Fašizem, tukaj in zdaj

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderatorji: TomDarjangCortoTornadoMioke

Zaklenjeno
Uporabniški avatar
ninel
Prispevkov: 6346
Pridružen: 19.04.2006 19:14:19
Kraj: Beograd

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a ninel »

Večer, V soboto, 17. 2. 2018

Pogled v možno prihodnost

Svetlana Slapšak

Tudi letošnji kulturni praznik so spremljala vznemirjenja. Na proslavi smo slišali pričakovane in upravičene kritike kulturne politike in načina razdeljevanja vse manj denarja, prva vrsta pa je kot ponavadi odrevenela, ploskale niso niti soproge in partnerke. Po nagovoru z odra ni bilo kakšnega zbadanja, visoko občinstvo je vidno uživalo v vrhunskem kabaretskem plesu in raperjih. Vse je bilo predvidljivo in na robu upora, ki ga je čutiti tudi sicer, so se pa pojavili drugi protestniki, z roko v roki z nekaterimi ministri in visokimi politiki, ob - kot je bilo mogoče pričakovati, popolnem molku predsednika in premiera: prvi je še enkrat pokazal, da mu je vseeno za ljudi oziroma da je po volitvah preprosto lagal o svojem bodočem humanem angažiranju. Umetnike so ti protestniki napadli po vseh pravilih goebbelsovske propagande, Uporabljena je bila oznaka «izrojena« umetnost, prevzeta iz Hitlerjevega besednjaka (entartete Kunst). Najprej so bile napadene ženske, potem še drugi, sam predsednik komisije za dodelitev Prešernove nagrade, ob njem pa tudi eden od prejemnikov glavne nagrade. To so vse paraziti, „golazen“, ki žre „naš“ denar, čeprav lenari in ustvarja umetnost, ki je narod ne razume, jo prezira, zavrača, itd. Predsednik državnega sveta se je odločil podati svoje stališče o nenarodni umetnosti, v dobri ždanovski tradiciji, kot obramboslovec in obrtnik. Ni pa mu uspelo prekositi ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je po svoji zdravi kmečki pameti lakonično izjavil, da kdor ne dela, naj ne je... Akcija sramotenja, žaljenja, groženja in pljuvanja s preklinjanjem je bila sprožena z več strani, a vse jih je združilo glavno glasilo desnice, Nova24TV: začelo se je prav na praznik in do valentinovega še ni bilo videti znakov umirjanja. Nasprotno, to je eden od največjih loncev desnice, v katerem se kuhajo stereotipi, žalitve, skratka propaganda, ki naj bi na volitvah nato odnesla vse drugo, na desnici, levici in v centru, da bo lahko nastopil čas blaginje in pravice. Na to so se oglasili, ki se morajo oglasiti: ženski odbor SC PEN Mira, društvo prevajalcev in druga stanovska društva in posamezniki. V teh besedilih ni žalitev, vsa vsebujejo poziv k pomiritvi, vzdržanosti in spoštovanju dostojanstva umetnosti in umetnikov.

Takšno grozljivo in preteče nastopanje, z vsemi odlikami neevropskosti in provincializma, je že od samega začetka značilnost televizije Nova24TV in skupine povezanih časopisov, ob katerih se nam pred volitvami obetajo še novi tabloidi in štiristranske slikanice z raznimi grozotami. Vsebina vsega tega je skromna: v glavnem laži in sovražni govor. Pri obdelavi tem praviloma prodrejo na površje njihov rasizem, šovinizem, ksenofobija, mizoginija, homofobija, slab okus, nepismenost, neprofesionalnost, a propaganda v korist SDS je stalnica. Vizualno je to popolna katastrofa: ko omenjajo slovenski narod, se pojavi posnetek iste ulice, po kateri hodijo ljudje, včasih upočasnjeno, včasih zamegljeno; ko govorijo o plačah, kovanci, ki padajo iz stroja; če je tema udbomafija, neke roke štejejo denar; če korupcija, papirnati denar prihaja iz tiskalnega stroja. Če odmislimo novice in reportaže, ki jih poceni dobijo na trgu informacij in ki predstavljajo dogajanja v svetu, je vizualna oprema pod vsako kritiko. Državni oziroma sodni aparat bi moral že zdavnaj zahtevati zaprtje tega medija, ker širi sovražni govor: vse drugo je tu le dodatek. Zakaj sodišče tega ni storilo, je drugo vprašanje. Se boji možne prihodnosti?

