21. stoletje

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Srbi se prebujajo, pa mi?
http://vimeo.com/18720200
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Nadzor nad ljudmi:

En primer razkrivanja in varovanja vaših osebnih podatkov:

Pica na dom

Operater: "Pizza express, lahko dobim vašo..."

Stranka: "Dober dan, rad bi naročil pizzo za na dom!"

Operater: "Lahko najprej poveste vašo EMŠO?"

Stranka: "Moj EMŠO, aja, počakajte malo, evo... 1409963500743."

Operater: "Hvala, gospod Janko, vidim da stanujete na Celovški 65, vaš
telefon doma je 65-95-477, v službi 21-87-336, gsm 041/789-564. Kličete
pa z nekega drugega mobitela. Za kam bi radi naročili pizze?"

Stranka: "Uh, doma sem. Od kod imate vse te podatke?"

"Omrežje, gospod, informacijska tehnologija."

"No, dobro, naročil bi dve veliki mehiški pizzi, extra šarf..."

"Mislim, da to ni dobra ideja, gospod."

"Kako to mislite?"

"Vaši zdravstveni podatki kažejo, da imate visok krvni pritisk in povišan
nivo holesterola. Dodatnega zdravstvenega zavarovanja pa ne
plačujete."

"Kaj mi pa lahko priporočate?"

"Lahko poskusite našo brezmesno soja-pizzo. Gotovo vam bo všeč."

"Zakaj bi mi bila všeč?"

"Prejšnji teden ste v knjigarni Mladinska knjiga kupili knjigo 'Gurmanske
jedi iz soje'. Zato sem vam predlagal sojino pizzo."

"Dobro, dobro, dajte mi torej dve jumbo soja-pizzi. Koliko bo to stalo?"

"Ja, to bi moralo biti dovolj za vas, ženo in vaše tri otroke. Vse skupaj
s stroški dostave bo stalo 32 Eurov."

"Dal vam bom številko moje kreditne kartice."

"Oprostite, gospod, bojim se, da boste morali plačati z gotovino. Na vseh
kreditnih karticah imate prekoračene limite."

"Bom pa šel do bankomata in dvignil denar, preden pride vaš dostavljač."

"Ne bo šlo, gospod, tudi na debetni katrici TRR imate prekoračitev."

"Vi samo pošljite pizze, bom že zrihtal denar. Koliko časa bo trajalo?"

"Trenutno imamo gužvo, vsaj kako uro. Lahko pa skočite do nas s skuterjem,
samo malo nerodno vam jih bo voziti na skuterju."

"Kako veste, da imam skuter?"

"Tu piše, da ste zamujali z obroki za leasing avtomobila, pa so vam ga
odvzeli. Vaš skuter pa je odplačan in predpostavljam, da boste vozil njega."

"@#$%&/&%$#%$#% !!!"

"Priporočal bi vam, da pazite, kako se obnašate! Imate že dve prekrškovni
prijavi zaradi kaljenja javnega reda in miru v letu 2010 in
vpitja na policaja že letos."

"Dobro, prinestite že te pizze. In ne pozabite dve gratis Coca-coli, kakor
piše v vašem oglasu!"

"Oprostite, gospod, v drobnem tisku piše klavzula, da gratis Coca-cole ne
smemo nuditi diabetikom!"

--
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Da ne bo kdo napačno razumel, ko pošiljam vse to, vsak si pač misli po svoje.
Meni je že to dovolj, da sporočim naprej, vsak pa si potem predstavlja stvar po svoje.
Lepo pa je videti, da ljudem ni vseeno in ne podležejo "puhu" v katerem so. Sploh to opazim pri mladih, da razmišljajo s svojo glavo.
Tako da črpam še od drugih mnenja, namesto da preberem kaj nam ponujajo mediji vsak dan :)

Npr. na Kodex Alimentarius sem prejel:

Ojla Seba, hvala za poslano, čeprav je to že stara zadeva, ki so jo potrdili tudi naši vrli poslanci, na žalost.
V določenih stvareh se s tabo 100% strinjam, v določenih imam pa svoj pogled. Zdi se mi, da z ustanavljanjem društev, kjer se samo govori in malo naredi, ni potrebno zgubljati časa. Potrebno pa je osveščati ljudi, vendar ne na način, da bi padli v paniko, kar delajo naši mediji, pač pa, da začnejo ponovno uporabljati svojo zdravo kmečko logiko. Naučiti jih je treba ponovno, da začnejo skrbeti sami zase in za svoje boljše življenje, ne pa, da se zanašajo, kako bojo to za njih storili drugi. Ta znanja vključujejo tudi pridelovanje svoje hrane in semenk, kar je izjemno pomembno. Poleg tega pa jim je potrebno znova vnesti v njihovo zavest, da je hrane v naravi dovolj, le malo se je potrebno potruditi zanjo in jo pridelati ali pa nabrati. Lansko leto, ko je bila tako obilna letina, da so se lomile veje na sadnem drevju, sem se zgrozila, da tega sadja nihče ni pobiral, istočasno pa vsi tožijo, kako je vse drago, pa da so lačni in podobno. To jim je treba ponovno vnesti v zaspane možgane. Ne pa da mladina misli, da sadje in zelenjava "zrasteta" v trgovskih centrih. Bila sem šokirana, ko sem v naselju med bloki, kjer so že v času moje mladosti (40 let nazaj) posadili laški lešnik, za moje pojme najboljši lešnik, samo mal prste oguliš, da ga dobiš iz ovoja, nabirala lešnike. Pa pride mimo skupina osnovnošolcev in eden pravi:"glej klošarko". Najprej sem se smejala, saj mi je bila pripomba smešna, ko pa sem malo razmislila, bi se najraje zjokala nad dejstvom, da je tej mladini pobiranje plodov v naravi sinonim za klošarjenje. In ko sem nekaj ljudi povabila, da si pridejo nabrat sadja za ozimnico, ker ga je bilo preveč, da bi ga porabila sama, a misliš, da so prišli. Nihče ni imel časa za to. Pa, ko sem teti prinesla domačo marmelado, sem jo tudi odnesla, ker tega pri njih nihče ne je. Je boljša tista iz trgovine, pa salame z vsemi šit dodatki in paštete.
Po vsem tem je moje mnenje, da je prav, da povem informacije naprej, to si že opazil, ko pošiljam maile, nikogar več pa v nič ne silim. Učim se in poskušam pridelati svojo hrano na naraven način in mi že kar dobro ratuje (nikoli prej nisem vrtnarila, saj sem blokovski otrok in vrta nismo nikoli imeli, tako da se učim še čisto osnovne stvari). Letos bom štartala še s svojo semensko banko. Naučila sem se tudi, da ni pametno preveč na široko govoriti o tem, da se ne najde kdo, ki bi uničil ves moj trud. Istočasno pa vse kar delam delam v smislu ljubezni, tako kot pravi Little grandmother,saj sem ti poslala, ker le ljubezen lahko rodi ljubezen. Tudi kar se tiče naše politike in njenih akterjev jim skušam pošiljati ljubezen v upanju, da se bo le zgodil nek premik tudi v njihovih glavah. S tem imam sicer hude težave, ampak mi gre vsak dan bolje. Zdi semi, da je rek, da zgledi vlečejo še kako uporaben. Če se zaradi mojega dela obrneta dva osebka, sem že zmagala, saj bosta ta dva spremenila še dva...pa nas bo že več. Razveseljujoče je, da nas je vse več takšnih, ki razmišljajo kot midva. To vidim po odzivih, ki jih dobim na svoje poslane maile. In krog se širi, saj se mi zahvaljujejo ljudje, ki jih sploh ne poznam. Razmišljala sem, da bi 21.3., ko je spomladanski solsticij organizirala druženje nas ob obredu kurjenja ognja za naš boljši jutri. Če se bo to realiziralo, ti sporočim.
Imej se lepo. Eva.
Last edited by risar_69 on 18.01.2011 14:08:29, edited 1 time in total.
Blue Blues

