http://www.petvodoravno.com/index.php?action=resitve
rešitve križank na internetu
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
rešitve križank na internetu
evo me tudi na križankarskem forumu pet vodoravno, kjer oživljam na smrt bolni forum in predstavljam rešitve križank 
Last edited by sigismundus on 13.01.2008 13:10:43, edited 1 time in total.
tisti, ki sanja tuje sanje
Re: bilo kuda sigi svuda
za prave reševalce so rešitve skoraj nepotrebne, po moje celo v napoto.sigismundus wrote:evo me tudi na križankarskem forumu pet vodoravno, kjer oživljam na smrt bolni forum in predstavljam rešitve križank
za ostale, pa mislim da tudi niso najboljše, ker ko ne ve kake besede bo pokukal v rešitve in tam prepisoval
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
lani sem bil na lestvici reševalcev prvi, v letu 2008 sem trenutno drugi, v sklopu vseh let delovanja pa sem na četrtem mestu
nej slabo
ravnokar sem postal še urednik moderator
in reševalni portal se je zelo razširil in je izjemno zanesljiv
ni namreč napak v rešitvah
bi pa posebej priporočil nov internetni ugankarski brezplačni slovar
www.krizankar.si
samo registrirati se je treba
vse se najde
priznajte, prej ali slej vam kaj sfali pri rešitvi, pa lahko potem pogledate
nej slabo
ravnokar sem postal še urednik moderator
in reševalni portal se je zelo razširil in je izjemno zanesljiv
ni namreč napak v rešitvah
bi pa posebej priporočil nov internetni ugankarski brezplačni slovar
www.krizankar.si
samo registrirati se je treba
vse se najde
priznajte, prej ali slej vam kaj sfali pri rešitvi, pa lahko potem pogledate
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
ravno sem vpisal še rešitev križanke v direktu
med novejšimi dobitniki nagrad pa sta tudi
risar-69, ki si je prislužil kosilo v restavraciji Raj v Tržiču
in pa
Roseann, ki je dobila za sto evrov kozmetike v reviji Ona in pa DVD z Mladine
jaz pa sem trenutno samo križankarski božiček
med novejšimi dobitniki nagrad pa sta tudi
risar-69, ki si je prislužil kosilo v restavraciji Raj v Tržiču
in pa
Roseann, ki je dobila za sto evrov kozmetike v reviji Ona in pa DVD z Mladine
jaz pa sem trenutno samo križankarski božiček
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
dobr, dobr, no
ampak včasih sem pa res izpadel pravi bedak
recimo takrat, ko sem za nagrado dobil plenice
čeprav sem jih hitro podaril ženskam naokrog ni manjkalo smeha
ko pa sem dobil teste za ugotavljanje nosečnosti, jih je skoraj pobral, mal je manjkalo, da se niso uscale od smeha
al pa so se tud. ne vem, nisem preverjal.
hvala bogu, da je blo vse skupaj v potovalki. da sem obdržal vsaj potovalko.
od takrat zelo pazim, kam pošiljam rešitve. čeprav tudi zdaj ne vem, kaj bom počel s tremi športnimi DVD-je, ki jih lahko dobim kot ižrebanec nagradne križanke Ekipa...
ampak včasih sem pa res izpadel pravi bedak
recimo takrat, ko sem za nagrado dobil plenice
čeprav sem jih hitro podaril ženskam naokrog ni manjkalo smeha
ko pa sem dobil teste za ugotavljanje nosečnosti, jih je skoraj pobral, mal je manjkalo, da se niso uscale od smeha
al pa so se tud. ne vem, nisem preverjal.
hvala bogu, da je blo vse skupaj v potovalki. da sem obdržal vsaj potovalko.
od takrat zelo pazim, kam pošiljam rešitve. čeprav tudi zdaj ne vem, kaj bom počel s tremi športnimi DVD-je, ki jih lahko dobim kot ižrebanec nagradne križanke Ekipa...