To prihodnost pa smo lahko ne zgolj zaslutili, marveč smo lahko njeno podobo tudi jasno videli ob kulturnem dnevu na televiziji Nova24TV. Najprej je Janša monotono, banalno in s kratkimi trzaji z ustnicami na svoje šale dolgo govoril o vsemu živemu, v intervjujskem monologu. Potem je drhteča voditeljica oddaje Branje pokazala vse Janševe knjige, ki so menda danes v kulturi edine nekaj vredne in s katerimi je avtor bojda zaslužil slabega pol milijona evrov, vendar ni prejel nobene pomembne književne nagrade. Avtor je o romanu, ki ga razglaša za svojega, pojasnil, da temelji na „genetskih raziskavah“, ki dokazujejo, da so predniki Slovencev vedno živeli na svojem prostoru, kar bi pomenilo, da so najstarejši in najbolj nepremakljiv narod na svetu. Dokazovanje etnične čistote posameznika je Janša raztegnil do pradeda, za razliko od Štrovsa, ki jo v drugi oddaji zahteva zgolj od mame in očeta. Genetske raziskave niso edina izmišljotina pri tej stvari, saj ta poznavalec književnosti sedaj meni, da je hokejska zmaga tisti pravi „epos“, menda za razliko od epa Borisa Novaka, še enega umetnikov, ki je tarča napadov tega medija. Če bo SDS zmagala na volitvah, bomo vsak dan gledali vsaj en Janšev intervju, voditelji na glas brali njegove knjige, položaj v kulturi države pa bo postal neprimerno bolj preprost in, bogme, tudi bolj ekonomičen: edini priznanja vredni avtor v državi bi lahko s svojimi honorarji v celoti sam financiral tako kulturo. Priznajte, da komaj čakate, da se to zgodi!

Dopolnitev takšnega programa za kulturo je nedvomno genialen načrt, ki ga ima za znanost (nikakor humanistično, ta je nekoristna) bivši multiminister Žiga Turk: navdušen zaradi izstrelitve avtomobila v vesolje mladim priporoča, naj si izberejo tehnične študije, da bodo pravočasno pripravljeni za zaposlitev na Marsu. Desnica je ob vseh svojih drugih vrednotah tudi iskrena...

Moje obupano predvidevanje je do neke mere omajal intervju Marijana Pojbiča, poslanca SDS, ki je obljubil, da bo govoril o programu stranke, vendar potem o tem ni uspel povedati niti enega stavka. Ob njegovih obljubah, da bo stranka, ko bo na oblasti, popravila vse krivice, so se oglasili trije poslušalci: dva sta takoj navedla svojo psihiatrično diagnozo in vse krivice, ki so jima bile zaradi nje prizadejane. Poslanec je ponovil obljubo o odpravi vseh krivic. Tretja poslušalka pa se je pritožila zaradi svoje slabe pokojnine ter povedala, da prejema njen sosed južnjak občutno višjo pokojnino: vso južnjaško golazen je treba torej vrniti tja, od koder je prišla, in ji odvzeti pokojnine. Tudi v tem primeru je bila obljubljena odprava krivice. Spremljanje takega razgovora neizogibno vzbudi nekaj, kar je podobno sočutju, in ta perverzni altruizem, kot je opozoril predsednik Državnega sveta (nanašalo se je na begunce in umetnike), lahko človeka stane življenja. Niti za ustvarjalce niti za publiko televizije Nova24TV ne bi smeli imeti sočutja, dokler širijo sovražni govor. Pri vsem drugem bi jim morda lahko individualno pomagal vodja stranke, bogati književnik?

