NAČRT polic za stripe

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Blue Blues

Post by Blue Blues »

malkovic wrote:MA NI ŠANS DA GA ŠE KDAJ ODPREM, NIKOLI, DE PRIDE ŠE KEJ ZRAKA AL BAKTERIJ AL PRŠIC AL PRAHA AL PA TEGA LJUBLJANSKEGA FUCKING SMOGA NOT. NE. NE. NE. NE. NI ŠANS.

DA BI KOMU KAZAL REDEK STRIP!!!! SAMO SKOZI ŠIPO LAHKO GLEDA, PA ŠE TO NA PRIMERNI ODDALJENOSTI. PA V SKAFANDERJU MORA BIT. PA PREGLEDAT SE MORA PR DOHTARJU DA V PLAC NE PRINESE KAKŠNE BOLEZNI, KI BI PRIKRITO ČAKALA DA ODPREM OMARO IN NAPADLA STRIP.
:o
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

jang wrote:
jang wrote:jest tud mal gruntam, kaj nej naredim z ZS/LMS stripi...mam jih tam nekje 1300 komadov...
mam pa tud vse serije SD, Ludens, SA, SC..... in sedaj je kar dosti podvojenih.... posebej Zagor, sedaj se izdaja Ken Parker-tega mam sicer samo polovico v LMS in še to bolj tisto drugo polovico
Pa Bleka je začel Ludens in Marka...DD sem že prodal

ne vem ...dokler pa nimam šihta pa ne morm več sledit množici stripov, ki se trenutno izdaja, sploh k gre vse zmeroj bolj v luksuz. tko so albumi že zdavnja odjebal...sploh ker so po 3500 sit, prej pri StripCpru je še nekak šlo..zdej pa še ti ameriški iz srbije, itd....
dileme, dileme
hi hi...kakšen trapast post sem napisal pred slabim letom :oops:
ZS in LMS seveda nisem šel prodajat, pač pa se je zbirka zahvaljujoč šefu povečala na 1600 komadov (še 500 :roll: )...
pa tud kar lepo število albumov je našlo pot domov 8)
še dobro da obstajajo prijatelji :wink:
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Mogoče kdo, ki je delal police, ve koliko je težkih ~75cm pokončno postavljenih stripov z naprimer trdimi platnicami?

moram rečt da se mi ne ukvarja s 'sam svoj mojster' ustvarjanjem, če stanejo povsem spodobni regali že od 9,99€ naprej, problem je samo v teži, različna nosilnost - različne cene/oblike.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

BuDi wrote:Mogoče kdo, ki je delal police, ve koliko je težkih ~75cm pokončno postavljenih stripov z naprimer trdimi platnicami?

moram rečt da se mi ne ukvarja s 'sam svoj mojster' ustvarjanjem, če stanejo povsem spodobni regali že od 9,99€ naprej, problem je samo v teži, različna nosilnost - različne cene/oblike.
Koliko so težki ~ 75 cm stripov z trdimi platnicami - pač jih stehtaš...

Pokončno ali vodoravno postavljeni strip tehta enako, če pa misliš s kakšno silo pritiskajo stripi na polico, pa bo potrebno odpreti kakšen učbenik iz fizike.

Ne hecam se seveda...
Image
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Zakaj bi odpiral učbenik fizike, če so ljudje pred mano že delali police in verjetno zadeve že izračunali, mogoče celo stehtali?
Registriraj.si domeno.
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

Nisi me verjetno dobro razumel - ne vem(o) kakšni stripi/kateri/koliko je cm v hrbtih, zato ti to nihče ne more natančno povedati - stehtaš jih pač!