Post by Blue Blues »

Risar jaz ti dam popolnoma prav... 8)

Kar se vrtnarjenja tiče, sem tudi sam zbiral vire, kako se ga uspešno lotiti in o načinih vzdrževanja rodovitnosti prsti. Sicer je literatura v angleščini, če kdo želi, pa lahko kakšno pomembnejšo zadevo tudi prilepim na forum.
It's Showtime!
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Daj gor kako stran, če imaš. Fajn je videti in vedeti čimveč.
Pravkar slišim, da se bo hrana še dražila. Kriva pa je nafta in energenti, pja nategujejo folk(to je tudi zelo lepo prikazano v novem filmu Duh časa). Tu je dokaz, da hrana ne bo imela ne vem kako vrednoto, le cene in dvig se bo gledal, pa vseeno kaj jemo. Mater vse sprejemamo od eu, namesto da bi se res vrnili na lokalno pridelavo hrane v Sloveniji. Žalost.
Hrvati in Srbi in ostali, ki še niso v koloseku eu, imajo še možnost, da rečejo NE in pridelujejo hrano s samooskrbo in se ognejo, gensko spremenjeni hrani in velecentrom na vsako bajto po tri :)
Res, da smo že toliko razvajeni in gremo raje kupit vse v trgovino, ampak kak vrtiček še kako prav pride, še sploh vsem, ki ne živite v mestih.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

albanija je mela samooskrbo
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Pravkar prejel, dam še sem, da vidite. Počasi prosim brez panike :)
Ni mi jasno kaj vse je zmožen pohlep človeka-uničenje, kaj si bodo še vse spomnili :)
Veliko podpisov prihaj tudi iz Brazilije.

Ni še jasno, zakaj umirajo ptice in ribe, v zvezi z znanimi pomori čebel pa je dokazano, da so za to krivi novi, izjemno strupeni pesticidi. Štiri evropske države so te pesticide že prepovedale … ostale države pa se delajo neumne in jih je treba malo spodbosti v zadnjo plat … Upam, da boste to storili z enakim veseljem kakor jaz. Na srečo veliki zastrupljevalec Bayer, ki te neonikotinske strupe izdeluje, tega v Sloveniji in celo v svoji matični državi, Nemčiji, ne sme več početi … Ko se potrošniki povežejo, se lahko kopje obrne v nasprotno smer in spravi celo globalne kriminalce tovrstnega kalibra na kolena.

Podobno se je pred kratkim pripetilo v Ameriki, ko so kupci, ki niso hoteli kupovati več mleka z rastnimi hormoni izdelovalca Monsanta, dosegli, da je moral Monsanto s proizvodnjo teh gensko spremenjenih hormonov prenehati. Kako? No, spet preko žepa. Ko je supermarketni gigant K-Mart opazil, da kupci to mleko striktno zavračajo (ja, hvala bogu za internet, kjer so se kupci ustrezno informirali, ker “strokovnjaki” tako ali tako ne znajo drugega, kot da ponavljajo neumne trditve iz Monsantovih pamfletov o neškodljivosti gensko spremenjene hrane) in ga mora stalno metati stran, je postavil Monsantu ultimat. Monsantu, ki brez K-Marta ni imel dovolj velikega trga, ni preostalo drugega, kot da izdelovanje tega hormona ukine. To je prva velika zmaga v nizu mnogih, ki bodo še sledile.

Poleg glasovanja s svojo denarnico lahko glasujemo tudi na druge načine. Naprimer s klikom na gumb SIGN THE PETITION v spodnjem mailu.

Na milijarde čebel je že umrlo zaradi človeške neumnosti in pohlepa. Čebele pa oplojujejo rastline in tako omogočajo rast hrane za nas in za živali iz naše prehranske verige. BREZ ČEBEL NI HRANE. In sesulo se bo še marsikaj, celotni ekosistemi bodo prenehali funkcionirati. Ne gre torej le za čebele, gre za preživetje nas vseh. Bayer vam žal ne bo plačal strahovite škode, ki jo je povzročil vam osebno in delčku planeta, ki vam kot Zemljanu in upravičencu do naravne dediščine Zemlje pripada. Čeprav trdno računajte, da nekega dne s skupnimi močmi dosežemo tudi to. Planet je last nas vseh, odkod torej pogoltni in zahrbtni korporaciji pravica, da si ga lasti in ga zastruplja, samo da bi si napolnila žepe, ne da bi se menila za uničujoče posledice za okolje? Ali ne da bi jo sploh kdo pocukal za rokav???

