Danes prečital!
Moderatorji: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Martin Mystere almanah 1998/1999
Docteur Mystere i narod tame in Docteur Mystere i izvidnici divljeg zapada
Docteur in Cigale rešujeta svet najprej pred spečim zmajem nato pa pred Radeckim.
Prva zgodba mi je nekam znana in mislim da je bila objavljena že v enem od SA albumov?!?
Zanimiv dodatek o Divjem zahodu in junakih (bolj znanih imenih) tega obdobja.
Zona X #1
Dobrodošli u zonu in No smoking
Začetek nove sage zgodb o paralelnih svetovih oz. dogodkih, ki (bi) se dogajali, če bi …..
Prva zgodba je zanimiva, ker človeštvo ne pozna pisma, Amerika je kolonizirala Evropo, …..
A je to res in zakaj je prišlo do tega?
Druga zgodba govori i odvajanju Strica Martya od kajenja, neuspelih ???
Docteur Mystere i narod tame in Docteur Mystere i izvidnici divljeg zapada
Docteur in Cigale rešujeta svet najprej pred spečim zmajem nato pa pred Radeckim.
Prva zgodba mi je nekam znana in mislim da je bila objavljena že v enem od SA albumov?!?
Zanimiv dodatek o Divjem zahodu in junakih (bolj znanih imenih) tega obdobja.
Zona X #1
Dobrodošli u zonu in No smoking
Začetek nove sage zgodb o paralelnih svetovih oz. dogodkih, ki (bi) se dogajali, če bi …..
Prva zgodba je zanimiva, ker človeštvo ne pozna pisma, Amerika je kolonizirala Evropo, …..
A je to res in zakaj je prišlo do tega?
Druga zgodba govori i odvajanju Strica Martya od kajenja, neuspelih ???
Zašto sam ubio Pierrea
Eden najboljših stripov, kar sem jih prebral zadnje čase. Odlična risba in odličen scenarij. Sicer pa si lahko več o tem stripu preberete na: http://www.jutarnji.hr/kultura/c/art-20 ... ,175885.jl
Eden najboljših stripov, kar sem jih prebral zadnje čase. Odlična risba in odličen scenarij. Sicer pa si lahko več o tem stripu preberete na: http://www.jutarnji.hr/kultura/c/art-20 ... ,175885.jl
Dampyr VČ
Dampyr #9: Lamija – borba ,,dobrega,, vamipra proti ,,slabemu,,
Dampyr #10: Kuća krvi – vrnitev ,,magičnega,, vampira v obliki hiše
Dampyr #11: Nemezis – brez vampirska zgodba o testiranju novega virusa v Kurjakovi vasi
Dampyr #12: Izgubljena duša – vrnitev v Prago, iskanje peči, ki pretvarja rudo v zlato, …
Dampyr #13: Ostrvo veštica – zgodba o treh mogočnih čarovnicah
Dampyr #14: Pobunjenici – zgodba o skupini otrok, ki z ukano uspešno vodijo boje, ….
Dampyr #15: Rođen u močvari – uspešna glasbena skupina se po nesreči z avionom znajde v močvari,
kjer preživijo zahvaljujoč vampiru
Dampyr #9: Lamija – borba ,,dobrega,, vamipra proti ,,slabemu,,
Dampyr #10: Kuća krvi – vrnitev ,,magičnega,, vampira v obliki hiše
Dampyr #11: Nemezis – brez vampirska zgodba o testiranju novega virusa v Kurjakovi vasi
Dampyr #12: Izgubljena duša – vrnitev v Prago, iskanje peči, ki pretvarja rudo v zlato, …
Dampyr #13: Ostrvo veštica – zgodba o treh mogočnih čarovnicah
Dampyr #14: Pobunjenici – zgodba o skupini otrok, ki z ukano uspešno vodijo boje, ….
Dampyr #15: Rođen u močvari – uspešna glasbena skupina se po nesreči z avionom znajde v močvari,
kjer preživijo zahvaljujoč vampiru
Mislim, da sem pred časom na s.com napisal nekaj takega kot, da se mi zgodbi zdita rahlo podobne narave. No, vsaj meni se zdita "podobni" (ne le zaradi enakega naslova), NR sicer boljša, a obe dobri.jang napisal/-a:je že kdo prebral naslednji zgodbi:
Nick Raider- Granica (original 43, Libellus knjiga 15) ter Mister No - Granica (SA št. 50)... če ja, kakšni so vtisi?
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Be the Change You Want to See
Prebral sem MN #150.
Zgodba je še ena v nizu kratkih epizodic, ki vodita MN od Amazonije do ZDA.
V tej epizodi se Jerry znajde v skupini mehiških ilegalcev, ki poskušajo ilegalno priti čez mehiško-ameriško mejo.
Tam skupina ameriških banditov naredi pokol, ki ga preživita le Drake in mlad mehiški dečko.
MN kasneje najde začasno zaposlitev, stanovanje, hrano in še kaj drugega pri lepi vdovi.
Stvari se začnejo zapletati, ko MN ugotovi, da je eden od banditov brat od te vdove in drugače tudi policaj, ki pa spada v tisto vrsto t.i pokvarjenih policajev.
Skratka, začnejo se obračunavanja v katerih sodelujejo ti banditi najprej med sabo ter MN in na koncu še Mehičan, ki je preživel pokol.
Zgodba se srečno konča, saj edinega preživelega bandita strpajo v zapor, Jerry pa nadaljuje svojo pot do Legije neživih.
