19.SP v nogometu, Južna Afrika 11.6.-11.7.2010

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

mister-no wrote:ma daj nemčija internacionalna reprezentanca, kot da bi gledal klub, ki ma vse živo, real, chelsea...

kaj majo nemci, turke, gance, poljake, tunizijca, španca, nigerijca, brazilca, bosanskega srba, pa še koga-pa potem so to nemci? kera reprezentanca pa je bolj pisana po narodnosti kot nemci?
ne sekiraj se. a so bli francozi pred leti kaj drugačni? kar 17/23 so bili pripadniki "rasnih manjšin"- pa je šlo najbl v nos le LePen(is)u ali pa slovenijo poglej...

drgač pa tut sam 6 argentincev špila doma. drugi so pa v angliji, španiji in italiji...in so potomci italijanov, nemcev, špancev, hrvatov...

sem pa navijal za manjše zlo - nemčijo, ki jih tut ne maram. in to predvsem zarad tega, ker mi gre maradona (tadrugi buluc je bil pa batistuta) na živce že celo življenje. pač stvar ukusa. tadrugi na hate-listi so pa italijani.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

no pa je Evropa postavila stvari na svoje mesto.... 3 evropske reprezentance in Urugvaj ki je outsider
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Še jaz:
Zmagovalce tekem osmine finala sem v glavnem zadel - razočarali so me edino Japonci, ki so na zadnji tekmi v skupini prav blesteli (po moje ob Slovakih najboljša predstava v zadnjem krogu po skupinah), v osmini pa - nič.
Od četrtfinalnih tekem mi je uspelo zadeti le enega zmagovalca - Španijo...

Da so Nizozemci napokali Brazilce - Brazilce imam rad, ampak če jih kdo napoka, vsaka čast. Ne moreš bit prvak, če ne napokaš Brazilcev. Nizozemci gredo letos do konca. Čeprav - Robben je glumač, izredno nepošten, njegovo izigravanje sodnikov meče in bo metalo slabo luč na morebiten uspeh.

Urugvaj.
V redu. Propisi su propisi. Ampak tekma z Gano je dokaz, da je potrebno predpise spremeniti. Tako, da v situacijah, podobnih tej v 122 minuti, ki je pripeljala do penala, GOL ENOSTAVNO VELJA.
Ta situacija je sramota za šport kot tak. Kje je športno tekmovanje, če kršitev osnovnih predpisov (nogomet se igra z nogo) pripelje do uspeha???? Fuj.

Španci - ja - nisem mislil, da bodo zgubili. Gre jim, "sreča jih hoče", v finalu bodo pa vseeno dobili od Nizozemcev :D :D :D :D

Pol pa ves razočaran nad krivico, ki se je zgodila Gani, sedeš pred TV gledat kak bojo Švabi fasal :D :D :D :D :D
Tekma, ki je napisala svojo stran v zgodovini nogometa. Dva gola Kloseja, s katerima je postal Drugi Največji, poraz Argentincev, ki ga ne pomnim - SO ARGENTINCI SPLOH KDAJ ZGUBILI NA SP S TAKO RAZLIKO? SPLOH KDAJ? Klose, ki sedi pri Bayernu...

Skratka - komaj čakam polfinale :D :D :D :D
TECI PETRA!!!!!!
mister-no

Post by mister-no »

http://www.youtube.com/watch?v=SaV46PmyvOU

ofsajd urugvaj gana! ganec je bil v ofsajdu, še preden je suarez prvič obranil gol z nogami.
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Arduš - tole je pa na knap.....
TECI PETRA!!!!!!
mister-no

Post by mister-no »

gregorbikupil wrote:Arduš - tole je pa na knap.....
bil je, dva morata biti zdaja, pa nista bila, ker je golman šel ven.

to pomeni da nebi smelo biti ne penala ne rdečega. tudivčeraj na htv pri oko sokolovo je bilo o tem govora.
mister-no

Post by mister-no »

Gusar

Post by Gusar »

ČETRTFINALE:

3.7(21 igralni dan):

NEMČIJA-ARGENTINA 4:0
Muller(3min), Klose(68min, 89min), Friedrich(74min).

Meni kot fanu Argentine je sedaj težko pisati ob takšni sramoti, ampak ok.
Pričakovala se je težka in izenačena tekma, a na koncu je nemški tank povozil mlahave in neodločne Argentince.Nemci so že v 3 minuti prišli do vodstva, ko je "autmigec" Thomas Muller ob zaspani argentinski obrambi zadel za 1:0.Potem so Gauči sicer vzpostavili neko navidezno ravnotežje in prek Messija nekajkrat zapretili, ampak vse to je bilo dokaj jalovo.In nato je v 68 minuti izjemni Muller izigral argentinsko obrambo ter podal do osamljenega Kloseja, ki mu ni bilo težko zadeti za 2:0.Dobrih 5 minut kasneje je po izjemnem prodoru Schweinsteigerja svoj prvi zadetek za Elf zabil branilec Arne Friedrich.Argentina je bila povsem razbita, tako da je Miroslav Klose malo pred koncem tekme na svoji 100 tekmi za Elf zabil še svoj 52 gol in obenem že 14 gol na svetovnih prvenstvih s čimer zaostaja le še za en gol za rekorderjem Ronaldom, ki jih je dosegel 15.Glede na to, da bo Nemčija odigrala še 2 tekmi in ob takšni formi Elfa ima Miro Klose lepe možnosti, da ta dosežek izenači, če ne celo preseže.
Drugače pa je ironija, da je na tekmi Argentina bila v vseh statističnih elementih boljša od Nemčije(streli 20-18, koti 5-4, posest žoge 54%-49%), ampak niso mogli doseči niti enega samega zadetka, Nemci na drugi strani kar 4.Razočaral je tudi Lionel Messi, ki je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih za Barcelono zabil skoraj 50 golov, a na petih tekmah SP ni dosegel niti enega gola, pa čeprav je imel vsaj ene 30 strelov.A na drugi strani pa naveza Klose-Podolski, ki je imela zelo slabo strelsko klubsko sezono(ob pomoči odkritja tega SP T.Mullerja) zabija gole kot po tekočem traku in Nemci imajo sedaj vse realne možnosti, da se povzpnejo na vrh sveta.Diego Maradona je bil eden največjih nogometnih velemojstrov vseh časov, ampak kot trener in selektor pa... no comment.

