TEX WILLER
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Ti se hecaš, Srt.Srt wrote:Gdo ve mogoče iz kere knjige se je nauču VILLA risat, al je pač sam preprosto naredu oblikovno šolo. Nevem a bi šou v oblikovno al neb
A misliš, da kar tako prideš na oblikovno.
Je treba sprejemce naredit, izberejo pa redke.
Jaz sem šel delat sprejemce, pa nisem naredil
Samo vseeno lahko greš probat, nimaš kaj zgubit.
Villa se sigurno ni naučil risati iz ene čudežne knjige, ampak je postopoma skozi leta napredoval in izpilil svoje znanje. Tukaj so leta in leta risanja po 8 in več ur na dan.
in kaj si moral risat na tem sprejemucorto wrote:Ti se hecaš, Srt.Srt wrote:Gdo ve mogoče iz kere knjige se je nauču VILLA risat, al je pač sam preprosto naredu oblikovno šolo. Nevem a bi šou v oblikovno al neb
A misliš, da kar tako prideš na oblikovno.
Je treba sprejemce naredit, izberejo pa redke.
Jaz sem šel delat sprejemce, pa nisem naredil![]()
Samo vseeno lahko greš probat, nimaš kaj zgubit.
Villa se sigurno ni naučil risati iz ene čudežne knjige, ampak je postopoma skozi leta napredoval in izpilil svoje znanje. Tukaj so leta in leta risanja po 8 in več ur na dan.
Ni bil sprejem, ampak sprejemni izpitSrt wrote:in kaj si moral risat na tem sprejemu
Kolikor se spomnim, je bilo za narisat:
- en stol, ki je bil na sredi sobe, prerisat (svinčnik)
- nekaj po lastni izbiri - karkoli (svinčnik)
- nekaj s temperami
Več se ne spomnim. To je bilo za grafično smer na oblikovni. Imaš pa še industrijsko in modno oblikovanje - mogoče bi ti to bolj ustrezalo
To so pravljice, isto kot če bi se učil fuzbal igrati iz knjig...Srt wrote:corto, sej pomoje lahk tud dobr rišeš če res velik KNJIG prelistaš in se učiš, in že tko k gledaš nekoga si zapomniš poteze pač karkoli od telesa, pa tud res je da z leti in leti bolje rišeš.
Lahko kot dopolnilo dejanskemu risanju še malo opazuješ svet okoli sebe in si zamišljaš, kako bi nekaj spravil na papir, moraš pa imeti prej neke osnove.
Da se malo vrnemo k temi, par zanimivih slikic iz razstave v San Remu.

Zanimivo, kako je Tex vedno poln keša, velikokrat časti cel saloon in podobno.
V enem stripu je bilo, če se prav spomnim, to razloženo tako, da Tex po potrebi vsake toliko nabere nekaj zlata iz enega nahajališča zlata indijancev Navajo...

Zanimivo, kako je Tex vedno poln keša, velikokrat časti cel saloon in podobno.
V enem stripu je bilo, če se prav spomnim, to razloženo tako, da Tex po potrebi vsake toliko nabere nekaj zlata iz enega nahajališča zlata indijancev Navajo...