NAČRT polic za stripe

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Ali pa podpreti vsako polico s še eno debelejšo "dilo" pa se ne bo krivilo.
Ampak teža 1000 stripov je kar nekaj. Če je omara ali stelaža za 1000 stripov, potem bi jaz potreboval najmanj 3-4 take reči ...
Odstrani se pošast!
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

BuDi wrote:kljub vijakom se znajo kriviti police, ne vem če si videl na stripovi.com kako so imeli nekateri lepo ukrivljene police pos težo stripov. Marcosa so še zafrkavali sa se mu bo vse zrušilo, ko bo les popustil.
Videl sem tisto sliko, ko se je sesula polica, vendar če dobro pogledaš moj načrt ali pa sliko prve zbirke, boš videl, da je vsaka vodoravna polica ojačana točno po sredini še z eno navpično polico, tako da so vodorovne police pritrjene še med seboj na dveh mestih (odzgoraj in spodaj), tako da se praktično ne morejo zlomiti!
Image
TomDar

Post by TomDar »

markolar wrote:
BuDi wrote:kljub vijakom se znajo kriviti police, ne vem če si videl na stripovi.com kako so imeli nekateri lepo ukrivljene police pos težo stripov. Marcosa so še zafrkavali sa se mu bo vse zrušilo, ko bo les popustil.
Videl sem tisto sliko, ko se je sesula polica, vendar če dobro pogledaš moj načrt ali pa sliko prve zbirke, boš videl, da je vsaka vodoravna polica ojačana točno po sredini še z eno navpično polico, tako da so vodorovne police pritrjene še med seboj na dveh mestih (odzgoraj in spodaj), tako da se praktično ne morejo zlomiti!
Pa na spodnji dodaš če eno "letev" debelejšo po celi dolžini spodnje in mislim da nebi smelo biti težav...

@Markolar, mister-no, in ostali: nisem še videl, da bi imeli stripe v vrečkicah (namreč jaz jih bi imel v vrečkicah - pač odprtih na vrhu, da lahko strip diha) na teh vaših slikah, a to zato ker to se vam zdi prekomplicirano ali to ni potrebe ? (okej mister-no ima v omari, ampak vseeno se stripi prašijo, starajo itd...
Odstrani se pošast!
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

TomDar wrote:
markolar wrote:
Pa na spodnji dodaš če eno "letev" debelejšo po celi dolžini spodnje in mislim da nebi smelo biti težav...

@Markolar, mister-no, in ostali: nisem še videl, da bi imeli stripe v vrečkicah (namreč jaz jih bi imel v vrečkicah - pač odprtih na vrhu, da lahko strip diha) na teh vaših slikah, a to zato ker to se vam zdi prekomplicirano ali to ni potrebe ? (okej mister-no ima v omari, ampak vseeno se stripi prašijo, starajo itd...
Ali pa tako - seveda 8)

Jaz jih nimam v vrečkicah, ker sem prečital že lani, da lahko tudi ta plastika negativno vpliva na papir, pa tudi tako brez vrečkic mi boljše izgledajo. Sicer so stripi še vedno kot novi, no mogoče je kakšnemu staremu Marti Misteriju popustilo lepilo, vendar nič strašnega (zadnjič ko sem pregledoval stripe, je bil takšen le en)...
Image
TomDar

Post by TomDar »

Kar se tiče plastike, sem tudi jaz slišal take zadeve, zato pa sprašujem ...
Ampak baje, če pustiš pri vrhu prosto pot zraku je pa ok ?!?!?
Pa me zanimajo vaše iskušnje
Odstrani se pošast!
mister-no

Post by mister-no »

To da daš stripe v plastične vrečke, prvič stvar je draga, npr 2500 plastičnih vrečk ni poceni, drugič to je zelo dosti dela, tretjič več prostora ti zavzamejo, in slabši bo izgled na policah.

Tisto ko praviš da se praši, pa npr na pol leta z mehko metlico zbrišeš prah, starajo se pa vse stvari, tak da tudi stripi niso večni.

