CRŠ 2007 23.11.-25.11.2007

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Se boš udeležil/a CRŠ festivala

Da
16
62%
Ne
10
38%

Total votes: 26

Simao
STRIPOHOLIK

Post by Simao »

mike wrote:
Simao wrote:Tudi jaz pridem. Še enkrat bi rad dobil podpis Ferrija in mu stisnil roko in rekel: Grazzie per tuto, Maestro.

Lahko bi se organizirali. Iz Maribora grem jaz, vendar že imam poln avto. Z mano gre moja lepša polovica, Xsabaras in še en njegov kolega. Odrinit pa nameravamo v soboto zgodaj zjutraj. Če je še kdo zainteresiran in gre z svojim avtom iz Maribora, se lahko dobimo na glavnem trgu, na avtobusni postaji pri krožnem prometu. Pa gremo skupaj v konvoju proti Zagrebu.... čisti Road Trip :)
Zmenjeno!
No, to pa je kratko in jedernato. I like it 8)

Torej zmenjeno, uro pa določimo kaki dan prej.
Rabiš ideje za risanje? Brezplačno si naloži mojo 300 stransko knjigo "100 idej za risanje" ----> https://www.ilu.si/100idejodrasli
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Organizacija obiska na CRŠ-u

Post by TomDar »

Ok, ker dobivam kar nekaj mailov z vprašanji kako in kaj glede CRŠ-a (kako bo šele par dni pred dogodkom :)) ter potencialnimi kandidati za obisk tega dogodka, sem si rekel, da lahko naredimo bolj organizirani odhod (seveda če bo interes)
Do sedaj smo vedno šli delno-organizirani, ker nas je par šlo z avtomobili in potem smo pač pobrali še toliko oseb, kolikor smo jih lahko dali notri. Vedno je kdo ostal, ki bi si želel iti, itd...
Zato ponujam možnost, da se zberemo in gremo skupaj recimo z AVTOBUSOM (seveda, najprej poberemo prijave in če nas bo dovolj gremo)
Zadeva je taka v soboto 32.11.2007 zjutraj startamo z busom iz LJ proti MB (na Lopati poberemo Celjane, Velenčane in potencialne iz okoliških krajev) ter potem še v MB poberemo Štajerce in Prekmurce in šibamo proti ZG. Nazaj je ista pot Torej ZG->MB->LJ.
Ljubljana je dokaj dobro štartno mesto, saj recimo Gorenci imate relativno blizu do LJ in potem gremo naprej. Najbolj bi bili mogoče Dolenci zapostavljeni, ker jim je odveč do LJ se vozit.

Pa tudi pot iz LJ v MB in ZG je malo daljša, a vseeno. A prednosti so pa sledeče. Gremo družno, lahko se kaj spije, spi na avtobusu, bere, gremo organizirano, tudi veliko se lahko nakupuje :), vzamemo ženske poleg, da gredo na shoping spree v Zagreb ali pa samo na izlet.

No zdaj pa k dejstvom, avtobus, ki je informativno uporabljen za ta izračun ima 50 + 2 sedeža, in dnevni najem za to relacijo LJ-MB-ZG-MB-LJ znese 580€ (skupaj s šoferjem, cestnino in ostalimi stroški) torej če bi se nas prijavilo vseh 50 - bi bilo odlično (recimo da štejemo tudi boljše polovice poleg) bi zneslo na osebo manj kot 12€
Prilagam tabelo, koliko znese glede na število prijavljenih:

Code: Select all

#		€
50	11,60€
48	12,08€
46	12,61€
44	13,18€
42	13,81€
40	14,50€
38	15,26€
36	16,11€
34	17,06€
32	18,13€
30	19,33€
28	20,71€
26	22,31€
24	24,17€
22	26,36€
20	29,00€
Vendar se pod 40 prijavljenih sploh ne splača in bo potrebno iti z avtomobili in omejeno zasedbo.
Torej, meni se zdi dokaj ugodno (primer 15€ za obe smeri, ni treba razmišljat za vožnjo, družno gremo, se zabavamo tja grede itd...)
(OK, pa tudi če mi iz LJ, plačamo recimo več - ker se dejansko več vozimo, in tisti iz MB premosorazmerno manj, bi se dalo zmenit)...

Vglavnem, tukaj imate kost, pa glodajte, pa povejte vaše mnenje !
Če ne uspe, tudi prav, samo da ne bomo rekli, da nismo niti poizkušali.
Obstaja še ena možnost (najem kombija 8+1 za 80€ + bencin + cestnine)...

Konec koncev pa gremo z avtomobili kot do sedaj.

