Danes prečital!

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Hi hi hi, pa je res pravi Robert Pešut. :D
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

Prebral:

Martin Mystere maxi #4: Etruščaninov povratak
Martin Mystere #77: 29.veljače
Martin Mystere #78: Iznenada jedne noći
Martin Mystere #79: Carstvo amazonki

Image Image Image Image

Moram reči, da je MM #78 (po moje) eden boljših M.Mistereov v zadnjem
času - odlična risba, posebej pa še odlična zgodba.
M.Mystere #79 pa preseneča z nastopom ostarelega Mister Noa (kar precej
nastopov ima), omenja se Dylan Dog in strip se navezuje na staro zgodbo
iz LMS, bolj znano pod naslovom: Pazi, snima se, ...
wer

Post by wer »

prebral Sarajevo tango od Hermanna. Album je barvni, zgodba izmišljena vendar odlično vtkana v vojno ozračje takratnega Sarajeva. Avtor se celo zavoljo nemoči mednarodnih sil norčuje iz modrih čelad, ki imajo v stripu obliko kap smrkcev in iz ostalih visokih pripadnikov zvez (Ghali, Owen,...), ki bi lahko odločneje vplivali na potek balkanske vojne.
play it again
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

cartland integra1 1. presenečen, kako je dober, ga še nikol nisem bral.

so pa zanimive različice vzklika:

Jumpin' -

1) Jehosephah
2) Jehosephat
3) Jehosaphah
4) Jeosephat
5) Jeosaphat

The common spelling is ‘Jehoshaphat,’ Jehoshaphat was a King of Judah (c. 873—849 B.C.). He’s all over the Old Testament—2 Samuel, 1 & 2 Kings, 1 & 2 Chronicles, and Joel—but he never jumps, not even once.

The phrase ‘Jumpin’ Jehoshaphat!’ originated in the United States as a mild expletive or oath. Some sources say Jehoshaphat is a less-blasphemous euphemism for Jesus. Others say it substitutes for Moses. On consulting the Oxford English Dictionary and the Random House Historical Dictionary of American Slang, it seems clear that the name of the king of Judah (which also occurs in several other spellings, most commonly Jehosaphat) was used in the United States around the middle of the nineteenth century as a mild oath, a euphemism for Jehovah or Jesus.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
wer

Post by wer »

prebral integral Bruno Brazil, album je v koloru in vsebuje 4 epizode in sicer:
Morski pas umire dvaput, Odred kajman, Oči bez lica in Okamenjeni grad.
Zgodbe še kar zanimive, nasprotnica Rebelle glavnemu junaku stoji nasproti v treh epizodah, sicer pa Bruno s svojo ekipo specijalcev vedno še tako zapleteno situacijo reši sebi v prid (kot 007).
play it again
wer

Post by wer »

prebral Mississippi, Vječna magija, Tonkin gnjev, Na tragu Wanakisa in Otrov kobre. Všeč mi je Tex maxi (Otrov kobre) s svojo zgodbo (zmeraj kadar so Kitajci zraven prineso v strip del svoje folklore in mistike), v zadnjem času pa pogrešam EL Morisca, ki poleg mistike vnaša še nekaj več, ne vem, mogoče fantazijo.
play it again
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Image
Image
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
horex2
STRIPOHOLIK

Post by horex2 »

uuuuuuuuuuuuu,a se da dobit kje erazem predjamski?
horex je zakon, pa reno tud...
mike

Post by mike »

Prebral zadnjega Ludensovega Dylana. Bolje da ga ne bi.
Blackjack.
horex2
STRIPOHOLIK

Post by horex2 »

:cry_lol: :yes:
horex je zakon, pa reno tud...
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Pohvale na račun Bonellija ki jih daje Mike so res legendarne
mike

Post by mike »

Jap, zadnji Dylan je v bistvu tako beden, da bi težko bil bolj. Scenaristu bi prepovedal nadaljnje delo. Poleg tega je risba debilna. Ne vem kako risarju to uspe, ampak temu Cossu pač je.

Bo pa dobro prišel za podporo omare haha :D .

Sicer je padel še Strip Agentov Mr.No 58 Povratak u New York. Ta je prvi prebran po tistem, ko ga začnejo buzerirat Japonci in je... Soliden! Po moje se kar približa dobremu staremu Mr.No-ju tam nekje do konca Afrike oz. cifre 200. Vsaj nekaj. Hvala bogu riše Diso, ki ima prek tudi naslednjo cifro.

So long. For now. :)
Blackjack.
mike

Post by mike »

Po dvotedenskem mučenju uspel dokončati še Caravan br. 5. Kaj reči? Praktično nič ne dogaja, potujejo in potujejo, nihče ne pove kam in zakaj. Rolajo se življenjske štorije par akterjev. Postaja hudo dolgočasno. In mučno. Če 6. ne bo bljša, je to vse od mene, kar se tiče tega serijala. Ugh..
Blackjack.
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

jang wrote:Pohvale na račun Bonellija ki jih daje Mike so res legendarne
Pohvale, ki jih daje mike so osebne in ne pomenijo večinoma nič.
K večjemu žalijo fane D.Doga Mišljen je zadnji komentar) oz. so veselje anti D.dog stripom.
mike

Post by mike »

Stari,

gre za moje osebno mnenje seveda. Morda je na našem in stripovi.com pet ljudi, katerih mnenje upoštevam.

S tem da ne vem kje sem oz. bi žalil ljudi, če napišem, da je zadnji DD kup gnoja. Eno je strip, drugo so ljudje, ki strip berejo. In žal je zadnji Dylan po mojem mnenju res tak, da kaj druga ni za napisat.

Ok, back to pisanje prebranega.

Crossed - survival horror, Walking Dead se lahko skrije. Absolutni Ennisov razčefuk. V glavnem, "Križani" koljejo vse kar leze, skupinica ljudi skuša preživeti. Strip je bolan, po scenah s soljo, ubijanjem dece in horsecockom najbrž nihče ne bo ostal ravnodušen. Ennis je mojster vzdušja, to je dokazal že s Preacherjem, Punisherjem itd.. Mislim da me v zadnjem letu noben strip ni tako pritegnil. Meni briljantna zadeva.

Zadnji trije Ludensovi Texi - kot sem že napisal, včasih tut Tex legne in ta je kar pasal. Čeprav že stotič premlati pokvarjenega šerifa in tristotič reši kopače zlata. Juhej!
Blackjack.
Post Reply