Danes prečital!

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

wer

Post by wer »

prebral Miki Muster #3 z zgodbami:
Zimsko veselje, Trubadurji, V srcu Afrike, Detektiv, Gusarji.
prebral še Julio #10 - Veteran
Zaključek zgodbe o družini Luscomb. Po nalogu očeta, ki išče sledi sina Sidneya padlega v Vietnamu, v resnici pa najdejo njegovo okostje desetletje kasneje, se Julia in Teo stežka dokopljeta do novih spoznanj in informacij predvsem zaradi intrig ostalih članov družine in njihovega odvetnika.
play it again
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Brad Barron 9 in 10...solidno, za mozak na pašo
Julia 9 in 10...dobro, dosti teksta, ne predelaš tako hitro kot običajnega bonelija
Tex Libellus- Iskonski jug....dolgčas, komaj predelal v parih dneh
valiant

LARGO WINCH 1 NASLEDNIK LARGO WINCH 2 W GROUP

Post by valiant »

Prebral prva dva dela Largo Wincha. Bila sta mi kar všeč in sem ju z zanimanjem prebral. Glavni junak je posvojeni sin in dedič bogatege poslovneža, ki po njegovi smrti postane glavni dirktor izjemno uspešnega podjetja. To seveda ni vsem všeč in mu mečejo številna polena pod noge. Zaplet in razplet je v slogu hollywoodskih filmov. Navdušila me je izjemno lepa risba. Nekatere kadre je užitek gledati. Če bi strip moral oceniti od 1 do 10, bi mu dal 8, mogoče tudi 9. Splačalo se ga je prebrati.
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

brubno brazil integral 1

zdaj po ene 20 letih je čisto drugače. in moram priznat, da mi ni bil tak gušt brat o đejmzbond avanturah skupine "kajman" kot prej. sem moral spet popravit okus s torpedom.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
valiant

LARGO WINCH 1 -8

Post by valiant »

Od nedelje do danes prebral prvih 8 delov Largo Wincha v angleščini. Dobra zgodbe, ki te držijo v napetosti ter vlečejo k branju do konca in zelo lepa risba. Skratka dober strip. Mogoče malo preveč hollywoodsky, s preveč klišeji, vendar vseeno strip, ki se ga splača prebrati.
wer

Post by wer »

prebral Tex Willer kolor #3 - Crvenokoščeva banda, Satania!
V prvi zgodbi kitajec Wang-Ho razpleta svoje lovke s trgovino opija katero pa odkrije in uniči naš junak s svojim prijateljem Kitom.
V drugi pa je lepa Cora Gray vodja bande, ki ropa diližanse, priče pa kruto ubije, da zakrije svoje sledi. Seveda pa njeno pot prekriža Texova roka pravice.
play it again
valiant

RDEČEBRADI GUSAR

Post by valiant »

Danse mi je uspelo prebrati še zadnjega izmed prvih osmih libellusovih natisov rdečebradega gusarja. 8 del z naslovom Španjolska klopka mi je bil še najbolj všeč, sicer me pa ta junak ni preveč navdušil. Zgodbe tega junaka se mi ne zdijo nekaj posebnega. Sam scenarij in zapleti ter razpleti so se mi zdeli zelo naivni, da ne rečem otročji. tudi sama risba me ni pretirano navdušila. Če bi moral oceniti teh prvih osem zgodb z oceno od 1 do 10, bi jim prisodil 7.
valiant

TORPEDO

Post by valiant »

Prberal še zadnje 4 torpede + Light and Bold + Chica Bang Bang + Ivanpire. Rahlo razočaran. Glede na hvalospeve sem od Torpeda pričakoval več. Gre za kratke zgodbice nabite z sexom in nasiljem in nič več kot to. Tudi za ostale tri stripe lahko trdim podobno. Od 1 do 10 bi jih ocenil z 8 zaradi lepo narisanih golih deklet. Prebral sem, dvomim pa da jih bom šel še kdaj brat.
wer

Post by wer »

prebral Mark specijal - Čovjek s ožiljkom, Blek - Ciganski pergament in Tex gigant - Usamljeni jahač. V Texu družino Colter ubijejo štirje banditi in tokrat brez pomoči svojih prijateljev Tex sam jaha po poti maščevanja. V albumu tudi predgovor Ervina Rustemagića in Joe Kuberta.
play it again
valiant

PRESVETO SRCE, KLARA 1, DURANGO, GRGA GRIMIZNI, TEX, SVEBOR

Post by valiant »

JODOROWSKY: PRESVETO SRCE (FIBRA) Moja ocena: 10/10 Nasmejal sem se do solz. Meni je tole najboljši strip od Jodorowskega. Govori o profesorju filozofije, ki ima težave v zasebnem življenju.