Bojkotirajte Bayer. Zavrnite v lekarni (ali pri zdravniku) Canesten kremo, Ciprobay in Glucobay. Zaničljivo se nasmehnite naivnemu ali morda celo podkupljenemu farmacevtu v lekarni, ki vam hiti ponujat Aspirin, in mu povejte, da Aspirin pomaga varovati srce toliko kot mišji prdec, poleg tega je sedaj s študijami dokazano tudi to, da Aspirin povzroča mikropoškodbe možganskih kapilar in s tem žal pospešuje pojav možganske kapi. Rupurut, Saridon, Linatero, Adalat in Palandro pa, hm … dajte svojemu kužku, da se polula nanje. (Če kužka nimate, si pod nujno enega omislite, ker bo vašemu zdravju koristil bolj kot pa vse našteto skupaj …)

Organizacija AVAAZ je na spletu orgaizirala zbiranje podpisov za totalno prepoved strupenih Bayerjevih pesticidov v EU. Potrebujejo jih milijon. To bo doseženo že v nekaj dneh, saj peticijo sleherno minuto podpiše na desetine sodržavljanov EU. Pa vendar, prispevajte svojega tudi vi. Naj Evropa vidi, kaj je to ‘enotni trg’. In razveseljivo, podobna akcija tačas poteka tudi v ZDA. Tako bo Evropa svetel zgled, ki bo pomagala nagniti jeziček na tehtnici tudi drugod. Več informacij o tem najdete v spodnjem članku in v linkih.

Neonikotinski pesticidi pa so šele začetek. J

Pazite na svoje zdravje. In čuvajte planet. Ne dopustite korporativnim kriminalcem, da nam ga vzamejo, kajti zdravje vašega telesa in zdravje našega planeta sta neločljivo povezana. Usmerjajte se v nakup ekološke in organske hrane in kozmetike, kadar le morete. Zločin je, da moramo te stvari plačevati dražje, ko pa je to edino, kar bi sploh smelo biti na policah. Podpirajte Fair Trade. Podpirajte vse, kar je trajnostno. Živite čimbolj naravno.

In povejte naprej. © Zdravje PovejNaprej

Od: Alex Wilks -- Avaaz.org [mailto:avaaz@avaaz.org]
Poslano: Monday, January 10, 2011 10:42 PM
Zadeva: Save the bees: amazing response

Wow! Over the weekend half a million of us have signed to save bees. Let's get to a million for the ban -- sign now, then send this to everyone

Dear friends,

Napaka! Ime datoteke ni navedeno.

Bees are dying off worldwide and our entire food chain is in peril. Scientists blame toxic pesticides and four European governments have already banned them. If we get the US and the EU to join the ban, other governments across the world could follow, and save bees from extinction. Sign the petition and forward this urgent appeal:

Napaka! Ime datoteke ni navedeno.

Silently, billions of bees are dying off and our entire food chain is in danger. Bees don't just make honey, they are a giant, humble workforce, pollinating 90% of the plants we grow.

Multiple scientific studies blame one group of toxic pesticides for their rapid demise, and some bee populations are recovering in countries where these products have been banned. But powerful chemical companies are lobbying hard to keep selling these poisons. Our best chance to save bees now is to push the US and EU to join the ban -- their action is critical and will have a ripple effect on the rest of the world.

We have no time to lose -- the debate is raging about what to do. This is not just about saving bees, this is about survival. Let’s build a giant global buzz calling for the EU and US to outlaw these killer chemicals and save our bees and our food. Sign the emergency petition now, and send it on to everyone and we’ll deliver it to key decision makers:

https://secure.avaaz.org/en/save_the_bees/?vl

Bees are vital to life on earth -- every year pollinating plants and crops with an estimated $40bn value, over one third of the food supply in many countries. Without immediate action to save bees many of our favourite fruits, vegetables, and nuts could vanish from our shelves.

Recent years have seen a steep and disturbing global decline in bee populations -- some bee species are already extinct and last week we learned that some US species are at just 4% of their previous numbers. Scientists have been scrambling for answers. Some studies claim the decline may be due to a combination of factors including disease, habitat loss and toxic chemicals. But increasingly, independent research has produced strong evidence blaming neonicotinoid pesticides. France, Italy, Slovenia and even Germany, where the main manufacturer Bayer is based, have banned one of these bee killers. But, Bayer continues to export its poison across the world

This issue is now coming to the boil as major new studies have confirmed the scale of this problem. If we can get European and US decision-makers to take action, others will follow. It won’t be easy. A leaked document shows that the US Environmental Protection Agency knew about the pesticide’s dangers, but ignored them. The document says Bayer’s "highly toxic" product is a "major risk concern to non target insects [honey bees]".

We need to make our voices heard to counter Bayer’s very strong influence on policy makers and scientists in both the US and the EU where they fund the studies and sit on policy bodies. The real experts -- the beekeepers and farmers -- want these deadly pesticides prohibited until and unless we have solid, independent studies that show they are safe. Let's support them now. Sign the petition below, then forward this email:

https://secure.avaaz.org/en/save_the_bees/?vl

We can no longer leave our delicate food chain in the hands of research run by the chemical companies and the regulators that are in their pockets. Banning this pesticide will move us closer to a world safe for ourselves and the other species we care about and depend on.

With hope,

Alex, Alice, Iain, David and all at Avaaz

MORE INFORMATION

Bee decline could be down to chemical cocktail interfering with brains
http://www.guardian.co.uk/environment/2 ... NTCMP=SRCH

Bee briefing
http://www.soilassociation.org/LinkClic ... &tabid=439

$15 Billion Bee Murder Mystery Deepens
http://www.businessinsider.com/colony-c ... er-2010-10

“Nicotine Bees" Population Restored With Neonicotinoids Ban
http://www.treehugger.com/files/2010/05 ... ds-ban.php

EPA memo reveals concern that pesticide causes bee deaths
http://www.sfgate.com/cgi-bin/blogs/gre ... y_id=79910

Beekeepers want government to pull pesticide
http://www.palmbeachpost.com/money/beek ... 07701.html

Bees in freefall as study shows sharp US decline
http://www.guardian.co.uk/environment/2 ... NTCMP=SRCH

Pesticide industry involvement in EU risk assessment puts survival of bees at stake
http://www.corporateeurope.org/agribusi ... uture-bees

--------------
Blue Blues

Post by Blue Blues »

Podpisal peticijo! Hvala za info... :)

Kar se vrtnarjenja tiče, linkov žal nimam, saj besedila, ki se mi zdijo koristna, prekopiram in jih poskušam uredit v en dokument.

