Prostor za vse ostale zbirateljske hobije, ki niso stripi:
NUMIZMATIKA, FILATELIJA, HERALDIKA, PIVSKI PODSTAVKI, POSTERJI, ALBUMI ZA SLIČICE, SLIČICE, ZNAČKE, KINDER FIGURICE, PEZ FIGURICE, REVIJE, KNJIGE, PUZZLE, LEGO ...
Danes na bolšjaku nisem zasledil kakega albuma ali sličic, razen sličic 1.sv.vojne, samo je imel navito ceno 25eu-preveč,
pa sem se odločil in vzel Vučkota kipec za 7eu in za 2eu slikanico o princesi Diani,
ki je prikazana na humoren način z odlično ilustracijo Gerharda Haderera, založba Wieser-Celovec-1997.
Album Jeans nalepnice in sličice sem že predstavil.
Te so malo drugačne, ker so poleg še zastave, grbi so isti.
Jeans Fussball-48 sličic, tiskano za Nemčijo,1978-Sv.prvenstvo v Argentini(50paketkov), v vsakem paketku je po ena sličica.Tisk-Panini.
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
risar_69 wrote:Za moj prvi album Super ZOO, zadnja manjkajoča sličica, ki sem jo dobil letos.
Se isplača počakati
---
Tole je moj prvi album in sedaj pričakujem še 50 sličic, držite pesti, da mi uspe na licitaciji-še 3 dni
Zelo si jih želim imeti za spomin. Manjka pa mi še paketek
---
Danes prejel poln album: Blek, v epizodi Kradljivci krzna,scenarij:Svetozar Obradović, Risba in kolor:Sibin Slavković in Branko Plavšić,
Nišro Dnevnik Novi Sad, 1986, 300 sličic
----
Pa še za vse, ki se spominjate Sarah Kay-1981, The Valentine Publishing G. Pty. Ltd., Avstralija, izdal Panini
originalen paketek in sličici, ni od Dečjih Novin
Te dni nabavil:
Meni najlepše sličice Kraljestva živali iz obdobja 1977(=še zadnji kartonast album)-1978- 1979-1980(prva slika spodaj)
Zanimivo je da prvi album Kraljestvo živali zadaj na sličicah sploh ni imel napisov-pa črtkane sličice ob robovih so bile, ko je začel izdajati Kraš pa se je zadaj že pojavil tekst. Pri teh albumih je še marsikaj zanimivega npr. kdaj je bil kateri prehod sličic in podobno.
Prve sličice kr.živ. od obdobja 1956 do 1968-1969
Prva svetovna vojna-(leto1936),270 sličic, poln, tega iščem že nekaj časa, članu striparne hvala za menjavo!
Legende, Odpisani, leto 1977,vseh sličic 400, zelo lepo ohranjen album, manjka sličica 311 (že vrgel na Spletkomat)-drugi album
Drugi album-malo poškodovan-skoraj poln, vzel sličice ven, tako da mi manjka le še par sličic od vseh 375, letnik 1978
ta na sliki je moj-zelo lepo ohranjen
Razni paketki
Last edited by risar_69 on 19.09.2010 22:46:19, edited 6 times in total.