NAJAVE STRIPOV

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Poli 78
STRIPOHOLIK

Re: NAJAVE STRIPOV

Post by Poli 78 »

Trenutno se vodi prava vojna v Srbiji med nekaj založniki in Fibro... Fibro bi namreč radi povsem prepovedali, čeprav sami ne naredijo nič na kvaliteti svojih izdaj in ceni, tako da je to o podvajanju naslovov v Hr in Sr bolj izgovor. Prednjači sedaj konglomerat Čarobna knjiga, ki mafijaško pritiska na stripranice, predvsem Alan Ford... in sedaj se zna zgoditi... :mrgreen:
Markos:
I sad dolazimo do paradoksa. Fibra je s Banetom Kercom dogovorila objavljivanje Cat Claw integrala u biblioteci Orka. Dakle, imamo strip srpskog autora koji će biti objavljen na srpskom jeziku i za koji Fibra ima prava za ex-Yu. Ali ako Borine prijetnje upale, to se izdanje neće moći prodavati u Srbiji.
Anything is possible
Be the Change You Want to See
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

k sreči ne verjamem da bo nas tole kaj dosti tangiralo, Fibro bodo pa Srbi že dobili po raznih kanalih, mogoče le da bo za njih dražja. Največji udarec verjetno res za striparnice, če bodo morale prenehat prodajat
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Za vse retro ljubitelje ... :angel:
Originally posted by Agarthi Comics

U PRODAJI
ČELIČNA KANDŽA 1 - NEVIDLJIVI ČOVJEK

Image

PROVIRI U STRIP KLIKOM NA OVAJ LINK: https://t.ly/uBxI

Louis Crandell, asistent naučnika Barringera, u laboratorijskoj nesreći gubi desnu šaku i zamjenjuje je protetičkom izrađenom od metala. U narednoj nesreći nakon strujnog udara dobija sposobnost nevidljivosti u određenom kratkom periodu, sa izuzetkom umjetne šake. Da bi obnovio nevidljivost, potrebno mu je punjenje iz izvora električne energije. Svoju novootkrivenu moć Crandell ispočetka koristi za kriminalne radnje, ali se ubrzo pridružuje Britanskoj tajnoj organizaciji za špijunažu pod nazivom The Shadow Squad (Odred sjenki)...

U prvom albumu objavljene su prve tri epizode + 2 Valiant godišnjaka, od kojih su samo 2. redovna epizoda objavljeni na ovim prostorima. Svi ljubitelji Čelične Kandže će napokon doći na svoje i saznati kako je zapravo sve počelo.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Edicija ATLANTIS #8 ★ strip  klasik ★ 126 stranice ★ crno bijelo ★ 210 x 278 mm ★ Tvrdi uvez ★ Autor Ken Bulmer, Tom Tully i Jeusus Blasco ★ Prijevod Amela Šehalić  ★ Lektura Nada Salom★ Datum objavljivanja 12.11.2022. ★ Puna cijena 39,00KM ★ Akcijska cijena (prvi mjesec dana) do 12.12.2022. - 30,00KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Anything is possible
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

ojoj, Agarthi
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Po 100 letih najavljena manga v slovenščini:

Yoshiharu Tsuge - Človek za nobeno rabo (vigevageknjige)

Image

Image
Image
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Originally posted by Komshe Publishing

Image

Izmišljeni razgovor dvojice umetnika kreće od jedne fantastične zamisli: Pazolini je živ, i ima mnoge stvari da kaže. Mnoge. Suštinske. Ali da li je to zaista on? Ili je to neki duh, glumac, mitoman? Ono što je sigurno, to je da njegovi razgovori sa Davideom Tofolom odišu onim osećajem, onom oštrinom koja je njegov duh učinila besmrtnim.
Tofolo traži Pazolinija kroz stranice njegovih knjiga, u isečcima iz štampe, u intervjuima, i hvata njegovu suštinu: bes, neotuđiva samoća, žestoka nesalomivost pesnika – sve to se nalazi među ovim stranicama, u ovom intenzivnom portretu Pazolinijeve slave, u delu jednog od najvećih antikonformističkih autora italijanske scene.

"Iako je Pazolini kod nas poznat pre svega kao filmski režiser, u Italiji je on mnogo više od toga. Upamćen je po svom književnom radu ( poeziji i romanima), bio je aktivan u pozorištu, a radio je i kao kolumnista u štampi. Svakako, bio je i važna figura italijanske levice u burnom posleratnom periodu, kada se zemlja i dalje oslobađala teškog nasleđa. Njegov otvoreni antikonformizam, ali i bundžijski gard, kada je narastajući konzumerizam u pitanju (eh da je živ danas!), kao i optužbe zbog opscenog ponašanja - doveli su do atentata koji je nad njim izvršen 1975. godine i koji do danas nije u potpunosti rasvetljen, uprkos teškom i fatalnom sakaćenju.