Recimo za uvod tole:

Natural Ways to Enhance Garden Soil for Free
Easy Solutions for Nutrient Rich Soil

Whoever coined the phrase dirt cheap must not have shopped for garden soil. Garden soil carries a hefty price tag in stores. I never really considered this a problem because I only bought garden soil for small applications. Last year, I decided to purchase garden soil to fill several raised planting beds. I quickly realized this project would be more expensive than anticipated. I purchased top soil for a fraction of the cost, and through necessity and frugality, discovered natural ways to enrich my garden soil for free.
Try these tips to prepare your garden soil for a successful growing season.

Natural Ways to Enrich Garden Soil for Free: Freshwater Aquarium Water
The next time you drain your aquarium, use that water in the garden. It is a natural source of nitrogen and an easy way to conserve water.

Natural Ways to Enrich Garden Soil for Free: Cooking Water
Vegetables release nutrients into the cooking water when you boil or steam them. Allow the cooking water to cool and use it to fertilize your garden soil for free.

Natural Ways to Enrich Garden Soil for Free: Coffee Grounds

Used coffee grounds are rich in nitrogen and ideal for composting. You can also apply them directly to the soil depending on your soil composition. If you are not a brewed coffee drinker, ask for used coffee grounds at Starbucks. They recycle their coffee grounds by offering them to the public. Check out their website for details.

Natural Ways to Enrich Garden Soil for Free: Manure
I noticed some facilities, like the zoo, actually sell manure. However, there are still many sources of free manure as long as you scoop and bag it yourself. Check with local farmers and livestock owners because they usually have plenty to share. In past years, the circus advertised free manure for the taking. Designate an area for it to compost prior to application, otherwise it may kill your plants.

Natural Way to Enrich Garden Soil for Free: Dead Leaves
Fallen leaves break down and enrich the garden soil with organic materials. However, piles of dead leaves may mat together increasing the time required to decompose and possibly suffocating plants. One simple option is to use a lawn mower to chop the leaves into smaller pieces. Some lawn mowers come equipped with a bag to collect these pieces. Sprinkle these leaves around your plants or future garden site. Avoid leaves from the black walnut tree since they can be toxic to other plants.

Natural Ways to Enrich Garden Soil for Free: Grass Clippings
Carbon rich grass clippings decay and improve the soil. Be careful to use only grass clippings free of weeds and toxins. Apply them carefully since they are also prone to matting.

Natural Ways to Enrich Garden Soil for Free: Worms
Aeration keeps garden soil from compacting around plants and improves drainage. Worms provide aeration as they tunnel through the ground and their castings provide an excellent fertilizer. Add decaying organic matter, like leaves and grass clippings, to feed and attract worms.

Naturally rich dirt creates healthier plants without the need for chemical additives. Amend your soil regularly to replenish nutrients used by your plants.

~

How to Enrich Garden Soil
By JackLTrades, eHow Member

Here are a few tips to making your garden a fertile place for growing organic tasty veggies.

Instructions

1.
One of the basics is egg shells. Spring is the best time since it will also benefit the nesting birds. Dry your shells in the sun or just on the counter. Crush them in a paper bag with a rolling pin. Now spread over the garden. Calcium is a great addition to any soil and the birds will thank you.

An added method is to put a teaspoon or so in the bottom of each hole as you plant your tomatoes, this helps prevent bottom rot on your fruit.

2.
If you have a fire pit or fireplace you have access to charcoal. This was a trick of ancient peoples for enriching soil. Break the coals into smaller pieces and add to your soil. This aids in aeration like vermiculite and provides nutrients to the soil. Avoid plain ashes unless you need to reduce the acidity of your soil. Have a test done to determine that.

3.
Now for my black gold sure fire magic ingredient. Mud. Not just any mud either. I scoop the blackest goop from the bottom of my favorite pond. This is some of the best organic matter there is. It is already broken down fully and will have almost no weed seeds. A little smelly but not so once mixed in and dried out. This is also where the charcoal comes in as it is very dense material and will set very hard is not mixed in.

4.
There are also the standards we all know, horse, chicken, and cow manure. Compost from the kitchen, Leaves and grass from the yard, but you know that already.

~

Enrich Garden Soil in 4 Ways

Some years you may notice that your garden doesn't do as well as other years, and this could be due to poor soil conditions. Plants rely on the soil to give them nutrients and minerals, and sometimes the ground is just depleted of these elements. This can be due to several factors, including the plants that have been grown in the past. Some plants add to the quality of the soil, and many plants can actually drain soil of those all important nutrients and minerals.
There are things you can do to improve the quality of your soil to ensure that next years garden has a better chance of success. It is best to start preparing soil in the fall for the spring growing season. That way, your amendments have the winter to break down and enrich the soil

Tools and Materials
 Basic gardening tools, including a spade or tiller
 Organic fertilizer
 Compost
 Seeds for alfalfa, hairy vetch, or clover
 Charcoal

Step 1 - Fertilizer
One of the best ways to improve soils nutrient content is by adding organic fertilizer. This is usually in the form of manure from cows, pigs, rabbits, bats, chickens, and horses. Do not use droppings from carnivorous animals. Manure should be aged properly before it is used. This can be done by allowing the manure to dry or by composting it. Once you add the manure, mix it into the soil well. If you are adding it in the spring, make sure to do it several weeks before you begin planting.

Step 2 - Compost
Adding compost will always improve the soils quality. It is comprised of decomposed or partially decomposed organic matter that provides nitrogen and potassium for the soil. Compost also encourages the growth or organisms, which break down many minerals into a form plants can more easily absorb. The organisms and worms also act as natural aerators in the soil with help supply oxygen. You can use regular compost which includes yard wastes and organic kitchen scraps, and leaf mould, which is a compost comprise solely of leaves.

Step 3 - Charcoal
If you have a fireplace, you can use some of the left over charcoal to add to the soil. Charcoal will add nutrients and will also absorb toxins that the soil has accumulated. Break the charcoal into small pieces and work it into the soil.

Step 4 - Green Manure
Green manure is a crop that you plant, usually in the fall, that adds nutrients and enriches the soil when it decomposes. Some green crops you can use include alfalfa, hairy vetch, and clover. Clover can be started while other crops are still growing without killing them. Clover needs very little moisture to thrive and will take over when your other crops are done. Alfalfa has very deep roots, which makes it ideal for breaking up soil. In addition to nitrogen, alfalfa adds protein and calcium to the soil. When these green manures begin to emerge in the spring, you can just break them up and work them into the soil. As they decompose, they will add more nutrients.