Najboljše rešitve ni!!!
Najboljše da jih daš v steklene zaprte omare :twisted: :lol:
TomDar

Post by TomDar »

Dobro za ZS in LMS je treba le 2100 vrečk :twisted:

Pa niti ni res da slabo zgleda, mislim da sem videl sliko od markos-ove zbirke pa je zelo dobro zgledalo (dejansko se ni opazilo da ima vrečke - razen na vrhu kjer so čez gledale)

Imaš pa prav, komplicirati pa res ni treba ... ampak če s tem podaljšam življenje stripu za vsaj kakih 10 let je super...

Pa tudi problem pri vseh teh serija in stripih je format. izdajatelji niso mogli držati tempa in izdajati stripe v istem formatu (recimo A4, A5) kar mi postavlja problem pri izbiri (ali pri izdelavi) omare ali stelaže in tudi pri embalažiranju stripov.
Poglej samo ZS in LMS (tistih par prvih številk je bilo A4, ostalo pa A5) potem še debelina starejših, te novejši zs in lms so tanjši... ; radarji so različnih velikosti ... škoda da niso vsi tako kot recimo stripoteke...

Zato bi rad dobil čimveč idej oz namigov, da ko to naredim, da bo čimbolje in čimmanj komplicirano ...
Odstrani se pošast!
malkovic

Post by malkovic »

Stripe mam v vrečkah zapakirane že kako leto, zaenkrat ni nobenih težav. Nimam nič odprte na vrhu ampak je vrh vrečke zavihan in zalepljen. Jah, nisem jim pustil nič zraka in reveži ne dihajo, saj sem jih najprej samo dal v vrečke in čez kak mesec šele zalepil in sem opazil da se je medtem nabralo precej praha, tako da jim sedaj ne more nič do živega.
Vrečke sem nabavil v merkatorju, čisto obične, ki sem jih seveda moral obrezati. To se naredi s tistim termo strojčkom ki ga majo mame za meso pakirat, res je da se porabi za to ogrooooomno časa,ampak tako je. Se pa splača začet pri najbolj širokih stripih, recimo od Slobodne ker če zajebeš lahko še vedno daš not ludensa in če še enkrat zajebeš daš not abatona in tako naprej. Pa še to je da niso vsi enako široki, tako da ne moreš kar narezat 200 vrečk, vsaj pri slobodni je bilo precej razlik in moraš pol popravljat, ja dost je jebanja ker moraš biti na mm natančen.
mister-no

Post by mister-no »

in ko hočeš ga še enkrat prečitat ali te kaj zanima v njem, npr d.d extra malo primerjat z dnevnikovim dilanom, ali pa pokažeš komu kaki redek strip:) moraš spet gor trgat vrečke:)

mislim da za tako kratko obdobje kt smo na svetu pa še na nekaj naslednjih generacij se ni treba bati da se nebi stripi ohranili, če kolko tolko pazimo na njih.

Res je da če en strip večkrat listaš(mislim na daljše obdobje) pride v njega več zraka in pospeši staranje.
malkovic

Post by malkovic »

mister-no wrote:in ko hočeš ga še enkrat prečitat ali te kaj zanima v njem, npr d.d extra malo primerjat z dnevnikovim dilanom, ali pa pokažeš komu kaki redek strip:) moraš spet gor trgat vrečke:)
MA NI ŠANS DA GA ŠE KDAJ ODPREM, NIKOLI, DE PRIDE ŠE KEJ ZRAKA AL BAKTERIJ AL PRŠIC AL PRAHA AL PA TEGA LJUBLJANSKEGA FUCKING SMOGA NOT. NE. NE. NE. NE. NI ŠANS.

