Vprašanje: nakupovanje preko Amazona

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Mogoče gre za specifiko, meni je vse prišlo vse daleč najcejše iz Nemčije
- ker je fiksna poštnina
- ni plačila carine/ddv
- če je bilo v amazon.com nekaj 16$ je na amazon.de okoli 12€, 13$ je 8€ in podobne menjave... odvisne od izdelka do izdelka.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
juVal

Post by juVal »

Zadnji paketi, ki sem jih dobival od Amazona so bili slabo pakirani in par stripov je bilo malo poskodavanih. Zato sem za probo nekaj narocil na"Forbidden planet", kjer imajo malo manjso izbiro a tudi v mnogih primerih nizje cene. Robo sem dobil v kvalitetni embalazi in brezhibnem stanju, tako da bom poslej kupoval raje tam kot na Amazonu.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

kakšna je poštnina pri Forbidden Planet? (piše da je treba povprašat po emailu)
Registriraj.si domeno.
juVal

Post by juVal »

Zneska se ne spomnim, ampak mislim, da je bil je v rangu postnin od amazon uk. Vem samo, da ni bilo nobene neobicanje cifre na racunu, ki bi mi preusmerila pozornost z vsebine paketa :)
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Samo da povem da sem pred nekaj dnevi po točno enem mesecu dobil paket z Amazona, ponavadi traja en teden. In sicer je bilo od tega 3 tedne na carini, kjer so ugotovili da carine ni, je pa cele 2€ DDV, pa okoli 4€ stroški da so naračunali ta 2€ DDVja ...

Skoraj praviloma gre vse skozi brez carine, tudi če naročim iz ZDA, zdaj sem plačal tretjič v hm... 8 letih.
Registriraj.si domeno.
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Re: Vprašanje: nakupovanje preko Amazona

Post by Corto »

Naročil sem iz amazon.com nekaj stripov. Ker je vrednost pošiljke presegla brez poštnine 22 evrov (bilo je 34 evrov), sem moral plačati še carino oz. DDV.
Cariniki so me torej oskubili za dodatnih 2,92 evra, pošta Slovenije pa še za dodatnih 3,98 evra :wallbash:
Kao stroški predložitve pošiljke carini in položnice, kakšen nateg s strani pošte :censored_green:
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Jasno, Pošta mora služiti... tako ali drugače (da bo še za kakšne brezplačnike). :censored_red:

Pred leti sem se tako šel kregat dol v Mestni log, na carino, ampak zaradi CD-jev in majic, ki so nam jih hoteli zaračunati, čeprav je šlo za promocijski material za društvo. Kar je lepo pisalo na deklaraciji, še po faxu so poslali na njihovo željo/zahtevo... pa nič. Dokler nisem začel pi***, da sem prišel do šefa in rešil. Pa še ta je naredil tako, da nam je kao uslugo naredil.
Anything is possible
Be the Change You Want to See
tanemahuta

Post by tanemahuta »

Corto wrote:Naročil sem iz amazon.com nekaj stripov. Ker je vrednost pošiljke presegla brez poštnine 22 evrov (bilo je 34 evrov), sem moral plačati še carino oz. DDV.
Cariniki so me torej oskubili za dodatnih 2,92 evra, pošta Slovenije pa še za dodatnih 3,98 evra :wallbash:
Kao stroški predložitve pošiljke carini in položnice, kakšen nateg s strani pošte :censored_green:
Jaz ti predlagam stran BookDepository. Imajo na zalogi praktično vse kar obstaja, polega tega pa so cene relativno nizke. Kar pa je najpoglavitneje, je to da pošiljajo brez poštnine. Enkrat se mi je celo zgodilo, da sem dobil knjigo poškodovano in sem jim to sporočil, pa so mi poslali novo brez kakršnihkoli vprašanj.
"Outside a dog, a book is man's best friend...inside a dog, it's too dark to read." - Groucho Marx
gombi

Post by gombi »

tanemahuta wrote:
Corto wrote:Naročil sem iz amazon.com nekaj stripov. Ker je vrednost pošiljke presegla brez poštnine 22 evrov (bilo je 34 evrov), sem moral plačati še carino oz. DDV.
Jaz ti predlagam stran BookDepository. Imajo na zalogi praktično vse kar obstaja, polega tega pa so cene relativno nizke. Kar pa je najpoglavitneje, je to da pošiljajo brez poštnine.
definitivno tudi jaz predlagam BD, z ženo naročava ogromno zadev, kot prvo so ponavadi cenejše kot na amazonu, kot drugo ti jih pošljejo brezplačno, edino kar sem bil prvič presenečen je blo naročilo sedmih knjig naenkrat, oni pa so jih poslali v sedmih paketkih, verjetno je tukaj tudi kaka fora s carino, sicer je res da traja kakih 14 dni da vse dobiš, pa kaka knjiga pride par dni kasneje, ampak generalno je vse super, vsaj dosedaj :yes:
valiant

Post by valiant »

