Moj Art
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
-
gregorbikupil
od kje ste vi pobral, da vse zna? še sam vam je reku, kje se še lovi. dejte fantu spodbudo sam ne ga farbat da vse zna. kr ene par jih je zgubil voljo ko so jim razložil kaj jim fali potem ko so prej poslušal samo kaj že majo. ve na čemu mora delat, to je njegov največji plus. slovenska strip scena res ne rab še enga polovičarja.
-
gregorbikupil
-
gregorbikupil
-
gregorbikupil
Ja - kadriral si v Outsiderju - je pa ja OK??????
Jaz risat ne znam. In mi je zanimivo to, da obraz "opališ" brez težav, avta pa nikakor?
V sloveniji imamo enega avtorja, ki vsem svojim junakom nariše isti obraz - zna samo enega, verjetno sicer v 100 različnih razpoloženjskih in čustvenih izrazih - ampak vedno isti obraz.
Jaz risat ne znam. In mi je zanimivo to, da obraz "opališ" brez težav, avta pa nikakor?
V sloveniji imamo enega avtorja, ki vsem svojim junakom nariše isti obraz - zna samo enega, verjetno sicer v 100 različnih razpoloženjskih in čustvenih izrazih - ampak vedno isti obraz.
TECI PETRA!!!!!!
in njegov komentar za vse stripe (ki so fantastični) je, da tudi filmski igralci majo zmeri ist gobc pa več al mejn različne karakterne vloge (OK raznorazne filmske igralke pa M. Rourke so izvzeti).gregorbikupil wrote:Ja - kadriral si v Outsiderju - je pa ja OK??????
Ahaha, ta pa je genij.tilitili wrote:in njegov komentar za vse stripe (ki so fantastični) je, da tudi filmski igralci majo zmeri ist gobc pa več al mejn različne karakterne vloge (OK raznorazne filmske igralke pa M. Rourke so izvzeti).
Sicer pa, tale problem z obrazi ni ravno neka posebnost. Po moje v Sloveniji nimamo samo enega takšnega risarja, ampak več, in smo jih imeli tudi v preteklosti (eden od njih je ravno zaradi istih obrazov izpostavljen tudi v Zgodovini slovenskega stripa).
Tudi v tujini imamo kopico takšnih, tudi med slavnimi risarji. Recimo William Vance, ki je risal XIII in Blueberryja. Sorry, ampak on riše samo en sam in samcat obraz. Vsi liki v njegovih stripih so kloni, edino ženske imajo malce bolj zaobljeno spodnjo čeljust, in to je to. Če ne bi imeli različnih pričesk in izhajali v barvah, jih ne bi ločil med seboj. Ok, priznam, če je nekdo ekstremno grd ali izmaličen, se tudi potrudi narisati malce drugače. Tudi obrazi v Hermannovih stripih so si zelo podobni, in še bi lahko našteval.
Takšnih risarjev je milijon in v končni fazi to tudi ni ne vem kako velik feler. Oz. je, ampak je tako pogost, da se nanj ozirajo le redki. Pri Hellspawnovih risbah me je presenetilo ravno to, da zna narisati toliko različnih obrazov. Very good, ni kaj, zato kar malo težko verjamem, da mu tako 'preproste' zadeve kot so zgradbe in avtomobili delajo težave. Se mi zdi, da se ravno te zadeve da relativno dobro narisati z naučenimi metodami, ki niti ne potrebujejo talenta, medtem ko so obrazi in anatomija trd oreh ...