Danes prečital!
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Re: Danes prečital!
To pa se čuje zanimivo(vse kar je vsaj malo povezano z špansko državljansko vojno mi je blo stalno interesantno) 
GOTOF JE!
Jules - partizani
jules riše za desetko, scenariji pa tako naivni, ampak naj jim bo. zgodba "doušnik" se celo dogaja na dolenjskem ob kapitulaciji italijanov in ponovni zasedbi območja, tokrat nemcev.
Manara: Borgia, klik, kamasutra, "El Gaučo"
razen gauča je drugo za pozabit...
jules riše za desetko, scenariji pa tako naivni, ampak naj jim bo. zgodba "doušnik" se celo dogaja na dolenjskem ob kapitulaciji italijanov in ponovni zasedbi območja, tokrat nemcev.
Manara: Borgia, klik, kamasutra, "El Gaučo"
razen gauča je drugo za pozabit...
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
nostalgija - majstori - solovjev
V "Carev štitonoša" me krepko spominja na fosterjevega valianta. obrazi, totali, dinamika....kot bi ga hotel skopirati oz pojugoslovanit. Kako je kaj zgledalo risat strip tam leta 1938?
V "Carev štitonoša" me krepko spominja na fosterjevega valianta. obrazi, totali, dinamika....kot bi ga hotel skopirati oz pojugoslovanit. Kako je kaj zgledalo risat strip tam leta 1938?
NN Gigant 12 Ukradena Sjećana - Temna, mračna atmosfera nabita s čustvi skoz cel strip.. Škoda da je malo takih epizod v celem serijalu. Spominja na tiste najboljše štorije (Slobodna Dalmacija 6,7,17,18 itd.), ki jih je risal Nicola Mari. Nathan po mojem okusu. Odlično!
Blackjack.
prebral Blast - Debela tjelesina in Dekalog I-IV. Sicer oba sposojena od tilitilija (skoraj me je prisilil, da sem ju vzel) in moram reči samo hvala. Oba stripa se splača prebrat. Kot je rekel Budi, da je presenečen z Dekalogom, sem bil jaz z Blastom. Če povem po pravici me je na prvo roko nekoliko odbijala risba, vendar ko greš list po list, pa zgodba, res super, prebrano v enem dihu. Za Dekalog sem kar pričakoval, da bo dober (dobra risba, dobre zgodbe, pa color, skratka dober paket). Meni sicer najbolj všeč zgodba Meteora (menihi v Grčiji itak vedno ustvarijo privlačno mistiko) in seveda Prisega (malo zaradi tematike malo pa zaradi Lavriča). Ne vem sicer kako je s knjižnicami ampak imam občutek, da bi se takšen album splačalo ponuditi več ljudem (ne samo ljubiteljem stripov), pa verjetno podprto s kakšno reklamo. No, res se ne spoznam na te stvari, samo razmišljam na glas. 
play it again
Blast je odličen. Risba itak genijalna, riše Manu Larcenet, avtor Svagdanje Borbe, meni enega najboljših stripov daleč naokoli.
Je pa po vsebini težek.
Je pa po vsebini težek.
Blackjack.
Se strinjam za Blast, za Svagdanjo borbo pa kaj več ko jo kupim ali dobim za prebrat. Moram reči, da sem bil (ali pa sem še?) preveč okužen z Bonellijem (kaj češ, če je v otroštvu to palilo in tudi najlažje dobilo) in se mi šele zadnja leta malo širijo obzorja (temu je vzrok tudi druženje s horexom in tilitilijem, no pa tudi razni forumi pomagajo pri tem). Joj, koliko je še dobrih stripov za prebrat ali pa kupit (pa ne samo novih, pri meni se najde še kak iz preteklosti). Navsezadnje pa to niti ni slabo, a ne?
Jaz sem upošteval tudi mnenje ninela in prebral Kafko. Tudi tukaj sem bil fasciniran kakšen vpliv je imel oče na mladega Kafko in kaj rata ali pa lahko rodi občutljiv odnos oče - sin. Zanimivo.
Jaz sem upošteval tudi mnenje ninela in prebral Kafko. Tudi tukaj sem bil fasciniran kakšen vpliv je imel oče na mladega Kafko in kaj rata ali pa lahko rodi občutljiv odnos oče - sin. Zanimivo.
play it again
Svagdanja borba 1 je najboljše kar imam od Larceneta. Blast mi je malo razvlečen, celostranske podobe v njem pa so res močne. Iz zadnje Fibrine runde močno priporočam Fotografa.
Če ti je bil Kafka všeč, poišči še kaj od Crumba.
Če ti je bil Kafka všeč, poišči še kaj od Crumba.
Od prej imam na listi Sharaz-De (navdušil me je Kolekcionar), zraven sem že dal Svagdanjo borbo (sem že malo prečekiral recenzije na stripovi). Bom pa preveril še za Fotografa (prewiev na fibrini strani mi je res v redu in lekcija ostalim kako se moderno trži strip - kakšen pa je uspeh bi veljalo vprašati markosa). Fantje zaenkrat hvala vsem.
play it again
Tudi jaz prebral Petra Pana od Marketprinta (London, Opikanoba, Oluja, Crvene ruke, Kuka, Sudbine). Fikcija in realnost perfektno prepletena med seboj, strip pritegne, da ga prebereš takoj od 1 do 6, nekako ne moreš ostati npr. na trojki, ne, moraš prebrati vse.tilitili wrote:loisel - peter pan 1-6
risba je tkoaltko enkratna, ampak zgodba je pa top - sanje in resničnost mulca v londonu nekje sred 19 stoletja...bagra, đin, đek razparač pa mgla napram vilam, škratom, sirenam in ostalim pravljičnim zverinam. iz krutega realizma v čudovito sanjsko domišljijo in nazaj. definitivno strip za odrasle otroke.![]()
play it again
comanche 1,2
klasika hermann&greg
džipsi 1-4
še tamala se je navdušla nad čagom...dogodivščine cigana čaga - kamionđije nekje v postapokaliptični evropi
klasika hermann&greg
džipsi 1-4
še tamala se je navdušla nad čagom...dogodivščine cigana čaga - kamionđije nekje v postapokaliptični evropi
hugo pratt - morgan (baje njegov zadnji), jezuita džo in gringova makumba (tega pa nisem zastopu prav nič!??)
kako enostavna, enopotezna risba zgleda, pa še vedno zelo izrazna
kako enostavna, enopotezna risba zgleda, pa še vedno zelo izrazna
ja tudi meni je všeč, da risba pove več kot oblaček oz. besedičenje (saj včasih razen, če ne gre drugače in je tekst potreben spremljevalec zgodbe).
play it again
danes sm pa svojo prvo julijo - oči ponora. naslovnice so super, tema odlična, tamala je glih taprava baba - mal naivna, profesionalno odločna, glih prou fejst; skratka odličen kiosk strip
moja 2. in 3. julija. še boljši kot prva. ni več slabo čitljivih "pisanih misli" ampak so male tiskane črke. boljše za moje očke.