Ok, da vas vidim :)
Odstrani se pošast!
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Mogoče bi bilo bolj smiselno razmišljat o minibusu ali kombiju (slednji vozi redno v Ikeo, kar je precej podobno CRŠju).
Last edited by BuDi on 23.10.2007 14:16:27, edited 1 time in total.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
TomDar

Post by TomDar »

BuDi wrote:Mogoče bi bilo bolj smiselno razmišljat o minibusu ali kombiju.
TomDar wrote:Obstaja še ena možnost (najem kombija 8+1 za 80€ + bencin + cestnine)...
Saj sem napisal, da je tudi to možnost? namreč pri SIXT lahko najameš 8+1 kombi za zgoraj omenjeno ceno, + ostali stroški...

Manjši avtobusi cca 30 oseb, pa je tudi dražji, zanimvo, najbolj se splača ta s 50 sedeži...

Budi, pa si tudi preveril cene na teh straneh, ali si samo link gor dal?

PS: pa še to: aja, pa kombi je treba vozit! koliko jih je vajenih kombi vozit? in bi šlo v to da vozi tuji kombi. Potem raje grem s svojim avtom. Čeprav sem že večkrat kombije vozil.
Last edited by TomDar on 23.10.2007 14:17:32, edited 1 time in total.
Odstrani se pošast!
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Nisem preveril cen, vem pa da se ljudje tega redno poslužujejo (z voznikom od podjetja), ker je menda precej ugodno... predvsem na relaciji Lj-Gradec (nakupi) in Lj-Beograd (prevoz oseb).

Imam občutek da bomo vseeno na koncu šli z avtomobili.
Last edited by BuDi on 23.10.2007 14:21:13, edited 2 times in total.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
TomDar

Post by TomDar »

BuDi wrote:nisem preveril cen, vem pa da se ljudje tega redno poslužujejo... predvsem na relaciji Lj-Gradec (nakupi) in Lj-Beograd (prevoz oseb).
Če nimamo informacij nam to nič ne pomeni : )
Odstrani se pošast!
Simao
STRIPOHOLIK

Post by Simao »

Žau moram javiti, da imamo v mojem avtu vsi namen ostati v Zagrebu dva dni in potem se vrniti v MB pozno zvečer v nedeljo. Tak, da nam žau ne pride v poštev avtobus.

Je pa ideja res fantastična in upam Tomdar, da boš imel dovolj prijav, da izpelješ stvar uspešno skupaj. Bi blo pa res žalostno, da iz skoraj cele SLO ne bi bilo dovolj interesentov za en sam avtobus.
Rabiš ideje za risanje? Brezplačno si naloži mojo 300 stransko knjigo "100 idej za risanje" ----> https://www.ilu.si/100idejodrasli
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

joj optimistov :twisted:
TomDar

Post by TomDar »

Ah, kje, prijav nikoli nebo dovolj :)
Me je samo zanimalo, koliko bi jih bilo pripravljeno iti.
Odstrani se pošast!
Mioke
STRIPOHOLIK

Post by Mioke »

Zame bi bilo to okoli riti v žep in več kot 8h vožnje amapk če bi bilo res dovolj interesentov bi šel.
alex
STRIPOHOLIK

Post by alex »

Prijavljam dve osebi za avtobus. Mogoče se pa še kdo pridruži :P
alex
STRIPOHOLIK

Post by alex »

jang wrote:joj optimistov :twisted:
Zakaj? Če je prijavljenih vsaj 40, pride zadeva ceneje kot npr. z vlakom (povratna vozovnica 19€). Redni bus je verjetno še dražji. Poleg tega si vezan na točno določene ure, saj imaš iz Ljubljane samo dva odhoda na dan. Pa še s postaje je treba do CRŠ-ja prit.
Sigurno je hitreje z avtom, je pa to skupaj skoraj 300 km vožnje, vmes so cestnine, imaš večje možnosti da ti za nazaj cariniki težijo, problem parkirišča...

Lasten bus je sigurno prednost, druženje in zabava že med potjo, ne obremenjuješ se z vožnjo, ne sekiraš se če spiješ kakšno pivo, uro odhoda si sami zmislimo...

Definitivno za bus :yes:
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

zakaj?
zato ker se nikoli ne bo izpolnil pogoj, katerega si napisal v prvih petih besedah :wink:
vse ostalo je seveda super resnično, vendar do tega ne bo prišlo
Mioke
STRIPOHOLIK

Post by Mioke »

jang wrote:zakaj?
zato ker se nikoli ne bo izpolnil pogoj, katerega si napisal v prvih petih besedah :wink:
vse ostalo je seveda super resnično, vendar do tega ne bo prišlo
Ti si se prijavil oz. si za? :twisted:
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

kje pa se že pobirajo prijave? Pri Alpetouru ali Sž? :twisted:

jaz sem se prijavel pri tvrdki Tomić :D
Post Reply