NAČRT polic za stripe

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

mister-no wrote:
Judo Ballerina wrote:o ceni vrečk: niti 3000 stripov ni poceni 8)

drgače pa so bili večinoma stripi tiskani na
"časopisni papir" torej najslabši...

je pa več kemijskih dejavnikov, ki vplivajo na papir, tiskarsko barvo, lepilo, ..vlažnost, svetloba, kislost ... ... :oops:

kaj več o obstojnosti papirja povprašajte na ICPju

http://www.icp-lj.si/

:roll: že NUK ima ogromno problemov z ohranjanjem veliko bolj pomembnih knjig kot so stripi

ostanejo pač najkvalitetnejši
:wink:
Zdaj sem se pa odločil da prodam stripe, ker vidim da mam časopisni papir. :shock:

Prvemu ki mi da za njih 2500 sit jih dam!!

PS: 2500 sit mora biti v enem veljavnem tolarskem bankovcu! :wink:
v moji rodbini je pa en tip, ki dela na banki (velika mrha zato je ime tajna), pa bomo pogledali, ce bi lahko izdali kaksen jubilejni bankovec za 2500 sit? :wink:
mister-no

Post by mister-no »

600 000 sit? se je vama malo utrgalo, najmanj dvakrat telko bi dobo za to, samo nevem če bi kdo kupil vse skup.

Pa tudi ni vsak strip od slobodne dalmacije in vreden npr za 250 sit, man najmenje 100 stripov ki so vredni prek 1000 sit, pa sploh ne računan ZS ali LMS. Od LMS-ja imam samo 50 stripov pod 100,..

t6iste tvoje knjige lahko prodajaš za 250 ali manj :twisted:
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

mister-no wrote:600 000 sit? se je vama malo utrgalo, najmanj dvakrat telko bi dobo za to, samo nevem če bi kdo kupil vse skup.

Pa tudi ni vsak strip od slobodne dalmacije in vreden npr za 250 sit, man najmenje 100 stripov ki so vredni prek 1000 sit, pa sploh ne računan ZS ali LMS. Od LMS-ja imam samo 50 stripov pod 100,..

t6iste tvoje knjige lahko prodajaš za 250 ali manj :twisted:
600.000 sit je res vec kot premalo
jaz kot zbiratelj, ne bi dal niti za duplo ceno ali vec :roll:
mister-no

Post by mister-no »

Niti je ne prodajam, po moji oceni so vredni od 2 do 2,4 milijona, pa če se kdo strinja ali ne, me ne zanima :lol:
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

mister-no wrote:Niti je ne prodajam, po moji oceni so vredni od 2 do 2,4 milijona, pa če se kdo strinja ali ne, me ne zanima :lol:
se pravi, da vcasih tudi malce poracunas, kaksno vrednost imas doma? - sodim po dokaj natancno napisani cifri
mister-no

Post by mister-no »

Ma ja, saj vem za vsaki strip ki sem ga prebral kje je.
Na disketi mam napisano, zdaj pa delam spisek, na eni strani je kak izgleda.

Pri meni je tak, par mesecev me prime da berem stripe pa to, potem pa par mesecev nič, tudi berem kaj dosti nič :lol: no nove še vedno kopujem
mister-no

Post by mister-no »

aha, nisem te prav razumel, mogoče je to posledica včerajšnje vročine :P :twisted:
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

mister-no wrote:aha, nisem te prav razumel, mogoče je to posledica včerajšnje vročine :P :twisted:
mogoce pa posledica danasnje ,,klime,, v avtu!!! :roll:
malkovic

Post by malkovic »

mister-no wrote:
malkovic wrote:
mister-no wrote:in ko hočeš ga še enkrat prečitat ali te kaj zanima v njem, npr d.d extra malo primerjat z dnevnikovim dilanom, ali pa pokažeš komu kaki redek strip:) moraš spet gor trgat vrečke:)
MA NI ŠANS DA GA ŠE KDAJ ODPREM, NIKOLI, DE PRIDE ŠE KEJ ZRAKA AL BAKTERIJ AL PRŠIC AL PRAHA AL PA TEGA LJUBLJANSKEGA FUCKING SMOGA NOT. NE. NE. NE. NE. NI ŠANS.

