KOMENTARJI na prispevke o stripu v slovenskih medijih
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
-
Janez Novak
No, pa naj še tebe spomnim.
Ko macon podcenjujoče (blagorečeno) piše o Kostji Gatniku, Marku Kocipru, Ervinu Rustemagiću, Buchu, Gašperju Rusu, Juretu Aleksiču, Darku Macanu, celotni ekipi Stripburgerja, pa še bi se kaj našlo, je vse v redu.
Ko pa jaz temu ugovarjam, me pa ti oceniš za provokatorja.
Torej, resnica je samo na strani macona, vsi zgoraj našteti so pa negativci.
Ja, vsi vtaknimo glave v pesek, bo že macon povedal, kaj je prav in res.
Kaj si mislil s tem, da naj se skinem s ku...?
Ko macon podcenjujoče (blagorečeno) piše o Kostji Gatniku, Marku Kocipru, Ervinu Rustemagiću, Buchu, Gašperju Rusu, Juretu Aleksiču, Darku Macanu, celotni ekipi Stripburgerja, pa še bi se kaj našlo, je vse v redu.
V mojih "bruhih" sem napisal desetine razlogov in zakaj-zatojev. Odgovora nisem dobil praktično nobenega, samo več laži in osebne diskvalifikacije. Ker revčki ne zmorejo(te) niti pisat. Kdo si, Janez Novak, ko se skrit nekaj spravljaš z besedicami povsem iztrganimi iz konteksta in časovnega zaporedja? Sprašujem, ker mi je čedalje bolj jasno, da si izvedel par laži od "junakov" iz tistega krožka ali si član krožka, ki mu zavratno delovanje ni prav nič tuje.
Tekst o številki Stripburgerja namenjeni uredništvu in primerjavo z Macanovim Q-jem sem pobrisal, ker vem, da imajo vsi čedalje bolj dosti negativizma in ker imam sam dovolj lastnega negativizma. Poleg tega sem pozneje napisal, da se bom enkrat posvetil tej izdaji in nekaj napisal o njej. Ko bom to malo bolj premislil in si vzel nekaj časa, da bo premišljeno in ne refleksno.
No, kdo ti je razlagal "resnice" o meni? Kaj si do zdaj prispeval v stripu in za strip? Zabavno je, da se moram kar naprej nekaj zagovarjati, medtem ko se raznoraznim ni treba za nič in ne daj bog, da bi se kdaj za kaj.
Na misel, da si blizu krožku ali, da si bil posebej poučen, me napeljuje omemba 10 let. Malo manj štorast bodi no in ni me treba vikat, jaz te tudi ne bom.
Kar se tiče Kopra in tistih časov, sem kriv, da sem bil premalo samozavesten in iz veselja do stripa preveč iskreno naiven. Predvsem do parih osebic in vsaka šola nekaj stane.
Napiši, kdo te je "poučil" in kaj veš o mojem silnem Kopru, potem ti bom odgovoril, tako, da bodo lahko vsi brali, ne pa nekaj čvekal za hrbti, kot je navada človečkov, s katerimi sem žal predolgo imel opravka. Kdo si, mi v bistvu dol visi in itak verjamem v pravico do forumske anonimnosti. En junak, ki se je pravkar (?) vpisal na forum in beblja, da bi na pritlehen zahojen način posredno zbijal verodostojnost mojih tekstov, ker se z njimi noben ne more soočiti. Zaradi realne umazanije, ki jo opisujejo.
Za odgovore takim, kot si ti, rabim točno pet minut. V vrsto se postavite.
Žal mi je časa, odgovarjam ti iz svoje čiste dobrote.
Tekst o številki Stripburgerja namenjeni uredništvu in primerjavo z Macanovim Q-jem sem pobrisal, ker vem, da imajo vsi čedalje bolj dosti negativizma in ker imam sam dovolj lastnega negativizma. Poleg tega sem pozneje napisal, da se bom enkrat posvetil tej izdaji in nekaj napisal o njej. Ko bom to malo bolj premislil in si vzel nekaj časa, da bo premišljeno in ne refleksno.
No, kdo ti je razlagal "resnice" o meni? Kaj si do zdaj prispeval v stripu in za strip? Zabavno je, da se moram kar naprej nekaj zagovarjati, medtem ko se raznoraznim ni treba za nič in ne daj bog, da bi se kdaj za kaj.
Na misel, da si blizu krožku ali, da si bil posebej poučen, me napeljuje omemba 10 let. Malo manj štorast bodi no in ni me treba vikat, jaz te tudi ne bom.
Kar se tiče Kopra in tistih časov, sem kriv, da sem bil premalo samozavesten in iz veselja do stripa preveč iskreno naiven. Predvsem do parih osebic in vsaka šola nekaj stane.
Napiši, kdo te je "poučil" in kaj veš o mojem silnem Kopru, potem ti bom odgovoril, tako, da bodo lahko vsi brali, ne pa nekaj čvekal za hrbti, kot je navada človečkov, s katerimi sem žal predolgo imel opravka. Kdo si, mi v bistvu dol visi in itak verjamem v pravico do forumske anonimnosti. En junak, ki se je pravkar (?) vpisal na forum in beblja, da bi na pritlehen zahojen način posredno zbijal verodostojnost mojih tekstov, ker se z njimi noben ne more soočiti. Zaradi realne umazanije, ki jo opisujejo.
Za odgovore takim, kot si ti, rabim točno pet minut. V vrsto se postavite.
Žal mi je časa, odgovarjam ti iz svoje čiste dobrote.
zakaj horex2?horex2 wrote:....
ponavadi se ne oglašam,ampak tole je pa prešlo mejo dobrega okusa.
a si ti janez novak prišel na ta forum zaradi stripov ali zaradi tega,da provociraš druge?če si imate kej za povedat v tem smisli, imaš zs pa debatiraj,drugače se pa skini s ku......
pusti ljudi naj se pogovorijo
Janez Novak wrote:No, pa naj še tebe spomnim.
Resnic je lahko več in ima vsak svojo, zame je pomembno soočenje razlogov proti razlogom. Marsikomu je resnica predvsem in skoraj povsem pozicija moči, raznim ženskam so bogataši v dragih avtomobilih kar naenkrat tudi lepi in pametni itd. Te komponente povsem ne zanikam, ker sem zadosti star, zanima me pa predvsem etična pozicija in pozicija dela. Tisti, ki prisegajo na prvo, so zame ubogi ubogi stvori.