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
Najbolj živa slovenska spletna stran za rešitve križank je http://www.enigmatko.com - tam najdete prav vse rešitve za vse božje časopise in pogosto tudi po dve, tri (seveda enake) rešitve za eno križanko, od različnih reševalcev.
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
ja, v sloveniji so tri spletne strani, ki objavljajo rešitve križank
največja in najboljša je seveda enigmatko
ki pa ima kar nekaj pomanjkljivosti
tole sem napisal na forumu pet vodoravno:
sigismundus Poslano 12.8.2007 19:23
--------------------------------------------------------------------------------
takole:
na jetra mi gredo nekakšna nova pravila in navade pri nekaterih forumih rešitev križank
-predvsem brisanje rešitev, takoj, ko se pojavi nova edicija časopisa in čeprav so takšne rešitve še aktualne
-pojavljanje rešitev šele pet dnevov pred rokom za oddajo rešitev
nisem kakšen poseben reševalec križank, ampak v pomoč temu forumu in reševalcem, ki bodi še ne morejo ali pa več ne morejo najti rešitev, bom sklušal prispevati skromni delež na pet vodoravno
-kadarkoli bom le utegnil
kot sem napisal, enigmatko.com objavlja rešitve šele pet dni pred zaključkom razpisa. ne vem zakaj, ampak v tem ne vidim smisla. reševalci ali pa tudi tisti, ki hočejo samo prepisati rešitev, to potrebujejo prej. če je taka stran že namenjena rešitvam, naj jih tudi dajo.
na petvodoravno se rešitve pojavijo takoj in ostanejo še dva dni po koncu nagradnega razpisa.
druga stvar je več rešitev ene in iste križanke. zakaj? stran je preobremenjena in katero rešitev moraš pogledati? so namreč tudi napake. pri enigmatku napake popravljajo sami reševalci. če jih sploh popravijo.
malo sem se sprehodil po enigmatku in primerjal nekaj svojih rešitev. ergo, najnovejša rešitev križanke v Mladini je napačna, v njej je napaka. in dvomim, da bo sploh odpravljena.
napačna rešitev: (na enigmatku)
OPOMBICA, BOLOGRAF, ATIS, CR, SLOVENIJA, NA/ČELU, ET, EU, KREŠEVO, DAVNINA, YAKIN, APRIKOZA, OČA, KROJ, SIMBOL, TEPEŠ, JANCOVA, ATS, URAT, OGIB, RUK, BALETNICA, IRENA/ŠKRINJAR, NA, ORKA, KEANU, RAA, IL; GESLO:SLOVENIJA NA ČELU EVROPSKE UNIJE.
pravilna rešitev: (na pet voodoravno)
OPOMBICA, BOLOGRAF, ATIS, CR, SLOVENIJA, NA/ČELU, ET, EU, KREŠEVO, DAVNINA, YAKIN, APRIKOZA, OČA, KROJ, SIMBOL, TEPEŠ, JANDOVA, ATS, URAT, OGIB, RUK, BALETNICA, IRENA/ŠKRINJAR, NA, ORKA, KEANU, RAA, IL
enigmatko ni objavil popravka rešitev, ampak je nek drug reševalec napisal pravilno rešitev. kaj naj torej vsak primerja vse rešitve, da bo videl, katera je prava?
zguba časa, po moje.
zato, ker na enigmatku nimajo takega sistema dela, kot je na pet vodoravno. Na naši strani vsak urednik s pooblastili takoj po objavi poseže v križanko, jo pregleda in če je v redu dodeli pike reševalcu. ali pa jo samo popravi. prvotna rešitev in popravljena rešitev ostaneta na ogled urednikom, ki preverjajo delo svojega kolega. ne bom rekel, da ne pride do napak, ampak možnosti so minimalne.
slovar je v enigmatku plačljiv. treba je plačati letno članarino. pri nas je zastonj. ker pa še nimamo dovolj velike baze, usmerjamo reševalce na www.krizankar.si , kjer je po moje odličen slovar. zastonj in kakih dvakrat več gesel ima kot enigmatkov.
