LAŽ imenovana Stripburger

Vse v zvezi s stripi.

Moderatorji: TomDarjangCortoTornadoMioke

Odgovori
Uporabniški avatar
jang
Moderator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 11089
Pridružen: 26.01.2005 19:42:10
Kraj: bled

Odgovor Napisal/-a jang »

macon napisal/-a:Prebral sem Buchov post na stripovi.com in odgovoril nanj. Neverjeten poden. Način, kako odgovarja Jangu in kar je spet napletel okrog mene.

Jebeš argumente, žali kolikor hočeš in se potem delaj žrtev.

V tekstu sem se posebej potrudil napisati argumente za vsako trditev in se izogibati imen in priimkov. Mi je povsem jasno, da si z njim ne bom naredil "prijateljev", ampak takih "prijateljev" kot so mi bili pred leti eni na Stripburgerju itak nikdar nisem potreboval.
ko sem prebral tale post tukaj sem že mislil kaj hudega je g.Buh odgovoril na stripovi.com... Pa ni bilo nič pretreslivega, vsaj kar se mene tiče. Nek odgovor bom napisal enkrat v naslednjih dneh, ko bom pri volji. in bom malo premislil...

Presenetil me je najbolj z napovedjo da ne bo prodajal več Stripbumeranga če bodo v njem tvoji stripi. Pa sem mislil da sta z Vojkom Volavškom odlična kolega.

No jaz vseeno upam da bodo v bumerangu tvoji izdelki in da se bo prodal v čimvečji nakladi.
Uporabniški avatar
horex2
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 2347
Pridružen: 28.02.2006 15:23:46
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a horex2 »

sem malo prebral vaše debate na stripovi.com,pri striparni buch...
oprostite prosim...takšno prepucavanje se men zdi malo :sick: .
namesto,da bi stopili skupaj in naredili več za ta naš stripovski svet,ne,se takole na hudo pogovarjate in.....fak...
sory,men se zdi tole zelo :wallbash:
horex je zakon, pa reno tud...
Uporabniški avatar
Ruki
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 2022
Pridružen: 16.06.2007 16:45:01
Kraj: Oblazinjena sobica na zaprtem oddelku

Odgovor Napisal/-a Ruki »

Hehe horex2, jaz sem pravkar storil isto (prebral vse to). Tle gre pač za neke zamere, ki meni kot navadnemu smrtniku verjetno ne bodo nikoli jasne. Posledično ne bom obsojal ničesar in nikogar. Vsak protagonist pač rabi svojega antagonista in vice versa. Vsi junaki majo poleg slabih lastnosti tudi dobre in teh se mislim držat.
Uporabniški avatar
horex2
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 2347
Pridružen: 28.02.2006 15:23:46
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a horex2 »

bi blo treba vse te osebe zapret v eno sobo,jim dat ene 3 gajbe pira,škaf,ter jih pustiti 1 teden ,da se zmenjo med sabo...
horex je zakon, pa reno tud...
Uporabniški avatar
Dylan
Prispevkov: 56
Pridružen: 05.05.2007 14:08:04

Odgovor Napisal/-a Dylan »

Rezultat bi bil krvav :lol:
Uporabniški avatar
As
Prispevkov: 17
Pridružen: 16.01.2007 22:15:11
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a As »

jang napisal/-a:
macon napisal/-a: No jaz vseeno upam da bodo v bumerangu tvoji izdelki in da se bo prodal v čimvečji nakladi.
tuki se podpisem.


gre pa ocitno za resne zamere, samo ni prav da gre to v skodo slovenskemu stripu.
Uporabniški avatar
riordan
Prispevkov: 401
Pridružen: 18.03.2007 23:44:16

Odgovor Napisal/-a riordan »

