[Priporočam]Wanted - strip + film

Vesolje superjunakov, svet brez superjunakov in prostor za ostale zadevščine ameriške produkcije.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Mioke, Ruki

User avatar
Ruki
STRIPOHOLIK
Posts: 2021
Joined: 16.06.2007 16:45:01
Location: Oblazinjena sobica na zaprtem oddelku

[Priporočam]Wanted - strip + film

Postby Ruki » 04.07.2008 14:30:05

Wanted (2008)
V kino je prispel dolgo pričakovani Wanted:
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0493464/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=O7ftozVc3lI

Odlična adaptacija, le Angelina Jolie bi morala biti črna in podobna Halle Berry in Morgan Freeman bi moral biti belec, pa bi bilo perfektno.

Wanted (2003, Top Cow)

Image

Eden boljših stripov kar sem jih prebral. No, najbolj se mi je vtisnil v spomin. Glavni junaki so sicer že neštetokrat prežvečene kopije superjunakov in resničnih zvezdnikov (Eminem, Halle Berry, Tomy Lee Jones), ampak s tem je Millar zadel v polno. Tako dobra in kvalitetna risba kot tudi scenarij. Gre za mešanico nasilja, akcije, seksa, moči in posledic prevelike moči, trilerja, znanstvene fantastike; kokakola.

Top Cow je izdal Wanted v 6 zvezkih. Scenarij je spisal Mark Millar, z risbo pa se lahko pohvali J.G. Jones. Superjunaki, kot jih še niste videli. Pozabite avtoriteto. Maskirani superkriminalci so se zbrali 86ega, da bi enkrat za vselej pokončali superheroje in si prikrojili svet po lastnih pravilih. Oslabljenost zaradi dogodkov v Batman: The Dark Knight Returns, Watchmen in Crisis on Infinite Earths je le olajšala delo kriminalcem. Superjunaki danes živijo samo še na papirju.

Wesley Gibson je navaden smrtnik, reva, črv. Ljudje okoli njega gospodujejo z njim, punca ga vara s prijateljem, je stereotip za debelega piflarja, s katerim nasilneži čistijo stranišča, čeprav je po izgledu daleč od tega. Življenje se mu obrne na glavo, ko nekega dne k njemu pristopi The Fox; lisica, ki mu razkrije kaj je njegovo pravo poslanstvo na tem svetu. Gibsonov oče je bil plačanec, en najsposobnejših kriminalcev. Na žalost ali na njegovo srečo, so ga pred kratkim usmrtili in Wesley bi ga lahko nadomestil. Podedoval je sposobnost natnačnega merjenja in rokovanja z vsemi vrstami orožja. Wesley Gibson ni več mevža, vstopil je v nov svet.

Wesley Gibson je priznan in elitni član bratovščine najhudobnejših in najsposobnejših kriminalcev. Obeta se krvavi obračun znotraj tolp, glave bodo letele, Gibsonova ni nobena izjema.

Man of Steel
Posts: 196
Joined: 18.11.2007 23:36:10

Postby Man of Steel » 06.07.2008 18:21:04

Neznam sta bi sa planovima Fibre da ovo izbaci... 8)