Kostja Gatnik je narisal malo, dobro in pred sto leti. Nimam se za risarja, ki bi dosegel nivo njegove risarske kvalitete in se nikdar nisem imel. Ena skica se mi je zdela nič posebnega, ampak preveč sikam za vsako figo.
Marko Kociper je totalni diletant. Tukaj je spet blizu Stripburger in zgodba s Kociperjem je še dodatek k skupni sramoti. Zdaj si me razjezil, prispeval bom podroben tekst z risbicami in vsem. Recimo nekakšno analizo početja te osebe, kolikor pač zmorem. Žal mi je, da za to nimam določenih Riordanovih znanj, zato bom rabil več časa. Držim se nazaj, ker se zavedam svojih analitičnih omejitev. Rad bi napisal tudi kak pozitiven konstruktiven tekst, nočem biti samo ciničen negativist, ki deluje razbijaško.
Rustemagič. O njem ne vem nič, je v Celju in za lokalno/ provincialno se ne zanima. Njegova pravica, Celje mu izgleda logistično paše. O kakih kvalitetah izdaj nisem pisal, vem, da tiska Hermanna, s katerim sem rasel in mi je bil čudovit, mogoče sem omenil da je Kubertov strip o Bosni bolj jajca, ampak o tem so pisali tudi drugi. O Rustemagiću je več pisal Sigismundus.
Buch- sploh nimam več kaj napisat, s takimi se ne pogovarjam in se zanje ne zmenim. Več podatkov na stripovi.com in vsem na očeh.
Rus- kar se mene tiče, naj bo v uvodnikih ali nasploh lepo tiho. Lepo mu je, kjer je, naredil je malo ali nič (uporabljam kriterij, besede in odnos Stripburgerja do mene in z vso pravico), slišimo se čez 5 let. Bosanski kantavtor Avdić (kako mu je že ime, bil sem na koncertu) je prispeval verz: "... podupirem, podupirem, ali poštovaću tek za deset godina kad se vidi, ko je ostao i ko se prodao i p!čka postao...". Tako nekako.
Jure Aleksič: "lol za tekstič". Razloži si sam, ampak tako daleč ti najbrž ne nese.
Darko Macan ima občasno probleme s svojim egotripaštvom, večkrat in na več kot enem mestu, ampak kot avtorju in predvsem scenaristično lahko samo kapo dol. Tudi uredniško, njegov Q spoštujem kot najboljšo revijo teh prostorov, še bližje mi je kot Strip Bumerang. Začel jo je iz svojega žepa kot Vojko in Vojku, ker je tukaj in naš, še bolj kapo dol. Bral sem tudi zbirko Macanovih esejev in je dobro branje.
Stripburger--- poišči si sam. Laž imenovana Stripburger, pretežen del peticije (je z njo kaj narobe ali naj skoraj vse iz kulturnih fondov dobiva Stripburger?), odgovor na kilavo Zanikanje na obtožbe.
Transparentno in vsem na očeh. Zame so eni negativci, razlogi so navedeni. Za njihovo splošno stripovsko negativnost so tudi razlogi. Ne pišem, da je nekdo majhen in neumen, tak nivo prepuščam Stripburgerju in co.
Last edited by macon on 01.08.2008 16:10:37, edited 1 time in total.
-
Janez Novak
Pravzaprav se moram opravičiti vsem, ki vam jemljem čas (razen maconu), pa naj pojasnim.
Sem fanatični ljubitelj stripov, zato si niti predstavljati ne morete moje sreče, ko se je odprla trgovina v Murglah in potem še spletna stran www.striparna.com.
Naenkrat mi je bilo vse pri roki.
Z užitkom sem spoznaval ljudi, ki imajo isto veselje kot jaz, kolikor mi dopušča čas spremljam spletno stran. Pravzaprav ne samo to, visim tudi na stripvestih, znaku sagite, uppsu, stripi.si.
Povsod najdem kaj zanimivega, nisem pa nikjer aktiven, sem ter tja sicer kje kaj povprašam, mogoče vsake kvatre.
Do sedaj se nisem javljal tukaj, povod pa je bil, da sem dobil občutek, da macon in sigismundus preko te strani vodita osebno križarsko vojno do vseh, razen Tomdarja in Volavška, ki se profesionalno ukvarjajo s stripi.
Prepričujeta nas, da le onadva nekaj vesta in znata, ko nekdo omeni Stripburger ali možakarja iz Murgel, pa jima pade mrak na oči.
Lop, z vsemi topovi po njih!
Ne izbirata besed, poslužujeta se laži, klevetata!
Kako to vem?
Čisto preprosto. Imam dostop do informacij.
Ko sem par dni dazaj prebiral njune komentarje o člankih v časopisih, mi radovednost ni dala miru, pa kdo hudiča sta ta dva vseveda, pa sem prebral stare objave, obrnil nekaj telefonov, povprašal nekaj starih kameratov in izcimilo se je, pa saj ne moreš verjeti.
Stara znanca iz prepirov tudi na drugih forumih. Saj bi se iz srca nasmejal, če se tukaj ne bi predstavljala kot nekaj več, Bertoncelj je celo podpisan kot eden izmed urednikov in lektorjev Strip fanzina društva Stripoholik, ki ga z užitkom preberem.
Zato si bom dovolil tukaj malo pokomentirati.
macon!
Bil si pobudnik zbiranja podpisov, da se Stripburgerju odvzame državna subvencija. Naštel si cel kup vzrokov za to, z nekaterimi se strinjam, cel kup pa stoji na trhlih nogah.
Vse pa izvira iz osebne zamere.
Stalno se izmikaš odgovoru, zakaj si se razšel s Stripburgerjevci.
Trdiš, da so ti v Kopru podtaknili neki incident. Tam pa nisi bil sam, vsi ostali trdijo, da si ti povzročil ta incident.
In odgovori, kdo te je "bukvalno izbacio" iz Stripburgerja.
Pa menda ja ne ženska?
Sem fanatični ljubitelj stripov, zato si niti predstavljati ne morete moje sreče, ko se je odprla trgovina v Murglah in potem še spletna stran www.striparna.com.
Z užitkom sem spoznaval ljudi, ki imajo isto veselje kot jaz, kolikor mi dopušča čas spremljam spletno stran. Pravzaprav ne samo to, visim tudi na stripvestih, znaku sagite, uppsu, stripi.si.