Tudi če celotni fenomen NovaTV24 in drugih podobnih medijev zaradi sovražnega govora ne bi bil tako dolgo in tako globoko v polju nezakonitega, si država ni zaslužila takega vdora primitivizma v doslej kolikor toliko miselno zaščiteno področje kulture. Lačnim umetnikom je bilo doslej dopuščeno, da ustvarjali iz ničesar, kolikor so le želeli. Sovražni govor pa vse jasneje izpostavlja zahteve po čiščenju, odstranjevanju, izključevanju. Po eni strani se ob koncu mandata povsem jasno pojavljajo zahteve po novem izbrisu etnično nečistih državljanov in obljublja se nesmrtnost žice, po drugi strani pa se nič manj strastno zahteva odstranitev umetnikov iz domene sreče, ki jo desnica načrtuje za vse pod seboj: kič prostori, narodno-zabavna glasba, domoljubna poezija, etno-generativni romani, realistično, „lepo“ slikarstvo, lahkotne komedije v gledališču, janšovizija v vsakem domu, brez drugih kanalov in režimskih medijev, skratka stapljanje kulture Nemčije in ZSSR iz leta 1938. Treba je le dobro razmisliti, ali bo še mogoče iz take idealne družbe pobegniti, potem ko se enkrat vzpostavi, ali je to treba storiti že prej. Ideja, da bi se zaposlili na Marsu, se na koncu vendarle ne zdi tako nora.
Uporabniški avatar
risar_69
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 9844
Pridružen: 14.04.2007 16:39:52
Kraj: Ljubljana

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a risar_69 »

za vse, ki tako množično podpirate priseljevanje migrantov
http://www.rtvslo.si/svet/orban-zaradi- ... ije/446423
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Uporabniški avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 8097
Pridružen: 23.10.2007 12:52:48
Kraj: Ljubljana

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a Poli 78 »

Joooj, ja če pa Orban to pravi, bo pa sigurno držalo. :wallbash: "Države bodo nehale obstajati." :wallbash:
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Uporabniški avatar
jang
Moderator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 11089
Pridružen: 26.01.2005 19:42:10
Kraj: bled

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a jang »

resnica je nekje vmes...
sem pa jaz bolj naklonjen temu da se težave rešujejo pri njih doma in ne da jih uvažamo v Evropo... Kavboji naj prenehajo izvažati svojo "demokracijo" v svet, sploh Arabcem, ker ti je tako ali tako ne razumejo in tudi dvomim da jo kdaj bodo.... od nekdaj so živeli pod trdo komando ene osebe... se mi pa zdi da bo večji problem prišel še iz afrike, kjer je prebivalstvo v zadnjih letih izjemno naraslo in zaradi segrevanja ozračja in posledično večjih suš njihovo okolje ne zmore več prenest tega porasta
Uporabniški avatar
Poli 78
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 8097
Pridružen: 23.10.2007 12:52:48
Kraj: Ljubljana

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a Poli 78 »

Absolutno je večji problem Afrika, kavbojci pa dvomim, da se bodo prenehali vtikati v zadeve drugih. Na koncu za svinjarijo popucat se pa tudi vedno "francoza naredijo". :censored_red:
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Uporabniški avatar
ninel
Prispevkov: 6346
Pridružen: 19.04.2006 19:14:19
Kraj: Beograd

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a ninel »

Slika
Uporabniški avatar
ninel
Prispevkov: 6346
Pridružen: 19.04.2006 19:14:19
Kraj: Beograd

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a ninel »

Saj človek ne more verjeti!
Tip bi namesto prepovedi orožja oborožil še učitelje!


Orožarski lobi podpira Trumpov predlog o oboroževanju učiteljev

http://www.rtvslo.si/svet/orozarski-lob ... jev/446749
lenivec
Prispevkov: 237
Pridružen: 19.10.2015 20:32:10

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a lenivec »

Pa še bolniki z janšavizije o tej temi:
http://nova24tv.si/svet/cnn-za-promovir ... 9-letnika/
Uporabniški avatar
macon
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 3004
Pridružen: 24.12.2005 23:11:43
Kraj: Škofja Loka

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a macon »

Eh, levi, kako se zatikate v nepomembne malenkosti. Dajmo kako reči o milijardni kraji bank, ki jo je izvedla slovenska režimska levica. Ta trenutek se trudi, da se ne bi nič raziskalo in sodno sprocesiralo, vendar vas take malenkosti prav nič ne zadevajo in motijo.
http://nova24tv.si/slovenija/politika/p ... bo-bovcon/