Sem si vzel minuto časa in izmeril hrbte in tudi stehtal stripe (bolj okvirno vse skupaj):

8 kom. MM Gigantov - 18 cm in okrog 8.5 kg
6 kom NN Gigantov - 18 cm in okrog 6 kg
9 kom TEX Giganti - 22 cm in okrog 10.5 kg
Torpedo (15 kom) - 16 cm in okrog 6.5 kg
---------------------------------------------------
74 cm - 31.5 kg

Torej okrog 30 kg je teža stripov, za okrog 75 cm hrbtov.
Image
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

markolar wrote:Torej okrog 30 kg je teža stripov, za okrog 75 cm hrbtov.
Tak podatek sem iskal :yes:
Registriraj.si domeno.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

včeraj za nekaj drobižev kupil dve manjši omari za stripe... super sta, samo... veliko veliko premajhni :( 80 x 42 x 29 cm

No ja, za Dyalana, Mister Noja in nekaj malenkosti bo, itak sta bili skoraj zastonj.
Last edited by BuDi on 28.02.2008 13:00:17, edited 1 time in total.
Registriraj.si domeno.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

vidim da je zavladala en manija kupovanja omar, polic in regalov in urejanje zbirk
tako je prav :D
red mora bit, tako da človek ve kaj in kje ima
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Budi, napiši kje si to kupil. pa ceno, ali je to Dipo-Le Clerc, Lesnina,...?
Pa približna cena, če lahko
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

V bistvu je končna cena ~9€ za eno omarico 80 x 42 x 29, sicer ni kakšna heavy-duty varjanta ampak za stripe povsem okej.
E-Leclerc.

V kakšni Ikei bi itak dobil bolje večje in ceneje, ampak za Slovenijo pa se mi zdi to kar ugodno, čeprav nebi dal regala kot sinonim za kvaliteto.
Registriraj.si domeno.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

BuDi wrote:V bistvu je končna cena ~9€ za eno omarico 80 x 42 x 29, sicer ni kakšna heavy-duty varjanta ampak za stripe povsem okej.
E-Leclerc.

V kakšni Ikei bi itak dobil bolje večje in ceneje, ampak za Slovenijo pa se mi zdi to kar ugodno, čeprav nebi dal regala kot sinonim za kvaliteto.
majku im jebem v Dipo-tu

skoraj isti regal kot je na povezai od Ikee sem kupil jaz....samo da sem dal 42€ kar je 3X!!!!!!!! več :evil: :evil:
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

dobrodošel v klubu :arrow:

podobni ali isti regali so lahko zelo različnih cen.
to sem opazil že zdavnaj, zato pa zdaj vedno prej preverjam
cene in seveda z njimi povezano kvaliteto
primerjal se pa še s tem, če bi mi ,,tišlar,, (mizar) naredil police
ordell

Post by ordell »

Tudi mene se je prijela ta "manija". Sem bil v prejšnjih dneh v vseh večjih Lj centrih s tako opremo. Največ izbire je pri Rutarju, ampak nimajo nič na zalogi(zgleda jim je Corto vse pobral :o :) ) Čakalna doba je 6 tednov, cena je pa cca.60 eur. Imajo pa na razprodaji neke regale - 5 polic,malo globlje, temnejša barva(ne vem ker les) zelo ugodno po 19.90 Eur, in sicer so imeli še 4 komade. Zame je to premalo polic, ker s tako višino - 1.80-1.90m bi rad spravil več stripov not, ne maram pa nalaganja stripov in postavljanja v 2 vrsti, kjer se zadnjih nič ne vidi :oops:
V Lesnini (Brdo + Rudnik) nič na zalogi. Na rudniku baje dobijo naslednji teden, na Brdu nekaj več izbire za naročit, je pa čakalna doba krajša (2-3 tedni).
V Slovenija-lesu bolj slaba izbira. Imajo sicer nekaj v kleti pri razprodaji exponatov, vendar nič posebnega. Je pa 1 lepa vitrina za 80 eur
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Jaz sem ponavadi kar naročil. Se pa dajo naročiti dodatne poličke, pozanimaj se kako je s tem. Ker regal za 20 evrov je dosti ugodno.
Post Reply