še nekaj. enigmatko je nepregleden. poskušajte najti rešitev za najnovejši žurnal. iskalnik ne dela, če pa boste listali stran za stranjo, boste porabili vsaj deset minut, da boste ugootovili, da te rešitve sploh ni.
zato sem pristopil k petvodoravno, kjer še načrtujemo še druge izboljšave. za dobrobit reševalcev in brez slehernih omejitev.
največja in najboljša je seveda enigmatko
ki pa ima kar nekaj pomanjkljivosti
tole sem napisal na forumu pet vodoravno:
sigismundus Poslano 12.8.2007 19:23
--------------------------------------------------------------------------------
takole:
na jetra mi gredo nekakšna nova pravila in navade pri nekaterih forumih rešitev križank
-predvsem brisanje rešitev, takoj, ko se pojavi nova edicija časopisa in čeprav so takšne rešitve še aktualne
-pojavljanje rešitev šele pet dnevov pred rokom za oddajo rešitev
nisem kakšen poseben reševalec križank, ampak v pomoč temu forumu in reševalcem, ki bodi še ne morejo ali pa več ne morejo najti rešitev, bom sklušal prispevati skromni delež na pet vodoravno
-kadarkoli bom le utegnil
kot sem napisal, enigmatko.com objavlja rešitve šele pet dni pred zaključkom razpisa. ne vem zakaj, ampak v tem ne vidim smisla. reševalci ali pa tudi tisti, ki hočejo samo prepisati rešitev, to potrebujejo prej. če je taka stran že namenjena rešitvam, naj jih tudi dajo.
na petvodoravno se rešitve pojavijo takoj in ostanejo še dva dni po koncu nagradnega razpisa.
druga stvar je več rešitev ene in iste križanke. zakaj? stran je preobremenjena in katero rešitev moraš pogledati? so namreč tudi napake. pri enigmatku napake popravljajo sami reševalci. če jih sploh popravijo.
malo sem se sprehodil po enigmatku in primerjal nekaj svojih rešitev. ergo, najnovejša rešitev križanke v Mladini je napačna, v njej je napaka. in dvomim, da bo sploh odpravljena.
napačna rešitev: (na enigmatku)
OPOMBICA, BOLOGRAF, ATIS, CR, SLOVENIJA, NA/ČELU, ET, EU, KREŠEVO, DAVNINA, YAKIN, APRIKOZA, OČA, KROJ, SIMBOL, TEPEŠ, JANCOVA, ATS, URAT, OGIB, RUK, BALETNICA, IRENA/ŠKRINJAR, NA, ORKA, KEANU, RAA, IL; GESLO:SLOVENIJA NA ČELU EVROPSKE UNIJE.
pravilna rešitev: (na pet voodoravno)
OPOMBICA, BOLOGRAF, ATIS, CR, SLOVENIJA, NA/ČELU, ET, EU, KREŠEVO, DAVNINA, YAKIN, APRIKOZA, OČA, KROJ, SIMBOL, TEPEŠ, JANDOVA, ATS, URAT, OGIB, RUK, BALETNICA, IRENA/ŠKRINJAR, NA, ORKA, KEANU, RAA, IL
enigmatko ni objavil popravka rešitev, ampak je nek drug reševalec napisal pravilno rešitev. kaj naj torej vsak primerja vse rešitve, da bo videl, katera je prava?
zguba časa, po moje.
zato, ker na enigmatku nimajo takega sistema dela, kot je na pet vodoravno. Na naši strani vsak urednik s pooblastili takoj po objavi poseže v križanko, jo pregleda in če je v redu dodeli pike reševalcu. ali pa jo samo popravi. prvotna rešitev in popravljena rešitev ostaneta na ogled urednikom, ki preverjajo delo svojega kolega. ne bom rekel, da ne pride do napak, ampak možnosti so minimalne.
slovar je v enigmatku plačljiv. treba je plačati letno članarino. pri nas je zastonj. ker pa še nimamo dovolj velike baze, usmerjamo reševalce na www.krizankar.si , kjer je po moje odličen slovar. zastonj in kakih dvakrat več gesel ima kot enigmatkov.