že spet te jeremijade o škodi, ki jo nekdo dela slovenskemu stripu in mesijanski pozivi: [/i]bodimo prijatelji. in kot sem že napisal enkrat prej - to je še najslabša rešitev sploh. to ne reši ničesar. macon je podal zelo dobro argumentirano kritiko, insajdersko in alarmantno in marsikdo ve, da ima prav, in rešitev ni v tem, da jo pozabimo, da si vse strani oprostijo, odpustijo in podobno katoliško leporečje. ker to pomeni, da ostanemo na istem.
jaz predlagam, da bi macon moral k odgovornim oz. moral to razpravo prenesti s foruma v javnost. država je tista, ki daje stripburgerju denar (in s tem vsi davkoplačevalci, bodisi ljubitelji stripa ali ne) in zagotovo hoče vedeti, kaj ta s tem denarjem počne. in če sama ne zna sprevideti, da je tu nekaj narobe - in kaj se državi sanja o stripu! -, ji mora pomagati kritična javnost, zagotovo pa ljudje, ki živimo s stripom in ga imamo radi.
kot bi rekel drago jančar: tako delujejo demokratične družbe, mar ne?
če že država daje denar za strip, ga naj daje za nekaj kvalitetnega!
to je edina rešitev, ne pa potiskanje glav v pesek in jokanje o tem, kako je to slabo za slovenski strip, buhuhu. mar je sedaj super?
Uporabniški avatar
riordan
Prispevkov: 401
Pridružen: 18.03.2007 23:44:16

Odgovor Napisal/-a riordan »

se opravičujem za poševen tisk, sem bil v takem ognju, da nisem niti pregledal zadeve preden sem jo postal.
Kitoslav
Prispevkov: 191
Pridružen: 18.11.2005 12:47:16

Odgovor Napisal/-a Kitoslav »

hja, njegovo besedilo lahko brez problema prenesem na kak drug forum. ampak bi to najraje storil, če bi imel besedilo tudi z druge strani. pošteno je, da se da tudi drugi strani - stripburgerju - možnost, da se brani. pa naj potem vsak pride do svojih zaključkov ali vprašanj katerikoli strani.

pričakujem torej, da se v fanzinu čimprej znajde argumentiran in primerno dolg odgovor ustvarjalcev stripburgerja.

sem za argumente in mi kreganje ni prav nič všeč.
sigismundus
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 1472
Pridružen: 08.02.2005 15:16:02

Odgovor Napisal/-a sigismundus »

riordan napisal/-a: da bi macon moral k odgovornim oz. moral to razpravo prenesti s foruma v javnost. država je tista, ki daje stripburgerju denar (in s tem vsi davkoplačevalci, bodisi ljubitelji stripa ali ne) in zagotovo hoče vedeti, kaj ta s tem denarjem počne. in če sama ne zna sprevideti, da je tu nekaj narobe - in kaj se državi sanja o stripu! -, ji mora pomagati kritična javnost, zagotovo pa ljudje, ki živimo s stripom in ga imamo radi.
[/i]
ja, tako je. In tale esejčič v stripoholiku je prvo kompleksno udejanje kritiške misli o stripburgerju. Ki je dostopno širši javnosti. Sedaj mora primerek seveda dobiti ministrstvo za kulturo. Kdo se bo pobrigal za to, pa je že druga stvar. Ampak verjemite, nekdo se bo pobrigal za to. In prav lahko se zgodi, da se bo pipca nekritičnega trošenja denarja počasi zaprla. Vsaj prav bi bilo tako.

Oh, pa že za nekaj gre. Gre za omembo, ne vem točno kje, da je Buch diletant. No, to ravno ni. Saj se ukvarja s stripom. Je pač trgovec, ki ščiti svoje interese. In sigurno ima rad strip, saj se drugače ne bi ukvarjal z njim. Ne vem pa za noben njegov članek, recenzijo ali oceno. S čimer bi izkazal svoje poznavanje stripa. Vem samo za njegove intervjuje, v katerih bolj ali manj reklamira svojo striparnico. Kar pa ni nič narobe.
Še na nekaj bi rad opozoril. Na neko dodatno dimenzijo. Da bo povedano vse. V 5.štrevilki Stripbumeranga, je so med zunanjimi sodelavci navedeni: Viviana Volavšek Kolka, Aleksander Djorddjevski in Sandi Buh. Toliko, da se ve. Sandi Buh je zunanji sodelavec Stribumeranga. Ali samo številke 5 ali je stalni zunanji sodelavec pač ne vem. In me tudi ne zanima.
Oh, vem pa še nekaj drugega. Če Buh nasprotuje objavi Maconovih stripov v Stripburgerju, bi me zanimalo ali počne to kot strokovni sodelavec, ali kot trgovec, ali kot ljubitelj. V vsakem primeru je njegopva izjava, da Stripbumeranga v tem primeru ne bo prodajal, hudo bolana. Čista kretenarija. Nevredna zunanjega sodelavca, trgovca in ljubitelja stripov. Toliko v razmislek.
tisti, ki sanja tuje sanje
BuDi
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 7037
Pridružen: 21.01.2005 19:19:44
Kraj: 1000 Ljubljana

Odgovor Napisal/-a BuDi »

Pri Stripburgerju so se pač znašli, kdo bi jim zameril, osebno dam vedno kapo dol ljudem ki se uspešno znajdejo, čeprav morda njihova vest včasih ni čista in bi sam delal drugače, niso si sami krivi, izkoristili so priložnosti in jih še izkoriščajo. Bili so pravi čas na pravem mestu, s pravimi zvezami. Vsi težimo k podobnemu cilju, nekomu uspe, drugim pač ne.

