Tek - 2011

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

gregorbikupil

Re: Tek

Post by gregorbikupil »

Dare, sploh nimam pojma kak tempo je to. Si ne znam niti predstavljat.
Z eno gorsko tekačico sem se menil - maraton je odtekla v 3:47:00. Tvoj tempo, če bi ga držal, je hujši.
Zajeban si gratu.

Javim, ko mi kej podobnega (v lastni režiji) grata!
TECI PETRA!!!!!!
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

jah, ti si sedaj matematično pomnožil mali maraton X 2 in dobil Daretov čas za pravi maraton.
pomoje pa ne gre to ravno tako enostavno linearno
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

gregorbikupil wrote:Dare, sploh nimam pojma kak tempo je to. Si ne znam niti predstavljat.
Z eno gorsko tekačico sem se menil - maraton je odtekla v 3:47:00. Tvoj tempo, če bi ga držal, je hujši.
Zajeban si gratu.

Javim, ko mi kej podobnega (v lastni režiji) grata!
Gregor, to je tempo (teh mojih 1:49:49) tam nekje cca 12km na uro oz cca 5:12 na km. nekako lep plan ali čas, vsaj zame je 1:45:00 ki ga dosežem z 5:00 na km, tako da mi še malo fali (najboljši čas imam itak v povprečju na 21km = cca 5:09) tako da mogoče, letos to dosežem.. Kako hitro to bog ve ni... ker tečejo rekreativci (jaz jim pravim reaktivci) tudi hitreje, da ne moreš verjet... Vendar zame, je to več kot dovolj :)

Ta tvoja kolegica , je pa odlična vsaka čast, ima odličen čas (5:24 na km), ker ne moreš primerjat tempo na pol manjši razdalji z njeno dolžino, tako da je odlična...Treba je razumet, da te taka dolžina (42km) zdela, in je težko, jaz če bi pretekel 42km maraton, z 5:30 ma, z 6:00 takoj podpišem.. tako da je tvoja kolegica lahko ponosna na ta rezultat...

Seveda, le sporoči, kako ti bo šlo, imam občutek, da bo to zelo hitro :)
Odstrani se pošast!
TomDar

Post by TomDar »

jang wrote:jah, ti si sedaj matematično pomnožil mali maraton X 2 in dobil Daretov čas za pravi maraton.
pomoje pa ne gre to ravno tako enostavno linearno
No, jang ti je odgovoril tudi glede dolžine in časa :)
Odstrani se pošast!
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

SEJ DAM KDAJ COPATE GOR, NO.... :twisted: TAK KO DA BI SAM CAJTE RAČUNO PA NIČ DRUGA :twisted:
Je pa res, da dlje kot uro in pol zdržno še nisem tekel. ni pa blo po ravnem, tak da kak je na ravnini nimam pojma.

Šel bom itak (kot vedno)na vztrajnost in se za čas sploh ne bom menil. Mi je čas sam še en spremni podatek. Si bolj spremljam pulz v strmih delih - pa mi ni všeč...
Sem si pa mal zračunal: ko grem na polno po cesti v hrib mam cca 9 km na uro, torej km v 6:40. Sam to mi je fajn. Tempo po ravnini od 15ega km naprej oz. po uri in pol mi pa verjetno ne bo tak zlo fajn... :D

Res je pa tudi, da "padeš not" po določenem času in pravzaprav ne tečeš več - kr nekako lebdiš. Kdaj pa ti pomanjkanje goriva v telesu da vetra, kdaj te dejansko "scaga" pa verjetno čist odvisno od dneva do dneva. Mene tak scagal, da bi moral nehat tečt, še ni (pravzaprav me je enkrat, nisem jedel oz. sem jedel prepozno - časovno preblizu teku - skor po vseh 4-ih sem šel domov, pa tega ne štejem, ker sem bil bedak, to pa je vsak lahko enkrat, ne?). Tak da to bi že rad ugotovil.