ŠPANIJA-PARAGVAJ 1:0
Villa(83min).

Prvi polčas je bil dokaj nezanimiv in brez večjih priložnosti.Zato pa je bilo v 2.polčasu toliko bolj zanimivo.V 58 minuti enajstmetrovka za Paragvaj, ampak Cardozo je mlahavo udaril in Casillas je brez težav ubranil ta strel.Nato pa že 3 minute kasneje spet penal-tokrat na španski strani.Xabi Alonso je v prvem poskusu zadel, ampak je sodnik Batres iz Gvatemale odločil, da se mora strel zaradi prehitrega naleta igralcev v kazenski prostor ponoviti.No in v drugo je Alonso zgrešil oz mu je vratar Villar slab strel ubranil.Španci so potem več napadali in v 83 minuti je po podaji Inieste rezervist Pedro zatresel vratnico, žoga se je odbila do Ville, ki je žogo, potem ko se je odbila od obeh vratnic le spravil za hrbet vratarja Villara.David Villa je dosegel že svoj 5 gol na SP in je trenutno prvi strelec tega turnirja.

Tako so končane vse štiri četrtfinalne tekme, ki so prinesle (presenetljiv?) izpad treh južnoameriških ekip(od štirih, ki so se uvrstile v četrtfinale), še bolj interesenatno je, da so v vseh treh evropsko-južnoameriških dvobojih daljšo potegnili Evropejci.Torej, za medalje se bodo borili Španija, kar malo presenetljivo Nemčija, ter zelo presenetljivo(vsaj zame) Holandija in Urugvaj.

Polfinalna para:

6.6.2010 ob 20:30:
NIZOZEMSKA-URUGVAJ

7.6.2010 ob 20:30:
ŠPANIJA-NEMČIJA

Sedaj, ko je izpadla še zadnja od mojih treh ekip, za katere sem navijal na SP pa privoščim Nizozemski svetovni naslov, čeprav pa bo to zelo težko.
GOTOF JE!
blackmagic

Post by blackmagic »

Bemu milu mater kak so mi Argentinci spušli

http://www.youtube.com/watch?v=N2Nsf9ItIfY :wink:

Tudi jaz sem sedaj za Nizozemce. Zaradi starih časov (Van Basten -Gullit -Rijkaard ) 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black

\,,/ 666 \,,/
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

gusar, čeprou gledam vse tekme komaj čakam tvoj komentar. ampak zdaj se že ponavljam. upam in želim, da zdržiš do konca :yes: in ti uspe ostat "profesionalc".
Gusar

Post by Gusar »

Danke tilitili za vzpodbudne besede 8)
Tekme SP sem začel najprej komentirati bolj tako za svojo dušo, ampak me pa veseli, da še kdo drug bere te komentarje in, da se mu zdijo dobri :P
Drugače pa bom vsekakor vzdržal do konca, saj so ostale le še 4 tekme do zaključka SP; če mi je uspelo "oddelati" 60 tekem, potem ni vrag, da mi nebi uspelo še teh zadnjih štiri spraviti pod streho :)
GOTOF JE!
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

Gusar wrote: Drugače pa bom vsekakor vzdržal do konca, saj so ostale le še 4 tekme do zaključka SP; če mi je uspelo "oddelati" 60 tekem, potem ni vrag, da mi nebi uspelo še teh zadnjih štiri spraviti pod streho :)
nene-jaja ok :) , sem bolj mislu na tvoje odletele favorite, zdej ko so ostali rdeča furja, elf pa oranje plus "dodatek- celeste"...
mister-no

Post by mister-no »

Urugvaj bo prvak v finalu po penalih premaga špance:P
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

uruguay ne bo nikoli več prvak. nizozemcem se bo ponovil finale iz 1974, ko so harali z "nuklearnim fuzbalom" vse do finala, potem pa ćorak proti nemcem.

(pa upam de se motm :twisted: )
Blue Blues

Post by Blue Blues »

mister-no wrote:roben pa kriči kot bi ga klali ko se ga kdo dotakne, v enem duelu se ga ni noben niti dotaknil pa je kričal kot da bi mu zlomil nogo.
Tole si pa dobro povedal... :lol: ... ravno zaradi takih stvari Nizozemcem ne privoščim.

Sicer pa toliko dramatičnih trenutkov kot sem jih videl v četrtfinalnih tekmah že dolgo ne pomnim. Ahh fuzbal kaj bi jaz brez tebe... :D
It's Showtime!
Post Reply