Sam sem kupil nekaj stripov prek ameriškega Amazona. Poštnine mi niso zaračunali, nobene carine ali kaj podobnega, stripi so pa bili odlično zaviti. Takole bom rekel za določen strip za katrege sem preko Amazona dal 15 eurov s poštnino vred, bi, če bi ga naročil preko hrvaške striparnice dal zanj 40 evrov s poštnono vred. Razlika v ceni je očitna + Amazon zares dobro poskrbi, da se roba niti malo ne poškuduje. Moja izkušnja je zelo pozitivna.
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

valiant wrote:Sam sem kupil nekaj stripov prek ameriškega Amazona. Poštnine mi niso zaračunali, nobene carine ali kaj podobnega, stripi so pa bili odlično zaviti. Takole bom rekel za določen strip za katrege sem preko Amazona dal 15 eurov s poštnino vred, bi, če bi ga naročil preko hrvaške striparnice dal zanj 40 evrov s poštnono vred. Razlika v ceni je očitna + Amazon zares dobro poskrbi, da se roba niti malo ne poškuduje. Moja izkušnja je zelo pozitivna.
Ni bilo carine, ker je bila vrednost tvoje pošiljke manj od 22 evrov!
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

gombi wrote:
tanemahuta wrote:
Jaz ti predlagam stran BookDepository. Imajo na zalogi praktično vse kar obstaja, polega tega pa so cene relativno nizke. Kar pa je najpoglavitneje, je to da pošiljajo brez poštnine.
definitivno tudi jaz predlagam BD, z ženo naročava ogromno zadev, kot prvo so ponavadi cenejše kot na amazonu, kot drugo ti jih pošljejo brezplačno, edino kar sem bil prvič presenečen je blo naročilo sedmih knjig naenkrat, oni pa so jih poslali v sedmih paketkih, verjetno je tukaj tudi kaka fora s carino, sicer je res da traja kakih 14 dni da vse dobiš, pa kaka knjiga pride par dni kasneje, ampak generalno je vse super, vsaj dosedaj :yes:
Ponavadi tudi jaz naročam na Book Depository ampak v tem primeru je bilo na Amazonu precej ceneje.
Na koncu sem zaradi carine in ostalih stroškov pristal na istem, kot če bi naročil na BD.
izzy
STRIPOHOLIK

Post by izzy »

Book Depository je angleški, kar pomeni, da je znotraj EU in ni carine. Če pa naročaš iz Amerike je pa štala če presega 22€. Sem mel pa tudi že probleme z carinsko pošto, ker so paketi prišli iz Švice, ki ni v EU (naročil na angleški strani pa so poslali iz skladišča v Švici). Prišli so 4 paketi, vsak pod 22€, ampak ker so prišlina isti dan so zaračunali kar skupno vrednost. je sicer trajalo en mesec, grozilen e-mail in par klicev... ampak na koncu sem dobil denar nazaj. Živcev pač ne :D

Book depository pošilja vsako knjigo posebej zaradi manjše poštnie. Ker te cenej pride 5 polkilskih paketov, kot pa eden, ki vaga 2,5 kile.

Je pa zanimivo, da na statusu piše, da so bili odposlani paketi isti dan, pridejo pa tudi s tedenskim zamikom.
From Far Beyond The Valkyries Chant My Name
Maglorfin

Post by Maglorfin »

Odkar sem prav na tem forumu izvedel za Book Depository, sem pri njih nabavil že kar nekaj knjig in bil vedno zelo zadovoljen, saj so cene ugodne, poštnina pa brezplačna. Čakam pa čisto vedno na knjige vsaj dva tedna ali raje več (čeprav naročam samo tiste, ki so kao "in stock"), ampak OK, tudi to se da potrpeti.

Sicer sem pa že ogromno nabavil tudi prek Amazona (ameriškega in angleškega) in nikoli ni bilo nobenih problemov, še dodatno kul je, odkar pošiljajo rabljene knjige tudi v Slovenijo. Tudi enkrat, ko sem imel reklamacijo, ker je Blu-ray set filmov o Alienu prišel brez knjižice, smo zadevo rešili brez težav, pa enkrat, ko je v eni rabljeni knjigi manjkalo kakšnih 15 strani. Iz Amerike od specializiranih založb redno naročam tudi CD-je s filmsko glasbo in gre tudi vedno brez težav, le čakam nekaj dlje (2-3 tedne ponavadi), pa včasih kakšna škatla pride polomljena, ampak se ne sekiram preveč zaradi tega, jo pač zamenjam, pa je. Da je le sam CD brezhiben. :D
Daj takvu zapovijed i u trbuhu ću ti napraviti toliku rupu da ćeš u njemu moći držati otvoreni kišobran!

-- Kit Carson
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Če bo kdo kupoval prek bookdepository:
10% Discount! Just enter the code 24SOL on the basket/checkout page. Expires 13-July-2012
(velja za vse .com in .co.uk)

preverjeno danes ko sem si naročil Barksa
Registriraj.si domeno.
Post Reply