Miki Muster - legenda slovenskega stripa

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

jaka

Post by jaka »

Danes praznuje rojstni dan. Vse najboljše Miki.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Pevec Omar Naber je v zadnji oddaji Na zdravje pokazal svoj tatu:

Image
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

verjetno le narisano in ni pravi tatoo, ali ?
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Menda je kar pravi.
Sem dvomil, se pozanimal pri omarjevih "fanih" in so mi povedali da je to že "stara stvar" in da je pravi.
Registriraj.si domeno.
Gusar

Post by Gusar »

Zanimivo 8)
GOTOF JE!
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

cool 8)
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

Našel tole:
Šolska revija na enih OŠ, ki se ruši.
M.Muster je samo na zadnji strani.

Image
Image
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

:yes:
Registriraj.si domeno.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Kako bi bilo če bi še tukaj kdo od vpletenih iz prve roke uradno objavil najavo za Zbirko Miki Muster? :)
Registriraj.si domeno.
.

Post by . »

Ekskluzivno najavo nove Zbirke MIki Muster za Stripoholike in ostale obiskovalce striparne pričakujte danes popoldne.
sunciox

Post by sunciox »

Edini SLO strip ki me je res navdušil z zgodbo in risanjem.
Last edited by sunciox on 22.09.2012 16:01:08, edited 1 time in total.
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

Objava s stripovi.com:

Citiram:
Originally posted by Aco
Sa velikim zadovoljtvom mogu vam najaviti pokretanje nove edicije koja uskoro treba ugledati svjetlo dana u Sloveniji.Radi se naravno o najboljem i najpoznatijem Slovenskom strip-autoru koji će konačno dobiti ediciju koju smo svi željeli a koje dosad nažalost nije bilo - kronološko kompletnu kolekciju stripova o Zvitorepcu,Trdonji i Lakotniku.
Ekipa od 5 dugogodišnjih prijatelja pod okriljem STRIPARNICE BUCH,odlučila je ispraviti tu nepravdu i po prvi puta u povijesti u sljedećih 3-5 godina odnosno 11 knjiga, objavit ćemo absolutno SVE stripove o trojici junaka u kronološkom redoslijedu,dakle počevši od daleke 1952 i Zvitorepčevih prigod pa sve do novih verzija stripova za ediciju koju je pokrenuo Delo 2006 godine.
Sa posebnim ponosom moram napomenuti i činjenicu, da u projektu aktivno sudjeluje i sam Miki Muster,koji ne samo da je VEĆ napravio 11 novih naslovnica za knjige, već je nacrtao i naslovnice za one epizode,koje dosad nisu imale naslovnice,te još mnoštvo drugih ilustracija o kojima u ovom trenutku ipak ne želimo previše pričati - neka bude iznenađenje koje ćemo postepeno otkrivati.

Budući da je za najboljeg slovenskog autora samo najbolje dovoljno dobro,za uzor smo uzeli ona izdanja i izdavače, za koje smatramo da su na našim prostorima daleko najbolji i najprofesionalniji - Libellus i Fibru.
Format knjige je u rangu Libellusovih Bonelli-izdanja,naravno HC.Svaka od 11 knjiga imat će novu naslovnicu, napravljeno specijalno za naše izdanje.U svakoj knjizi objavit ćemo više epizoda, svaka epizoda će imati i svoju naslovnicu u boji, osim prve 3 epizode u 1.knjizi, za koje je Miki Muster napravio nove naslovnice, ali na njegovu želju u crno-bijeloj tehnici.

Kako smo za ovakvo izdanje željeli samo najbolje,angažirali smo i najbolje suradnike.Prijelom i priprema za tisak napravio je Marko Šunjić iz Fibre kome vjerojatno nikad nećemo moći dovoljno zahvaliti što je uz onoliko stripova koje (sam) izdaje našao vremena i za našu ediciju te napravio strašan posao.Fibra je već postala brend najviše moguće kvalitete i sretni smo što se i Zbirka Miki Muster ubraja u tu skupinu.Marko,hvala!
Za dizajn je zadužena Gospodarica dizajna, neumorna Melina Mikulić.Svi komentari i superlativi o njoj su suvišni,možemo reći da nakon njene obrade pojedinih tabli one izgledaju ljepše nego originali.Znali smo i prije, znamo i sada - cura je jednostavno najbolja.Hvala,Melina,ponosni smo što si pristala raditi za nas!
Svaka knjiga imat će i uvodni tekst,koji će obuhvaćati period u kome su nastajale epizode, objavljene u toj knjizi.6-8 stranica,obogaćenih foto-materijalima (u koloru) ravno iz privatne arhive MIkija Mustera.Naravno,za to je zadužen najbolji slovenski novinar koji se bavi stripom-Max MOdic.

Ovako bi trebale izgledati prednja i zadnja korica te hrbat:
Image

Naklada 750 komada.276 stranica.25eur.

Knjiga je već u tisku i trebala bi izaći oko 20.4. ako ne bude nekakvih nepredviđenih poteškoća.U prvom mjesecu nakon izlazka,moći će je se kupiti samo u STRIPARNICI BUCH u Ljubljani.Planiramo i dodatne aktivnosti kojim ćemo obilježiti premijeru 1.knjige - čim dobijemo definitivne potvrde,javljamo na forum.

Kako se bliži Mafest,ako u Hrvatskoj,Srbiji i ostalim zemljama ima zainteresiranih za ovu knjigu,javite se na info@stripi.si
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Bo še obvestilo od uporabnika Zvitorepčeve prigode, ki bo povedal kaj več in tudi odgovarjal na morebitna vpašanja!

viewtopic.php?p=69050#69050
Odstrani se pošast!
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Naslovnica 203. številke revije Joker:
Image
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

kako bosta videti knjigi 2 in 3:

Image Image
Registriraj.si domeno.
Post Reply