COSEY: U POTRAZI ZA PETROM PANOM (FIBRA) Moja ocena: 10/10 Še enl zadetek v polno. Romantična zgodba, ki se odvija v majhnem zasneženem švicarskem mestu, ki ga ogroža ledenik nad njim. Zanimiva kratka zgodba, ki jo v hipu prebereš in izjemno lepa risba.

TRILLO: KLARA 1 (LIBELLUS) Moja ocena: 8/10 Kar zabavna zadeva, o prostitutki Klari. Čez noč počne...., čez dan pa skrbi za sina.

DURANGO: PUT KA PAKLU Moja ocena: 6/10 Nič posebnega tipičen vestern. Sem pričakoval več.

GRGA GRIMIZNI DIVJE BOBICE. Moja ocena: 6,5/10 Gre za humoristični strip. Ravno tako se me ni dotaknil

SVEBOR I PLAMENA (FIBRA) Moja ocena: 8,5/10 Gre za hrvaški strip o odraščanju dveh mladostnikov in romance med njima.

Prebral prvi dve zgodbi TEX WILLERJA NESTALI TOTEM IN NEVIDLJIVA RUKA. Sicer malo naivno, a vendarle je to Texov začetek.
Last edited by valiant on 05.07.2016 10:44:27, edited 2 times in total.
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

liga izuzetnih đentlmena 1

risba + barve sta ZELO dobra, zgodba mal drugačna pa še vedno ZELO dobra, ampak prevod v srbščino pa nikakav. se mi zdi da bi moral bit original VELIKO boljši.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Med božičnimi in novoletnimi prazniki prebral tisti šest trejdov Swamp Thinga, ki jih je sredi 80-ih napisal Alan Moore. Vtis lahko povzamem samo z eno besedo: fan-tas-tič-no!

Eden izmed tistih stripov, ob katerem se zaveš, koliko bednih stripov v resnici beremo in se nam zdijo v redu in to samo zato, ker smo se sprijaznili s povprečnostjo, ki nas obdaja. Noro branje, ki ga priporočam vsem. Perfection incarnate. :)
sloppy

Post by sloppy »

jaz imam z swamp thing isti problem kot z sandmanom. odlična zgodba, odlična risba samo črnilo čez risbo in barvanje je tako slabo da me kar boli ko gledam v te strani.
v bistvi imam težave s tem pri vseh zgodnjih vertigo izdajah (hellbazer, doom patrolm, animal man,...) samo swamp thing mi še posebej dvigne dlake, ker je risba res pokvarjena in slab papir v trejdih tudi ne pripomore k vtisu.
meni je žal daleč od perfekcije.
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Priznam, da sem čuden, ker strip merim po kvaliteti zgodbe in risbe. Dober papir pomaga, ja, ni pa obvezen. In obratno, razkošnost izdaje ne more zakriti vsebinske in risarske (pod)povprečnosti. Swamp Thing zate morda ni tiskarska tehnična popolnost, je pa zato popolnost v vseh drugih pogledih, zlasti literarnem.
sloppy

Post by sloppy »

no saj ne pravim da ni dobro spisan. bral sem skripte od alan moora in tip ima opise za ilustratorja res natančne. standard je nekje stran skripta za stran stripa. gospod moore zna imeti tudi po par strani za en frame. z njegove strani delo več kot na mestu opravljeno.
vsak ilustrator je vreden vsake pohvale že zato ker se mu da spuščat v "špeh" ki se imenuje scenarij alana moora. in ja večina njih bi to naredila zastojn samo da bi nekaj naredili skupaj z njim, kar ne pomeni da to ni mukotrpno.
swamp thing zame ne more bit perfekten ker je potem odlično ilistracijo narejno po odličnem scenariju dobila v roke treja oseba ki je morala na svinčnike dat črnilom. ker je večina "inkerjev" ki so delali v tem času dalo čez enormno število strani se niso ubadali s tem kaj je ilustrator oz pisatelj hotel povedati (kar se dobro vidi še na originalnih straneh brez črnila).
potem pa dobi vse to v roke četrta oseba, ki ima čez barvanje. tukaj se stvari še poslabšajo.
in potem pride na vrsto še tiskar. tukaj se lahko še malo "prišpara" in na koncu dobimo strip, ki je v danešnjem času za moje pojme samo še dober nikakor pa ne perfekten.
odličen primer je batman: killing joke kjer so po 20ih letih končno izdali strip takšen kot sta si ga avtorja zamislila. z novim nanosom na svinčnike, ki jih je naredil originalni ilustrator in z dobrim tiskom.
in ne me jemat za snoba ali kaj podobnega samo malo me zmoti metanje besede perfektno in v isti sapi omaleževanje današnih izdaj :roll:
Post Reply