Danes prečital!

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Nobody wrote:prebral še:

Nathan Never special #8: Zeleni ocean

Agent Never kot predstavnik ,,svjetskoga viječa za sigurnost,, in Asa Maugham kot predstavnica vojske
imata nalogo v srcu prašume razkrinkati veze pri preprodaji droge in ujeti glavnega akterja. Zanimiv je konec.
Vrhunska risba. ČB risba z dodajanjem sivine in odlično izrisane slike, z moje strani enostavno fenomenalno.
Dodatek Janine in skrivnostni umori.
strinjam se glede risbe. res všečna..zgodba se mi je sicer zdela povprečna. dodatek je pa bedarija...služi samo da se napolni določeno število strani
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

sicer pa v zadnjem času prebral:
Magični Vjetar 18,19,20
Nathan Never 9,10
NN Special 8

sedaj me pa od Libellusa čaka res obilna doza Texa 20,21,22,23,24, Almanah 4..pa trenutno nimam nekega filinga za brat vestern :?
vrjetno bom prej raje še PIBD 3
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

prebral še:
Image Image Image

Priče iz baze drugdje #1: Onaj koji prebiva u tami

Začetek zgodb o tajni bazi Drugdje, njenem nastanku, imenovanju, ustanoviteljih in glavnem vzroku nastanka.
Odkrijemo še, da društvo, katerih načela so drugače usmerjena in kateri so glavni ,,nasprotniki,, agentov baze Drugdje
(govora je o Ljudeh v črnem), obstajajo že dosti dlje časa oz. dlje časa kot baza Drugdje.

Priče iz baze drugdje #2: Stvor koji vreba u magli
Zgodba, ki se dogaja več kot 100let po prvi zgodbi. Glavni lik, ki se priključi grupi agentov je Shelock Holmes, ki raziskuje
izginotje svojega brata. Dokaj komplicirana zgodba, ki pa se konča oz. razišče le delno

Priče iz baze drugdje #3: Sjena koja je izazvala Sherlocka Holmesa
Nadaljevanje zgodbe iz PIBD #2 kjer se mora veliki detektiv Sherlock Holmes soočiti z ,,gospodarjem crne lože,,.
V stripu lahko vidimo, kako je v roku 100let delovanje baze Drugdje napredovalo, katere vplivne in znane osebe
so bile povabljene oz. so bile del baze.
Dokaj zanimiva zgodba v dveh delih, v katerem prvem delu se mi risba ni dopadla, risba drugega dela je pa odlična.

Po prvih kritikah, ki sem jih bral po Hrvaškem forumu, se že preden sem prebral PIBD dobil odpor do tega stripa
(več negativnih kot pozitivnih kritik), vendar mi ni žal, da sem tele zadeve kupil, in jih bom še naprej.
Zanimiv je tudi konec vsakega stripa, kjer so podrobno predstavljene vse osebe stripa
– neglede na to ali so bile tekom zgodovine izmišljene ali realne.
Skratka, kdo ljubi mistiko, fantastiko & co, priporočam strip.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Te dni prebral štiri nove Lucky Luke. Zabavno, zelo zabavno.

Pa doživel sem razodetje da je Lucky ime, Luke pa priimek, sem vedno mislil da je Luke ime, Lucky pa pridevnik.

Najbolj zabaven strip zadnjih mesecev pa je bil sigurno Titeuf.
Glede na to da v stripu ne šparajo jezika lahko napišem - za poscat.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

BuDi wrote:
Najbolj zabaven strip zadnjih mesecev pa je bil sigurno Titeuf.
Glede na to da v stripu ne šparajo jezika lahko napišem - za poscat.
Kje se to še dobi?
Odstrani se pošast!
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Vse knjigarne Vale-Novak in :rocker:
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

prebral:

Meksikajnarji #1: Miramar
Dve ločeni zgodbi o bodočem doktorju s kmetije in o sanjavem carju Maksimiljanu.
Osrednja zgodba o osvajanju Mehiškega ozemlja z vladanjem njenemu ljudstvu ter naborom slovenskih mož za vojsko.

Meksikajnarji #2: Laibach
Nabor za vojsko, ki gre v Mexiko se začne. Vojna v Mexiki se je prav tako začela. Sanje mladega doktorja ugasnejo.
Tako se nekako dogaja zgodba drugega albuma, ki govori o kopičenju vojakov v Ljubljani (takratnem Laibachu) in
o sklepanju novih prijateljstev.

Morem reči, da sem dolgo časa rabil, da sem vzel tale albuma v roke. Risba in tista dve lista, ki sem ju prebral
(verjetno sem obrnil na z dvogovori brezvezni strani) sta me vedno odvračala.
Potem pa prijetno presenečenje: Ko sem začel brati prvega, sem dobesedno moral ,,požreti,, še drugega
(kot zgodbo, tako risbo), zdaj pa nestrpno čakam še preostale tri, ki jih po besedah nekaterih, bom še dolgo čakal.
zolbert
STRIPOHOLIK

Post by zolbert »

Jaz tudi pred kratkim prebral Titeuf-a, še dolgo se nisem tako nasmejal, prevod odličen....

