Maglorfin wrote:Nikjer na forumu nisem našel, pa me zanima, če lahko kdo malo pokomentira, kako je s stripi Scooby Doo, ki zdaj izhajajo tudi v slovenščini - koliko številk je že izšlo, katera založba jih izdaja, kako je s kakovostjo prevoda in tiska in ali so namenjeni predvsem otroški publiki, ali jih lahko beremo tudi "taveliki"?
Z julijem je izšlo 9 številk Scooby Doo in 9 številk Looney Tunes istega založnika. Sam ne berem, po eni prebrani številki pa mislim, da je prevod zelo ok, če ne upoštevam grozljivih imen za junake, ki so pač podedovani iz prejšnjih prevodov.
Tisk je super, tako kot mora biti. Precej boljši od Miki Miške.
Če ga pa lahko berejo tudi odrasli težko ocenim, saj če mene kdo vpraša odrasli ne morejo brati niti novih Alanov Fordov in Zagorjevega Chica.
Videl sem Male prince, zelo korektno narejeni ampak brez vloženega posebnega truda, kot Bookglobe pač. Trenutno so dobavljivi 1-4 po 14,97€ (štirinajstcelihsedemindevetdeset) komad.
Pa videl sem da imajo vsi enako kot zadnji stripi Didakte zadaj QR kodo. Moderno.
Aja, pa glede na to da črno-beli Garfieldi stanejo 14,95€... Mali Princ je pa A4 in v celoti v barvah... khm.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović. Registriraj.si domeno.
Didier Convard, Denis Falque, Christian Gine: Sveti trikotnik. Epizoda 6, Izgubljena beseda (Risar)
Didier Convard, Denis Falque, Christian Gine: Sveti trikotnik. Epizoda 7, Slepar (Risar)
Hermann: Jeremiah: IV-VI (Integral 2) (Risar)
Grzegorz Rosinski, Jean Dufaux: Blackmore (Risar)
Diane Fayolle: Mali princ : nove dogodivščine..., Astronomov planet (Alica)
Diane Fayolle: Mali princ : nove dogodivščine..., Planet krogel (Alica)
S tem se zaključi Sveti trikotnik, ki ima skupaj 7 epizod
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović. Registriraj.si domeno.
Super, da dobimo še kaj drugega, razen Hermanna, vendar pa je vprašanje, če sta Blacksad in Škorpijon ravno najboljša izbira. Za oba so že nekaj časa na trgu na voljo tako angleške in hrvaške izdaje, pa tudi HC integrali te sorte niso ravno roba, ki bi letela s polic. Misim, da ima Blacksad, kot prepoznaven strip ( "Disney za odrasle" ) nekoliko več možnosti, medtem ko je Škorpijon bolj poskus v smeri "young adult" populacije.
Meni je sicer Princ noči tudi tako kot je izšel, prav super. Tudi cena je bila oz. še vedno je sprejemljiva. Vprašanje kaj vse je botrovalo odločitvi posamezni zvezki namesto integrala...
Drugače je Bookglobe v letu 2005 izdal integral.
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Bookglobov integral imam doma ampak se niti slučajno ne more primerjati z barvno A4 izdajo. Ko sem videl Bumerangovo barvno izdajo, sem samo občudoval barve. Nekatere detalje sem šele takrat opazil.
Se šparam za Risarjev slovenski Blacksad že > kot leto in zato tudi nisem fasal markolarjeve ponudbe in še prej cro ali ang izdaje. Hočem našga, tut če ne bo prevod ajnca