malkovic wrote:MA NI ŠANS DA GA ŠE KDAJ ODPREM, NIKOLI, DE PRIDE ŠE KEJ ZRAKA AL BAKTERIJ AL PRŠIC AL PRAHA AL PA TEGA LJUBLJANSKEGA FUCKING SMOGA NOT. NE. NE. NE. NE. NI ŠANS.
DA BI KOMU KAZAL REDEK STRIP!!!! SAMO SKOZI ŠIPO LAHKO GLEDA, PA ŠE TO NA PRIMERNI ODDALJENOSTI. PA V SKAFANDERJU MORA BIT. PA PREGLEDAT SE MORA PR DOHTARJU DA V PLAC NE PRINESE KAKŠNE BOLEZNI, KI BI PRIKRITO ČAKALA DA ODPREM OMARO IN NAPADLA STRIP.
NAČRT polic za stripe
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
- Blue Blues
še dobro da obstajajo prijateljijang wrote:hi hi...kakšen trapast post sem napisal pred slabim letomjang wrote:jest tud mal gruntam, kaj nej naredim z ZS/LMS stripi...mam jih tam nekje 1300 komadov...
mam pa tud vse serije SD, Ludens, SA, SC..... in sedaj je kar dosti podvojenih.... posebej Zagor, sedaj se izdaja Ken Parker-tega mam sicer samo polovico v LMS in še to bolj tisto drugo polovico
Pa Bleka je začel Ludens in Marka...DD sem že prodal
ne vem ...dokler pa nimam šihta pa ne morm več sledit množici stripov, ki se trenutno izdaja, sploh k gre vse zmeroj bolj v luksuz. tko so albumi že zdavnja odjebal...sploh ker so po 3500 sit, prej pri StripCpru je še nekak šlo..zdej pa še ti ameriški iz srbije, itd....
dileme, dileme![]()
ZS in LMS seveda nisem šel prodajat, pač pa se je zbirka zahvaljujoč šefu povečala na 1600 komadov (še 500)...
pa tud kar lepo število albumov je našlo pot domov
Mogoče kdo, ki je delal police, ve koliko je težkih ~75cm pokončno postavljenih stripov z naprimer trdimi platnicami?
moram rečt da se mi ne ukvarja s 'sam svoj mojster' ustvarjanjem, če stanejo povsem spodobni regali že od 9,99€ naprej, problem je samo v teži, različna nosilnost - različne cene/oblike.
moram rečt da se mi ne ukvarja s 'sam svoj mojster' ustvarjanjem, če stanejo povsem spodobni regali že od 9,99€ naprej, problem je samo v teži, različna nosilnost - različne cene/oblike.
Koliko so težki ~ 75 cm stripov z trdimi platnicami - pač jih stehtaš...BuDi wrote:Mogoče kdo, ki je delal police, ve koliko je težkih ~75cm pokončno postavljenih stripov z naprimer trdimi platnicami?
Pokončno ali vodoravno postavljeni strip tehta enako, če pa misliš s kakšno silo pritiskajo stripi na polico, pa bo potrebno odpreti kakšen učbenik iz fizike.
Ne hecam se seveda...

Nisi me verjetno dobro razumel - ne vem(o) kakšni stripi/kateri/koliko je cm v hrbtih, zato ti to nihče ne more natančno povedati - stehtaš jih pač!
Sem si vzel minuto časa in izmeril hrbte in tudi stehtal stripe (bolj okvirno vse skupaj):
8 kom. MM Gigantov - 18 cm in okrog 8.5 kg
6 kom NN Gigantov - 18 cm in okrog 6 kg
9 kom TEX Giganti - 22 cm in okrog 10.5 kg
Torpedo (15 kom) - 16 cm in okrog 6.5 kg
---------------------------------------------------
74 cm - 31.5 kg
Torej okrog 30 kg je teža stripov, za okrog 75 cm hrbtov.
Sem si vzel minuto časa in izmeril hrbte in tudi stehtal stripe (bolj okvirno vse skupaj):
8 kom. MM Gigantov - 18 cm in okrog 8.5 kg
6 kom NN Gigantov - 18 cm in okrog 6 kg
9 kom TEX Giganti - 22 cm in okrog 10.5 kg
Torpedo (15 kom) - 16 cm in okrog 6.5 kg
---------------------------------------------------
74 cm - 31.5 kg
Torej okrog 30 kg je teža stripov, za okrog 75 cm hrbtov.

včeraj za nekaj drobižev kupil dve manjši omari za stripe... super sta, samo... veliko veliko premajhni
80 x 42 x 29 cm
No ja, za Dyalana, Mister Noja in nekaj malenkosti bo, itak sta bili skoraj zastonj.
No ja, za Dyalana, Mister Noja in nekaj malenkosti bo, itak sta bili skoraj zastonj.
Last edited by BuDi on 28.02.2008 13:00:17, edited 1 time in total.
Tudi mene se je prijela ta "manija". Sem bil v prejšnjih dneh v vseh večjih Lj centrih s tako opremo. Največ izbire je pri Rutarju, ampak nimajo nič na zalogi(zgleda jim je Corto vse pobral
) Čakalna doba je 6 tednov, cena je pa cca.60 eur. Imajo pa na razprodaji neke regale - 5 polic,malo globlje, temnejša barva(ne vem ker les) zelo ugodno po 19.90 Eur, in sicer so imeli še 4 komade. Zame je to premalo polic, ker s tako višino - 1.80-1.90m bi rad spravil več stripov not, ne maram pa nalaganja stripov in postavljanja v 2 vrsti, kjer se zadnjih nič ne vidi
V Lesnini (Brdo + Rudnik) nič na zalogi. Na rudniku baje dobijo naslednji teden, na Brdu nekaj več izbire za naročit, je pa čakalna doba krajša (2-3 tedni).
V Slovenija-lesu bolj slaba izbira. Imajo sicer nekaj v kleti pri razprodaji exponatov, vendar nič posebnega. Je pa 1 lepa vitrina za 80 eur
V Lesnini (Brdo + Rudnik) nič na zalogi. Na rudniku baje dobijo naslednji teden, na Brdu nekaj več izbire za naročit, je pa čakalna doba krajša (2-3 tedni).
V Slovenija-lesu bolj slaba izbira. Imajo sicer nekaj v kleti pri razprodaji exponatov, vendar nič posebnega. Je pa 1 lepa vitrina za 80 eur