~

Evaluating Your Soil Moisture

Knowing how much moisture is in your soil is important if you intend to grow plants or start a garden. It is useful to know what type of soil you have in order to know what adjustments you can make to improve your soils ability to retain moisture.

Test Your Soil

To determine your soils moisture, you will need a soil probe. The soil probe will give you a sample of the soil below the surface. Take samples from many locations. Choose areas you plan to use for planting, taking samples every 10 feet or so. Press the soil probe into the ground as far as it will go, twist it and pull it back out of the ground. Inspect the core sample visually. If the sample is dry in all sections, you need to water more and possibly improve your soils moisture retention ability. If the sample is wet at the bottom (the deepest part of the core), you simply need to water more. If the core is wet all the way through, the ground is probably moist enough and you will not need to add or change anything. Different areas of your yard may have different needs, so adjust accordingly.

Članke lahko po vsej verjetnosti najdete, če prekopirate naslove v iskalnik. Koristnega materiala je itak na voljo še pa še.
It's Showtime!
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

jang wrote:albanija je mela samooskrbo
Ma te reveži-tu mislim na ljudi- k sreči še niso fasali multinacionalk iz tujine.

Pri problemu industrijskega kmetijstva dobro opozori francoski dokumentarec Lokalne rešitve proti globalizaciji-Solutions locales pour un desordre global, režiserke Coline Serreau. Tu prikaže mnenja kmetov, ekonomistov, filozofov. Kako se s hibridnimi semeni s strani nadnacionalk kmetom jemlje svobodo, kmet jih sam ne more vzgajati in iz katerih zrastejo poljščine le ob uporabi pesticidov in umetnih gnojil, ki jih le te prodajajo.-Totalna odvisnost. S temi kemikalijami pa uničujejo prst, ki postaja sterilna in mrtva, pokrajina pa puščava. In, kam gremo, namesto, da bi podpirali male kmete, ti propadajo, ne da se jim več in ne splača se jim več in tudi ne morejo s svojim denarjem tekmovati z nadnacinalkami. Hrana na njihovih poljih pa postaja vse bolj industrijska. Zase pa si že pridelajo ločeno hrano, ker so pametni.
Brez klasičnih kmetov počasi izginja tudi "normalna" hrana.
Poglejte si še Mi hranimo svet, Erwina Wagenhoferja
Če bi bila naša vlada-ministrstvo za kmetijstvo- pametna, bi povabila v goste avstrijskega kmetovalca Sepha Holzerja in ga prosila za predavanja in nasvete. Sicer pa, saj smo zadovoljni s tem kar pojemo,...

--
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

vsi, ki ste na fejsbuku, preverite, kaj o vas objavlja na spletu, namreč po novem bodo imeli dostop do osebnih podatkov, kot so naslovi in telefonske št. uporabnikov. No, pa še tu nadzor :)
preverite lahko na www.Openbook.com

--
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

Simpatična izpobved 30-letnika, čeprav mislim, da je ta 30 letnik že 40-letnik:

Ko sem bil jaz se otrok in so me starši dolgočasili s svojimi
zgodbicami do solza, kako so imeli oni težko življenje, ko so oni
odraščali.
Kako so oni hodili 20 km daleč v šolo z eno samo sobo. In je učitelj
poznal edino oceno zadostno 2 povprečna. Kako so hodili v dežju,
snegu in viharjih in prenašali ob tem
se svoje mlajše brate na svojih hrbtih.
Kljub temu, da so hodili v šolo so poleg tega se doma pomagali
svojem staršem, da so sploh lahko preživeli in se niso izstradali do
smrti.
In spominjam se še, da sem si med odraščanjem obljubil, da nikoli ne
bom težil z vsemi temi bučami svojim otrokom, kako težko je bilo
meni in kako lahko je njim danes.

Ampak sedaj, ko sem dosegel rob svoje mladosti kurčevih 30 let. Si
ne morem pomagati, da ne bi povedal nekaj tej današnji mladini.
Tako prekleto pofukano lahko
vam je na tem svetu!
Mislim, v primerjavi z mojim življenjem, živite v prekleti utopiji!
Ko sem bil jaz otrok nismo imeli Interneta! Ko smo želeli nekaj
zvedeti, smo morali iti v klinčevo knjižnico in si poiskati sami!
In tudi e-maila ni bilo! Dejansko si moral na roke napisati pismo s pisalom!
In potem si moral kupiti kurčevo znamko jo nalepiti na pismo in
kurčevo pismo si potem moral odnesti v nabiralnik. In ponavadi je
trajalo tedne,da si dobil k**** odgovor.
Niti ni bilo MP3-jev ali Napster-ja! Če si hotel krasti muzko si moral
iti v prodajalno plat in jo tam dobesedno krasti.
Ali pa si cel dan sedel in cakal ob radiu, da si ujel svoj
komad na kaseto pa se takrat je kakšen k**** DJ nekaj gobcal ali na
začetku ali na koncu in si bil gladko ob tvoj k*** posnetek.
Ce te je zanimalo kaj o kakšni kurbariji! Si nisi mogel
zdownloadati, kot to lahko počnete sedaj. Ali si fotru sunil kakšno
staro
Erotiko Ali pa si sunil v trgovini.
Ali je bilo to ali pa si ga drkal nad kakšnim Quelle katalogom
spodnjega perila! To so bile tvoje možnosti! Nismo imeli finega sranja
kot je recimo Call Waiting, ce si bil na telefonu in te je klical
nekdo drug si imel pač zasedeno!
Ravno tako ni bilo klinčevih Caller ID Box-ov! Ko ti je zvonil
telefon si se oglasil pa čeprav nisi vedel ali te klice mama, tvoj
diler, tvoj prijatelj, ljubica, punca, itd.
Preprosto nisi vedel in si se moral oglasiti,
gospodič!
Ravno tako niti ni bilo klinčevih Sony Playstation videogamov z
high-resolution 3-D grafiko! Imeli smo Atarije 2600 mogoce kaksen ZX
Spectrum! Z igricami kot so Asteroidi
kakšni Space invadeji so bili se
vmes grafika pa je bila nagravžna 2d! Vas igralec na monitorju je bil
malo vecja pika. Moral si uporabljati domišljijo! In tam ni bilo
tako imenovanih multiple levels! Samo en level
vedno hitrejši in težji dokler nisi guznil!
In ko si sel v kino ni bilo stadion sedežev, vsi so bili enako
visoki. In če si imel vsaj malo sreče potem se je pred tabo nalimala
ponavadi ena kurčeva omara in potem si videl le njegov klinčev hrbet
za katerega si posteno plačal.
Razvajeni ste do podtalnice, prisežem pri Bogu! Danes ne bi preživeli
niti 5 minut v času leta 1985...kaj šele leta prej!!!
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Mož, ki je ozdravil raka