še nekaj. enigmatko je nepregleden. poskušajte najti rešitev za najnovejši žurnal. iskalnik ne dela, če pa boste listali stran za stranjo, boste porabili vsaj deset minut, da boste ugootovili, da te rešitve sploh ni.
zato sem pristopil k petvodoravno, kjer še načrtujemo še druge izboljšave. za dobrobit reševalcev in brez slehernih omejitev.
Last edited by sigismundus on 28.01.2008 17:28:30, edited 3 times in total.
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
še en dodatek
samo toliko, da se ve
pet vodoravno priporoča nslednje povezave reševalcem križank
Tukaj so zbrane povezave na strani, ki vam utegnejo priti prav pri reševanju križank.
Abecednik : spletna stran namenjena izpopolnjevanju znanja slovenskega jezika.
Art Cyclopedia : informacije o umetnikih, muzejih - umetnostna enciklopedija.
Bartleby : več knjig na enem mestu - enciklopedije, slovarji, izreki...
CIA - The World Factbook : informacije o državah.
Encyclopedia : splošna enciklopedija.
Internet Movie Database : vse o filmih, igralcih, režiserjih...
Mapquest : stran za iskanje krajev.
Nobel prize : uradna stran o nobelovi nagradi in nagrajencih.
SSKJ : slovar slovenskega knjižnega jezika.
Wikipedia : prosta enciklopedija, tudi v slovenščini.
Zbirka slovarjev : preko 400 različnih slovarjev.
Še nekaj slovenskih strani, ki se prav tako ukvarjajo z reševanjem križank:
Enigmatko - klub križankarjev.
Krizanke.net - vsak mesec nove nagradne križanke.
Ugankar - ugankarski slovar.
Rešitve nagradnih križank.
Križankar.si - križanke in brezplačni slovar.
torej tudi enigmatka. ki je najstarejši, najbolj obsežen, najboljši. a ima svoje hibe.
samo toliko, da se ve
pet vodoravno priporoča nslednje povezave reševalcem križank
Tukaj so zbrane povezave na strani, ki vam utegnejo priti prav pri reševanju križank.
Abecednik : spletna stran namenjena izpopolnjevanju znanja slovenskega jezika.
Art Cyclopedia : informacije o umetnikih, muzejih - umetnostna enciklopedija.
Bartleby : več knjig na enem mestu - enciklopedije, slovarji, izreki...
CIA - The World Factbook : informacije o državah.
Encyclopedia : splošna enciklopedija.
Internet Movie Database : vse o filmih, igralcih, režiserjih...
Mapquest : stran za iskanje krajev.
Nobel prize : uradna stran o nobelovi nagradi in nagrajencih.
SSKJ : slovar slovenskega knjižnega jezika.
Wikipedia : prosta enciklopedija, tudi v slovenščini.
Zbirka slovarjev : preko 400 različnih slovarjev.
Še nekaj slovenskih strani, ki se prav tako ukvarjajo z reševanjem križank:
Enigmatko - klub križankarjev.
Krizanke.net - vsak mesec nove nagradne križanke.
Ugankar - ugankarski slovar.
Rešitve nagradnih križank.
Križankar.si - križanke in brezplačni slovar.
torej tudi enigmatka. ki je najstarejši, najbolj obsežen, najboljši. a ima svoje hibe.
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
no, se bom dotaknil še tretjega križankarskega portala pri nas
rešitve nagradnih križank
napačna rešitev na tem portalu
ONA 22.01.2008
Št.3
Odposlati do 01.02.2008
Vodoravno:
UPRAVNICA, DROBILNIK, REDON, KRT, IK, TOBAK, HRVATI, UZ, SAŠA, OČALA, MRČES, ČEDAR, SMODIŠ, KL, VENA, KATEHET, EMAJLER, IGO, ENEZ, ELEA, RANFL, IMOLA, IVO, OJ, OČANEC, DEDAL, NAČIN, DELITELJ, APAČE, ATENE, JE.