Povsod najdem kaj zanimivega, nisem pa nikjer aktiven, sem ter tja sicer kje kaj povprašam, mogoče vsake kvatre.
Do sedaj se nisem javljal tukaj, povod pa je bil, da sem dobil občutek, da macon in sigismundus preko te strani vodita osebno križarsko vojno do vseh, razen Tomdarja in Volavška, ki se profesionalno ukvarjajo s stripi.
Prepričujeta nas, da le onadva nekaj vesta in znata, ko nekdo omeni Stripburger ali možakarja iz Murgel, pa jima pade mrak na oči.
Lop, z vsemi topovi po njih!
Kako to vem?
Ko sem par dni dazaj prebiral njune komentarje o člankih v časopisih, mi radovednost ni dala miru, pa kdo hudiča sta ta dva vseveda, pa sem prebral stare objave, obrnil nekaj telefonov, povprašal nekaj starih kameratov in izcimilo se je, pa saj ne moreš verjeti.
Stara znanca iz prepirov tudi na drugih forumih. Saj bi se iz srca nasmejal, če se tukaj ne bi predstavljala kot nekaj več, Bertoncelj je celo podpisan kot eden izmed urednikov in lektorjev Strip fanzina društva Stripoholik, ki ga z užitkom preberem.
macon!
Bil si pobudnik zbiranja podpisov, da se Stripburgerju odvzame državna subvencija. Naštel si cel kup vzrokov za to, z nekaterimi se strinjam, cel kup pa stoji na trhlih nogah.
Trdiš, da so ti v Kopru podtaknili neki incident. Tam pa nisi bil sam, vsi ostali trdijo, da si ti povzročil ta incident.
Pa menda ja ne ženska?
Hja, vse lepo in prav.
Z nekaterimi zapisi se strinjaš, z drugimi ne. S katerimi, katerimi ne? Kje so tu kakšni argumenti? Jaz do Burgerja nimam nobenih zamer, nikogar od urednikov ne poznam. Pa se v marsičem strinjam z Maconom in sem to tudi tu gor objavil. Argumentirano. Tako kot Macon. Burger je dajal odgovore, ne pa tudi argumentov. In ti delaš po isti metodi, Janez Novak. Prideš gor in objaviš prvi post, ki je zgolj napad na Macona, zgolj diskreditacija. Jaz vem, da ima Macon osebne zamere do Burgerja, to je stara zgodba. Ampak njegove kritike so bile podprte z argumenti, ni šlo za otroški užaljeni jok in kazanje s prstom. To, kar ti počneš, je.
Kar se tiče pa Bucha. Človek me je osmešil, lagal mi je v obraz. Ne da bi jaz kadarkoli rekel karkoli slabega o njem, vtaknil se je v stvar, s katero ni imel nič. Vse za to, da bi me uporabil v svojih bogve kakih spletkah. Zaradi njega so mi zasuli zs in mail z nekakim hate mailom in zaradi njega sem za nekaj časa izgubil vso veselje do stripov in tega foruma. Tudi to je resnica. Ampak to je med nama. Hočem ti samo povedati, da tudi on ni ravno ovčka, če si res samo ljubitelj stripa.
V vseh normalnih družbah pa je tako, da uredniki in prodajalci ne bojo pljuvali po svoji robi. Za njih je vse, kar prodajajo, dobro in super. Tak je Buch, tak je Burger, tak je tudi Bumerang. Kritična javnost pa je tista, ki z argumenti za ali proti, pa tudi s prodajo, nenazadnje, vrednoti. Jaz sem zmeraj podajal argumente, tudi Macon jih je podal malo morje. V vseh normalnih družbah je tako, da prodajalci in uredniki to kritiko sprejmejo ali ne. Njihova stvar. Če mislijo, da delajo prav, naj delajo tako še naprej, kdo jim pa kaj more, če imajo kupce. Lahko se tudi odzovejo na kritiko, tako pozitivno kot negativno. Vendar s protiargumenti, ne z užaljenostjo in diskreditacijo.
Jaz pišem kritike tudi za literarno revijo, dobro, ne še tako dolgo. Kako leto bo tega. Glede na to, da je stanje v literaturi trenutno dokaj porazno, sem napisal kar nekaj kritik, ki so dela ocenila v glavnem negativno, če lahko poenostavim. Ne delam si utvar, da ima revija, pri kateri pišem, nek širok krog bralcev in neko večjo veljavo, toda vsi avtorji dobijo kopijo revije, če je v njih kritika njihovega dela. Kolikokrat misliš sem dobil kak mail ali pa kako pritožbo? Nikoli. Ker se tako dela v civilizirani družbi.
Ta forum je od fenov za fene, to ni oglasna deska. Izpolnjuje točno določeno funkcijo v stripovskem sistemu. To je, da feni pišejo fenom novice iz sveta stripa, da so magari samo v kontaktu z drugimi enako mislečimi ter tudi, da napišejo, kaj si mislijo o določenih stripih, ki izhajajo. Eni so bolj strokovni, eni manj. Od prepričljivosti vsake ocene pa je odvisno, komu bo kdo verjel.
Jaz sem napisal svoje, Macon svoje, Sigismundus svoje, Burger in kaj jaz vem, kdo še, je podal svoje. In to je to. Verjemi, komu hočeš, vendar ne hodi sem gor provocirat in pljuvat po nekomu, koga drugega pa postavljat v nebo, če nimaš niti enega argumenta, zakaj tako. Ker to, kar si napisal ti, Janez Novak, ni nobena ocena za fene, to je zastonj reklamiranje in napad na člana foruma. Ki ne spada ne pod to temo na kamorkoli drugam.
Z nekaterimi zapisi se strinjaš, z drugimi ne. S katerimi, katerimi ne? Kje so tu kakšni argumenti? Jaz do Burgerja nimam nobenih zamer, nikogar od urednikov ne poznam. Pa se v marsičem strinjam z Maconom in sem to tudi tu gor objavil. Argumentirano. Tako kot Macon. Burger je dajal odgovore, ne pa tudi argumentov. In ti delaš po isti metodi, Janez Novak. Prideš gor in objaviš prvi post, ki je zgolj napad na Macona, zgolj diskreditacija. Jaz vem, da ima Macon osebne zamere do Burgerja, to je stara zgodba. Ampak njegove kritike so bile podprte z argumenti, ni šlo za otroški užaljeni jok in kazanje s prstom. To, kar ti počneš, je.