Ne vem, sem še vedeno nejeveren Tomaž, ker si ne predstavljam nekoga ki ima raka, da bi zaupal tovrstni terepiji.....njemu je pomagalo.....mogoče pa še komu pomaga, s tem ko vam posredujem. Če bi to bila resnica, potem bi se farmacevtske družbe ponovno znašle v bankrotu....mogoče pa je nekaj na tem...nihče ne pozna ozadja.....napisano je tako logično, da je že verjetno...

verjamem pa, da je za vsako bolezen raste rožica / zelišča - alma

No zanimivo sporočilo, ni kaj.

No tule je ena zgodba ozdravitve raka.Jaz se spominjam iz otroških let, da
so ljudje velikokrat pili vino s sodo bikarbono, ker jim je tako dobro
delo.

Iz svoje prakse pa lahko rečem, da že 25 let priporočam: če si izčrpan,
utrujen, se slabo počutiš, si brez energije ali ko začutiš, da se nekaj
kuha v telesu (prehlad, gripa....), čimprej si naredi kopel iz soli (zelo
dobra je himalakjska sol- večjo količino) in kar nekaj sode bikarbone in se
namakaj 15-20 minut in ne premišljuj (bodi samo opazovalec vseh misli, ki
se podijo po tvoji glavi...).
To potegne iz tebe negativno energijo in pomaga pospešiti prosces obnove in
zdravljenja.

Včasih so najenostavnejše rešitve, v RESNICI tudi najučinkovitejše in
najcenejši, če si le dovoliš poizkusiti, brez predsodkov in brez vnaprej
določenih misli: bo ali ne bo pomagalo. Si samo opazovalec.
Pošljite to naprej, mogoče pa kakšnemu lahko rešite življenje.
Lep dan še naprej, želim!

Zadeva : - MOŽ, KI JE OZDRAVIL RAKA

Pred več kot letom in pol je imel 65-letni Vernon Johnston iz Floride raka
prostate, metastaze pa so se razširile tudi že na kosti. Zdravniki so po
številnih preiskavah oznanili, da gre za agresivno obliko raka, v njegovem
zadnjem izvidu februarja 2008 pa je tudi pisalo, da je rak prešel že v IV.
fazo (podatek, da faza V ne obstaja, pove vse ...). Sin mu je omenil, da naj
bi raka pomagalo zdraviti bazično okolje v telesu. Vernon je bil nekaj dni
preveč v šoku, da bi se tega spomnil. Potem je sedel za računalnik in začel
raziskovati. Odločil se je poskusiti s cezijevim kloridom. Ta je močno
bazičen (zmanjšuje kislost v telesu) in po pripovedih številnih
ozdravljenih
napada raka "od znotraj".

Naročil je torej cezijev klorid. A usoda je hotela, da so njegovo naročilo
izgubili (tako je Vernon svoj cezijev klorid prejel šele, ko je bil že
zdrav
in raka ni bilo več ...) Mislim, da si lahko vsi predstavljamo, kako se
počutiš, če imaš zadnjo fazo raka in ti metastaze že razjedajo kosti ...
zdravniki ti povedo, da ozdravitev ni mogoča, snov, ki si se je oklenil kot
zadnje rešilne bilke na planetu, pa ne prispe. Ne veš, ali ti je preostalo
še nekaj tednov, ali morda celo zgolj še nekaj dni ... Verjetno bi bil vsak
od
nas pripravljen narediti karkoli.

Zatekel se je nazaj na splet in našel knjigo dr. Marca Sircusa, Rich Man's,
Poor Man's Cancer Treatment (Bogataševo in reveževo zdravilo za rak) in se
odločil poskusiti s sodo bikarbono (imenovano tudi natrijev bikarbonat).
Kupiti jo je mogoče v vsakem supermarketu. Soda bikarbona je prav tako
močno
bazična, le da je veliko cenejša od cezijevega klorida (tudi sama sem si
pomagala s sodo bikarbono, ko sem si ozdravila diabetes - še eno od bolezni
sodobnih dni, za katero uradna medicina trdi, da ni ozdravljiva ....).

Seveda najdemo številne nejeverne Tomaže in ljudi, ki zdravilne lastnosti
poviševanja pH-ja v telesu (pH vrednost nad 7 pomeni, da je okolje bazično)
dajejo v nič, trdeč da je vse to larifari in da poceni prašek, ki sodi v
shrambo, ne more biti zdravilo za rak - ali za karkoli drugega, če smo že
ravno pri tem. Spet drugi menijo, da moramo bazičnost poviševati le z
dragimi preparati (kakršni se dobijo tudi pri nas). Potem so tudi še
takšni,
ki v sodo bikarbono verjamejo, vendar trdijo, da s peroralnim jemanjem
ozdravitve ni mogoče doseči, saj jo je treba dajati bolniku intravensko

Vernon te zadnje možnosti ni imel - zelo težko boste našli zdravnika, ki bo
pripravljen izvesti kaj takšnega. Zato je jemal sodo dvakrat na dan s
kozarcem vode in črno melaso. Več o njegovem protokolu zdravljenja lahko
preberete na njegovi spletni strani My Dance with Cancer:
http://www.phkillscancer.com Soda bikarbona v kozarcu vode je bila njegovo
edino upanje, pa čeprav je na spletu pisalo, da na kostnega raka žal ne
deluje.

Kupil si je tudi lističe za testiranje pH-ja v urinu. Uspelo mu je pH urina
za pet dni zapored spraviti na vrednost 8,5 (kar je za urin izjemno visoka
vrednost). Ko so 12 dni pozneje pri onkologu ponovili test, metastaz v
kosteh ni bilo več, vrednost njegovega PSA testa (PSA je kratica za
prostate
specific antigen, ta antigen pa je marker, s pomočjo katerega ugotavljajo
raka prostate) pa se je s 23,3 znižala na 0,1.

