macon wrote: 10.06.2022 13:45:42
Poli 78 wrote: 09.06.2022 22:26:13
No, me zanima, če se kozjanski bik (in Janševa vlada) reši(jo) te šlamastike z zaščitno opremo... hojsarji so dokler so le mogli zadrževali postopek, a sedaj je temu konec, stvari prihajajo na plan. Dejansko je stvar povsem jasna, samo stvari ne smejo spet romati v predale, zapori le niso tako polni...
Gledal sem del Tarče in je bilo mešanje jabolk in hrušk. Recimo Počivalšek je naročil, naj dajo polovični avans Geneplanetu, ker je imel polovično bančno garancijo in nikomur drugemu. To ni bilo noben kriminal, ker je bila dobava zavarovana, če bi se izkazalo karkoli narobe, bi država dobila plačan avans nazaj.
Potem, da je bilo plačilo 100% več kot nabavna cena. Zaboga, cel svet se je tepel za respiratorje in ostalo, normalno, da marža ni bila 10%. Takrat sem bral, da je bil samo Geneplanet sposoben dobaviti čez 200 respiratorjev, ostali bi jih dobavljali po 10. A ni Geneplanet potem dobavil slabo polovico in zaradi medijske gnojnice vse ustavil?
Provizije za politikante ob taki dobavi so seveda kriminal in potrebne kazni.
Bolj zanimivo je bilo, da se je vse začelo že prej, in da nekaterih ponudb sploh niso niti odpirali, kaj šele obravnavali že odprte. In Pristop je tudi zanimiv jeziček na tehtnici, ne same te prejšnje vlade.
Glede na vse, kar je policija že imela je vse jasno, zato me zanima, če bo kdo odgovarjal za puščanje zadeve v predalu (jasno, da ne bo, samo retorično).
Tudi tale zadeva s Šuštarjem... šele, ko pride kaj takega v medije in pade pod žaromete se kaj premakne. Sicer bi govno še naprej delalo kot je delalo že prej. In takšnih govn je pri nas veliko... karkoli se že lahko zgodi bo samo odprl nov s.p. ali podjetje, ali pa ga bo odprl na ženo, ljubico itd., nikoli nihče zares ne odgovarja in kako za vraga se še vedno ne moremo dogovoriti, da če te dobijo s prsti v marmeladi in greš sedet, da potem pač ne moreš odpreti prec nove firme in nadaljevati z istim delom. Vsaj desetletje ne.
Inšpektorji pri nas... no comment. Dobri so samo, ko jih politika usmerja... med korono so hodili eni in drugi, še tisti, ki s korono in zdravjem niso imeli nič za opraviti, a so jih pošiljali naokrog, njihovo delo pa je stalo medtem.