Pred približno enim mescem sem dobil po pošti AF-je,poslal mi jih je moj soimenjak Boris priimek bom izpustil če bo to prebral se bo gotovo prepoznal.No zgodilo se je naslednje:še preden sem dobil paket,sem poslal v navadnem pismu denar mislim da je bilo okoli 2.500sit,vendar pa do danes denarja ni dobil.Čez pribl.14 dni me je poklical po tel. in mi pač pojasnil,da denarja NI!! Naj povem da se mi je to prvič zgodilo.Ja in potem sem pač predlagal,da mu denar še enkrat pošljem,pa je vljudno zavrnil in dejal,da se je to pri njem tudi prvič zgodilo.Zanimivo je tudi to,da sem na hrbtno stran pisma napisal svoj naslov in bi v najslabšem primeru pismo moral dobiti nazaj,a ga nisem.
Hvala ti še enkrat Boris.
Zanimajo me vaše izkušnje s pošiljanjem denarja,jaz ga bom od zdaj pošiljal samo še priporočeno,pač 150sit več jebi ga.
Ja, sicer redko ampak se zna zgodit tudi kaj takega. Zato se pa splača vedno biti malo bolj previden in dati onih par stotakov več, za vsak slučaj.
Boljše spriječiti nego liječiti, a ne?
P.S. jeremija veliko jih ma navado pošiljat kar recimo kak star zgužvan strip po tiskovini, in da je not v njem skrit denar. Že samo pogled na nek brezvezni nacufani strip odvrne misli od kake pregrehe...
Boris z zgornjega prispevka sem jaz.
V približno 10 letih pošiljanja in prejemanja pošiljk stripov in denarja (priporočeno in navadno) se mi je prvič zgodilo, da se je pošta izgubila.
Moram reči, da sem kaj takega pričakoval že prej. Pri 100 ali 200 poslanih oz. prejetih poštah ena izgubljena je kar dober procent - zato bi na tem mestu pohvalil našo PTT službo za zanesljivost.
P.S.
Glede na statistiko sedaj pričakujem, da bo naslednjih 10 let pošta delala brez napak.
krpalec wrote:Boris z zgornjega prispevka sem jaz.
V približno 10 letih pošiljanja in prejemanja pošiljk stripov in denarja (priporočeno in navadno) se mi je prvič zgodilo, da se je pošta izgubila.
Moram reči, da sem kaj takega pričakoval že prej. Pri 100 ali 200 poslanih oz. prejetih poštah ena izgubljena je kar dober procent - zato bi na tem mestu pohvalil našo PTT službo za zanesljivost.
P.S.
Glede na statistiko sedaj pričakujem, da bo naslednjih 10 let pošta delala brez napak.
se zgodi, vendar pri nas zelo redko. Je pa še vedno možnost da bo pismo kdaj prišlo, se lahko zgodi da se je kje založilo. V bistvu se pri navadnih pošiljkah ne da kaj dosti storit. Je pa mogoče pametno, da se bi vsaj prejemnik šel na pošto in kontrolorju povedal da je pričakoval pismo in ga ni bilo....sicer verjetno s tem pisma ne bo dobil, vendar bo poštar pri naslednjih pošiljkah za tega naslovnika podzavestno bolj pazljiv
Navadno rabi pošta pri nas dan, dva za to da pride. Potem še kak dan več, da dobiš nazaj recimo denar, če je bila odkupnina.
Enkrat se mi je zgodilo, da sem poslal paket z odkupnino, dobil pa denar nazaj šele okoli tri, štiri tedne kasneje. Tako da možno, da se res kdaj kater paket nekam "založi" (ga kakšna ki na pošti dela da za odposlat v poseben predal, potem pa pozabijo na njega ipd.).
P.S. jeremija in krpalec, mogoče pa tisto pismo z denarjem še pride, samo z nekaj malega zamude...
Bob Rock wrote:Obstaja pa še ena druga možnost: Nakazilo na račun, ki je mimogrede najcenejša in najbolj zanesljiva ter najhitrejša možnost.
Tako je.
Poleg osebnega prevzema, je to najpogostejši način (ali skoraj edini), ki ga prakticiram pri plačilu.
Kot je rekel Bob Rock, hitro, poceni, varno in brez problema !
cccc miško...ko boš poslal toliko tiskovin, pisem in ostalega se javi
pa ko boš znosil toliko pošte kot sem jo jaz tudi
poznam kako sistem deluje z obeh strani
jang wrote:cccc miško...ko boš poslal toliko tiskovin, pisem in ostalega se javi
pa ko boš znosil toliko pošte kot sem jo jaz tudi
poznam kako sistem deluje z obeh strani
ne bova o tem
ti vejamem
svoje količine se veda ne štejem in niti ne vem končne cifre
sem pa tudi jaz pogruntal sistem tiskovine
= TRMA