni Tintin nič posebnega, v bistvu mi je otročji in ga težko berem...ima pa kultni status, in tale projekt Učil je dosti vreden. čeprav šepa upam da ga bodo izvedli do konca
Bookglobe pa se je zelo zaletel v blokiranje konkurence in si rezerviral ogromno materiala... upam da mu bo zneslo, kajti določeni serijali jim gredo res počasi. in da ne bodo končali kot Olimpija ki je kupovala igralce samo zato da niso igrali za Maribor
Bookglobe pa se je zelo zaletel v blokiranje konkurence in si rezerviral ogromno materiala... upam da mu bo zneslo, kajti določeni serijali jim gredo res počasi. in da ne bodo končali kot Olimpija ki je kupovala igralce samo zato da niso igrali za Maribor
Popolnoma se strinjam Jang, toda če vemo da je Bookglobe dobil pred leti
veliko finančno inekcijo(beri dolarje na račun Spidermena), ter posel vodita
Radovčič (Ludens,Strip agent,delno Bokglobe), ter Radič(Bokglobe), ki sta
preizkušena založniška mačka z zvezami v celi Evropi, pa še dobra prijatelja,
potem je optimizem, da bosta kar sta začela speljala, velik.
Tudi Rustemagič jima gre prav gotovo na roko bolj, kot komu drugemu.
Tudi zadeva z Blakom&Mortimerjem ni zaključena, le prodaja narekuje tempo izdajanja.Prav gotovo nobeden od resnih založnikov ne more obljubiti, da bo nek serial speljal do konca.Največ je odvisno od nas kupcev.
Če bomo že ob izidi prve številke špekulirali, koliko jih bo izšlo, potem bolj
da ne kupujemo ničesar. Pa tudi bodimo pošteni, kdo od nas pa si lahko privošči in kupi vse kar izide. Meni osebno že tak tempo izhajanja dela
finančne težave, ker kupujem kar širok spekter izdaj in albumov.
Nebi pa se vrnil v čase, ko sem imel denar pa nobenega stripa za kupit.
Aja, v letih suše sem kupoval Gordonlinka in sl.Alan Forda. Jebeni časi so bli to.....
veliko finančno inekcijo(beri dolarje na račun Spidermena), ter posel vodita
Radovčič (Ludens,Strip agent,delno Bokglobe), ter Radič(Bokglobe), ki sta
preizkušena založniška mačka z zvezami v celi Evropi, pa še dobra prijatelja,
potem je optimizem, da bosta kar sta začela speljala, velik.
Tudi Rustemagič jima gre prav gotovo na roko bolj, kot komu drugemu.
Tudi zadeva z Blakom&Mortimerjem ni zaključena, le prodaja narekuje tempo izdajanja.Prav gotovo nobeden od resnih založnikov ne more obljubiti, da bo nek serial speljal do konca.Največ je odvisno od nas kupcev.
Če bomo že ob izidi prve številke špekulirali, koliko jih bo izšlo, potem bolj
da ne kupujemo ničesar. Pa tudi bodimo pošteni, kdo od nas pa si lahko privošči in kupi vse kar izide. Meni osebno že tak tempo izhajanja dela
finančne težave, ker kupujem kar širok spekter izdaj in albumov.
Nebi pa se vrnil v čase, ko sem imel denar pa nobenega stripa za kupit.
Aja, v letih suše sem kupoval Gordonlinka in sl.Alan Forda. Jebeni časi so bli to.....