Kar se tiče pa Bucha. Človek me je osmešil, lagal mi je v obraz. Ne da bi jaz kadarkoli rekel karkoli slabega o njem, vtaknil se je v stvar, s katero ni imel nič. Vse za to, da bi me uporabil v svojih bogve kakih spletkah. Zaradi njega so mi zasuli zs in mail z nekakim hate mailom in zaradi njega sem za nekaj časa izgubil vso veselje do stripov in tega foruma. Tudi to je resnica. Ampak to je med nama. Hočem ti samo povedati, da tudi on ni ravno ovčka, če si res samo ljubitelj stripa.
V vseh normalnih družbah pa je tako, da uredniki in prodajalci ne bojo pljuvali po svoji robi. Za njih je vse, kar prodajajo, dobro in super. Tak je Buch, tak je Burger, tak je tudi Bumerang. Kritična javnost pa je tista, ki z argumenti za ali proti, pa tudi s prodajo, nenazadnje, vrednoti. Jaz sem zmeraj podajal argumente, tudi Macon jih je podal malo morje. V vseh normalnih družbah je tako, da prodajalci in uredniki to kritiko sprejmejo ali ne. Njihova stvar. Če mislijo, da delajo prav, naj delajo tako še naprej, kdo jim pa kaj more, če imajo kupce. Lahko se tudi odzovejo na kritiko, tako pozitivno kot negativno. Vendar s protiargumenti, ne z užaljenostjo in diskreditacijo.
Jaz pišem kritike tudi za literarno revijo, dobro, ne še tako dolgo. Kako leto bo tega. Glede na to, da je stanje v literaturi trenutno dokaj porazno, sem napisal kar nekaj kritik, ki so dela ocenila v glavnem negativno, če lahko poenostavim. Ne delam si utvar, da ima revija, pri kateri pišem, nek širok krog bralcev in neko večjo veljavo, toda vsi avtorji dobijo kopijo revije, če je v njih kritika njihovega dela. Kolikokrat misliš sem dobil kak mail ali pa kako pritožbo? Nikoli. Ker se tako dela v civilizirani družbi.
Ta forum je od fenov za fene, to ni oglasna deska. Izpolnjuje točno določeno funkcijo v stripovskem sistemu. To je, da feni pišejo fenom novice iz sveta stripa, da so magari samo v kontaktu z drugimi enako mislečimi ter tudi, da napišejo, kaj si mislijo o določenih stripih, ki izhajajo. Eni so bolj strokovni, eni manj. Od prepričljivosti vsake ocene pa je odvisno, komu bo kdo verjel.
Jaz sem napisal svoje, Macon svoje, Sigismundus svoje, Burger in kaj jaz vem, kdo še, je podal svoje. In to je to. Verjemi, komu hočeš, vendar ne hodi sem gor provocirat in pljuvat po nekomu, koga drugega pa postavljat v nebo, če nimaš niti enega argumenta, zakaj tako. Ker to, kar si napisal ti, Janez Novak, ni nobena ocena za fene, to je zastonj reklamiranje in napad na člana foruma. Ki ne spada ne pod to temo na kamorkoli drugam.
HA!
Prvič, pisal sem, da je več izdaj Stripburgerja v redu in celo pomembnih. Obadva tuja prevoda in novi Epileptic, isto za več albumov v Republiki Strip. Isto sem pisal, da obstajajo kvalitetni stilski stripi v rednih cifrah, tudi od zelo pomembnih in dobrih avtorjev AMPAK da hkrati objavljajo popolne bedarije in kriteriji niso razvidni, jasni ali transparentni.Janez Novak wrote:Pravzaprav se moram opravičiti vsem, ki vam jemljem čas (razen maconu), pa naj pojasnim.
Prepričujeta nas, da le onadva nekaj vesta in znata, ko nekdo omeni Stripburger ali možakarja iz Murgel, pa jima pade mrak na oči.Lop, z vsemi topovi po njih!
Kako to vem?
macon!
Pa menda ja ne ženska?
O možaku iz Murgel si preberi na stripovi.com še enkrat. Ali pa naj ti o pomenih besed, izrazov ipd razlaga kdorkoli, ker sam tega očitno ne zmoreš. Takole čisto osnovne zadeve.
Nikjer se nisem imel za vseveda, neke stvari, ki sem jih počel ali jih še počnem mi v pisanju dajejo relativno prednost pred tabo, ki izgleda samo bereš. Isto ima Sigismundus druge prednosti, ker že dolgo piše. Če si tisti, ki mislim, da si, imaš seveda prednost glede komuniciranja s kupci in finančnimi zadevami okrog stripov.
Napisal in pisal sem, zakaj sem se razšel, zdaj pa še o POVODU. (razlika med vzrok in povod je?)
No, pa pojdimo malce še v Koper 2000. "Vsi ostali trdijo, da sem povzročil incident." Spet nikdar nisem zanikal, da sem ga povzročil, tudi takrat ne. Zraven ni bilo nikogar, samo jaz in še drugi udeleženi, bil sem pijan, bila je noč in takrat sem se spominjal, da sem začel verbalno težit in da je drugi vračal s podobnim. Potem je menda nekaj vreščal, menda zaradi udarca po rebrih in padel po tleh. Seveda naj bi mu jaz dal udarec (nikogar ni bilo zraven razen naju dveh!). No, udarec je dobil od kolega, ki je isto nekaj spil, se zbudil v sosednjem prostoru in besen, ker je bil zbujen, divje odprl vrata in mojega "partnerja" nabil s kljuko v rebra. Potem je bilo neko vreščanje, takrat mi pretežno ni bilo jasno, kaj in kdo. In sem šel. Podrobnosti sem izvedel kasneje.
Čez čas sem se opravičil, na uredništvu vrnil ključe in odšel. Najprej, verjamem, da nimam pravice na take izpade, četudi pod alkoholom in večletnim pritiskom, še najmanj proti xy, ki mi ni nič kriv. Drugič, skozi leta, kjer sem bil tam, sem doživel več podobnih incidentov in nihče se mi ni za nič opravičil. Tretjič, več sočlanov uredništva me je leta vlačilo po jezikih, kar sem seveda izvedel s časovnimi zamiki in sam tega nisem počel. Četrtič, kot avtor sem prispeval večkrat toliko kot katerikoli drug avtor v tistih časih, najprej delovno in samozaloženi albumi so samo bonus.