pravilna rešitev na petvodoravno
Revija Ona
Zap. št. 3
Datum izzida 22. Januar 2008
Poslati do 1. Februar 2008
Celotna rešitev UPRAVNICA, DROBILNIK, REDON, KRT, IK, TOBAK, HRVATI, UZ, SAŠA, OČALA, MRČES, ČEDAD, SMODIŠ, KL, VENA, KATEHET, EMAJLER, IGO, ENEZ, ELEA, RANFL, IMOLA, IVO, OJ, OČANEC, DEDAL, NAČIN, DELITELJ, APAČE, ATENE, JE
Geslo SAŠA MIHELČIČ
Avtor Joras1
avtor je moj kolega Joras1, ki me bo vsak čas zrinil na tretje mesto
hočem povedati in posvariti reševalce
portal
je najbolj nezanesljiv in marsikatera rešitev križank na tem portalu vsebuje napake
zdi se mi, da namerne napake
vem, da so to težke besede
ampak sem jih že toliko našel...
obenem pa sploh ne objavljajo popravkov
sploh nimajo mehanizma za objavljanje popravkov
zato, dovolite, da vas posvarim pred tem portalom
če pa ga že uporabljate, naj vam bo samo v informativno pomoč
preverite vse kar leze in gre
napačna rešitev na tem portalu
ONA 22.01.2008
Št.3
Odposlati do 01.02.2008
Vodoravno:
UPRAVNICA, DROBILNIK, REDON, KRT, IK, TOBAK, HRVATI, UZ, SAŠA, OČALA, MRČES, ČEDAR, SMODIŠ, KL, VENA, KATEHET, EMAJLER, IGO, ENEZ, ELEA, RANFL, IMOLA, IVO, OJ, OČANEC, DEDAL, NAČIN, DELITELJ, APAČE, ATENE, JE.
pravilna rešitev na petvodoravno
Revija Ona
Zap. št. 3
Datum izzida 22. Januar 2008
Poslati do 1. Februar 2008
Celotna rešitev UPRAVNICA, DROBILNIK, REDON, KRT, IK, TOBAK, HRVATI, UZ, SAŠA, OČALA, MRČES, ČEDAD, SMODIŠ, KL, VENA, KATEHET, EMAJLER, IGO, ENEZ, ELEA, RANFL, IMOLA, IVO, OJ, OČANEC, DEDAL, NAČIN, DELITELJ, APAČE, ATENE, JE
Geslo SAŠA MIHELČIČ
Avtor Joras1
avtor je moj kolega Joras1, ki me bo vsak čas zrinil na tretje mesto
hočem povedati in posvariti reševalce
portal
je najbolj nezanesljiv in marsikatera rešitev križank na tem portalu vsebuje napake
zdi se mi, da namerne napake
vem, da so to težke besede
ampak sem jih že toliko našel...
obenem pa sploh ne objavljajo popravkov
sploh nimajo mehanizma za objavljanje popravkov
zato, dovolite, da vas posvarim pred tem portalom
če pa ga že uporabljate, naj vam bo samo v informativno pomoč
preverite vse kar leze in gre
Last edited by sigismundus on 28.01.2008 17:29:20, edited 1 time in total.
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
še malo o politiki obdavčevanja reševalcev križank:
tole je blo včeraj v dnevniku:
"...bdavčevanje pokojnin je v sloveniji sploh nekako nelogično in tudi bleča zadeva. Drugod, npr v avstriji ali nemčiji, so vsaj do prejemnikov nizkih pokojnin veliko prijaznejši.
Da oo mizerni pomoči danes že sicer zelo redkim žrtvam vojnega nasilja niti ne govorimo. In še tale drobtinica: ne vem, ali še kje na svetu obdavčujejo dobitnike navadno komaj kaj vrednih nagrad za uspešno rešene križanke. Pri nas velja tudi to, če je še tako nepraktično in neumno."
ja, tko je to. dobiš majico primorskih novic, pol pa niti ne veš, koliko moraš plačati dohodnine.
to ni izum današnje vlade. to je dedičina liberalnih demokratov. se spomnim tipa, v gorenjskem regionu, ki je zadel pet starih jurjev za križanko v delu. pozabil prijaviti. kazen je bila 50.000 jurjev in tip v življenju ni več križanke niti pogledal.
tole bi sicer bolj pasal med srečneže v raju, ampak, ker se tiče tudi križankarjev, je tule...
tole je blo včeraj v dnevniku:
"...bdavčevanje pokojnin je v sloveniji sploh nekako nelogično in tudi bleča zadeva. Drugod, npr v avstriji ali nemčiji, so vsaj do prejemnikov nizkih pokojnin veliko prijaznejši.