Ja, človek ne more verjeti.
Zadnjič spremenil macon, dne 23.02.2018 10:18:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
macon
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 3004
Pridružen: 24.12.2005 23:11:43
Kraj: Škofja Loka

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a macon »

33. VOLILNI PROGRAM LISTE NOVINARJA BOJANA POŽARJA
Ni nam vseeno. Država je ugrabljena, vzemimo jo nazaj. To je naša 2. priložnost.
Rok izvedbe: 31 točk v roku treh do šestih mesecev, 2 točki pa v roku dveh oziroma štirih let, potem ko (če) na volitvah dobimo mandat volivcev za spremembe in normalizacijo države.

1 Ustanovitev posebne finančne policije, ki bo:
- preiskovala "velike ribe", oziroma najtežje oblike gospodarskega kriminala
- zlorabe osebnih stečajev ter namerno oškodovanje upnikov s prenosom premoženja na družinske člane
- za vse premoženje nepojasnjenega izvora se uporabi 100% davčna stopnja oziroma avtomatskim zaseg
- izvede se operacija "Zadnji bankster", skupaj z Interpolom, FBI in posebnimi tožilci iz Islandije, za preiskavo poslovanja vseh članov uprav državnih bank v zadnjih 25-ih letih ter pregon bančnega kriminala
2 Vsi gospodarski spori na sodiščih morajo biti pravnomočno rešeni do 1 leta
3 Vsi obsojeni zaradi gospodarskega kriminala sami plačujejo vse stroške zapora
4 Takojšnja zamenjava vodstva Slovenskega državnega holdinga in vzpostavitev stare uprave Luke Koper
5 Dvig praga dohodka za normirano obdavčitev SP-jev, iz 100.000 EUR na 500.000 EUR
6 Konec socialnega turizma: vsak tujec, ki postane rezident, mora v Sloveniji bivati najmanj 3 leta, da je upravičen do socialnih transferjev
7 Konec čakalnih vrst: vsak, ki redno plačuje zdravstveno zavarovanje in je predolgo v čakalni vrsti za storitev javnega zdravstva, avtomatično pridobi pravico, da enak poseg opravi v tujini ali pri zasebniku v Sloveniji, na stroške Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije
8 Povišanje splošne dohodninske olajšave: dohodki do višine minimalnih življenjskih stroškov ne bodo obdavčeni
9 Drastično zmanjšanje obdavčitve osebnih dohodkov, obdavčijo se lahko do največ 25 odstotkov
10 Absolutna enakost delovnih pogojev in osebnih dohodkov za moške in ženske
11 Ukinitev vseh izjemnih pokojnin, razen za izjemne kulturne, znanstvene ali športne dosežke
12 Prepoved obdavčitve prometa s kriptovalutami
13 Zmanjšanje zaposlenih v pravosodju za 50 odstotkov ali ukinitev vseh višjih sodišč
14 Ukinitev trajnega sodniškega mandata
15 Ukinitev sodnega sveta
16 Zamenjava vseh članov vodstva mariborskih sodišč, kjer se človekove pravice kršijo 5-krat bolj kot drugje v Sloveniji
17 Zakonska obveza vseh osnovnih šol in vrtcev, da hrano kupujejo pri slovenskih kmetih
18 Takojšnja prepoved "halal klanja"
19 Legalizacija konoplje
20 Okrepitev nadzora na mejah zaradi preprečevanja nezakonitega priseljevanja. O prehodih državne meje naj odloča država, ne pa tihotapci z ljudmi
21 Revizija vseh okoljevarstvenih dovoljenj za ekološko sporne obrate, izdanih v zadnjih desetih letih
22 Revizija projekta 2. tir
23 Revizija vse izdanih dovoljenj in podpisanih pogodb, povezanih z Magno Steyr
24 Javna objava vseh obsojenih pedofilov, z imeni, priimki in fotografijami
25 Povišanje kazni za nasilne in spolne zločine
26 Uvedba enakih kazni za mučenje ali ubijanje živali kot so kazni za mučenje ali ubijanje ljudi
27 Ukinitev obveznega RTV prispevka
28 Sprememba zakona o referendumih: volja ljudstva velja, če se na referendumu večina tistih, ki glasuje, izreče ZA ali PROTI
29 Državno subvencioniranje nakupov vozil na električni pogon do 50 odstotkov
30 Zmanjšanje števila javnih uslužbencev za 30 odstotkov. Rok za izvedbo: 2 leti
31 Takojšnja ureditev sistemskega financiranja športnih objektov
32 Vzpostavitev tradicionalnih slovenskih dežel / pokrajin, oziroma deželnih / pokrajinskih vlad. Rok za izvedbo: 4 leta
33 "Šengenska meja" 2018 naj bo na hrvaško-srbski meji, ne pa na slovensko-hrvaški meji
Uporabniški avatar
jang
Moderator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 11089
Pridružen: 26.01.2005 19:42:10
Kraj: bled

