Rojen je v NY,sicer mu je ime Jerome Drake,samo je Jerry Drake ali znan Mister No... O otroštvu govori sicer res super zgodba Bilo je jednom v New Yorku.Sicer pomembnejše je da se je bojeval v 2.svetovni vojni.Po vojni se je anveličal civilizacije,tako da se je preselil v Manaus,ali Amazonski Pariz,nekaj takega,kjer prevaža stranke s svojim starim Piperjem,ki mu dela veliko težav.Sicer pa se zmeraj zaplete v težave. Neka druščina so mehanik Augustino,nekdanji nemški vojak SS, eni dve dekleti Isabrla pa še ena,neki lastnik lokala in še par drugih... Ni poročen,rad ima avanture in se velikokrat tudi zaplete v njih. Toliko nekaj o njem...
PS:Po čem je sploh dobil vzdevek Mister no?V novejših strip zmeraj pravi da je že prevečkrat povedana ''prića''...
je kdo zasledil kdaj prej, da bi Mister-noa imenovali Jerome?
Jaz se ne spomnim da bi kdaj koli prej prebral Strip o Mister-noju da bi ga kdo imenoval jerome, pa sem prebral skoraj vse dnevnikove, razen štirih stripe o njem.
V starih LMS se res ne spomnim za ime Jerome Drake
Jerry oz Jerome niti ni tak bistveno po moje,ampak da pa so starega,dobrega Krugerja poimenovali SS
To pa je pod vsako kritiko
Gusar napisal/-a:V starih LMS se res ne spomnim za ime Jerome Drake
Jerry oz Jerome niti ni tak bistveno po moje,ampak da pa so starega,dobrega Krugerja poimenovali SS
To pa je pod vsako kritiko
Kolikor vem, ga v originalu kličejo Esse Esse, kar je pravzaprav točno SS. Dnevnik je to spremenil v veliko boljšega Krugerja, novodobni prevodi pa zvesto sledijo izvirniku.
Maš prav Xabaras
Kruger je v italijanskem originalu Esse Esse in Hrvati samo sledijo temu.
Se pa tudi v tem nazivu kaže tipično italijansko "poznavanje" zgodovine oz splošne razgledanosti
Kruger se je pred vojno pridružil Tujski legiji ter se med vojno boril v Afriškem korpusu feldmaršala Rommla v severni Afriki.
Nobene veze ni imel z SS oz Waffen SS pa so ga "vrli" Italijani kljub temu poimenovali Esse Esse(SS)
Za Italijane je to vse isto