Ja, una bejba z maratona... pa z jezikom jo umijem po maratonu :oops: :oops: :oops: Pa še čedna ni tak zlo - sej vete kake so take :D :D :D Pismo kak so mi všeč :oops: :oops: :oops:
TECI PETRA!!!!!!
TomDar

Post by TomDar »

No, kot pravim, imam občutek, da boš dobro (hitro) tekel, če ga rineš v hrib... Ravnina je potem n krat lažja :)

Jaz imam tudi rad kakšen hrib, da se zakadim, ampak, da bi pa nonstop trasa bila v hrib, pa si ne predstavljam...
Jaz sem tudi na začetku gledal samo srčni utrip, ker sem imel eno preprosto uro z časom in srčnim utripom. In sem moral paziti na pumpo. Namreč z začetno težo, sem zelo hitro imel več kot 190 puls :) IN sem se nekako navadil zdaj, da se znam poslušat, koliko lahko še izdržim... Mene do zdaj če je kaj "Zmatralo" je bolj žeja oz dehidriranost, zaradi vročine... Je pa nerodno tudi , če te na stran prime :) ali pa kot si omenil, da ješ preblizu starta teka... Najbolj važno je da se posluša telo, in delaš po pameti... In bo vse vredu, jaz do zdaj moram potrkat "kuc-kuc", da ni kaj hujših poškodb, in to mi najbolj pomeni..

To s časom mi je le tako , kot ti praviš dodatna spremenljivka oz rezultat, kako preverim, če napredujem ali ne. Da bi mi pa to bilo najbolj pomembno pa niti ni, , je pa fajn, če ti gre po planih :)
Odstrani se pošast!
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Jaz se tudi štopam - kar natančno, takrat ko treniram za podvige (ista trasa).

Pismo, Dare, videl sem te nazadnje ko si bil okrogel - bravo, BRAVO! Sej ne da si bil tak zelo okrogel :mrgreen: :mrgreen: sam v enem dobrem letu od nule do naskakovanja osebnega rekorda v polmaratonu - občudovanja vredno. Res :baw: Še posebej zato, ker je polmaraton psihično zame zaenkrat nekaj groznega (kaj šele maraton) in vem kaj ti imaš ker vem česa jaz nimam....
Fizično - pravzaprav si bil dobro konzervirana roadrunner machine :D :D :D :D , zdaj pa si v zagonu - mean lean running machine!!!!!! Ful veselja si mi dal pri rehabilitaciji s svojimi sporočili o teku!!!
TECI PETRA!!!!!!
TomDar

Post by TomDar »

gregorbikupil wrote:Ful veselja si mi dal pri rehabilitaciji s svojimi sporočili o teku!!!
No, to mi pa veliko pomeni.
Saj pravim, če lahko jaz, potem lahko vsak ;)

Saj bi še več kaj napisal, pa se vsakič "borim" s seboj, da to ni hvalisanje :oops:
Odstrani se pošast!
TomDar

7.5. Ljubljana-tek trojk (dolžina:12km)

Post by TomDar »

7.5. Ljubljana-tek trojk (dolžina:12km)

Tole je odlično za začetek sezone, in še skupinski tek, namreč tek trojk. Teče se v trojicah. Trasa je 12km in moraš s svojo trojico skupno tečt, kar je dobro za team-building (če greš s sodelavci) za "jačanje" vezi s prijatelji in znanci itd.. Teren je kombinirani, teče se po cesti (beton), ravnina cca 1/3 poti, potem gozdna pot in vzpon na golovec, in nato spust in zaključek na ravnini (beton). Tako da je malo mešano in zanimivo za vse tipe tekačev/tekačic. Takrat je tudi vreme zelo ugodno, ni prevroče niti premrzlo...

Gre kdo od vas na ta tek? Časa je namreč ravno dovolj (dober mesec) tako, da je časa ravno dovolj za predpriprave :)

Jaz grem, imam že kombinirano trojko (sodelavca in sodelavko), če bo vse po sreči gremo počasi in družno.
Odstrani se pošast!
TomDar

Post by TomDar »

Mislim, da bom (če bo kolk ok) šel raje na tole spodaj, kot v BG. Nekako je bližje, bom s familijo šel na "Izlet" v Tivoli, pa še vrh vsega, je dobrodelno! tako da je na planu verjetna spremeba da BG odpade in ga zamenja FORMARATON ...
Pozdravljeni športniki!