Meni osebno dokaj slaba zgodba, in tudi risba Bruzza mi nič kaj ne diši.
Čeprav sem drugače fan MN pa mi je ta turneja in ta lov s temi Japonci postala že prav dolgočasna.
Zgodba je še ena v nizu kratkih epizodic, ki vodita MN od Amazonije do ZDA.
V tej epizodi se Jerry znajde v skupini mehiških ilegalcev, ki poskušajo ilegalno priti čez mehiško-ameriško mejo.
Tam skupina ameriških banditov naredi pokol, ki ga preživita le Drake in mlad mehiški dečko.
MN kasneje najde začasno zaposlitev, stanovanje, hrano in še kaj drugega pri lepi vdovi.
Stvari se začnejo zapletati, ko MN ugotovi, da je eden od banditov brat od te vdove in drugače tudi policaj, ki pa spada v tisto vrsto t.i pokvarjenih policajev.
Skratka, začnejo se obračunavanja v katerih sodelujejo ti banditi najprej med sabo ter MN in na koncu še Mehičan, ki je preživel pokol.
Zgodba se srečno konča, saj edinega preživelega bandita strpajo v zapor, Jerry pa nadaljuje svojo pot do Legije neživih.
Meni osebno dokaj slaba zgodba, in tudi risba Bruzza mi nič kaj ne diši.
Čeprav sem drugače fan MN pa mi je ta turneja in ta lov s temi Japonci postala že prav dolgočasna.

GOTOF JE!
meni se zdita celo bolj kot rahlo podobni...ko sem bral NR sem na začetku imel občutek kot da sem to že bral in sem razmišljal kje...potem sem se spomnil na Mister No-jaPoli 78 napisal/-a:Mislim, da sem pred časom na s.com napisal nekaj takega kot, da se mi zgodbi zdita rahlo podobne narave. No, vsaj meni se zdita "podobni" (ne le zaradi enakega naslova), NR sicer boljša, a obe dobri.jang napisal/-a:je že kdo prebral naslednji zgodbi:
Nick Raider- Granica (original 43, Libellus knjiga 15) ter Mister No - Granica (SA št. 50)... če ja, kakšni so vtisi?
Danes(oz že pred časom) sem prebral Zagor almanah #6-ČOVJEK KOJI JE DOŠAO S KIŠOM.
Zgodba pripoveduje o človeku, ki sta ga napol mrtvega v neki mlaki našla Zagor in Čiko nekega deževnega dne(odtod tudi naslov).
Ta človek se ne spominja ničesar, niti svoje identitete, skratka ničesar.
Za svojega ga vzame indijansko pleme in mu da ime Askenay-človek brez spomina.
Askenay in mlada indijanka Leilani si postajata vedno bolj všeč, pa še z Zagorjem postaneta prijatelja.
Vse bi bilo popolno, če se Askenayu počasi nebi začel vračati spomin.
Zadeve se začnejo zapletati, ko skupina banditov ubije njegovo dekle indijanko in ob se mu ob padcu v vodo dokončne povrne spomin.
Takrat odkrije, da je v resnici plačani morilec po imenu Ragland, ki so ga najeli prav ta isti banditi, da bi ubil nikogar drugega kot Duha z sekiro.
Zgodba se počasi razpleta, ko Zagor in Askenay/Ragland dokončno obračunata še s preostalimi banditi in skupino odpadniških indijancev pod vodstvom Nawata.
V tem obračunavanju se Askenay izkaže za hladnokrvnega ubijalca.
Konec pa je zelo banalen, saj Askenay izgubi življenje v strelskem dvoboju, ki ga je sam predlagal z Zagorjem.
Osebno mi je zgodba razen zelo butastega konca(stran 110-111) kar dobra, oz najboljša od vseh, ki so dosedaj izšle v almanahih.
Tudi risba Rubinija mi ni napačna, tako da priporočam za branje
Zgodba pripoveduje o človeku, ki sta ga napol mrtvega v neki mlaki našla Zagor in Čiko nekega deževnega dne(odtod tudi naslov).
Ta človek se ne spominja ničesar, niti svoje identitete, skratka ničesar.
Za svojega ga vzame indijansko pleme in mu da ime Askenay-človek brez spomina.
Askenay in mlada indijanka Leilani si postajata vedno bolj všeč, pa še z Zagorjem postaneta prijatelja.
Vse bi bilo popolno, če se Askenayu počasi nebi začel vračati spomin.
Zadeve se začnejo zapletati, ko skupina banditov ubije njegovo dekle indijanko in ob se mu ob padcu v vodo dokončne povrne spomin.
Takrat odkrije, da je v resnici plačani morilec po imenu Ragland, ki so ga najeli prav ta isti banditi, da bi ubil nikogar drugega kot Duha z sekiro.
Zgodba se počasi razpleta, ko Zagor in Askenay/Ragland dokončno obračunata še s preostalimi banditi in skupino odpadniških indijancev pod vodstvom Nawata.
V tem obračunavanju se Askenay izkaže za hladnokrvnega ubijalca.
Konec pa je zelo banalen, saj Askenay izgubi življenje v strelskem dvoboju, ki ga je sam predlagal z Zagorjem.
Osebno mi je zgodba razen zelo butastega konca(stran 110-111) kar dobra, oz najboljša od vseh, ki so dosedaj izšle v almanahih.
Tudi risba Rubinija mi ni napačna, tako da priporočam za branje

GOTOF JE!