O ženski, ki me je vrgla ven. Ni me vrgla ven, po incidentu sem odšel sam. Obdržal bi stik, sprejel sem odgovornost za incident, čeprav mi ne bi bilo treba, ker tisti, ki sem mu zatežil ni bil član uredništva niti avtor in kar sva počela v klubu 100 km od uredništva, je bila v osnovi najina stvar. Čez teden, ko sem se po službi oglasil, sem imel za odnesti neprodane izvode albumov (in me je kao vrgla ven) in to ločujem kot dva dogodka. Prvi je bil po moji volji, drugi je bil čista svinjarija. Ženska ni bila sama sposobna ničesar, imela je vso zaslombo parih revčkov, ki so po meni na vse načine srali že dolgo pred tem. Takrat je eden posedal v sosednji sobi, gledal skozi odprta vrata in se mu je sigurno fino zdelo. Odnesel sem izvode, da mi ne bi počil film, ker se toliko poznam, da sem vedel, da sem blizu. Bolje, da mi ni.
Ko smo že pri incidentih, zaradi mojega ni bil nihče na izgubi, kako je z incidentom izginotja tisoč dolarjev par mesecev pred mojim? Kje je zahvala, da nisem podal prijave (kje je še ena, da mi ni počil film
Bil sem pobudnik zbiranja podpisov, naj se denar deli na več naslovov, ne pretežno na Stripburger in naj prvi kako pomoč dobi Strip Bumerang, če so že sredstva. Ne da se jo komu ukine, da naj se prerazporedi. Več takih pobud, pa nam bo že uspelo.
Moja osebna zamera je huda osebna prizadetost. Jemljem, da so me ti ljudje hoteli stripovsko ubiti. Več ti kaj pomeni, več vlagaš, bolj boš prizadet.
Stil pisanja me napeljuje, da si kar možak iz Murgelj. Recimo Macon! vzklik. Tega na teh forumih nisem opazil pri nikomur. Še več izrazov , način ločevanja stavkov. Kdo, ki rad bere bi pa obračal telefone in zakaj? Ljudje pač preberejo, se zabavajo ali jim je zoprno in nočejo brat.
A lahko kdo primerja IP adrese, sam ne znam. Laganje in klevete so s tvoje strani.
-
Janez Novak
Trebna bo očistiti očala!
Moj prvi post je bil objavljen 31.07.2008 ob 18:43:37 in je odgovor na poste macona in sigismundusa 29.07.2008 in na vse ostale kjer komentirata slo. strip sceno.
-------------------------------------------------------------------------------------
Janez Novak
Pridružen/-a: 30.07.2008
Objavljeno: 31.07.2008 18:43:37 Naslov sporočila:
--------------------------------------------------------------------------------
Raziskovalno novinarstvo!
"To, da slovenska stripovska scena še zmeraj diha, je v resnici zasluga Sandija Bucha in njegove striparne. Konec koncev, kaj pa naj človek, ki od malih nog živi s stripi in ima tak priimek, počne drugega, haha. Dejstvo je, da lahko v Buchovi striparni dobite vse, kar izide na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in Bosni. Pa tudi tisto, kar ne izide in česar tam ni moč dobiti na kioskih in v knjigarnah. To pa zato, ker Buch sede v kombi in gre iskat, poiskati pa zna tudi marsikaj iz bogate jugoslovanske stripovske dediščine.”
-------------------------------------------------------------------------------------
In ti tole razumeš kot napad in diskreditacijo macona???
Napad na člana foruma???
Buch te je osmešil in lagal v obraz???
Uporabil te je v svojih bogve kakih spletkah???
Madonca, to je pa že cela kriminalka.
In če že omenjaš Bucha, pa se osredotočiva nanj.
Macon trdi:
Potem je slabo založena trgovinica v predmestju, ki ima kake 10% ponudbe striparn v Zagrebu ali Gorici.
Jaz odgovarjam: čista laž!
sigismundus trdi:
vedno sem bil za striparno lani in predlani sem imel tri intervjuje:
1. mladina
2. okroglamiza na radiu, skupaj z sandijem in tomdarjem
3.nedeljski gost
vedno sem pozitivno govoril o striparnici
ji celo delal reklamo
saj se da tam dobiti stripe
če komu pač ni všeč cena, jih bo iskal drugje
stvar odločitve posameznika
sicer pa, saj prodaja tudi pirate
kako pa je tam z DDV-jem?
pa še nekaj
človek, ki je prodal te stripe mojemu kolegu, je dobro zaslužil
drugače tega ne bi naredil
torej ni šlo za zastonjkarsko uslugo
No tu lahko samo citiram možaka iz Murgel.
Ko sem mu omenil te zapise je odgovoril, da se Žiga predstavlja kot pravljičar in pravljice tudi govori. V stilu radia Erevan.
Nikoli ne pozabi pokritizirati cen, pozabi pa povedati, da jih je on določal!
Nikoli ne pozabi omeniti prodaje piratov, pozabi pa omeniti, da je gospoda B., ki jih je tiskal on predstavil Buchu!
Prav tako vedno pozabi omeniti, da je enega pirata stiskal kar sam!
Kar se DDV-ja tiče ni težav, greš pač v Beograd v trgovino Beopolis ali Stubove kulture, si nabereš piratov, stopiš do blagajne, plačaš, dobiš račun ali fakturo, karkoli želiš, na podlagi računa narediš prevzemnico ... da ne razlagam predolgo.
Ne verjameš?
Pa si poglej:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOP ... hichpage=1
Je pa še omenil, da se bo o Špagetih posvetoval z Markosom, čim se vrne z dopusta. Zares ga zanima, kako se da s tako ceno zelo dobro zaslužiti.
Eto, si videl kam te pripelje raziskovalno novinarstvo.
Ti pa le beri maconove argumentirane zapise.
Za začetek ti priporočam kako je argumentirano sesul Ireno Čerčnik in njeno razstavo v Celju, ali pa kako je argumentirano sesul Ervina Rustemagića.
Da ne bo izpadlo da hodim tu gor provocirat in pljuvat po nekomu.
Ali je bil to tvoj namen!?
Moj prvi post je bil objavljen 31.07.2008 ob 18:43:37 in je odgovor na poste macona in sigismundusa 29.07.2008 in na vse ostale kjer komentirata slo. strip sceno.
