Moj Art

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Bravo, bravissimo, maestro! :yes:
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
HellSpawn

Post by HellSpawn »

Evo, tole je malo starejše, takrat sem imel službo, ki je dopuščala več prostega časa.

Image

Pa še en kolaž skic...

Image
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Veš kaj...

V bistvu znaš narisat VSE!!!!!!

S takim talentom rabiš samo idejo. Celostno (zgodbo), kadre... Risanje ti bo tamal problem.

Prva liga!!!!!!!!
TECI PETRA!!!!!!
sunciox

Post by sunciox »

auu dobr je to :lol:
HellSpawn

Post by HellSpawn »

gregorbikupil - ne zdaj pretiravat, recimo ne znam risat avtov, bajt, dinamičnih scen, imam probleme s postavitvijo karakterjev v prostor...
Tole je še daleč od solidnega stripa. :?
HellSpawn

Post by HellSpawn »

Še ena iz daljnega 2004

Image

Tole je eno paintanje, ko sem se učil wacom uporabljat
Image

Tole je malo novejše - del enega stripa, sem probal tak bolj paintan strip naredit

Image
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

po moje ns tale helspon mal boing-boing pa rajca...dej sprau vn tapru strip - sej ž use znaš. SLO stripovska scena j željna novih ustvarjalcev. pogum, cajt pa dejmo...prou fantastične risbe maš
wer

Post by wer »

tilitili podpišem. :yes:
play it again
sloppy

Post by sloppy »

od kje ste vi pobral, da vse zna? še sam vam je reku, kje se še lovi. dejte fantu spodbudo sam ne ga farbat da vse zna. kr ene par jih je zgubil voljo ko so jim razložil kaj jim fali potem ko so prej poslušal samo kaj že majo. ve na čemu mora delat, to je njegov največji plus. slovenska strip scena res ne rab še enga polovičarja.
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

No - Hellspawn, dej en avto!!!!!!
TECI PETRA!!!!!!
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Kar pa se tiče dinamike protagonistov - take dinamike, ki bo skladna s tekstom in dogajanjem - pa moraš že kar igralec biti, se kot igralec vživeti v karakter, pol pa ne sebe premaknit, ampak lik narisat!?!?!?!?

To je najbrž res hudo.

ej - dej, bajte ziher znaš risat... :D
TECI PETRA!!!!!!
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

ej v outsider-ju maš postavitev karakterjev na vseh treh slikah, perspektive tut neki, sam še auto ti fali!!!! scenaristi pa tut mnde obstajajo...drgač si pa sposod kaj - buh pumagi - za trening bo več kot dobrodošlo.
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Ja - kadriral si v Outsiderju - je pa ja OK??????

Jaz risat ne znam. In mi je zanimivo to, da obraz "opališ" brez težav, avta pa nikakor?

V sloveniji imamo enega avtorja, ki vsem svojim junakom nariše isti obraz - zna samo enega, verjetno sicer v 100 različnih razpoloženjskih in čustvenih izrazih - ampak vedno isti obraz.
TECI PETRA!!!!!!
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

gregorbikupil wrote:Ja - kadriral si v Outsiderju - je pa ja OK??????

Jaz risat ne znam. In mi je zanimivo to, da obraz "opališ" brez težav, avta pa nikakor?

V sloveniji imamo enega avtorja, ki vsem svojim junakom nariše isti obraz - zna samo enega, verjetno sicer v 100 različnih razpoloženjskih in čustvenih izrazih - ampak vedno isti obraz.
in njegov komentar za vse stripe (ki so fantastični) je, da tudi filmski igralci majo zmeri ist gobc pa več al mejn različne karakterne vloge (OK raznorazne filmske igralke pa M. Rourke so izvzeti).
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

tilitili wrote:in njegov komentar za vse stripe (ki so fantastični) je, da tudi filmski igralci majo zmeri ist gobc pa več al mejn različne karakterne vloge (OK raznorazne filmske igralke pa M. Rourke so izvzeti).
Ahaha, ta pa je genij. :) Po njegovi logiki torej v vseh filmih vse vloge igra en igralec z različnimi frizurami in klobuki. :D :D :D

Sicer pa, tale problem z obrazi ni ravno neka posebnost. Po moje v Sloveniji nimamo samo enega takšnega risarja, ampak več, in smo jih imeli tudi v preteklosti (eden od njih je ravno zaradi istih obrazov izpostavljen tudi v Zgodovini slovenskega stripa).

Tudi v tujini imamo kopico takšnih, tudi med slavnimi risarji. Recimo William Vance, ki je risal XIII in Blueberryja. Sorry, ampak on riše samo en sam in samcat obraz. Vsi liki v njegovih stripih so kloni, edino ženske imajo malce bolj zaobljeno spodnjo čeljust, in to je to. Če ne bi imeli različnih pričesk in izhajali v barvah, jih ne bi ločil med seboj. Ok, priznam, če je nekdo ekstremno grd ali izmaličen, se tudi potrudi narisati malce drugače. Tudi obrazi v Hermannovih stripih so si zelo podobni, in še bi lahko našteval.

Takšnih risarjev je milijon in v končni fazi to tudi ni ne vem kako velik feler. Oz. je, ampak je tako pogost, da se nanj ozirajo le redki. Pri Hellspawnovih risbah me je presenetilo ravno to, da zna narisati toliko različnih obrazov. Very good, ni kaj, zato kar malo težko verjamem, da mu tako 'preproste' zadeve kot so zgradbe in avtomobili delajo težave. Se mi zdi, da se ravno te zadeve da relativno dobro narisati z naučenimi metodami, ki niti ne potrebujejo talenta, medtem ko so obrazi in anatomija trd oreh ...
Post Reply