Davide Tofolo se u stripu maestralno poigravao vremenom i prostorom, imaginacijom i dokumentarnim materijalom, koristeći sačuvane Pazolinijeve zapise i intervjue. Krajnji rezultat je nešto kao metaintervju u obliku maestralno crtanih sekvenci - žanr koji pre ove knjige stripova verovatno i nije postojao."
Aleksandar Rakezić Zograf

Format: 159 strana, 17 x 24 cm, mek povez
Cena: 990 RSD
Poručivanje putem sajta - https://komshe.com/sr/product/pazolini/
Knjiga je dostupna u knjižarama - Beo izlog, Urban Books, Dereta,Vulkan KCB, Vulkan Knez Mihailova, Makart

Image
Image
Image
Image
Anything is possible
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Pazolini je bil že dostopen na Sajmu knjige, se pravi je že kak mesec zunaj.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Jaz bi tole... vsaj v normalni pisavi.

Image
Registriraj.si domeno.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Poli 78 wrote: 12.11.2022 15:34:54 Trenutno se vodi prava vojna v Srbiji med nekaj založniki in Fibro... Fibro bi namreč radi povsem prepovedali, čeprav sami ne naredijo nič na kvaliteti svojih izdaj in ceni, tako da je to o podvajanju naslovov v Hr in Sr bolj izgovor. Prednjači sedaj konglomerat Čarobna knjiga, ki mafijaško pritiska na stripranice, predvsem Alan Ford... in sedaj se zna zgoditi... :mrgreen:
Markos:
I sad dolazimo do paradoksa. Fibra je s Banetom Kercom dogovorila objavljivanje Cat Claw integrala u biblioteci Orka. Dakle, imamo strip srpskog autora koji će biti objavljen na srpskom jeziku i za koji Fibra ima prava za ex-Yu. Ali ako Borine prijetnje upale, to se izdanje neće moći prodavati u Srbiji.
sem šel pogledat mojo kolekcijo albumov Cat Claw založnika Marketprint. Manjkata mi številki 7 in 12. naslovnic teh dveh albumov ni niti na stripovi.com. Sta sploh izšli? :duno:
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

jang wrote: 04.01.2023 19:19:50 sem šel pogledat mojo kolekcijo albumov Cat Claw založnika Marketprint. Manjkata mi številki 7 in 12. naslovnic teh dveh albumov ni niti na stripovi.com. Sta sploh izšli? :duno:
11 jih je. 12. Kerac obljublja več kot 10 let.

mislim da prodajam sedmico.
Image
Registriraj.si domeno.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

tole je Marketprintova izdaja? Ker tam na seznamu za prodajo ti manjka
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

jang wrote: 04.01.2023 22:33:00 tole je Marketprintova izdaja? Ker tam na seznamu za prodajo ti manjka
izdaja Marketprint/Bane Kerac, eni pravijo da je samostalno izdanje autora - drugi da je Matketprint. Mislim da je Kerac izdal sam ampak preko Marketprinta, kjer je bil itak en od šefov.

Hm, mogoče pa konkretno tega ne prodajam, dva imam s posvetilom in risbo in ju ne prodajam, sicer mi je manjkal samo en od 11 (in to ni bil ta).
Registriraj.si domeno.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

BuDi wrote: 07.11.2021 1:26:28 Luciano Cunha - Desničar, branik svobode (Nova obzorja, december 2021)

Image

Image

Image

original:

Luciano Cunha - Destro (The Hammer of Freedom)
Image
a kaj kaže na nadljevanje s številko 2? ali pa je revolucja s strani Svobode in Musarjeve prevladalain zjebala Nova obzorja?
pričakoval sem best-seller
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Nova Obzorja sodijo k Janši in Nori24, jih bodo že rešili... ali pak Orbanistan ne da več pejnezev? :o :angel: :cry_lol:
Anything is possible
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

jang wrote: 14.01.2023 20:56:22 a kaj kaže na nadljevanje s številko 2? ali pa je revolucja s strani Svobode in Musarjeve prevladalain zjebala Nova obzorja?
pričakoval sem best-seller
Avtor je napovedal tudi izdajo v srbskem in hrvaškem jeziku pri njihovih založnikih - z objavljenimi naslovnicami, pa ni bilo nič iz tega.
Registriraj.si domeno.
Post Reply