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a jang »

dost "populističen" program....saj z nekaterimi točkami se itak verjetno vsi strinjamo, samo od kje pa bo denar v proračunu če je govora o nižjih obdavčitvah, olajšavah, operacijah v tujini, itd......
požarju pa itak ne verjamem pretirano
Uporabniški avatar
macon
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 3004
Pridružen: 24.12.2005 23:11:43
Kraj: Škofja Loka

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a macon »

Dosti denarja bo, če se leve lopove pri nabavah prime za vrat. Nižja obdavčitev in manj birokratov pa prinese povišanje ekonomskega obsega in večji denar ob nižjih obdavčitvah. Zadevi se reče Lafferjeva krivulja, govori ob tem, da ob povišanju čez neko točko dobiš ven manj, ker ljudje in firme na sto načinov plačujejo manj davkov, firme bodisi propadajo bodisi selijo sedeže. Pri 100% obdavčitvi država ne pobere največ, temveč nič, ker vse crkne. Mi smo desno od vrha.

https://www.finance.si/121417
http://www.svetilnik-slovenija.org/publ ... ntDialog=1
https://www.forbes.com/sites/danielmitc ... 3866637e1c
Slika
Uporabniški avatar
macon
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 3004
Pridružen: 24.12.2005 23:11:43
Kraj: Škofja Loka

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a macon »

Mnenje nekoga, ki se je preselil v VB:

https://forum.finance.si/?m=2698296&single

"No, tocno to. In teater absurda je, da v povsem privat sferi je se zmer tako!!! To mene najbolj jezi pri Slovencih. Razumem jaz zakaj 190.000 javnosektorasev voli nedotakljivost javnega sektorja. Razumem zakaj kar 600.000 penzionistov voli nedotakljivost penzij.

Ampak zakaj se vec kot pol milijona davkoplacevalcev v gospodarstvu (!!!!) ne spunta nad visokimi davki - ali pa vsaj tisti delez njih, ki imajo vec kot 800 eur place - ker oni pod tem zneskom imajo komot davcno pozitiven izplen s tisoc in eno subvencijo in dokladom - ta mrtvi tek in tisina, ta varnost ob visokih davkih me pa moti. Zato sem jaz vsak trenutek svojega delovnega lajfa hromel proti tej visoki obdavcitvi dela, nato pa uporabil vse mozne obvode, na koncu pa se izselil in se zdaj repencim na daljavo.

Da clovk pridno dela in placuje skoraj 50% harac, pri tem pa dobi slovenistanski javni servis - in nato je TIHO... ja za bozjo voljo. Pa to je dezela mazohistov. kako se to komurkoli lahko zdi normalno?

Jaz si sploh ne morem predstavljati potresa, ki bi doletel angleski otocek, ce bi kdo tukajsnjim socialno cutecim delafskim ovcicam poskusil upaliti skupno 50% harac na njihovo delo. Sociala v UK je siroka in visoka - ampak hej, ne na racun delavcevega dela! Ko ljudem tukaj pokazem, kaki so davki in prispevki na dva jurja bruto place v moji drzavi, mislijo da jih zajebavam... se malo smejejo in recejo "good one mate, you almost had me :-)" Moram privlect ven kake wikipedia lestvice in kake Economist clanke, da se jim pocasi prebije v betice, kako mazohisticna zival je "polno obdavceni in obprispevceni odvisno zaposleni slovenec".