Na spletu je namreč prebral, da rakave celice pri pH vrednosti 7,5
prenehajo
rasti in preidejo v t.i. speče stanje, pH vrednost 8,5 pa jih ubije.
Podatek
je dobil, kot se to pogosto zgodi, od neznanega moškega na internetu, ki si
je rak prostate na enak način pozdravil tudi sam in je svojo izkušnjo želel
prenesti še drugim (le da je on uporabil za zviševanje pH-ja cezijev
klorid). Ta moški mu je tudi povedal, da rakave celice ljubijo sladkor,
zato
je vedno priporočljivo jemati sredstvo za zviševanje pH vrednosti z nečim
sladkim, ker tako "zdravilo" najhitreje spravimo v celice. Neznanec je pri
sebi uporabil med, Vernon pa medu ni imel pri roki in je zato uporabil črno
melaso.

Njegovo zdravljenje je trajalo vsega 11 dni.

Poleg sode bikarbone je Vernon izvajal tudi samozdravljenje z globokim
dihanjem, ki vsa tkiva prepoji s kisikom, jemal pa je tudi naslednja
prehranska dopolnila (navedene so dnevne količine): kalcij 3000 mg vitamin
D3 10,000 IU alfa lipojska kislina 100 mg CoQ10 200 mg pegasti badelj 1000
mg ehinaceja 500 mg kalij 200 mg

Grem stavit, da se mu njegov onkolog niti z besedico ni upal omeniti, da
prehranska dopolnila "ne delujejo". (Rada bi tudi videla tistega, ki bi
takšne dnevne količine znal doseči s hrano ...)

Zdravljenje raka stane 0,50 EURO, kolikor je treba v Eurospinu odšteti za
polkilogramski zavitek sode bikarbone. Vse tisto mučenje - obsevanje,
zastrupljanje telesa s kemoterapijo, slabosti, izpad las in drugi grozljivi
stranski učinki niso potrebni. Oziroma so potrebni samo, če vprašate
svojega saj veste koga ...Soda bikarbona deluje seveda tudi preventivno in jo
lahko zaužijemo z vodo - n.pr. pol žličke z velikim kozarcem vode vsak dan
ali pa vsaj ob tisith dnevih, ko smo jedli stvari, ki v telesu povečujejo
kislost.

Ostanite zdravi in povejte naprej.
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

še en intervju z Jacquesom Frescom.
http://www.youtube.com/watch?v=SJ_q8l0s ... re=related

--
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

ja, indijanci so že vedeli kako in kaj (tekst v srbhrv)

Točno prije 157 godina, 1854. po tzv. gregorijanskome kalendaru, "Veliki bijeli poglavica" iz Washingtona (predsjednik SAD-a) ponudio je Ljudima, tzv. "Indijancima" zamjenu ogromnoga ozemlja na sjeverozapadu SAD-a (danas drzava Washington), a za uzvrat je obecao ostaviti im tzv. "rezervate".

Slijedi odgovor Poglavice Seattle američkome predsjedniku:

PORUKA INDIJANSKOGA POGLAVICE BIJELOME ČOVJEKU

Kako se može kupiti ili prodati Nebo, toplinu Zemlje?

Ta ideja je nama nepoznata. Mi ne posjedujemo Zemlju, Zemlja posjeduje nas.

Ako mi ne posjedujemo svježinu zraka ili odsjaj vode, kako ih se može kupiti?

Svaki dio Zemlje je svetinja mome narodu.

Svaka borova iglica, svaka pješćana obala, svaka maglica u šumi, svaki kukac - sveti su u pamćenju i iskustvu moga naroda.

Sokovi života koji kruže drvećem sadrže misli i osjećaje crvenoga Čovjeka.

Mi smo dio Zemlje i ona je dio nas. Mirisno cvijeće naše su sestre; jelen, konj, veliki orao - svi oni su naša braća.

Stjenoviti vrhunci, sočni pašnjaci, toplina tijela ponija i Čovjek - svi pripadaju istoj Obitelji.

Dakle, kada veliki bijeli poglavica iz Washingtona pošalje pismo da želi kupiti našu zemlju, on traži jako puno od nas. Veliki poglavica šalje obećanje da će osigurati mjesto na kome ćemo mi moći nastaviti "normalno" živjeti.

Mi ćemo razmotriti vašu ponudu da preuzmete našu Zemlju. Ali to neće biti lako.

Ova Zemlja je sveta. Ako vam mi ostavimo našu Zemlju, vi morate zapamtiti da je sveta.

Vi morate učiti vašu djecu da je sveta, i da svaki odsjaj u bistroj vodi jezera govori o događajima i sjećanjima u Životu moga naroda. Žubor vode je glas oca moga oca.

Rijeke su naše sestre, one nam utažuju žeđ. Rijeke nose naše kanue i hrane našu djecu. Ta sjajna voda, što teče brzacima i rijekama, nije samo voda, već i krv naših predaka.

Ako vam ostavimo Zemlju, morate zapamtiti i učiti vašu djecu, da su rijeke naše i vaše sestre, i da im morate pokloniti poštovanje kao takvima.

Mi znamo da bijeli čovjek ne razumije naš život.

Jedan dio Zemlje njemu je isti kao i drugi.

On je stranac koji dođe i uzima od Zemlje sve što poželi. Zemlja nije njegov brat nego njegov neprijatelj, i kada je osvoji on kreće dalje.

On za sobom ostavlja grobove otaca i ne brine se. Očev grob kao i sinovo mjesto rođenja su zaboravljeni.

On otima Zemlju od njezine Djece i ne brine se. Odnosi se prema svojoj Majci – Zemlji, i prema svome Bratu – Nebu, kao prema stvarima što se mogu kupiti, prodati, baš kao sjajan nakit.

Njegova nezasitnost uništit će Zemlju i ostaviti samo pustoš.

Ne znam. Naš put je drukčiji od vašega.

Svjetla vaših gradova vrijeđaju oči crvenoga Čovjeka. Vjerojatno zbog toga što je crveni Čovjek divljak i ne shvaća.

Nema mirnoga mjesta u gradovima bijeloga čovjeka. Nema mjesta gdje bi se čuli otvaranje listova u proljeće ili drhtaj krilca kukaca.

Ali to je vjerojatno zato što sam ja samo divljak i ne shvaćam.

