Danes prečital!
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Re: Danes prečital!
se popolnoma strinjam z Jangom...odbijajoče 
Podobna mnenja so tudi na stripovi.com
Tako da bo že nekaj na tem
Tako da bo že nekaj na tem
Prebral do konca, mnenje ostaja nespremenjeno. Edino risbi res vsake pohvale. Detaljno.
Zdaj me je kar strah it takoj brat Nošeni vjetrom, bom raje še odložil za nekaj časa
Zdaj me je kar strah it takoj brat Nošeni vjetrom, bom raje še odložil za nekaj časa
Nič bat, Nošeni vjetrom ni tako "konfuzno".jang wrote:Zdaj me je kar strah it takoj brat Nošeni vjetrom, bom raje še odložil za nekaj časa
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Nošeni vetrom je povsem druga zgodba. Avtentična zgodovinska drama s fiktivnimi liki o suženjstvu.
Intrigantna zgodba, odlična karakterizacija likov, ki niso zgolj črno-beli in razkošna risba ga uvrščajo
med najboljše zgodovinske stripe nasploh. Veliko boljši od razvpitega Sedam života skopca.
Intrigantna zgodba, odlična karakterizacija likov, ki niso zgolj črno-beli in razkošna risba ga uvrščajo
med najboljše zgodovinske stripe nasploh. Veliko boljši od razvpitega Sedam života skopca.
Prebral:
Mikešland: Sveti Roko (Sonja Tomić&Roko Idžojtić)
Dobro narejeno in mi je všeč. Nekaj zapisov iz promocije:
http://www.virovitica.net/promoviran-st ... ica/13910/
Forum Lj: Stigme (Mattotti & Piersanti)
Avtorja nastavljata ogledalo moderni družbi s težavami posameznika, ki je povrh vsega posvečen z božjo milostjo oziroma skrivnostnimi ranami, ki se ne zacelijo. Bo res posvečen in čaščen ali preganjan in zavržen? Koga zanima kaj več, klik na link:
http://www.stripburger.org/language/sl/stigme-2/
Modesty stripovi: Karton siti (Obrenović)
7 zgodb, ki se ne povezujejo med seboj. Po mojem okusu najboljše Smrt je kliše, U ime oca, Karton siti in Otrovnica. Ostale mi niso nevemkaj. Še nekaj informacij tule:
https://www.modestystripovi.com/novi-ho ... rton-siti/
Mikešland: Sveti Roko (Sonja Tomić&Roko Idžojtić)
Dobro narejeno in mi je všeč. Nekaj zapisov iz promocije:
http://www.virovitica.net/promoviran-st ... ica/13910/
Forum Lj: Stigme (Mattotti & Piersanti)
Avtorja nastavljata ogledalo moderni družbi s težavami posameznika, ki je povrh vsega posvečen z božjo milostjo oziroma skrivnostnimi ranami, ki se ne zacelijo. Bo res posvečen in čaščen ali preganjan in zavržen? Koga zanima kaj več, klik na link:
http://www.stripburger.org/language/sl/stigme-2/
Modesty stripovi: Karton siti (Obrenović)
7 zgodb, ki se ne povezujejo med seboj. Po mojem okusu najboljše Smrt je kliše, U ime oca, Karton siti in Otrovnica. Ostale mi niso nevemkaj. Še nekaj informacij tule:
https://www.modestystripovi.com/novi-ho ... rton-siti/
play it again
No super. Ker zaključni albumi Družine od vješala so mi dali več vprašanj kot odgovorovninel wrote:Nošeni vetrom je povsem druga zgodba. Avtentična zgodovinska drama s fiktivnimi liki o suženjstvu.
Na tole se lahko navežem ... Včeraj sem prebral Atentat (Fibra).jang wrote:... so mi dali več vprašanj kot odgovorov
Kar dopadlo se mi je, čeprav ... manjka mi informacija kakšna je knjiga in/ali film. Kar nekaj stvari o ženi, pa deloma tudi o njemu ne vemo. Je bil samo "slepo zaljubljen" v ženo, ga je ona tako "vodila" in skrivala svojo pravo naravo? Je bil res tak egocentrik in materialist (dober kirurg ... vemo, da so dr. vedno brez denarja, a ne
V glavnem. Kljub nekaj nejasnostim, oz. tistemu nekaj, da bi bolj začutil lik, si želim videti še film. Morda nekoč ... saj je bil že po TV, pa bo še kdaj (da ne tankam ravno vsake stvari).
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kol ... entat/321/

Anything is possible
Saigon-Hanoi - KOLORKA 58 (Fibra)

Da ne grem sedaj samega sebe prevajat na domač jezik, ko sem že natipkal tole na s.com ...
Kratka ali slatka pricica ... eee, slice of life. Dobro zastavljeno i realizirano (barem sto se mene tice).
Stvarno se brzo procitao (evo, jedan WC u mom primjeru ).
Mozda mi jedna, ali dosta nebitna, stvar nije bila jasna. Ima li on djece kako se na neki nacin moze zakljuciti po pitanju djevojcice i njegovom odgovoru? Ako da, razvoden je? Mislim, posto je Nova godina a on je sam dosao u staru kucu svojih roditelja.
Sigurno cu se jos jednom vratiti ovom stripu. Pa zapravo i ostalim njegovim starijim Kolorkama. Vidim da je proslo vec neko vrijeme od kada sam ih procitao.

