III. Bumerangov dan v Celju - 22. april 2009

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Se boste udeležili III. Bumerangovega dneva v Celju?

DA
6
29%
NE
9
43%
NE VEM ŠE
6
29%

Total votes: 21

Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

gregorbikupil wrote: Pa še neki - kdo od stripoholikov je prodajal pod šotorom v mestu??
nihče.
bil je samo Buch in Knjigarna Antika
ninel

Post by ninel »

gregorbikupil wrote:Zdravo!

Čujte... nekaj nas je bolj neukih... A ma kdo kak link do podatkov o življenju in delu Bernarda Kolleja??
Krajši zapis o Bernardu Kolleju si lahko prebereš v Zgodovini slovenskega stripa na straneh 85 in 86, več boš pa zagotovo izvedel v intervjuju v novem Bumerangu.
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Drgač pa se v onem postu o mojih vrtičkarskih podvigih nisem zajebaval - pa hvala bogu, da smo zrihtali vrt, edini lep dan v zadnjih ne vem koliko dneh smo ulovili - pred tem pa zaradi poškodbe itak nisem bil za nikamor...

Kir ma zdej tisto pojočo travico, da pihnem... :oops: Vežde se kesam, da me ni blo na Grad.... :oops: :oops:
Sam pogled na kanapejčke in kozarčke na slikah in mi že gre na jok... :D :D :D :D
Last edited by gregorbikupil on 24.04.2009 11:20:48, edited 2 times in total.
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Pa še horex2 je videti prav čeden na slikah... :oops: :oops:
ninel

Post by ninel »

gregorbikupil wrote: Sam pogled na kanapejčke in kozarčke na slikah in mi že gre na jok... :D :D :D :D
To pa res!
Manaus
STRIPOHOLIK

Post by Manaus »

volvoart

Post by volvoart »

Nisem se še zahvalil tistim, ki ste obiskali III. BD v Celju. V prvi vrsti Bernardu Kollu, gostu, ki je prav vse navzoče navdušil s svojim cca. dvournim rutiniranim risanjem, pa Sandiju Buhu, ki je ves dan ždel na soncu pred šotorom in reševal čast tudi Stripoholikom, ki se letos žal niste pojavili s svojimštantom. Temu ni kriv Dare, ki ima trden alibi, ampak ste zamočili ostali :) , sploh pa bi se zahvalil tistim, ki ste prišli res od daleč in ki dejansko osmišljate Bumerangov dan ...

Obisk otvoritve na Starem gradu Celje je bil kar soliden - okoli 30 ljudi. Na predstavitvah v Antiki pa se je to število razpolovilo. Namen BDja je sicer ravno to - vsak ljubitelj stripov naj bi v celodnevnem programu našel kaj zase. Na stojnicah v centru mesta, na grajskem kompleksu v tradicionalnem razstavnem prostoru ali v prostorih Antike, kjer lahko iz prve roke dobite informacije o naših založniških načrtih in kjer vsako leto predstavimo kakšnega gosta.

Letošnji BD mi je dal misliti in za naslednje leto obljubljam nekaj sprememb:
- koncept prireditve bo dokončno prevzel festivalsko razsežnost
- povabili bomo več risarskih gostov in skušali sočasno predstaviti vse domače založnike (dogovori že tečejo ...)
- IV. BD bo ločen od slovenskih dnevov knjige v Celju (oslabljena medijska pozornost ob številnih dogodkih v tednu knjige je strup za strip)
- termin bo prestavljen na vikend, nekje v sredini junija (vsako leto imamo namreč loterijo z aprilskim vremenom)
- osrednja razstava bo svojevrstno presenečenje
- dan bo popestren s spremljajočimi dogodki (o tem več kdaj drugič)
- ...
uredništvo strip bumeranga
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Odlično! Sliši se kot ideje v pravi smeri.

Mogoče bodo pa začeli Hrvati hodit k nam, da ne hodimo samo mi na CRŠ in Mafest.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Vojko, vse pohvale za organizacijo.
Meni se zdi odlično, da je del dogajanja na celjskem gradu, je res odlična lokacija.

Veliko uspeha še vnaprej.
Simao
STRIPOHOLIK

Post by Simao »

Tudi iz moje strani vse pohvale in čestitke. Plan za naslednjo leto pa se mi zdi res korak v pravo smer, v SLO potrebujemo vsaj en tak festival, če pa bodo gostje zanimivi pa mislim, da je to prava vaba za vse stripoljubce :)
Držimo pesti in te podpiramo kolikor je le v naši moči.
Rabiš ideje za risanje? Brezplačno si naloži mojo 300 stransko knjigo "100 idej za risanje" ----> https://www.ilu.si/100idejodrasli
horex2
STRIPOHOLIK

Post by horex2 »

vojko,vse skupaj na predstavitvi je izpadlo enkratno.
kaj pa je z sliko starodobnega motorja...?
horex je zakon, pa reno tud...
volvoart

Post by volvoart »

horex2 wrote:vojko,vse skupaj na predstavitvi je izpadlo enkratno.
kaj pa je z sliko starodobnega motorja...?

Hvala za pohvale.
Risbo s tvojim oldtimerjem ti je Bernard obljubil, torej jo sigurno dobiš.
Ti javim, ko bo gotova.
uredništvo strip bumeranga
barba73
Stripoholik FAN CLUB

Post by barba73 »

ideja za 5,toda žal bo še ogromno vode preteklo po Kolpi da bi festival pri nas prišel vsaj na 50% Mafesta ali CRŠ. Žal.
Entuzijazma ne manjka, toda to ni dovolj.Tako nam še vedno ostane Mafest ali CRŠ izbira za na mnoga leta.
Da bi Hrvati hodili k nam na festival, saj še na njihovega pride kaka desetina, tistih ki jih to zanima.Imajo pač:Markosa,Bernarda,Raiča,Antunoviča,Tica......
ki so zanesenjaki brez meja.Delajo čudeže pač v sferi ki je na robu rentabilnosti. Vojko je eden takih pri nas, toda zdi se mi da preveč osamljen.
Smo v Evropi, toda v strip produkciji in organizaciji smo Balkan mi.
Spet na žalost, da nebi kdo mislil da podcenjujem trud za preboj stripa pri nas.
Še vedno vse poti vodijo na jug, pa če je to komu všeč ali ne.
---jeb..eš život bez Bonellija i Olimpije u Ligi Prvaka---
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

rabimo še več močnih založnikov s širokim izborom izdaj... da se razširi baza kupcev in ljubiteljev
s tako ozko bazo kot je sedaj je že čudež to kar se dogaja
Post Reply