Buka samo vrijeđa moje uši. Što je život ako Čovjek ne može čuti usamljeni krik noćne ptice ili prepirku žaba u bari?

Ja sam samo crveni Čovjek i ne shvaćam.

Crveni Čovjek više voli nježni zvuk vjetra koji miluje lice jezera i miris vjetra pročišćenoga podnevnom kišom ili namirisanoga borovinom.

Zrak je skupocjen za crvenoga Čovjeka, jer sve živo dijeli jednaki dah - životinja, drvo, čovjek. Bijeli čovjek ne izgleda kao da opaža zrak koji diše. Kao čovjek koji umire mnogo dana on je otupio na smrad.

Ali ako vam mi prepustimo Zemlju, vi morate zapamtiti da je zrak nama važan, jer dijeli svoj duh sa cjelokupnim Životom koji podržava. Vjetar koji je našemu ocu dao prvi udisaj, također je uzeo i njegov posljednji. I ako vam ostavimo svoju Zemlju, morate je čuvati kao sveto mjesto, gdje čak i bijeli čovjek može osjetiti vjetar zasićen mirisima poljskoga cvijeća. Mi ćemo razmotriti vašu ponudu da preuzmete našu Zemlju. Ako odlučimo prihvatiti, bit će to uz jedan uvjet: bijeli čovjek mora se odnositi prema Životinjama ove Zemlje s najvećim poštovanjem.

Ja sam divljak i ne razumijem drukčiji način.

Vidio sam nebrojene leševe bizona po preriji, ostavljenih da se raspadaju nakon sto ih je bijeli čovjek pobio iz željeznoga konja koji je prolazio.

Ja sam divljak i ne shvaćam kako željezni konj može biti važniji od Životinja.

Što je čovjek bez Životinja? Ako sve Životinje nestanu, čovjek će umrijeti od velike usamljenosti duha.

Što god se dogodi Životinjama, ubrzo će se dogoditi i čovjeku.

Sve stvari su povezane.

Vi morate učiti vašu djecu da je Zemlja ispod njihovih nogu zapravo prah djedova.

Tako će ona poštovati Zemlju. Recite svojoj djeci da je Zemlja ispunjena Životom.

Učite djecu, kao sto smo mi našu, da je Zemlja naša Majka.

Što god snađe Zemlju, snaći će i sinove Zemlje. Ako čovjek pljuje na tlo - pljuje na sebe samoga. Zemlja ne pripada čovjeku - čovjek pripada Zemlji.

To mi znamo. Sve stvari su povezane, kao krv koja sjedinjuje obitelj. Sve je povezano.

Što god snađe Zemlju, snaći će i sinove Zemlje.

Čovjek ne tka tkivo života; on je samo nit u tome. Što god čini tkanju, čini sebi samome. Čak ni bijeli čovjek, čiji Bog hoda i priča s njim kao prijatelj s prijateljem, ne može biti izuzetak od ove sudbine. Mi smo braća prije svega.

Mi znamo ono što će i bijeli čovjek jednoga dana spoznati: naš Bog je isti.

Vi možda mislite da ga posjedujete onako kako želite posjedovati Zemlju, ali ne.

On je Bog svakoga Čovjeka i Njegova ljubav je jednaka prema svim ljudima, crvenim i bijelim, i prema svim bićima.

Njemu je Zemlja dragocjena i naštetiti Njoj znači prkositi Njenome Stvoritelju.

Bijelci ovo moraju shvatiti, možda prije od ostalih plemena: zagadi krevet u kome spavaš i jedne noći ćeš se ugušiti u vlastitome izmetu.

Jer i vi bijelci, unatoč vašoj uobraženosti, i vi ćete ipak jednom morati ovo shvatiti, nadahnuti Bogom koji vas je donio na ovu Zemlju i koji vam je, iz nekoga samo njemu znanoga razloga, dao da osvajate Zemlju i tjerate crvenoga Čovjeka.

Ovakva sudbina je misterij za nas, jer mi ne shvaćamo zašto svi bizoni moraju biti pobijeni i divlji konji pripitomljeni? Zašto svi skroviti kutovi šume moraju biti zagađeni izmetom mnogih Ijudi i pogled na zelene brežuljke zamrljan brbljajućom žicom?

Gdje je gustiš? Nestao je.

Gdje je orao? Nestao je.

To je konac življenja i početak borbe za preživljavanje.

Tako je na ponudu bijelaca odgovorio Indijanski Poglavica.

Tko je "divljak", a tko "civiliziran" – neka svatko prosudi sam.

Inače je poglavica Seattle (ili Seath'tl) rodjen oko 1790. godine i bio je Poglavica Indijanskih plemena koja su živjela uz zapadnu obalu.

Kada su sredinom 19. stoljeća bijelci počeli dolaziti u ta područja, poglavica Seattle dočekao ih je dobrodošlicom i ponuđenim prijateljstvom.

Godine 1853. nekoliko bjelačkih doseljenika odlučilo se nastaniti na samoj obali, uz tzv. zaljev Elliott, te su dali tome naselju ime Seattle, u počast prijateljskome Poglavici. Uz Poglavicu Seattlea vezane su još mnoge zanimljive zgode.

Tako je, umjesto da se bori protiv bijelaca, pokušavao naučiti i razumjeti bjelački način života.

Od isusovaca je čak naučio osnove katoličanstva.

Kada je 1866. poglavica Seattle umro, u odprilike 77. godini zivota, nije mogao znati da će mjestašce, tada provincijsko naselje, koje nosi njegovo ime postati jedan od najvećih gradova na zapadnoj obali SAD-a.

Mogao je ipak već za života uvidjeti da ne postoji sporazum koji bijelci nisu prekršili, niti zločin koji u svojoj bezobzirnosti nisu počinili. Za te zločine nitko nije odgovarao, niti se ispričao. Ubijeno je više milijuna Ljudi, tzv. Crvenokožaca, koji su predhodno proglaseni "divljacima". Slično kao i u Africi, Australiji, Južnoj Americi, Aziji.

Ipak, njegova poruka prisutna je u savjesti svakoga čovjeka.

Vlastitu savjest se ne može prevariti.

Danas njegovu poruku pronose upravo – bijelci.

Hoće li je čuti i prihvatiti na vrijeme? Ili?

http://www.youtube.com/watch?v=1VqoxOcEqpk

----
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Post Reply