Da ne grem sedaj samega sebe prevajat na domač jezik, ko sem že natipkal tole na s.com ...
Kratka ali slatka pricica ... eee, slice of life. Dobro zastavljeno i realizirano (barem sto se mene tice).
Stvarno se brzo procitao (evo, jedan WC u mom primjeru ).
Mozda mi jedna, ali dosta nebitna, stvar nije bila jasna. Ima li on djece kako se na neki nacin moze zakljuciti po pitanju djevojcice i njegovom odgovoru? Ako da, razvoden je? Mislim, posto je Nova godina a on je sam dosao u staru kucu svojih roditelja.
Sigurno cu se jos jednom vratiti ovom stripu. Pa zapravo i ostalim njegovim starijim Kolorkama. Vidim da je proslo vec neko vrijeme od kada sam ih procitao.
Anything is possible
Danes pa za spremembo in relaksacijo en stari dobri Zagor - Tajna pukovnika Perryja
Prov fajn k so slabi samo slabi in dobri samo dobri in plemeniti. Pa da se vse reši na 128 straneh

Prov fajn k so slabi samo slabi in dobri samo dobri in plemeniti. Pa da se vse reši na 128 straneh
bravo.
Tudi jaz sem vzel v roke enega takega in sicer
Agarthi comics: Valter brani Sarajevo (Ahmet Muminović)
Strip je adaptacija istoimenskega filma razdeljen na 6 zgodb. Lik glavnega junaka Vladimirja Perića je risan po zgodovinskih fotografijah.
V strip pa se je prikradla napaka na 62 strani kjer na tabli nad delavnico oz. urarno piše Sajdžija Esad Kapetanović namesto Sead.
Tudi jaz sem vzel v roke enega takega in sicer
Agarthi comics: Valter brani Sarajevo (Ahmet Muminović)
Strip je adaptacija istoimenskega filma razdeljen na 6 zgodb. Lik glavnega junaka Vladimirja Perića je risan po zgodovinskih fotografijah.
V strip pa se je prikradla napaka na 62 strani kjer na tabli nad delavnico oz. urarno piše Sajdžija Esad Kapetanović namesto Sead.
play it again
Prebral še Goni to smeče. Moram reči, da mi je na začetku delovalo nekoliko zmedeno, v nadaljevanju komično, na koncu pa sledi najboljše. Vse skupaj solidno. Definitivno pa oba fibrina stripa precej boljša.
play it again
Nemirno morje. Od avtorice pričakoval več. Vsaj zame preveč besed oz. preveč misli in opisov o občutkih. Po mojem mnenju bi si le te moral bralec sam ustvariti kaj čuti in misli glavni junak, v tem primeru avtorica sama. Te občutke bi lahko oz. skoraj morala izraziti z risbo. Tudi v tem primeru velja pravilo manj je več. Pomoje to še ni stripovski vrhunec avtorice.
play it again
Nick Raider 27 Zakon strojnice / Ubijte Nicka Raidera! / Pismo za pakao (Libellus)
Ah, kako paše Nick Raider!
Res škoda, da je naklada že tako padla, kot bi šlo za suho zlato.
Tule smo imeli nadaljevanje dvodelne zgodbe, katere prvi del je bil v 26. številki, ki sem jo prebral že julija 2014 (strip je izšel februarja 2014, nadaljevanje pa šele konec marca letos), zato se je bilo za nadaljevanje potrebno vrniti nazaj in zgodbo obnoviti. Dobra zgodba, kot tudi naslednja Ubijte Nicka Raidera!, v kateri imamo markantnega zločinca Dimitrija "Okay? Okay!" Tudi zadnja zgodba je zanimiva, a žal je tu posredi Polese.
Potem sta tu še naslednji dve knjigi iz prejšnje ture (sicer "prelomljene") tako, da bo na srečo še nekaj branja. In vmes je tudi Parlov ... mljask! Sicer pa kmalu izide že 30. knjiga.
Izzy, saj si že prebral prejšnjo turo?
Ah, kako paše Nick Raider!
Res škoda, da je naklada že tako padla, kot bi šlo za suho zlato.
Tule smo imeli nadaljevanje dvodelne zgodbe, katere prvi del je bil v 26. številki, ki sem jo prebral že julija 2014 (strip je izšel februarja 2014, nadaljevanje pa šele konec marca letos), zato se je bilo za nadaljevanje potrebno vrniti nazaj in zgodbo obnoviti. Dobra zgodba, kot tudi naslednja Ubijte Nicka Raidera!, v kateri imamo markantnega zločinca Dimitrija "Okay? Okay!" Tudi zadnja zgodba je zanimiva, a žal je tu posredi Polese.
Potem sta tu še naslednji dve knjigi iz prejšnje ture (sicer "prelomljene") tako, da bo na srečo še nekaj branja. In vmes je tudi Parlov ... mljask! Sicer pa kmalu izide že 30. knjiga.
Izzy, saj si že prebral prejšnjo turo?
Anything is possible
Ravno danes sem se lotil nekoliko pospravit zadnjr nakupe.....in glej ga zlomka - ne najdem 29.knjige Nicka Raiderja