Mazohisticna bestija brez primere je to. In ker ta bestija nikjer ne protestira in ne tuli, ne vidim druge prihodnosti kot da se ji na krvavece rane obesijo zidani vepri in serpentinski, da zarijejo svoje oklje se globlje v meso te nesrecne bestije. Dokler ne crkne krvaveci okostnjak v svoji tihoti, in bomo koncno vsi v raju - v javnem sektorju ali v penziji.

Morda bi za slovenskega delavca bilo bolje, da se mu standard spremeni v suznja, in da namesto place dobi hrano in streho in obleko, glede na to koliko pac zna delati - da se ne bo rabil vec jebati s kompleksnimi vprasanje izbire med zidanom in cerarjem, pa mercatorjem in sparom, pa a naj se ustavi na trojanah ali na lomu, ko gre v prikolico za 7 dni v umag.

Mah... prevec me razpizdi vse to. Grem na pivo. Lihkar sem se preselil, moja nova soseda v Birminghamu je "Francesca from Italy". Svet je lep za popizdit, jaz pa se tukaj repencim. Lahko noc :-)"
Uporabniški avatar
jang
Moderator STRIPOHOLIK
Prispevkov: 11089
Pridružen: 26.01.2005 19:42:10
Kraj: bled

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a jang »

ma ne vem... v opevani Kaliforniji Kopitarja tudi udarijo s 50% davka
drugače pa jaz v Sloveniji največji problem vidim v sivi ekonomiji... če bi njo izkoreninli bi lahko davke zmanjšali...sicer sem Požarjev program prebral na hitro ampak tega pa nisem zasledil..
pa se ti ne zdi da bo Požar odvzemal volilce SDS? ostalih se ne predstavljam da bi ga volili
Uporabniški avatar
macon
STRIPOHOLIK
Prispevkov: 3004
Pridružen: 24.12.2005 23:11:43
Kraj: Škofja Loka

Re: Fašizem, tukaj in zdaj

Odgovor Napisal/-a macon »

jang napisal/-a:ma ne vem... v opevani Kaliforniji Kopitarja tudi udarijo s 50% davka
drugače pa jaz v Sloveniji največji problem vidim v sivi ekonomiji... če bi njo izkoreninli bi lahko davke zmanjšali...sicer sem Požarjev program prebral na hitro ampak tega pa nisem zasledil..
pa se ti ne zdi da bo Požar odvzemal volilce SDS? ostalih se ne predstavljam da bi ga volili
Najvišjo obdavčitev imajo na 37% in nad pol milijona dohodka. To ni tako enoznačno, ker imajo nepremičninski davek in drago zdravstvo in šolstvo. Kopitar ima že davčne svetovalce, ki so ga prijavili v Delawaru ali na kakem otoku in plača procentualno manj kot slehernik, v znesku pa za cel avtobus slehernikov, ker ima letno plačo okoli 12 milijonov.
https://en.wikipedia.org/wiki/Income_ta ... ted_States

Siva ekonomija je en režimski izgovor, ker pod njo pride medsosedska pomoč in država predpiše davčno blagajno za reveže, ki nekaj prodajajo za 200 EUR na mesec in si seveda ne morejo privoščiti davčne blagajne. Birokratska država prepove take skromne zaposlitve, ki ljudem pomagajo in jim dajo občutek, da so sami zaslužili in jih pošlje k birokratom po socialno pomoč, da imajo birokrati nepotrebno administrativno delo. Odveč so birokrati in birokratski opravki, slehernik že prinese skromni zaslužek v trgovino in plača ddv. Bolje, da so ljudje zaposleni, kot pa da jih država onemogoča in so potem obupani.

Problem so milijonski kriminalci, ne pa sleherniki, ki prodajajo brez davčne blagajne. Levi režim nam o milijonskih kriminalcih molči ali se dela, da so neznanci izza oceana, ker so sami njihovi.

Požarjev program ima več dobrih točk kot slabih. Pojma nimam, komu bo odvzemal volilce.
Zaklenjeno