Janez Novak
Pridružen/-a: 30.07.2008
Objavljeno: 31.07.2008 18:43:37 Naslov sporočila:
--------------------------------------------------------------------------------
Raziskovalno novinarstvo!
"To, da slovenska stripovska scena še zmeraj diha, je v resnici zasluga Sandija Bucha in njegove striparne. Konec koncev, kaj pa naj človek, ki od malih nog živi s stripi in ima tak priimek, počne drugega, haha. Dejstvo je, da lahko v Buchovi striparni dobite vse, kar izide na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in Bosni. Pa tudi tisto, kar ne izide in česar tam ni moč dobiti na kioskih in v knjigarnah. To pa zato, ker Buch sede v kombi in gre iskat, poiskati pa zna tudi marsikaj iz bogate jugoslovanske stripovske dediščine.”
In ti tole razumeš kot napad in diskreditacijo macona???
Napad na člana foruma???
Buch te je osmešil in lagal v obraz???
Uporabil te je v svojih bogve kakih spletkah???
Madonca, to je pa že cela kriminalka.
In če že omenjaš Bucha, pa se osredotočiva nanj.
Macon trdi:
Potem je slabo založena trgovinica v predmestju, ki ima kake 10% ponudbe striparn v Zagrebu ali Gorici.
Jaz odgovarjam: čista laž!
sigismundus trdi:
vedno sem bil za striparno lani in predlani sem imel tri intervjuje:
1. mladina
2. okroglamiza na radiu, skupaj z sandijem in tomdarjem
3.nedeljski gost
vedno sem pozitivno govoril o striparnici
ji celo delal reklamo
saj se da tam dobiti stripe
če komu pač ni všeč cena, jih bo iskal drugje
stvar odločitve posameznika
sicer pa, saj prodaja tudi pirate
kako pa je tam z DDV-jem?
pa še nekaj
človek, ki je prodal te stripe mojemu kolegu, je dobro zaslužil
drugače tega ne bi naredil
torej ni šlo za zastonjkarsko uslugo
No tu lahko samo citiram možaka iz Murgel.
Ko sem mu omenil te zapise je odgovoril, da se Žiga predstavlja kot pravljičar in pravljice tudi govori. V stilu radia Erevan.
Nikoli ne pozabi pokritizirati cen, pozabi pa povedati, da jih je on določal!
Nikoli ne pozabi omeniti prodaje piratov, pozabi pa omeniti, da je gospoda B., ki jih je tiskal on predstavil Buchu!
Prav tako vedno pozabi omeniti, da je enega pirata stiskal kar sam!
Kar se DDV-ja tiče ni težav, greš pač v Beograd v trgovino Beopolis ali Stubove kulture, si nabereš piratov, stopiš do blagajne, plačaš, dobiš račun ali fakturo, karkoli želiš, na podlagi računa narediš prevzemnico ... da ne razlagam predolgo.
Ne verjameš?
Pa si poglej:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOP ... hichpage=1
Je pa še omenil, da se bo o Špagetih posvetoval z Markosom, čim se vrne z dopusta. Zares ga zanima, kako se da s tako ceno zelo dobro zaslužiti.
Eto, si videl kam te pripelje raziskovalno novinarstvo.
Ti pa le beri maconove argumentirane zapise.
Za začetek ti priporočam kako je argumentirano sesul Ireno Čerčnik in njeno razstavo v Celju, ali pa kako je argumentirano sesul Ervina Rustemagića.
Da ne bo izpadlo da hodim tu gor provocirat in pljuvat po nekomu.
Ali je bil to tvoj namen!?
Je že malo boljše.
Dobro, malo dlakocepljenja. Ni bil prvi post, je bil pa mogoče drugi, tretji, ne da se mi preverjati.
Tudi jaz se ne strinjam s kritiziranjem Striparnice v Murglah. Sam je nisem nikoli kritiziral. Grem tja, ko imam denar in ko si lahko kaj privoščim. Mislim, da se s Konzorcijem odlično dopolnjujeta. Ne moti me ne ponudba ne cena, kupuje zmeraj tisti, ki ima denar, kogar moti ponudba, naj tja ne hodi. Jaz ne bom trgovcu pravil, kaj naj prodaja. Trgovec ne bo meni pravil, kaj naj mi bo všeč in kaj ne.
Buch mi je lagal v obraz. Izmislil si je neko divjo štorijo o nekem prevodu v Bumerangu, urednik ga je postavil na laž, jaz sem mu verjel. Zakaj? Ne vem, gotovo ne kar brez namena. Ampak saj pravim, kaj pa to tebe briga? Čeprav očitno te in mislim, da se tudi meni svita zakaj.
In še enkrat. Argumenti proti Burgerju so trdni. Pri tem se strinjam z njim kje, kje drugje ne in dodajam svoje. Burger je več kot polovica navadno pozerstvo in bleferstvo, ki živi na stroške davkoplačevalcev. Kaj mene briga razstava v Celju? Kaj mene briga, če drugače Macon v gatah leta po mestu? To ne zmanjšuje pomena njegovih argumentov. To so samo čarovniški triki, ki odvračajo pozornost.
Dobro, malo dlakocepljenja. Ni bil prvi post, je bil pa mogoče drugi, tretji, ne da se mi preverjati.
Tudi jaz se ne strinjam s kritiziranjem Striparnice v Murglah. Sam je nisem nikoli kritiziral. Grem tja, ko imam denar in ko si lahko kaj privoščim. Mislim, da se s Konzorcijem odlično dopolnjujeta. Ne moti me ne ponudba ne cena, kupuje zmeraj tisti, ki ima denar, kogar moti ponudba, naj tja ne hodi. Jaz ne bom trgovcu pravil, kaj naj prodaja. Trgovec ne bo meni pravil, kaj naj mi bo všeč in kaj ne.
Buch mi je lagal v obraz. Izmislil si je neko divjo štorijo o nekem prevodu v Bumerangu, urednik ga je postavil na laž, jaz sem mu verjel. Zakaj? Ne vem, gotovo ne kar brez namena. Ampak saj pravim, kaj pa to tebe briga? Čeprav očitno te in mislim, da se tudi meni svita zakaj.
