Meni je sicer vsebina posebna, saj tako cudovito prikazane prve ljubezni nisem zasledil ne v filmih in knjigah (ok, nisem velik bralec), kaj sele v stripih. Morda le v Balasevicevi pesmi "Prva ljubav". Risba pa je itak briljantna..
Ja, Eisner si je izmislil izraz GRAPHIC NOVEL, ker imajo Američani butast izraz COMICS, ki ne ponazarja bistvene specifike izražanja jezika ampak določeno vsebino, ki se ne pojavlja vedno v stripu.
Dosti bolje je recimo italijanski FUMETTI (oblački) ali pa naše STRIPI (pasice).
Prevod GRAFIČNA NOVELA ali STRIPOVSKI ROMAN je po moje v našem primeru popolnoma nepotreben in zavajujoč, ker je STRIP že dovolj poznan in zaobjame vse mogoče variante izražanja v deveti umetnosti.
Cena je kar ugodna. No, lahko bi bila kakšnega jurčka manj.
Sicer pa sem že pred leti videl v Konzorciju Blanketse in so bili 7500 sit.
Ravnokar sem pogledal svojo ameriško izdajo- ima celo 592 strani!!
Kdor tega stripa še ni bral, mu ga vsekakor priporočam.
Blankets su meni odlicni, i preporucujem ih svim srcem.
Ja razmisljam da pored originalnog koje imam uzmem i slovenacko izdanje. Javite koja je najpovoljnija varijanta za nabavku tu kod vas.
Dobijes na dar. Mozes se i dogovorit sa Buchom. Koliko znam ima direktnu liniju Ljubljana-Beograd. Ali za varijantu cene ispod 20,8 eura (koliko i kosta samo izdanje) na zalost ne znam.