DA BI KOMU KAZAL REDEK STRIP!!!! SAMO SKOZI ŠIPO LAHKO GLEDA, PA ŠE TO NA PRIMERNI ODDALJENOSTI. PA V SKAFANDERJU MORA BIT. PA PREGLEDAT SE MORA PR DOHTARJU DA V PLAC NE PRINESE KAKŠNE BOLEZNI, KI BI PRIKRITO ČAKALA DA ODPREM OMARO IN NAPADLA STRIP.
mister-no

Post by mister-no »

Neki me potem zanima, enkrat prebereš strip, potem ga pa shraniš da "nemoreš" do njega, ima potem sploh to kaki smisel?

Če previdno delaš s stripi se jim nič ne zgodi, tja "gor" jih pa nemoreš nesti s sabo. :lol:
mister-no

Post by mister-no »

malkovic wrote:
mister-no wrote:in ko hočeš ga še enkrat prečitat ali te kaj zanima v njem, npr d.d extra malo primerjat z dnevnikovim dilanom, ali pa pokažeš komu kaki redek strip:) moraš spet gor trgat vrečke:)
MA NI ŠANS DA GA ŠE KDAJ ODPREM, NIKOLI, DE PRIDE ŠE KEJ ZRAKA AL BAKTERIJ AL PRŠIC AL PRAHA AL PA TEGA LJUBLJANSKEGA FUCKING SMOGA NOT. NE. NE. NE. NE. NI ŠANS.

DA BI KOMU KAZAL REDEK STRIP!!!! SAMO SKOZI ŠIPO LAHKO GLEDA, PA ŠE TO NA PRIMERNI ODDALJENOSTI. PA V SKAFANDERJU MORA BIT. PA PREGLEDAT SE MORA PR DOHTARJU DA V PLAC NE PRINESE KAKŠNE BOLEZNI, KI BI PRIKRITO ČAKALA DA ODPREM OMARO IN NAPADLA STRIP.
Veš kaj se ti lahko zgodi ko daješ stripe v vrečke?
Zaperš strip z raznoraznimi bakterijami, ki jih ne vidiš, potem pa nemorejo bakterije iz vrečke, ne morejo več do svoje hrane in se ti spravijo na stripe, čez dosti let se ti pa strip sesuje pa neboš vedel od česa :twisted: :lol: :evil:

sem že slišl za kj takega, samo ne pri stripih ampak pri knjigah :P :twisted:
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

mister-no wrote:
malkovic wrote:

Veš kaj se ti lahko zgodi ko daješ stripe v vrečke?
Zaperš strip z raznoraznimi bakterijami, ki jih ne vidiš, potem pa nemorejo bakterije iz vrečke, ne morejo več do svoje hrane in se ti spravijo na stripe, čez dosti let se ti pa strip sesuje pa neboš vedel od česa :twisted: :lol: :evil:

sem že slišl za kj takega, samo ne pri stripih ampak pri knjigah :P :twisted:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image
mister-no

Post by mister-no »

Judo Ballerina wrote:o ceni vrečk: niti 3000 stripov ni poceni 8)

drgače pa so bili večinoma stripi tiskani na
"časopisni papir" torej najslabši...

je pa več kemijskih dejavnikov, ki vplivajo na papir, tiskarsko barvo, lepilo, ..vlažnost, svetloba, kislost ... ... :oops:

kaj več o obstojnosti papirja povprašajte na ICPju

http://www.icp-lj.si/

:roll: že NUK ima ogromno problemov z ohranjanjem veliko bolj pomembnih knjig kot so stripi

ostanejo pač najkvalitetnejši
:wink:
Zdaj sem se pa odločil da prodam stripe, ker vidim da mam časopisni papir. :shock:

Prvemu ki mi da za njih 2500 sit jih dam!!

PS: 2500 sit mora biti v enem veljavnem tolarskem bankovcu! :wink:
TomDar

Post by TomDar »

Judo Ballerina wrote:no če jih prodaš povprečno po 250 sit...

pomoje se ti splača 600.000 sit je kar velik dnarja

:lol:
Ja ampak potem zgubi čar zbirateljstva.
No edino če si zbirateljski čar izpolnil s tem da si zbral 600 000 sit :twisted:
Odstrani se pošast!
Post Reply