In še enkrat. Argumenti proti Burgerju so trdni. Pri tem se strinjam z njim kje, kje drugje ne in dodajam svoje. Burger je več kot polovica navadno pozerstvo in bleferstvo, ki živi na stroške davkoplačevalcev. Kaj mene briga razstava v Celju? Kaj mene briga, če drugače Macon v gatah leta po mestu? To ne zmanjšuje pomena njegovih argumentov. To so samo čarovniški triki, ki odvračajo pozornost.
HA!
-
Janez Novak
Vau, kakšen preobrat!
Niso vam podtaknili incidenta, niso vas "bukvalno izbacili", niste bili pobudnik zbiranja podpisov, da se Stripburgerju odvzame subvencija, samo za prerazporeditev sredstev je šlo.
Pa saj vi ste pravzaprav dobrotnik.
Moram se opravičiti, čisto napačno sem vas ocenil.
Moram, res moram vas vikati!
Niso vam podtaknili incidenta, niso vas "bukvalno izbacili", niste bili pobudnik zbiranja podpisov, da se Stripburgerju odvzame subvencija, samo za prerazporeditev sredstev je šlo.
Glej no glej, kake blodnje. 99% sem prepričan, da si kar možakar iz Murgelj. Verjemi, da se da to izkopat, samo jaz res ne znam.Janez Novak wrote:Vau, kakšen preobrat!
Ja, bil sem pobudnik za prerazporeditev, to je, da še kdo drug kaj dobi. Ja, incident so mi podtaknili, ker nisem nikogar poškodoval, kot mi je bilo metano v obraz in se tudi nikogar nič ne tiče niti se že takrat ni. Kot je zgoraj podrobno razloženo in nimam kaj skrivat. Vse sem podrobno razložil, ene stvari večkrat in se mi ne da več.
Kak sovražen ton in zaletavanje nekega "Janeza Novaka" s katerim nimam nič. Kako onemoglo cepetanje, ko me ne dobi, da bi začel jecljat. Spet en razlog več, da imam skoraj sigurno prav glede identitete.
Saj res, s človekom v "incidentu" na drugi strani, sem že davno davno vse razčistil, prav tako z Brecljem, lastnikom kluba in nimamo nobenih problemov.
Razstava v Celju ni imela zastopanih knjižnih ilustratorjev, ki rišejo tudi stripe. Striparnica v Murglah ima 10% ponudbe striparne v Gorici ali More comicsa v Zagrebu (a je še isto ime?), bil sem na teh treh krajih in ni primerljivo. Hotel sem napisat 5% pa nisem hotel pretiravat. Saj je za razumet, Hrvati in Italijani so bolj razviti in tu ni tvoja krivda, da ni več strank. Tako je.
Tista blodnja o Rustemagiču je spet kozlarija, ki jo lahko sproducira samo možakar iz Murgelj. Daj že napiši, kdo si, in nehaj z otročarijami.
Tista blodnja o Rustemagiču je spet kozlarija, ki jo lahko sproducira samo možakar iz Murgelj. Daj že napiši, kdo si, in nehaj z otročarijami.
Evo sram me je, ne zato ker mam malo postov na tem forumu ampak zato ker sem sploh član. Striparski forum je namenjen diskusiji o stripih, objavljanje lastnih kreacij,... Tule je vse kar se dogaja konstantno blatenje o enih in istih stvareh z enimi in istimi člani (in pa oh pozabil sem, zbirateljstvo je tu res zakon) . Kar je žalostno je to, da to niso klasični bedaki ki jih je na forumih vsake tematike itak polno. Neee eden je Stripovski avtor (katerega stripi so mi ne samo dobri ampak sem z njimi spoznaval kot otrok svet moderne forme stripa), par jih piše neke recenzije po ne vem kakih revijah, eni si lastijo striparno, eni založbo, eni so vele poznavalci svetovnega stripa (čeprav za razliko od stripovskega avtorja nimam dobrega mnenja o njih početju). Skratka sami ljudje, ki bi morali biti gonilo slovenskega stripa. Matr, že tko ni najboljš pri nas (kar se stripa tiče), a zdej ko se pa mal popravlja in bi si morali drug drugemu čestitati, boste pa bentili kdo je komu kradu, kdo je koga zajebu in mu uničil stripovsko ustvarjenje.
Ne. Uničili ste si ga sami, zajebali ste se sami, vsi, ker ste vsi po vrsti obremenjeni z mnenjem drugih, pravi strip avtor, založba, pordajalec, recenzor,... se ne ozira na blatenja ampak se trudi na tistem področju za katerega je bil izbran. Mene kot strip navdušenca prav malo morgen boli kako ste se pijani tepli po feštah, jaz berem vaše stripe.
In Podobno kot za slovensko politiko si mislim tudi za slovenski strip: Resnično komaj čakam nekaj deset, dvajset ali kolikor let bo potrebno, da se scena spuca, da pridejo na sceno mladi obetavni, neobremenjeni vseh dogodkov izpred enega, kaj šele desetih let. Ko bodo avtorji drug drugemu rade volje delali reklamo sotrpinom v tem biznisu. Ne, ni striparna B*** ampak je Stripartnica BUCH, tako kot ne obstaja knjigarna K******* ali S**** B*******. Dejte se vprašat kaj delate, ne privoščite reklame nikomur ki vam ni naredil usluge? Osebno nisem privrženec njegove striparne, bil sem notri dvakrat in postrežen sem bil zelo korektno in izmenjala sva še par stripovskih besed. To je to, ker mi ni všeč lokacija pač tja ne hodim.
Ker bo itak name planilo ne vem koliko avtorjev/recenzistov/lastnikov/holikov/forumašev se prav rade volje podpišem ip adressa vam pa ne dam, kaj pa mislite da ste, da ga zahtevate? Cia, Google, matr kam smo pršl.
Domen Finžgar
oftopic:
Par besed o pametni uporabi te kao prve strani za stripe (v resnici ni prva ampak v redu, je pa najbolj obiskana):
1.
Ni
Potrebno
pritiskati
entra
za
vsak
drek.
Dvomim
da je
vaše pisanje/blatenje
leposlovje
in to kar delate
odstavki.
2. LOL ne pomeni močefita, sperme, jizza, ali karkoli že piše na bednih slovenskih jezikovnih priročnikih (ja resno mislim s tem ko rečem bednih, res je to tudi neposredni napad na avtorja tiste strani, oh kako sem nesramen). Dokler ste tu sami stari mački pač ne uporabljajte spletnega jezika ki vam očitno ne leži
3. Pameten moderator foruma, bi če bi hotel striparno spremeniti v verodostojno, informacij polno stran že zdavnaj počistiti tole temo, ker je nesmiselna, in okrcati Macona zaradi post bumpov (pejte gledat kaj je to), in veliko ostalih uporabnikov zaradi blatenja.