Mislim, da sem ga videl tudi v Konzorciju....
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

prebral:

Veseli četvrtak

Martin Mystere #1: Sudbina Atlantide

Zgodba o usodi Atlantide, o njenem vzroku uničenja.
Zgodbe o Atlantidi in Martiju so meni vedno najboljše,
ker smo vsakič kanček koraka naprej zakaj so propadli in kaj bi bilo če ne bi bilo tako, ….
Martin Mystere #2: Povratak v Nedodjiju
Neverland umira in z njim vsi prebivalci.
V zgodbi izvemo kje se Neverland sploh nahaja, kdo je Peter Pan, …
Zgodba je ,,nadaljevanje,, zgodbe, ki je bila objavljena že v LMS MM #83 in #84
Martin Mystere #3: Trinaesto iskušenje
Kaj je videl mladi Gistav na Triptuhu v Louvru in kaj ima Marti s simbolov
družine Merovingov izvemo v tej zgodbi.
Mistična zgodba, ki se prepleta med zgodovino in sedanjostjo
Martin Mystere #4: Zlatni buda
Kam izginjajo original kipci oz. kdo jih preprodaja v Ameriko iz Angkorja v Kambodži
med njimi tudi zlate bude izvemo v tej zgodbi.

Moram reči da me ne-originalna imena v Srbskih stripih krepko motijo – zmešnjava je totalna,
so pa izdaje Martija v VČ dosti bolj napete kot tiste, ki jih trenutno izdaja Ludens.
Bob Rock
STRIPOHOLIK

Post by Bob Rock »

Prebral Zagorja in sicer zgodbo o Destroyerju. Zagotavljam vam, da se po branju takšne kvalitete nihče več ne bi navduševal nad raznimi Watchmeni in podobnim sranjem.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Tex - Neustrašivi ljudi (Libellus, knjiga 20)

406 strani debel špeh, ki vsebuje izvorne epizode od 193 do 196. Tole zadevo sem bral kar precej časa, kajti zgodba sama me ni pretirano potegnila (dal bi ji kakih 6,5 do 7 od 10), risba pa sploh ne (vse je nekako drobno, face likov so si izredno podobne in ne prav posrečene). Sama zgodba pa se vrti okrog spopada dveh firm za odkup krzna. Na eni strani je seveda šef bad guy in ima zaposlene same še hujše bad guys, katere Tex veselo mlati in meče skozi okna, požge in z zemljo zravna par trading postov (z dinamitom se razume, katerega se po potrebi med indijance meče tudi z neprižgano vrvico in potem v galopu zadane s pištolo v zraku na vsaj 30 metrov razdalje :) ), pa še kako naselje bad indijancev zraven, vsake toliko časa potegne iz žepa značko rengerjev (pa čeprav je daleč od texasa)... ne vem no :?
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

Bob Rock wrote:Prebral Zagorja in sicer zgodbo o Destroyerju. Zagotavljam vam, da se po branju takšne kvalitete nihče več ne bi navduševal nad raznimi Watchmeni in podobnim sranjem.
Watchmen has received critical acclaim both in the comics and mainstream press, and is regarded by critics as a seminal text of the comic book medium.

Watchmen written by Alan Moore / drawn by Dave Gibbons (DC Comics; 1986)
Moore, who has become one of the most successful graphic novelists of the age (From Hell; League of Extraordinary Gentlemen), first broke out with this, his deconstruction of the superhero. Working with U.K. compatriot Gibbons, Moore created a complex murder mystery with intense, unforgettable characters that explored the themes of absolute power, love and the medium of comic books. It is the only graphic novel to also be included in the All-TIME 100 Novels list.

no, če se vam ne da brati, naj samo povem, da so jih je revija Time, kot edini strip uvrstila med sto najboljših literarnih del

tako, da takšne nebuloze, kot so zgoraj napisane, delujejo ne smešno, ampak žalostno

med drugim, to je bil tudi eden razlogov, da sem nehal delati na tisoč in en strip
ker mi še na pamet ne pride, da bi bil vključen v edicijo društva, kjer bi bile napisane takšne budalaštine
da bi se nam smejala cela bivša ex-juga, tako društvu, kot ljudem, ki so napisali prispevke
tisti, ki sanja tuje sanje
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Sigi, tako načitan kot si, si že slišal za besedo 'provokacija'?

Svetujem, da jo poiščeš v slovarju, in nato še enkrat prebereš Bob Rockov post.
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

no, lepo, da ma rock že advokata

mem se pa vse bolj dozdeva, da smo slovenci premajhni celo za en stripovski forum
par zblodelcev, provokatorjev, takih, ki bi vse dobro rad izminiral, tipičnih slovenčkov, je kle več kot dovolj
na kakem drugem jugo forumu, bi se to že zdavnaj razčistil
ker je tam mal več ljudi, ki se znajo postavit na svoja stališča in obenem tudi vejo nekaj o stripih
ne pa tukaj, ki vsi tiščijo glavo v pesek in se delajo, da nič ni
ko se občasno oglasijo samo dva-trije, ki branijo svoja stališča
in kjer se samo čaka na kak topik, da se lahko nekoga jebe
ej, xabaras, prihrani svoje nasvete za koga drugega
najprej pa tudi ti sam skušaj živeti po njih
bodi v cvetju
tisti, ki sanja tuje sanje
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Oh, ubogi Kalimero, ki ti se godi neznanska krivica, saj glede Watchmenov se čist strinjam s tabo. Bob glede tega nima advokata. Le hecno mi je, da trzneš še na tako malo provokacijo.
Post Reply