Ampak morda je čas, da se med ostalimi spremembami, ki se dogajajo ko počasi lezemo iz tranzicije spremeni kaj tudi na tem področju... morda...

Vprašanje je samo če bo po tem res boljše.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Uporabniški avatar
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 5924
Pridružen: 21.01.2005 19:09:40
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a TomDar »

Macon, svaka čast za argumenitrani članek. V sloveniji manjka kritična skupina ljudi. In to ne taka, ki benti in pljuva brez argumentov, to je lahko vsak seljak ali pastir ovc. To kot ti napišeš pa je ok.

Mislim, kakšen vihar se je dvignil zaradi tega. Ljudje moji, prav je da se povedo zadeve, pa magari bolijo. Če ima kdo kaj proti, naj odgovori. Sem slišal (ja sem na morju a se vse sliši) da padajo grožnje čez društvo, inspekcije in ne vem kaj še. In čeprav je članek mnenje nekega člana in ni nujno tudi mnenje društva, se jaz podpišem pod maconov članek, in to že samo zaradi tega, ker je povedal kar je imel in to lepo strnil v članek, ki je argumentirano delo, veliko bi se nas lahko naučili od tega... Pa tudi zato, ker zgleda je zadel terno, drugače nebi toliko neurja bilo :(
Kontro pa bi lahko dobil tudi lepo argumentirano, ne pa da se neargumentirano in z grožnjami spravljate nanj. V našem fanzinu bo mesto za vse članke, odgovore in podobno...

Ne vem pa zakaj se napada poleg macona še Jang-a in to na drugih forumih? Oba sta člana našega društva, proti kateremu imate kar nekaj za povedat, in to za hrbtom (povejte mi direkt na 4 oči ali javno na forumu, ne pa za hrbtom) ker se vi vsi nekako "grušipišete" bom pa še jaz, namreč se postavil na stran svojih članov in kolegov.

LP
Odstrani se pošast!
sigismundus
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 1472
Pridružen: 08.02.2005 15:16:02

Odgovor Napisal/-a sigismundus »

:D :D :D :wink:
tisti, ki sanja tuje sanje
Uporabniški avatar
Gusar
Prispevkov: 2298
Pridružen: 19.10.2006 0:07:01
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Gusar »

Osebno ne poznam akterjev in ozadja te zadeve,se pa strinjam naj se stvari povedo jasno in glasno.
Škoda,da Buh ne sodeluje na Striparni ampak spremljamo celotno
"limonado" na Stripovi.com,kjer se nam zdaj Hrvati lepo režijo :roll:
Prav tako se ne strinjam s tistimi,ki nakladajo,da se s tem dela škoda slovenskemu stripu :o
Očitno je najboljše,da se vsi na silo režimo in si mislimo in pojemo,da je vse super in vse je lepo v naši deželici :roll:
Ne,povedat je treba resnico pa čeprav je neprijetna in boli :o
Seveda pa bi bilo najboljše,da omenjeni akterji probleme rešijo osebno ne pa preko raznih forumov,ki za mene niso preveč relevantni.
Poznam določene osebke,ki na raznih forumih dosti "lajajo" a so izven tega virtualnega sveta ubogi "vozeki",ki komaj znajo šteti do pet :lol:
Fight must go one :lol:
GOTOF JE!
Uporabniški avatar
KGB
Prispevkov: 426
Pridružen: 06.03.2007 22:22:55

Odgovor Napisal/-a KGB »

Huf, macon je zelo lepo predstavil vse skupaj, svaka čast za informiranje javnosti.
Osebno meni tudi stripi v Stripburgerju niso bili nikoli preveč všeč, vsaj velika večina. Po tem o sem prebral vse skupaj mi je še bolj jasno zakaj je tako. Sploh pa ne vem zakaj potrebujemo take "alternativne" "moderne" stripe, ko pa v Sloveniji še revij z povsem običajnimi stripi ni.
Odgovori