DA BI KOMU KAZAL REDEK STRIP!!!! SAMO SKOZI ŠIPO LAHKO GLEDA, PA ŠE TO NA PRIMERNI ODDALJENOSTI. PA V SKAFANDERJU MORA BIT. PA PREGLEDAT SE MORA PR DOHTARJU DA V PLAC NE PRINESE KAKŠNE BOLEZNI, KI BI PRIKRITO ČAKALA DA ODPREM OMARO IN NAPADLA STRIP.
Veš kaj se ti lahko zgodi ko daješ stripe v vrečke?
Zaperš strip z raznoraznimi bakterijami, ki jih ne vidiš, potem pa nemorejo bakterije iz vrečke, ne morejo več do svoje hrane in se ti spravijo na stripe, čez dosti let se ti pa strip sesuje pa neboš vedel od česa :twisted: :lol: :evil:

sem že slišl za kj takega, samo ne pri stripih ampak pri knjigah :P :twisted:
tuki maš pa prou, na to nisem pomisli, zdej pa morem vse vrečke spet odpret in vzeti pips in v vsako vrečko mal pošpricat!!!
malkovic

Post by malkovic »

mister-no wrote:in ko hočeš ga še enkrat prečitat ali te kaj zanima v njem, npr d.d extra malo primerjat z dnevnikovim dilanom, ali pa pokažeš komu kaki redek strip:) moraš spet gor trgat vrečke:)

mislim da za tako kratko obdobje kt smo na svetu pa še na nekaj naslednjih generacij se ni treba bati da se nebi stripi ohranili, če kolko tolko pazimo na njih.

Res je da če en strip večkrat listaš(mislim na daljše obdobje) pride v njega več zraka in pospeši staranje.
Blagor tebi ki imaš toliko časa da se ukvarjaš s primerjanjem dilanov in podobno...men se je nabralo že kakih 20 ludensov za prebrat (zbiram vse razen nathana in teksa) pa še to poletje sem nabavil preko 40 starih manjkajočih stripov za kolekcijo, tako da sploh nimam časa za ponovno odpiranje,pregledovanje in zapiranje vrečk. Mislim da me čaka skupno kakih 80-90 stripov za prebrat in ne vem če bom lahko kdaj sproti bral. Preveč je "obveznosti" v življenju.
No, da ne zaidem preveč. Vrečko narahlo prepognem in zavijem, zalepim pa z samo cca. 4 cm dolgim lepilnim trakom, tistim ki ne zalepi preveč ampak se čist enostavno spet odlima in zalima spet nazaj. Navdih za pakiranje v vrečke sem pa dobil pred leti v Italiji ko sem kupoval stare Dilan Dog Specijale in so bili zapakirani v super vrečke. V glavnem ko jo zalimaš ima na zadnji strani poseben sloj ki prime vrhnji del vrečke in drži skupaj. Je čisto po meri specijalca in prav zanima me ali je to slučajno ali pa je prodajalec sam naredill/nabavil vrečke. Vrečke so tudi bolj trde in res zgleda strip v njej prou fajn. Bom enkrat to pofotkal da vidite. Če bi le vedel kje te vrečke nabavit?!?!?! :lol: :lol: :lol:
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

Pozdravljeni!

Police so narejene in pritrjene na steno. Čez vikend jih bom poslikal in dal tu gor na forum. Moram samo še prenesti stripe iz "začasne " police in malo urediti vse stvari...

Lep pozdrav,
Image
wiz
STRIPOHOLIK

Post by wiz »

imam občutek ko da sm na forumu nekega mizarkega društva ljubiteljev lesa...najbolj obiskana tema :" Police, omare itd." :D lol
iščem--> DD Dnevnik: 40, 54, 57
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

wiz wrote:imam občutek ko da sm na forumu nekega mizarkega društva ljubiteljev lesa...najbolj obiskana tema :" Police, omare itd." :D lol
:mrgreen:

Vidiš da smo zašli iz prvotne teme, moral sem hitro poskrbeti, da se vrnemo na les :wink:
Image
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Torej Marko
čakamo na tvoje slike...

Ma mi tesarji smo itak zakon :)
Odstrani se pošast!
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

Pozdravljeni!

Police so narejene, pritrjene na steno in stripi zloženi na levo stran polic. Na desno stran gre še enkrat toliko stripov in se bo počasi tudi ta desna stran polnila, ko bodo stripi izhajali...

Sicer pa bom naredil še en nov topic - Moja ZBIRKA! Tam si lahko pogledate stripe malo bolj od blizu in tudi katere vse stripe imam!

Image

Lep pozdrav,
Last edited by markolar on 07.08.2005 11:05:38, edited 1 time in total.
Image
Post Reply