Skenerja, žal nimam pri sebi, sem pa poslikal, pa ugotovil da sem kabel za prenos iz digitalca na računalnik nekam založil
Zato pa sem si vzel čas in prepisal, kaj so objavili.
Na sliki pa so Corto, Jang in Dolly ...
Razen par napakic Stripholik = Stripoholik in nekaj malega iz kontekstaNedelo, 17. decembra 2006, avtor: M.Hi wrote:STRIPOVSKA SCENA SE POČASI PREBUJA
Ljubljana - Društvo Stripoholik je včeraj na stojnicah prvega ljubljanskega Strip bazarja razstavilo več kot 7000 stripov. Trg Ajdovščino, kjer je dogodek potekal, je že prvo uro obiskalo dobrih sto stripovskih navdušencev, do popoldneva se jih je nabralo več kot 400. "Stripovska scena se pri nas počasi spet prebuja. Zadnjih petnajst let, po razpadu Jugoslavije, je vladala praznina. A letos je izšlo že več stripov kot kdaj prej, " pravi Dare Tomić, ustanovitelj društva Stripoholik, ki deluje že eno leto in ima 36 članov. "Manjkala je povezanost, saj smo se zbiratelji pred dvema letoma družili in menjavali stripe le prek stika na forumu Striparne, " pravi sogovornik in dodaja, da bodo bazarje - cene stripa so bile med 250 do 400 tolarji - še priredili in se srečevali predvidoma štirikrat letno. Člani društva, ki spodbuja in popularizira branje stripov, lahko za deset evrov letne članarine obiskujejo striparnico, ki je v bližini prizorišča včerajšnjega dogodka. " je tako kot knjižnica. V njes si lahko sposodijo in prebirajo stripe," razlaga Tomić. Kje na svetu je listanje in prebiranje stripov najbolj razširjeno? " V Italiji, Franciji, na Japonskem, in kot rečeno, smo po njih zelo radi segali državljani nekdanje Jugoslavije"
Vir: Nedelo, 17. decembra 2006 M. Hi