Športna trgovina FORMA F+ in TIMING LJUBLJANA tudi letos organizirata dobrodelni 8-urni tek FORMARATON v ljubljanskem Tivoliju, ki bo v soboto 16.aprila. Tako kot lansko leto, ko smo rekreativci, triatlonci, ultramaratonci, otroci, skupine ali družine skupaj tekali in del prijavnine namenili Sekciji za Downov sindrom Društva Sožitje Ljubljana, bomo letos podprli Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Podarili bomo 2€ od startnine in za vsak skupni kilometer več kot lani še 1€, saj smo lani v celoti pretekli cca 10.000 kilometrov. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena letovanju otrok socialno ogroženih družin.

Vabimo vas, da se nam pridružite in podprete dober namen, pa četudi pretečete le en krog!

Štart in cilj prireditve bosta na kotalkališču na koncu tivolskega parkirišča. Proga bo »odprta« od 9:00 dopoldne do 17:00 popoldne, torej 8 ur. Teklo se bo v krogih, dolgih cca 1900 m. Tečete lahko: zares ali za zabavo, hitro ali počasi, zjutraj ali popoldne, vseh 8 ur ali samo en krog, s postanki ali brez ... Zmagovalec pa bo seveda tisti, ki v 8 urah preteče največ krogov!

Poleg Formaratona bodo v sklopu prireditve tudi celodnevne otroške delavnice in Lučkin tek za otroke.

Poleg kategorij posameznikov (M in Ž) vabimo k teku tudi skupine. Vabljeni tekaški klubi, podjetja, družine in družbe prijateljev, da zberete maksimalno 8 članske ekipe in izzovete ekipo športnikov FORME F+ pod vodstvom JURETA KOŠIRJA.

Prijavite se lahko prek spleta na naslovu http://www.timingljubljana.si. Organizator naproša k predhodni prijavi (15 € do 13.4.), saj bo na dan prireditve število razpoložljivih štartnih številk omejeno.

Zaključek in razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad najboljšim bo ob 17:30 na prireditvenem prostoru.

Prireditev se izvede v vsakem vremenu!

Razpis tekmovanja: http://www.timingljubljana.si

PRIDI NAOKROG IN PRETECI VSAJ EN KROG!
Odstrani se pošast!
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Tomdar - že migaš??
TECI PETRA!!!!!!
TomDar

Post by TomDar »

gregorbikupil wrote:Tomdar - že migaš??
Ma zdržal sem samo en teden, potem sem spet začel, vendar ni ok :( zdaj me boli v dimljah ( kot bi imel bruh)
Pa tudi malo se je tek spremenil zaradi bolečine, da čutim v kolenih ... ma brezveze :)
Vendar, grem jutri na FORMAraton, dobrodelni tek, tečeš kolikor hočeš, imaš 8 ur na voljo. Krog je cca 2km.
Če bi bil "zdrav" bi šel čimveč bi lahko, samo zdaj ko sem "kripl bataljon" bom pa probal zdržat vsaj kakšen krog...

Imam pa letos že 372km, pa jutri še en par naberem in je.

Če ne bo bolje bo treba iti zdravnici "kito" pokazat :)

Pa ti Gregor, kaj migaš ?

Kaj pa ostali, pride kdo? miga še kdo :)?
Odstrani se pošast!
TomDar

Post by TomDar »

Evo, danes tekel na FORMAratonu.
Skupno pretekel več kot 25km v enem dnevu.

21km v kosu, in nato še 4km. Dobro se počutim, ker je bil nastop tudi dobrodelen.
Edino kar me je matralo (in me še) je ta bolečina v dimljah :(
Me je pa prepihalo, k veternico :)

Drugače, pa super, naslednje leto ponovim ...

Skupno pretečeno število Km letos je 398km
Odstrani se pošast!
Gusar

Post by Gusar »

Migamo že migamo, samo ne s tekom :mrgreen:
GOTOF JE!
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

TomDar wrote:
gregorbikupil wrote:Tomdar - že migaš??
Kaj pa ostali? miga še kdo :)?
Jaz sem bil letos predvsem zarad preobilice časa in ne toliko zaradi želje po športnem udejstvovanju cca. 50x na Šmarni gori (povprečno 4x na teden od druge polovice januarja do danes, pred tem 1x-2x tedensko), ampak ampak lepo na izico 25-35 minut, odvisno od volje in dneva (za razliko od enih norcev, ki pa tudi tečejo gor pa dol).
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Post Reply