4. Pameten moderator bi moral nagraditi in javno pohvaliti tiste, ki skrbijo da ta forum ni zgolj beznica. Bom jaz: Simao ti si car, edini rišeš redno in dobro in zelo rad pogledam tvoje stvaritve.
KOMAJ ČAKAM DA SE SCENA ZAMENA! [in odleti nazaj v svoj kot od koder je prišel]
Ne. Uničili ste si ga sami, zajebali ste se sami, vsi, ker ste vsi po vrsti obremenjeni z mnenjem drugih, pravi strip avtor, založba, pordajalec, recenzor,... se ne ozira na blatenja ampak se trudi na tistem področju za katerega je bil izbran. Mene kot strip navdušenca prav malo morgen boli kako ste se pijani tepli po feštah, jaz berem vaše stripe.
In Podobno kot za slovensko politiko si mislim tudi za slovenski strip: Resnično komaj čakam nekaj deset, dvajset ali kolikor let bo potrebno, da se scena spuca, da pridejo na sceno mladi obetavni, neobremenjeni vseh dogodkov izpred enega, kaj šele desetih let. Ko bodo avtorji drug drugemu rade volje delali reklamo sotrpinom v tem biznisu. Ne, ni striparna B*** ampak je Stripartnica BUCH, tako kot ne obstaja knjigarna K******* ali S**** B*******. Dejte se vprašat kaj delate, ne privoščite reklame nikomur ki vam ni naredil usluge? Osebno nisem privrženec njegove striparne, bil sem notri dvakrat in postrežen sem bil zelo korektno in izmenjala sva še par stripovskih besed. To je to, ker mi ni všeč lokacija pač tja ne hodim.
Ker bo itak name planilo ne vem koliko avtorjev/recenzistov/lastnikov/holikov/forumašev se prav rade volje podpišem ip adressa vam pa ne dam, kaj pa mislite da ste, da ga zahtevate? Cia, Google, matr kam smo pršl.
Domen Finžgar
oftopic:
Par besed o pametni uporabi te kao prve strani za stripe (v resnici ni prva ampak v redu, je pa najbolj obiskana):
1.
Ni
Potrebno
pritiskati
entra
za
vsak
drek.
Dvomim
da je
vaše pisanje/blatenje
leposlovje
in to kar delate
odstavki.
2. LOL ne pomeni močefita, sperme, jizza, ali karkoli že piše na bednih slovenskih jezikovnih priročnikih (ja resno mislim s tem ko rečem bednih, res je to tudi neposredni napad na avtorja tiste strani, oh kako sem nesramen). Dokler ste tu sami stari mački pač ne uporabljajte spletnega jezika ki vam očitno ne leži
3. Pameten moderator foruma, bi če bi hotel striparno spremeniti v verodostojno, informacij polno stran že zdavnaj počistiti tole temo, ker je nesmiselna, in okrcati Macona zaradi post bumpov (pejte gledat kaj je to), in veliko ostalih uporabnikov zaradi blatenja.
4. Pameten moderator bi moral nagraditi in javno pohvaliti tiste, ki skrbijo da ta forum ni zgolj beznica. Bom jaz: Simao ti si car, edini rišeš redno in dobro in zelo rad pogledam tvoje stvaritve.
KOMAJ ČAKAM DA SE SCENA ZAMENA! [in odleti nazaj v svoj kot od koder je prišel]
-
Janez Novak
Objavljeno: 01.08.2008 17:11:24 Naslov sporočila:
Je že malo boljše.
Pogovarjala sta se dva, lahko je lagal Buch, lahko pa lažeš ti.
Torej, zadevo rešita sama.
Za tebe je Stripburger pozerstvo in bleferstvo, iz tega izhaja, da so zate ljudje ki delajo ali so delali pri Stripburgerju pozerji in bleferji.
Pa poglejva!
Kaj je zadnje čase izšlo v Sloveniji, če odmisliva njih in Studio risar?
- Maus (letering Ciril Horjak - sodelovec Stripburgerja)
- Goražde (prevod Igor Prassel - bivši sodelovec Stripburgerja in Nil Baskar)
- Perzepolis (urednik Igor Prassel)
- Odeje (letering David Krančan - sodelovec Stripburgerja)
- Temna stran mavrice (risba in razvoj likov: Iztok Sitar - sodelovec Stripburgerja)
- Zgodovina slovenskega stripa (avtor Iztok Sitar)
To so zate pozerji in bleferji?
Za razliko od tebe pa bi mene zelo brigalo če bi macon v gatah letal po mestu. To bi pomenilo, da je malo čuden in se z njim ne bi ukvarjal.
Pa ni!
Gospod je zelo inteligenten in izobražen. Žal pa svoje sposobnosti uporablja kot pač jih.
To pa me zelo skrbi!
Je že malo boljše.
Pogovarjala sta se dva, lahko je lagal Buch, lahko pa lažeš ti.
Torej, zadevo rešita sama.
Za tebe je Stripburger pozerstvo in bleferstvo, iz tega izhaja, da so zate ljudje ki delajo ali so delali pri Stripburgerju pozerji in bleferji.
Pa poglejva!
Kaj je zadnje čase izšlo v Sloveniji, če odmisliva njih in Studio risar?
- Maus (letering Ciril Horjak - sodelovec Stripburgerja)
- Goražde (prevod Igor Prassel - bivši sodelovec Stripburgerja in Nil Baskar)
- Perzepolis (urednik Igor Prassel)
- Odeje (letering David Krančan - sodelovec Stripburgerja)
- Temna stran mavrice (risba in razvoj likov: Iztok Sitar - sodelovec Stripburgerja)
- Zgodovina slovenskega stripa (avtor Iztok Sitar)
To so zate pozerji in bleferji?
Za razliko od tebe pa bi mene zelo brigalo če bi macon v gatah letal po mestu. To bi pomenilo, da je malo čuden in se z njim ne bi ukvarjal.
Pa ni!
Gospod je zelo inteligenten in izobražen. Žal pa svoje sposobnosti uporablja kot pač jih.
To pa me zelo skrbi!