Da oo mizerni pomoči danes že sicer zelo redkim žrtvam vojnega nasilja niti ne govorimo. In še tale drobtinica: ne vem, ali še kje na svetu obdavčujejo dobitnike navadno komaj kaj vrednih nagrad za uspešno rešene križanke. Pri nas velja tudi to, če je še tako nepraktično in neumno."
ja, tko je to. dobiš majico primorskih novic, pol pa niti ne veš, koliko moraš plačati dohodnine.
to ni izum današnje vlade. to je dedičina liberalnih demokratov. se spomnim tipa, v gorenjskem regionu, ki je zadel pet starih jurjev za križanko v delu. pozabil prijaviti. kazen je bila 50.000 jurjev in tip v življenju ni več križanke niti pogledal.
tole bi sicer bolj pasal med srečneže v raju, ampak, ker se tiče tudi križankarjev, je tule...
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
v sobotni številki Ekipe je bil priložen album s fusbalskimi samolepljivimi sličicami
za tiste, ki rešujejo, pa tudi za tiste, ki ne rešujejo nagradnih ugank, dajem rešitve:
treba je vpisati gesla na kupon in poslati
šanse so
še posebej, ker je na največjem križankarskem portalu napačna rešitev križanke, rešitev nagradnega kviza pa je itak objavljena samo na
www.petvodoravno.com
pa brez zamere

nagrada je:
zgodovina nogometa
komplet dveh DVD-jev
nagradna križanka:
STABILITETA, ANŽE/KOPITAR, FABJAN, PETE, ILE, SG, KRIS, NO, AT, MA, AB, SA, DM, LISBETH/TRICKETT, IONI, NATALIE/COUGHLIN, RVAČ, NEK, MEH, RR, IKT, SELA, TRAVEN, NERA, TN, HA, ISAK, IGO, CLAYTON, ODER, ORSON, IST, RKO, RIL, SAMOTRAKA, HAYEK, PASTERNAK, LENTON, AI, ENAM, SARA, DAOIST, NA
gesla:
LISBETH TRICKETT, NATALIE COUGHLIN, KIRSTY COVENTRY
nagradni kviz:
ameriški atlet, dobitnik dveh medalj v Pekingu je:
LASHAWN MERRITT
za tiste, ki rešujejo, pa tudi za tiste, ki ne rešujejo nagradnih ugank, dajem rešitve:
treba je vpisati gesla na kupon in poslati
šanse so
še posebej, ker je na največjem križankarskem portalu napačna rešitev križanke, rešitev nagradnega kviza pa je itak objavljena samo na
www.petvodoravno.com
pa brez zamere
nagrada je:
zgodovina nogometa
komplet dveh DVD-jev
nagradna križanka:
STABILITETA, ANŽE/KOPITAR, FABJAN, PETE, ILE, SG, KRIS, NO, AT, MA, AB, SA, DM, LISBETH/TRICKETT, IONI, NATALIE/COUGHLIN, RVAČ, NEK, MEH, RR, IKT, SELA, TRAVEN, NERA, TN, HA, ISAK, IGO, CLAYTON, ODER, ORSON, IST, RKO, RIL, SAMOTRAKA, HAYEK, PASTERNAK, LENTON, AI, ENAM, SARA, DAOIST, NA
gesla:
LISBETH TRICKETT, NATALIE COUGHLIN, KIRSTY COVENTRY
nagradni kviz:
ameriški atlet, dobitnik dveh medalj v Pekingu je:
LASHAWN MERRITT